نامزدان انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در یک نگاه

روند ثبت نام نامزدان انتخابات ریاست جمهوری افغانستان که از ۱۳ دی ماه آغاز شد با ثبت نام ۲۰ نامزد از جمله «عبدالله» و «اشرف غنی» پایان یافت.

کد خبر : 93524
تاریخ انتشار : دوشنبه 1 بهمن 1397 - 6:47

 

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین، طی ۱۷ روز گذشته بیش از ۷۳ نفر بسته‌های معلوماتی برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان را دریافت کردند که تنها ۲۰ نفر از آنها در روند ثبت نام نامزدان انتخابات ریاست جمهوری این کشور نام نویسی کردند.

 

 

نامزدان مطرح انتخابات ریاست جمهوری آینده افغانستان

«اشرف غنی»

اشرف غنی رئیس جمهور کنونی افغانستان به همراه «امرالله صالح» به عنوان معاون اول و «سروردانش» به عنوان معاون دوم برای رقابت در انتخابات ریاست جمهوری این کشور نام نویسی کرده است.

«امرالله صالح» رهبر «روند سبز افغانستان» تنها پس از ۲۷ روز تصدی در وزارت کشور استعفا داده و به تیم انتخاباتی اشرف غنی به عنوان معاون اول ریاست جمهوری پیوسته است.

پایگاه خبر ججین

«سروردانش» معاون دوم اشرف غنی در انتخابات گذشته از حمایت «کریم خلیلی» رهبر حزب وحدت اسلامی برخوردار بود اما در این دور از انتخابات کریم خلیلی از تیم انتخاباتی «عبدالله» اعلام حمایت کرده است.

اشرف غنی به امید کسب آرای اقوام ازبک نیز «ثریادلیل» را به عنوان نماینده ویژه در تیم انتخاباتی خود تعیین کرده است.

انتظار می‌رفت که اشرف غنی با تیم انتخاباتی قوی تری به سمت انتخابات ریاست جمهوری افغانستان برود اما سیاست‌های تند وی در برابر احزاب سیاسی در گذشته باعث شده است تا هیچ یک از احزاب سیاسی بزرگ افغانستان از وی در انتخابات ریاست جمهوری آینده این کشور حمایت کند.

«عبدالله عبدالله»

«عبدالله» رئیس اجرایی دولت افغانستان نیز همراه با «عنایت‌الله بابر فرهمند» به عنوان معاون اول و «اسدالله سعادتی» معاون دوم به عنوان نامزد حزب جمعیت اسلامی نام نویسی کرده است.

پایگاه خبر ججین

«عنایت‌الله بابر فرهمند» رئیس دفتر معاون اول ریاست جمهوری است که حمایت ۱۰۰ درصدی ژنرال دوستم موسوم به بانک رای اقوام وزبک را با خود دارد.

«اسدالله سعادتی» نیز حمایت «کریم خلیلی» رهبر حزب وحدت اسلامی را به همراه دارد، خلیلی نیز از آرای قابل توجهی از آرای اقوام هزاره این کشور را دارد.

ظاهرا رئیس اجرایی دولت افغانستان قوی ترین ائتلاف انتخاباتی را بین نامزدان انتخابات ریاست جمهوری این کشور تشکیل داده است، زیرا حمایت احزاب وحدت اسلامی، جنبش ملی و جمعیت اسلامی را به همراه دارد.

«حنیف اتمر»

«حنیف اتمر» مشاور سابق اشرف غنی نیز همراه با «یونس قانونی» به عنوان معاون اول و «محمد محقق» معاون دوم در انتخابات ریاست جمهوری آینده این کشور نام نویسی کرده است.

پایگاه خبر ججین

«یونس قانونی» از اعضای ارشد حزب جمعیت اسلامی است که از نفوذ نسبی در بین اقوام تاجیک افغانستان برخوردار است.

«محمد محقق» نیز رهبر حزب وحدت مردم افغانستان است که از نفوذ قابل توجهی در بین اقوام هزاره این کشور برخوردار است.

نامزدهای یاد شده از نظر تحلیلگران بیشترین شانس برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوی آینده افغانستان را دارند.

سایر نامزدان انتخابات ریاست جمهوری افغانستان

علاوه بر نامزدان یاده شده ۱۱ نفر دیگر نیز در روند ثبت نام نامزدان انتخابات ریاست جمهوری نام نویسی کردند.

پایگاه خبر ججین

«رحمت‌الله نبیل»رهبر حزب محور مردم افغانستان همراه با ژنرال «مرادعلی مراد» به عنوان و «مسعوده جلال» به عنوان معاون دوم در روند ثبت نام نامزدان انتخابات ریاست جمهوری نام نویسی کرده است.

پایگاه خبر ججین

«احمدولی مسعود» از اعضای رهبری حزب جمعیت اسلامی افغانستان نیز همراه با «فریده مومند» به عنوان معاون و «لطیف نظری» به عنوان معاون دوم در انتخابات ریاست جمهوری نام نویسی کرده است.

پایگاه خبر ججین

«نورالحق علومی» وزیر کشور سابق افغانستان نیز همراه با «بشیربیژن» به عنوان معاون اول و «نعیم غیور» به عنوان معاون در این روند ثبت نام کرده است.

پایگاه خبر ججین

«فرامرزتمنا» رئیس سابق مرکز مطالعات استراتژیک افغانستان نیز همراه با «قیاس سعیدی» به عنوان معاون اول و «امین رشادت» به عنوان معاون دوم در انتخابات ریاست جمهوری نام نویسی کرده است.

پایگاه خبر ججین

«لطیف پدرام» رهبر حزب کنگره ملی و از چهره های جنجالی نیز همراه با «احسان الله حیدری» به عنوان معاون اول و «محمدصادق وردک» به عنوان معاون دوم نامزد انتخابات ریاست جمهوری شده است.

پایگاه خبر ججین

«زلمی رسول» که در انتخابات گذشته آرای قابل توجهی کسب کرده بود اما این بار با تیم انتخاباتی نه چندان قوی در رقابت‌های انتخاباتی ظاهر شده است، «عبدالجبار تقوا» والی سابق کابل به عنوان معاون اول و «غلام علی وحدت» والی سابق بامیان به عنوان معاون دوم در تیم انتخاباتی زلمی رسول حضور دارند.

پایگاه خبر ججین

«حکیم تورسن» همراه با «نادرشاه احمدزی» به عنوان معاون اول و «شفیع قیصاری» به عنوان معاون دوم در انتخابات ریاست جمهوری این کشور نام نویسی کرده است.

پایگاه خبر ججین

«گلبدین حکمتیار» رهبر حزب اسلامی که از چهره‌های منفی در بین مردم کابل است نیز همراه با «هادی وزین» به عنوان معاون اول و «شفیع قیصاری» به عنوان معاون دوم نامزد انتخابات ریاست جمهوری افغانستان شده است اما تحلیلگران معتقدند که وی در مراحل اول انتخابات به نفع یکی از نامزدان مطرح کنار خواهد کشید.

پایگاه خبر ججین

«نورالله جلیلی» همراه با «خلیل رمان» به عنوان معاون اول و «چراغ علی چراغ» به عنوان نماینده دوم در انتخابات ریاست جمهوری این کشور نام نویسی کرده است.

پایگاه خبر ججین

«عنایت‌الله حفیظ» نیز همراه با «جنت‌خان فهیم» به عنوان معاون اول و «عبدالجمیل شیرانی» معاون دوم نیز در روند ثبت نام نامزدان انتخاباتی نام نویسی کرده است.

پایگاه خبر ججین

«محمدشهاب حکیمی» نیز همراه با «عبدالعلی سرابی» به عنوان معاون اول و «نورالحبیب حصیر» به عنوان معاون دوم در انتخابات ریاست جمهوری این کشور نام نویسی کرده است.

پایگاه خبر ججین

«شیدامحمد ابدالی» سفیر سابق افغانستان در هند که دارای کارشناسی ارشد در مطلعات استراتژیک امنیتی است نیز همراه با «ذالفقار امید» معاون اول و «بصیرسالنگی» معاون دوم در انتخابات ریاست جمهوری این کشور ثبت نام کرده است.

پایگاه خبر ججین

«محمد ابراهیم الکوزی» همراه با «خدیجه غزنوی» به عنوان معاون اول و «سید سامع کیانی» به عنوان معاون دوم در انتخابات ریاست جمهوری این کشور ثبت نام کرده است.

پایگاه خبر ججین

«نورالرحمان لیوال» نیز همراه با «عبدالهادی ذوالحکمت» به عنوان معاون اول و «محمد یحی ویار احمدزی» معاون دوم در انتخابات ریاست جمهوری این کشور نام نویسی کرده است.

کمیسیون انتخابات افغانستان تصریح کرد که «ضیاالحق حافظی»، «غلام‌فاروق نجرابی» و «الیاس الیاسی»نیز از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری این کشور هستند اما اطلاعاتی از آنها در رسانه‌ها منتشر نشده است.

بر اساس قانون اساسی افغانستان نامزدان ریاست جمهوری باید مسلمان و شهروند افغانستان باشند و حداقل ۴۰ سال سن داشته باشند.

ارائه فهرست ۱۰۰ هزار حامی و پرداخت ۱۵ هزار دلار ضمانت از سایر شرایط کمیسیون انتخابات افغانستان برای نام نویسی در روند ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری این کشور محسوب می‌شوند.

شمار بسیاری از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری افغانستان افراد سرشناسی نیستند اما در روند ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری نام نویسی کردند.

در انتخابات گذشته ریاست جمهوری افغانستان نیز ده‌ها نامزد که شانسی برای پیروزی نداشتند در روند ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری این کشور نام نویسی کرده بودند.

در حال حاضر، تیم «دولت ساز» به رهبری اشرف غنی، «صلح و اعتدال» به رهبری حنیف اتمر و « ثبات و همگرایی» به رهبری عبدالله از تیم‌های انتخاباتی مطرح انتخابات ریاست جمهوری آینده این کشور محسوب می‌شوند.

انتظار می‌رود که نامزدانی که تیم های انتخاباتی ضعیفی نامزد انتخابات ریاست جمهوری افغانستان شدند در رقابت‌های انتخاباتی به نفع یکی از سه تیم قدرتمند انتخاباتی کنار بروند.

 


 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

5 × یک =