نفس‌های دریاچه ارومیه بار دیگر به شماره افتاد/ اعتبارات سد چپرآباد چهارسال متوالی پرداخت نشد

دریاچه ارومیه تابستان امسال روزهای سختی را پشت سر می‌گذارد با این حال مسئولان احیای دریاچه ارومیه باز هم خبرهای امیدبخش از احیای آن می‌دهند در حالیکه برخی پروژه‌های مرتبط با آن مثل سد چپرآباد در چهار سال گذشته اعتبارات مصوب خود را دریافت نکرده‌اند.

کد خبر : 25466
تاریخ انتشار : شنبه 21 مرداد 1396 - 4:43

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری تسنیم، دریاچه ارومیه این روز‌ها حال وروز خوبی ندارد، گرمای سوزان، کاهش بارش‌ها و بی‌مهری دولت همه دست به دست هم داده‌اند تا دریاچه ارومیه روزهای سخت دو سه سال اخیر را تجربه کند.

نخستین سال احیای دریاچه ارومیه، خداوند به واسطه نزول باران روی مدعیان احیای دریاچه ارومیه را سفید کرد و نور امید را در دل مردم حوضه آبریز دریاچه تاباند به طوری که در آن سال بارش‌ها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به ویژه در استان آذربایجان غربی در ۴۰ سال اخیر بی‌سابقه اعلام شد.

امروز که دو سال و چند ماه از نخستین روز احیای دریاچه ارومیه می‌گذرد مسئولان ستاد احیای دریاچه ارومیه در صحبت‌هایشان گاهی خبرهای امیدوارانه و گاهی نگران کننده می‌دهند اما آنچه که از وضع دریاچه ارومیه برمی آید به نظر می‌رسد این دریاچه باید سال‌ها سختی بکشد تا شاید برای بار دیگر به مانند دریاچه شود.

دریاچه ارومیه نسبت به سال قبل وضع نامطلوبی دارد

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه در رابطه با آخرین وضعیت این دریاچه به خبرنگار تسنیم گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر آب دریاچه ارومیه از آبهای منطقه‌ای تامین می‌شود و از آنجایی که امسال با کاهش ۳۹ درصدی بارندگی‌ها روبه‌رو هستیم اکنون آبی در پشت سد‌ها وجود ندارد که وارد دریاچه ارومیه شود.

پایگاه خبر ججینعیسی کلانتری اظهار کرد: دمای هوای حوضه آبریز دریاچه ارومیه یک و نیم درجه سانتیگراد نسبت به سال قبل گرم‌تر شده است دو عامل کاهش بارندگی وافزایش دما سبب شده است تا ارتفاع آب دریاچه ارومیه نسبت به سال قبل ۱۸ درجه کاهش یابد اما نسبت به چند سال قبل از وضعیت بهتری برخوردار است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر پروژه‌های تامین آب از زاب، اقدامات تصفیه فاضلاب‌ها، طرحهای مربوط به افزایش بهره وری آب و نیز اقدامات لازم برای کاهش آب کشاورزی در حال انجام است، بر اساس برنامه‌های احیای دریاچه ارومیه، بایستی سالانه ۸ واحد درصد از مصرف آب در حوزه کشاورزی کاهش یابد که امسال به سبب نبود آب به صورت طبیعی این کاهش مصرف انجام می‌شود.

کلانتری بر این باور است که احیای دریاچه ارومیه عملا ثابت شده است چنانچه دولت در طول سالهای بعدی همراهی‌های لازم را در رابطه با اجرای برنامه‌های احیا انجام دهند در سال ۱۴۰۳ به تراز اکولوژیک دریاچه دست خواهیم یافت.

مدیر دفتر تلفیق و برنامه ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: انتظار می‌رود در انتهای سال آبی که مصادف با شهریورماه است سطح دریاچه ارومیه به۱۷۰۰ کیلومتر مربع برسد که تا قبل از آغاز به فعالیت ستاد احیا نیز تقریبا همینقدر بود.

دریاچه ارومیه تابستان امسال روزهای سختی را پشت سر می‌گذارد

مسعود تجریشی گفت: تابستان امسال هوای آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی ۲ درجه سانتیگراد نسبت به میانگین ۴۰ سال گذشته افزایش یافته به طوری که جزو ۳ استان کشور از نظر افزایش دما هستند و این امر سبب شده تا تبخیر آب دریاچه با شدت بیشتری انجام شود.

تجریشی بیان کرد: بارش‌ها نیز امسال نسبت به سال قبل ۳۴ درصد کاهش یافته که همه این پدیده‌ها سبب شده تا دریاچه ارومیه تابستان امسال روزهای سختی را داشته باشد.

وی بیان کرد: کاهش بارندگی‌ها و افزایش دما از یک سو و تخصیص نیافتن اعتبارات احیای دریاچه ارومیه از سوی دیگر سبب شده است تا امسال طبق برنامه پیش بینی شده عمل نشود.

مدیر دفتر تلفیق و برنامه ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه خاطر نشان کرد: پرداخت اعتبارات احیای دریاچه ارومیه از طریق اوراق و اسناد خزانه سبب شد تا سردهنه سازی‌ها و پروژه‌های کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی به موقع اجرا نشود.

پایگاه خبر ججینوی تصریح کرد: با توجه به تحقیقاتی که توسط کار‌شناسان وصاحب نظران دریاچه ارومیه انجام گرفته است دریاچه ارومیه بعد از احیا به حالت ۳۰ سال گذشته باز نمی‌گردد.

احیای دریاچه ارومیه نیاز به زمان دارد

مدیر دفتر تلفیق و برنامه‌ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: آبهای موجود در حوضه آبریز دریاچه ارومیه نمی‌تواند پاسخگوی این دریاچه باشد، ما هر چه در مصرف آب نیز صرفه جویی کنیم نمی‌توانیم دریاچه قبلی را داشته باشیم.

تجریشی افزود: با افزایش وکاهش دما، با تغییر در میزان بارندگی‌ها و برخی تغییرات دیگر دریاچه ارومیه‌تر و خشک می‌شود اما از بین نمی‌رود.

مدیر دفتر تلفیق و برنامه ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه، تصریح کرد: به طوری که بعد از اتمام این دریاچه، مانند قبل پلیکان‌ها در آن شنا می‌کنند آرتمیای دریاچه احیا می‌شود، مردم می‌توانند در آن شنا کنند و غبارهای نمکی نیز از بین می‌رود.

امسال سطح دریاچه ارومیه به ۲ هزار و ۶۰۰ کیلومتر مربع رسیده است و شاهد هستیم که آرتمیا و پلیکان‌ها به این دریاچه بازگشته‌اند این نشان می‌دهد که مراحل احیا با موفقیت طی می‌شود ولی احیای آن نیاز به زمان دارد.

اداره کل هوا‌شناسی آذربایجان غربی نیز در هفته اخیر خبری با تیتر «افزایش سرعت تبخیر در دریاچه ارومیه با گرم‌تر شدن هوا» انتشار داد و اعلام کرد: تراز دریاچه ارومیه نسبت به مشابه سال قبل ۲۶ سانتی متر کاهش یافته است.

 


 

telegram.me/jajinnews

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.