نکاتی برای ارتقای عملکرد کبد

تقویت کبد با گیاهان دارویی

کد خبر : 42409
تاریخ انتشار : دوشنبه 9 مهر 1397 - 0:00

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین، سلامت کبد از اهمیت ویژه‌ای برای حفظ سلامت بدن انسان برخوردار است. کبد با وزنی در حدود سه پوند (۱.۳۶ کیلوگرم)، اندام نسبتا بزرگی محسوب می‌شود، که عملکرد اصلی آن پالایش خونی است که از دستگاه گوارش سرچشمه می‌گیرد، پیش از اینکه وارد دیگر قسمت‌های بدن شود.کبد سمومی مانند بیلی‌روبین و آمونیاک را از خون حذف می‌کند و همچنین مواد مغذی ناشی از گوارش را به اشکالی که برای بدن قابل استفاده باشند، تبدیل می‌کند. و اینها تنها چند نمونه از عملکردهای کبد هستند، اندامی که عملکرد درست آن برای سلامت کلی و بهزیستی ما ضروری است. بر همین اساس، حفظ سلامت کبد اهمیت ویژه‌ای دارد. در ادامه با چند نکته که می‌توانند کمک حال شما در این زمینه باشند بیشتر آشنا می‌شوید.

 

تقویت کبد با گیاهان دارویی

برخی گیاهان دارویی می‌توانند برای تقویت عملکرد کبد مورد استفاده قرار بگیرند، که از آن جمله می‌توان به خارمریم، آرتیشو، رزماری، و بولدو اشاره کرد. این قبیل گیاهان دارویی تولید صفرا را افزایش می‌دهند، فعالیت آنزیمی کبد را بهبود می‌بخشند، یا جریان خون و فعالیت عصبی کبد را تقویت می‌کنند.

افزایش فعالیت جسمانی

ورزش فواید بی‌شماری را برای سلامت بدن انسان ارائه می‌کند، که از آن جمله می‌توان به بهبود عملکرد کبد اشاره کرد. افزایش ضربان قلب و در نتیجه افزایش گردش خون می‌تواند به کبد در پردازش و سم‌زدایی خون کمک کند، و از ورود سموم به مغز، اندام‌ها، تاندون‌ها و مفاصل پیشگیری کند.

کاهش استرس

استرس می‌تواند برای بدن، از جمله کبد، مضر باشد. در کنار تاثیر بر غدد درون‌ریز، سیستم تولید مثل، دستگاه‌گوارش و سیستم‌ایمنی، استرس می‌تواند موجب تغییراتی در محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال (HPA) شود. زمانی که این اتفاق رخ می‌دهد، واکنشی التهابی شکل گرفته، آسیب کبدی را وخیم‌تر ساخته و حتی می‌تواند به بیماری‌های کبدی منجر شود.یک کبد آسیب دیده می‌تواند بر سلامت عاطفی شما نیز تاثیرگذار باشد، و ممکن است به بیماری‌های جسمی مانند درد در دنده‌ها، گرفتگی‌های عضلانی و تاری دید منجر شود. بر همین اساس، خلاص شدن از شر استرس و عصبانیت و حفظ انرژی مثبت از طریق پرهیز از مناقشات و عوامل استرس‌زا اهمیت دارد.

مصرف میوه و سبزی

حذف برخی غذاها از رژیم غذایی به تنهایی برای ارتقا سلامت کبد کافی نیست. شما باید انتخاب‌های سالم‌تری را در رژیم غذایی خود جای دهید تا در طول زمان عملکرد کبد بهبود یافته و به حفظ و نگهداری آن کمک شود. در همین راستا، میوه‌ها و سبزیجات تازه را به میزان زیاد مصرف کنید، زیرا حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی ارزشمندی هستند که کبد برای ارائه عملکرد بهینه خود به آنها نیاز دارد.همچنین، میوه‌ها و سبزیجات در کنار غلات، برنج و سریال‌های کامل، از محتوای بالای فیبر سود می‌برند، که به بدن در حذف کارآمد سموم از طریق افزایش تکرر و کیفیت اجابت مزاج کمک می‌کند. تا حد امکان نمونه‌های ارگانیک را انتخاب کنید، زیرا این مواد غذایی فاقد آفت‌کش‌ها و سموم مضری هستند که در محصولات کشاورزی و گوشت‌هایی که به‌روش سنتی تهیه می‌شوند، وجود دارند و کبد برای حذف آنها از بدن باید سخت‌تر کار کند.

حذف برخی غذاها از رژیم غذایی

حذف، یا محدود کردن مصرف برخی مواد غذایی از رژیم غذایی نخستین کاری است که می‌توانید برای کمک به بهبود عملکرد کبد انجام دهید. در همین راستا، از مصرف غذاهای سنگین و چرب پرهیز کنید، زیرا کبد را وادار می‌کنند هرچه سخت‌تر کار کند. از جمله این مواد غذایی می‌توان به مارگارین، روغن‌های تجاری و روغن‌های تردکننده شیرینی اشاره کرد.افزون بر این، شما باید به‌طور قابل توجهی مصرف هرگونه قند پالایش شده، مانند ساکارز و فروکتوز – که اغلب در نوشابه‌های گازدار و آبمیوه‌های تجاری یافت می‌شوند – را کاهش دهید. این خوراکی‌ها می‌توانند احتمال ابتلا به بیماری کبد چرب را افزایش داده و موجب التهاب کبدی شوند. کربوهیدارت‌های پالایش شده از دیگر موادی هستند که باید مصرف آنها را کنار بگذارید، و از آن جمله می‌توان به نان سفید، برنج سفید، و پاستاهای معمولی اشاره کرد.

نوشیدن آب بیشتر

آب برای انجام فرایند سم‌زدایی توسط کبد ضروری است. میزان ناکافی از آب می‌تواند این فرایند را مختل سازد. بر همین اساس، نوشیدن هشت تا ۱۰ لیوان آب تصفیه شده در روز توصیه می‌شود.افزودن مقداری آبلیمو تازه به آب ساده نه تنها می‌تواند عطر و طعم بهتری به آن ببخشد، بلکه با مصرف این نوشیدنی هنگام صبح هرچه بیشتر می‌توانید به فرایند سم‌زدایی کمک کنید. این کار انقباضات کیسه‌صفرا را تحریک می‌کند، که به جریان صفرا از کبد به سمت دوازدهه در روده کوچک و از آنجا به خارج از بدن کمک می‌کند. از این طریق سمومی که طی شب گذشته انباشته شده‌اند به بیرون از بدن تخلیه می‌شوند.

 

 

 


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

16 + 15 =