نگاهی به تکذیب خبر تلویزیون درباره قاتل شهید حججی
اعتماد مهمترین عامل جذب مخاطب در فضای رسانهای بی در و پیکر امروز است؛ اصلی که این روزها بر آن تاکید شده و در کنار آن مقولهای به نام «سواد رسانهای» مطرح و از مردم خواسته میشود تا اخبار را از منابع معتبر خبری دریافت کنند. اما در این میان نقش رسانههای رسمی و ملی نیز در انتشار اخبار درست برای جذب مخاطب بسیار حائز اهمیت است.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، خبرگزاریها، مطبوعات، پایگاههای خبری و مهمتر از همه صداوسیما به عنوان رسانهای که بار سنگین «ملی» را به دوش میکشد، باید بیش از پیش به صحت اخباری که منتشر میکنند، اهمیت بدهند تا بتوانند تفاوت خودشان را با کانالهای خبری متعدد و متنوع غیررسمی که روز به روز هم بر تعدادشان اضافه میشود، مشخص کنند.
روز گذشته در حالی که شبکه خبر با انتشار خبری درباره دستگیری قاتل شهید محسن حججی با قطعیت از دستگیری این عضو گروه تروریستی داعش خبر داده بود، دقایقی بعد صحت این خبر توسط صداوسیما تکذیب شد.
این شبکه بعد از مدتی در کانال اطلاعرسانی خود نوشت: «پیش از این خبری مبنی بر دستگیری قاتل احتمالی شهید حججی در کانالهای مختلف، از جمله کانال شبکه خبر با تاکید بر اینکه منابع رسمی آن را تایید نکردهاند، منتشر شد. این خبر ساعتی بعد از سوی منابع رسمی تکذیب شد.»
در این میان حسن بهشتیپور، کارشناس رسانه در گفتوگویی با ایسنا درباره اهمیت دقت در انتشار خبر معتبر و درست در رسانههای رسمی همچون صداوسیما، با بیان اینکه پیشگامان خبر گاه خطا نیز کنند، اظهار کرد: وقتی رسانهای میخواهد در خبررسانی پیشرو باشد، ضریب خطای او نیز بالا میرود. بنابراین باید همیشه میان سه عنصر صحت، دقت و سرعت توازن برقرار شود تا دیگر این دست از خطاها رخ ندهد. باید همیشه یادمان باشد که برخی از خطاها ممکن است جبرانناپذیر باشد و نه تنها به حیثیت آن رسانه آسیب وارد کند، بلکه ممکن است منافع و امنیت ملی را نیز به خطر بیاندازد.
او ادامه داد: من تجربه سالها فعالیت در عرصه رسانه را دارم و به خوبی میدانم که علیرغم همه تلاشهایی که در تهیه اخبار میشود، باز هم این دست از اشتباهات در کار خبر رخ میدهد؛ اشتباهاتی که باید تمام تلاشمان را بکنیم که اصلاً نباشند؛ چراکه به هر حال نمیشود با این توضیحات، اشتباهات رسانهای را توجیه کرد. هر خبری هر چقدر هم کماهمیت باشد، باید با دقت کافی منتشر شود، زیرا وقتی خبری تکذیب میشود، اعتبار آن رسانه زیر سوال میرود. از طرفی هم اشتباهات نسبتاً عادی که منافع و امنیت ملی را تحت تاثیر قرار نمیدهند را هم نباید چماق کرد و توی سر آن رسانه زد. اشتباهی هم که روز گذشته در شبکه خبر رخ داد، خیلی روی امنیت ملی تاثیرگذار نبود، اما طبیعتاً روی اعتبار و حیثیت رسانه تاثیرات منفی داشت.
بهشتیپور با بیان اینکه تاثیر خطای رسانهها در افکار عمومی و منافع و امنیت ملی بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: باید این موضوع را مورد بررسی قرار داد که به عنوان مثال شبکه خبر در شش ماه نخست سال ۹۶ چه تعداد خبر منتشر کرد و چه تعدادی از آنها تکذیب شده است. بعد از به دست آوردن این درصد است که میتوان عملکرد شبکه خبر را قضاوت کرد.
telegram.me/jajinnews
برچسب ها :ججین ، شبکه خبر ، صحت اخبار تلویزیون ، صداوسيما ، پیدا شدن قاتل شهید حججی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰