نجات فُک خزری گرفتار در تور صیادان گلستان

نماینده مرکز تحقیقات و بازتوانی سگهای آبی هلند در ایران (CSRRC) از تحویل یک قلاده فُک گرفتار در تور ماهیگیران گلستانی به گروه امداد و نجات این گونه خبر داد و گفت: بعد از ۲۴ ساعت تیمار و نمونه برداری، این فک در پهنه آبی خزر رها شد.

کد خبر : 37202
تاریخ انتشار : دوشنبه 17 مهر 1396 - 7:46

 

 

پایگاه خبر ججین

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین”  ، امیر شیرازی گفت : این فُک خزری نر حدود ۳ تا ۴ ساله در تور صیادان شرکت های زیرمجموعه ماهیان خاویاری گلستان نزدیک مرز آبی ایردوشنبه در گفان و ترکمنستان گرفتار شده بود که با حضور نماینده مرکز تحقیقات و همکاران پایگاه درمانی فک خزری به مرکز جزیره آشوراده انتقال یافت.

وی با قدردانی از همراهی صیادان گلستان در خصوص اطلاع رسانی و تحویل فک های گرفتار در تورها، ادامه داد: نمونه برداری، بیومتری و معاینات و درمان های ضد انگلی انجام و پس از ۲۴ ساعت روز یکشنبه این فک در پهنه آبی خزر رها شد.
به گزارش ایرنا فُک تنها گونه پستاندار خزر است و جمعیت آن به دلیل صید بی رویه در حوزه برخی کشورهای حاشیه دریا سیر نزولی دارد، هر چند به گفته شیرازی؛ در حوزه جنوب خزر و در محدوده استانهای شمالی ایران موردی از صید این گونه گزارش نشده است.
فُک خزری (نام علمی: Pusa caspica) یکی از کوچکترین فک های بدون گوش و از پستانداران کمیاب آبزی دنیاست، این گونه زندگی اجتماعی داشته و در دسته های بزرگ مشاهده می شود، مهمترین اندام حسی فک مانند سایر سگ های آبی سبیل های آن است که او را قادر می سازد بدون حس بینایی و شنوایی به صید ماهی در زیر آب بپردازد.
فک در آب زندگی می کند و تنها برای زادآوری و گاهی استراحت به ساحل می آید، در خشکی بسیار کم تحرک، اما در آب فعال است، این گونه به دلیل صید بی‌رویه و به‌هم خوردن شرایط زیستی و کاهش شدید جمعیت نیازمند حمایت بین‌المللی است.
فک خزری به‌طور میانگین ۱۵۰ سانتیمتر طول و ۶۸ کیلوگرم وزن دارد و یکی از کوچک‌ترین انواع فک به شمار می‌رود.، در گذشته تعداد زیادی از فک ها برای استفاده از پوست و گوشت شکار می شدند، اکنون هم هر سال تعدادی از آنها در تورهای ماهیگیران گرفتار یا کشته می شوند.
گروه امداد و نجات فک خزر در سال ۱۳۸۹ با کمک مرکز تحقیقاتی و درمانی سگ دریایی کشور هلند و با همراهی سازمان حفاظت محیط زیست ایران شروع به کار کرد، رهایی فک های آسیب دیده و گرفتار در تورهای صیادی، تیمارداری، ثبت اطلاعات مربوط به فک های یافت شده، نمونه برداری از حیوانات زنده و جمع آوری نمونه های بافتی از لاشه های کشف شده با هدف کنترل سلامت زیستی اکوسیستم خزر از فعالیت های این گروه است.

 

 


telegram.me/jajinnews

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.