هشدار به مردان سیب و زنان گلابی!

گناه از آینه است؟!کسی نمی‌داند!اما هر روز به تعداد جماعت گریزان از آینه اضافه می‌شود؛ آدم‌هایی که چشم دیدن ابعاد خود را داخل آینه‌های راستگوی نشسته بر تن دیوار ندارند! مردان و زنانی در حسرت روزهای خوش «خوش اندامی»

کد خبر : 21597
تاریخ انتشار : چهارشنبه 6 تیر 1397 - 22:50

به گزارش پایگاه خبری ججین” به نقل از  جام‌جم‌، چاقی بیماری است که بعنوان رهاوردی از زندگی ماشینی امروز، گریبان بسیاری از شهروندان دنیای مدرن را گرفته است…نتیجه اما، بالارفتن تب تمایل به لاغری در کوچه، پس‌کوچه‌های شهر است، شاید از آن هم همه گیرتر، این وسوسه زیبایی و لاغری است که در ذهن بسیاری از آدم‌ها ریخته می‌شود…می‌ماند و ریشه می‌کند تا همه شبیه هم شوند: آدم‌هایی یک شکل،یک سایز با یک الگو!

کم‌تحرکی عامل چاقی

چاقی، در ساده ترین تعریف ناشی از نامتعادل بودن میزان دریافت انرژی از راه غذا و میزان مصرف یا سوخت انرژی در نتیجه فعالیت بدنی است. بنابراین، مؤثرترین روش درمان چاقی کم کردن میزان دریافت انرژی و افزایش سوخت و ساز بدن است.امروزه متخصصان علت عمده چاقی را کم‌تحرکی و ورزش ناکافی می‌دانند.

تغییر رفتارهای جمعی، تنوع زیاد وسایل برقی، ساعات طولانی تماشای تلویزیون و فیلم‌های ویدئویی و بازی‌های کامپیوتری، زندگی مدرن را کم‌تحرک ساخته است. در اغلب کشورها، افراد بیشتر غذا می‌خورند و کمتر فعالیت می‌کنند. خوردن غذاهای آماده در خارج از منزل به دلیل مشغله‌های امروزی دلیل دیگری برای چاقی در دنیای مدرن است. این غذاها، بدون آنکه تمام مواد غذایی لازم را به بدن فرد برسانند، میزان چربی بالایی را به او تحمیل می‌کنند.

طبق پژوهش‌های انجام‌شده در ایران، میزان شیوع چاقی در مردان حدود ۲۷ درصد و در زنان ۴۰ درصد است. همچنین، شایع‌ترین محدوده سنی ابتلا به چاقی در مردان ۴۰ تا ۵۰ سالگی و در زنان ۵۰ تا ۶۰ سالگی است. طبق آخرین آمارها در حال حاضر درمجموع حدود ۵۰ درصد جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال کشور دچار چاقی و اضافه وزن هستند.

به هرحال اینکه چاقی یک بیماری اجتماعی است، مشخص نیست، اما در دنیای اطرافتان که دقیق شوید، خیلی‌ها را غرق در آرزوی لاغر شدن می بینید…اینجا بعضی ها عاشق لاغری هستند، بعضی ها محتاج آن. عاشق‌ها، عشق همان یک لحظه ‌هستند که شلوار سایز کوچک‌تر روی کمرشان می‌نشیند، زمانی که به معنای واقعی «کمرباریک» می‌شوند…محتاج‌ها، اما بی‌تعارف به لاغر شدن نیاز دارند.

چاقی دشمن سلامتی

«چاقی دشمن زیبایی است؟!» عجله نکنید! درستی این جمله هنوز ثابت نشده…اما وقتی جای «زیبایی» را با کلمه‌ای دیگر عوض کنیم، به جماعتی می‌رسیم که به لاغر شدن نیاز دارند…چراکه چاقی حتما دشمن سلامتی است!

همین‌جاست که بسیاری از متخصصین علم پزشکی معتقدند که چاقی یک بیماری است؛ اگر هم بیماری نباشد عامل ده‌ها بیماری است: بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت (افزایش قند خون)، پرفشاری خون، سنگ کیسه صفرا، نقرس، آرتروز و همین‌طور سرطان‌های سینه، روده بزرگ و پروستات ،مشکلاتی هستند که به دنبال چاقی شکل می‌گیرند.

مردانی که سیب می‌شوند، زنانی که گلابی می‌شوند

اما پژوهشگران بسیاری معتقدند که درصد بالایی از مردان چاق، بر اثر بیماری‌های قلبی می‌میرند. بر این اساس تجمع چربی در بدن مردان معمولا در نواحی شکم صورت می‌گیرد و ابعاد دور کمر بعضی‌ها آنقدر زیاد می‌شود که ظاهرشان را شبیه «سیب» می‌کند.خب! تکلیف آقایان سیب که مشخص است. حالا نوبت خانم‌های گلابی است. چربی بسیاری از زنان در ران‌ها و نشمین‌گاه ذخیره می‌شود زیرا سطوح بالای استروژن باعث جمع شدن چربی در نیمه پایین بدن می‌شود.

پیراهن‌ها در آستانه انفجار

درهرحال میزان چربی‌های اضافی در بدن بسیاری از مردم آنقدر بالا رفته که پیراهن‌ها در آستانه انفجار قرار گرفته‌اند…طول کمربندها بیشتر شده و چربی‌های برآمده از زیر لباس نمایان‌تر از قبل خودنمایی می‌کنند! اما اینها تنها ظاهر قضیه‌اند.

در دنیای واقعی وقتی شکم بزرگ می‌شود، قطر کمر زیاد می‌شود و فشار روی ستون فقرات زیاد شده و درد در ناحیه پشت را به دنبال دارد. در برخی افراد که کانال نخاعی آنها مستعد تنگی است، افزایش قوس کمری که با چاقی ایجاد می‌شود باعث شروع علایم تنگی کانال می‌شود مثل درد ناحیه کمر که به اندام‌های تحتانی (پاها) انتشار پیدا کرده و با گزگز و مورمور، بخصوص در کف پاها همراه است ؛علائمی که با ایستادن و راه رفتن تشدید و با نشستن بهتر می‌شوند و با اینحال می‌توانند هشداردهنده باشند.

لاغری یعنی زیبایی؟!

درهرصورت صرف نظر از مردانی که هر روز بیشتر از قبل به «شرک» شباهت پیدا می کنند، به زنان و دختران جوانی می‌رسیم که در آرزوی «باربی» شدن به سر می‌برند…آرزویی که در بیشتر مواقع عقیم می‌ماند!

تحقیقات نشان می دهند که بسیاری از زنان و دختران بخاطر داشتن اندامی متناسب و ترس بیش از اندازه از چاقی، اضافه وزن و OVERSIZEبودن ،به انواع اختلالات عصبی تغذیه ای مبتلا می‌شوند. «بی اشتهایی عصبی» و «بولیمیا» شایع‌ترین این اختلالات تغذیه ای هستند. بر اساس نتایج یک تحقیق، بولیمیا بیشتر در دختران دانشجوی ۱۸ تا ۲۴ ساله گزارش شده است و این درحالی است که از نظر اغلب فروشندگان لباس‌های TEENAGER ، سایز ایده‌آل برای خانم‌ها ۳۸- ۳۶ است.

کافی است تنها یک نگاه به ویترین لباس‌فروشی های شهر بیندازید؛ به مانکن‌های داخل بوتیک‌ها که با لباس‌هایی مختص خانم‌های نازک اندام و ترکه‌ای، خودنمایی می کنند،تا به انگیزه اصلی بسیاری از خانم‌ها برای گرایش به کاهش وزن پی ببرید!

انگیزه‌ای که چندان هم عجیب نیست…درهرحال وقتی لاغری جذابیت به شمار می‌آید،پشت جلد مجلات خانوادگی و صفحه نیازمندی‌های روزنامه ها پر می‌شوند از انواع آگهی‌ها برای کاهش وزن! روش هایی صد درصد تضمینی،بدون بازگشت! و لابد زیر نظر پزشکان متخصص!

تبلیغاتی که در به نتیجه رسیدن‌شان هزار اما و اگر وجود دارد.

مشکلات روانی چاقی

با تمام این تفاسیر اضافه وزن صرفا یک مشکل فیزیکی نیست. چاقی از بُعد شخصی و اجتماعی هم مشکلات فراوانی را برای بیمار ایجاد می کند. احساس کمبود انرژی و خستگی مفرط از یک سو و ناتوانی فیزیکی در انجام کارهای روزمره قسمتی از این مشکلاتند.این درحالی است که کم‌تحرکی به جزئی جدایی‌ناپذیر از فرهنگ ما تبدیل شده است. افراد معمولا حاضر به افزایش فعالیت فیزیکی خود در حد استاندارد نیستند و در شرایطی که فواید ورزش بر اعضای مختلف بدن و سلامت کلی ثابت شده، کمبود وقت بهانه‌ای است همیشگی برای کم‌تحرکی!

براین اساس، ترس از افزایش وزن و بد ریختی شکل بدن، اعتماد به نفس را هم کاهش می‌دهد. برای همین افراد چاق تمایل شدیدی به کاهش وزن خود دارند. ترس از حضور در موقعیت‌های اجتماعی به علت مورد تمسخر قرار گرفتن دیگران یا ترس از اینکه آنها نتوانند در این موقعیت‌ها خوردن خود را کنترل کنند، باعث می‌شود که آنها در شغل و روابط با اطرافیان دچار پسرفت شوند و در نهایت افسردگی و انزوا در آنها بیشتر شود.

لاغرشدن ؛ آرام و آهسته

رژیم‌های چندروزه به نتیجه نمی‌رسند! این شعارباید آویزه گوش افرادی شود که تمایل به کاهش وزن دارند. اینکه لاغر شدن تنها درصورتی‌که به طور نسبی و به آرامی ،با کنترل میزان کالری دریافتی و همراه با ورزش صورت بگیرد به نتیجه خواهد رسید.

براین اساس هدف افراد چاق باید این باشد که هر هفته به میزان نیم تا یک کیلو گرم از وزن خود بکاهند. گرچه امکان دارد که این آهسته کاری در جامعه پر سرعت امروزی مشکل و دردناک باشد.اما اگر هدف،بالابردن سلامتی در دراز مدت باشد، سرعت چندان اهمیتی ندارد.

همین جاست که باید دقت کرد ازچه روشی برای لاغری استفاده می‌شود. روش‌های زیادی این روزها برای کاهش وزن اختراع شده است که اغلب موردپسند و موافقت متخصصان علوم تغذیه قرار نگرفته است؛ راز اصلی کاهش وزن همان است که بالاترگفتیم: ورزش ، کنترل کالری دریافتی و صبر وحوصله!

چراکه در دنیای واقعی، بین جماعت قهرکرده با آینه، زیبایی و جذابیتی که از رهگذر انواع رژیم‌های نادرست لاغری به دست می‌آیند، جاودانگی به دنبال نخواهند داشت!

 



 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.