نمایش مضحک بنسلمان برای تکمیل پازل قدرت
به نظر می رسد که «محمد بن سلمان» ولیعهد جوان و مغرور سعودی که زمزمه های روی کار آمدنش در این کشور روز به روز بیشتر می شود، با ارائه نمایش مضحک «ائتلاف به اصطلاح ضد تروریسم» به دنبال تکمیل پازل قدرت خود در عرصه منطقه ای و جهانی است.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری فارس، اولین نشست وزرای دفاع کشورهای عضو ائتلاف به اصطلاح اسلامیِ ضد تروریسم عربستان سعودی روز یکشنبه در شهر ریاض برگزارشد؛ ائتلافی که عربستان سعودی آن را در ۱۴ دسامبر سال ۲۰۱۵ تشکیل داده بود. در این نشست، «راحیل شریف» فرمانده ائتلاف و تعدادی از مقامات عربی شرکت کننده در آن، اقدام به ایراد سخنرانی کردند. «راحیل شریف» فرمانده پاکستانی ائتلاف در این نشست گفت: «قصد داریم منابع مالی شبکه های تروریستی را بخشکانیم. دولت های اسلامی در حال پرداخت تاوان ایستادگی خود در برابر تروریسم هستند. باید یک واکنش دسته جمعی به تروریست ها نشان داد. این ائتلاف هیچ کشور و دینی را هدف قرار نخواهد داد».
در همین حال، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی نیز در این نشست مدعی شد: «بزرگترین خطر تروریسم خدشه دار کردن اعتقادات اسلامی ما است و اجازه آن را نمی دهیم و اجازه نخواهیم داد که تروریسم وجهه دین ما را خدشه دار کند و در راستای ایجاد رعب و وحشت غیرنظامیان در کشورهای اسلامی حرکت کند. امروز در راستای همکاری و هماهنگی با یکدیگر برای مبارزه با تروریسم حرکت می کنیم. این تروریسم وجهه دین مبین اسلام را خدشه دار می کند و این سبب می شود که ما با جدیت بیشتر برای مبارزه با تروریسم به منظور غلبه نهایی بر آن حرکت و عمل کنیم!»
نمایش مضحک «محمد بن سلمان» برای تکمیل پازل قدرت
به نظر می رسد که «محمد بن سلمان» ولیعهد جوان و مغرور سعودی که زمزمه های روی کار آمدنش در این کشور روز به روز بیشتر می شود، با ارائه نمایش مضحک «ائتلاف به اصطلاح ضد تروریسم» به دنبال تکمیل پازل قدرت خود در عرصه منطقه ای و جهانی است. بن سلمان تاکنون با اتخاذ سیاست های ضربتی و سرکوبگرانه علیه شاهزادگان و کانونهای قدرت و ثروت در عربستان، موفق شده تا حدود زیادی قدرت خود را در داخل مرزهای این کشور بسط دهد. از همین روی، وی اکنون به این فکر افتاده تا از طریق فعالسازی ائتلافی که در سال ۲۰۱۵ توسط ریاض تشکیل شده است، برای تکمیل پازل قدرتش در منطقه و جهان بهره برداری کند.
در واقع، برگزاری اولین نشست وزرای دفاع کشورهای عضو ائتلاف ضد تروریستی عربستان آن هم در آستانه تکیه زدن بن سلمان بر کرسی قدرت، نوعی «قدرت نمایی» و «عرض اندام» از سوی ولیعهد سعودی برای قدرتهای خارجی ازجمله کشورهای غربی و ایالات متحده است تا وی را به عنوان یکی از کانون های قدرت در منطقه جدی بگیرند. مقامات ریاض درحالی شعار مبارزه با تروریسم را سر می دهند و برای آن نشستی را در سطح وزرای دفاع برگزار می کنند که امروز دیگر کمتر کسی در این مسأله تردید دارد که عربستان سعودی خاستگاه ایدئولوژی وهابیت و افراطی گری است؛ ایدئولوژی که تکفیریهای القاعده، داعش و جبهه النصره محصول آن هستند و مدتهاست در قامت بلایی خانمانسوز به جان ملت های بی دفاع و بی گناه برخی ملت های منطقه افتاده اند. ازهمین روی، باید گفت که محمد بن سلمان برای تکمیل نردبان کسب قدرت خود در در داخل و خارج از مرزهای عربستان سعودی با انتخاب پوشش «مبارزه با تروریسم»، اشتباه بزرگی را مرتکب شده است، چراکه این نمایش مضحک برای کمتر کسی باورپذیر خواهد بود.
طراحی سناریو برای مرحله پساداعش در سوریه و عراق
در این میان، برگزاری اولین نشست وزرای دفاع عضو ائتلاف ضد تروریستی عربستان آن هم در فاصله بسیار کوتاهی از اعلام ریشه کن شدن «شجره خبیثه داعش» در سرزمینهای عراق و شام نشان می دهد که سعودیها پس از شکست غیرقابل پیشبینی مزدوران دستپرورده خود، در تدارک سناریوی جدیدی برای پیشبرد اهدافشان در سوریه و عراق هستند. پر واضح است، برای عربستان سعودی آسان نیست که پس از سال ها صَرف هزینههای هنگفت و سرسام آور در حمایت از گروه های تروریستی در سوریه و عراق، امروز و به دنبال شکست داعش، به راحتی از این دو کشور خارج شود. برهمین اساس، بدون هیچگونه تردیدی آل سعود در زیر چتر یک ائتلاف ضد تروریستی درصدد توطئه چینی جدیدی برای ایفای نقش جدید خود در سوریه و عراق برآمده است تا به زعم خود، به حداقل اهداف ازپیش برنامه ریزی شدهاش در آنجا دست پیدا کند.
ائتلاف ضد تروریستی یا ضد ایرانی؟
اکنون بزگترین سؤالی که پیرامون ائتلاف تازه تأسیس عربستان سعودی در محافل منطقه ای و بین المللی مطرح می شود، این است که این ائتلاف به راستی یک ائتلاف ضد تروریستی است و یا در واقع، ائتلافی علیه جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود؟ عربستان سعودی طی سالهای گذشته این واقعیت را به اثبات رسانده که درست در نقطه مقابل جمهوری اسلامی ایران ایستاده است و برای مقابله و مواجهه با تهران از هیچ کوششی دریغ نمیکند. بنابراین، بدون شک مقابله با تهران یکی از اهداف مهم سعودی ها از تشکیل ائتلاف ضد تروریستی بوده است. حتی طی همین چند هفته اخیر صراحتا ایران را حامی اول تروریسم در منطقه و جهان خواندند! این مسأله نشان می دهد که ائتلاف عربستان سعودی در حقیقت برای رویارویی با ایران تشکیل شده و نه برای مبارزه با تروریسم حقیقی. درهمین ارتباط، خبرگزاری «دویچه وله» آلمان با انتشار مقاله ای، با بررسی اهداف ائتلاف ضد تروریستی عربستان، مقاصد اعلامی محمد بن سلمان از تشکیل ائتلاف را زیر سؤال برد و نوشت: «ائتلاف ضد تروریستی عربستان در حقیقت علیه ایران و برای مبارزه با نفوذ تهران در منطقه تشکیل شده است. مطمئنا یکی از اهداف ائتلاف جدید عربستان، مقابله با ایران است».
به اضافه اینکه تعریف سعودی ها از تروریسم و افراطی گری اساسا با تعریف شناخته شده از تروریسم در قوانین بین المللی کاملا متفاوت است. این واقعیت زمانی بیشتر آشکار شد که سعودی ها در جلسه افتتاحیه روز یکشنبه ائتلاف ضد تروریسم، کلیپی را پخش کردند که در بخشی از آن در کمال تعجب، تصویر یک مبارز فلسطینی به نمایش درآمد. به دنبال انتشار این تصویر، فعالان فلسطینی به صورت گسترده در توئیتر خود خطاب به سعودیها هشتک «مقاومت، تروریست نیست» را منتشر کردند.
غبارروبی از چهره تروریستی عربستان سعودی
مقامات عربستان سعودی پس از سال ها حمایت از تروریسم و افراطی گری، در مرحله کنونی بر خود لازم میدانند که برخی از ننگ هایی را که بر دامانشان نشسته است، پاک کرده و غبار از چهره تروریستی خود بزدایند. هفت سال حمایت از تروریسم در سوریه و سه سال در عراق به صورت غیرمستقیم و همچنین ارتکاب سه سال جنایت جنگی در یمن به صورت مستقیم و کشتار بی رحمانه مردم بی دفاع و بی گناه یمنی ها، موجب شده تا چهره مقامات سعودی در نزد افکار عمومی منطقه و جهان به صورت قابل توجهی خدشه دار شود. لذا سعودی ها اکنون با سر دادن شعارهایی نظیر ایستادن در خط مقدم مبارزه با تروریسم! تلاش می کنند تا اندکی از خشم و نفرت افکار عمومی نسبت به خود بکاهند.
سودای رهبری بر جهان اسلام و عرب در ذهن مقامات ریاض
مقامات آل سعود در طول تاریخ خود همواره سودای رهبری کشورهای جهان اسلام و جهان عرب را در ذهن پرورانده اند. اکنون و پس از به چالش کشیده شدن نقش عربستان سعودی در منطقه و شکست های سنگینی که ریاض در سوریه، عراق و یمن و همچنین در عرصه مواجهه و مقابله با جمهوری اسلامی ایران متحمل شده است، سعودیها به دنبال آن هستند تا از رهگذر فعال سازی رهبری خود بر ائتلاف ضد تروریستی، گامی را در راستای بازیابی نقششان در جهان اسلام و عرب بردارند. عربستان سعودی این واقعیت آشکار اما تلخ را درک کرده است که به طور کلی از معادلات منطقه ای و بین المللی کنار گذاشته شده و به نوعی منزوی شده است. درست به همین دلیل است که برای القاء رهبری خود بر کشورهای اسلامی و عربی ائتلافی را تشکیل داده تا بتواند از بحران مشروعیتی که مدتهاست با آن دست و پنجه نرم می کند، رهایی یابد.
ائتلاف ضد تروریستی سعودی نسخه کپی برابر اصلِ ائتلاف آمریکایی
ائتلاف ضد تروریستی عربستان سعودی در واقع نسخه ای مشابه ائتلاف بین المللی است که ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۴ آن را به بهانه مبارزه با تروریسم در سوریه و عراق، تشکیل داد. ائتلاف آمریکایی از آن زمان تاکنون نه تنها هیچ دستاورد مثبتی را در عرصه نبرد با تکفیری ها به دست نیاورده است، بلکه موجبات گسترش تروریسم در هر دو کشور را نیز فراهم کرد. آمریکایی ها با اتخاذ ژست مقابله با تکفیری ها و پنهان کردن خود زیر سایه شعار دروغین «مبارزه با تروریسم» در طول این مدت دهها هزار نفر از غیرنظامیان سوری و عراقی و همچنین هزاران تَن از نیروهای نظامی دو کشور را به کام مرگ کشاندند. اکنون این شائبه وجود دارد که به احتمال فراوان کارکِرد ائتلاف تازه تأسیس عربستان سعودی نیز همچون ائتلاف آمریکایی خواهد بود و با ترویج تروریسم و افراطیگری، منطقه را بیش از پیش در حمام خونِ غرق خواهد کرد.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰