مناسبتهای تاریخی امروز۱۱خرداد

روز جهانی کودک
انحلال حزب جمهوری اسلامی (۱۳۶۶ ش)
وفات استاد «سیدحسین میرخانی» (۱۳۶۱ ش)
شهادت سردار حاج محمد تقی خادمی (۱۳۹۰ ش)

کد خبر : 14402
تاریخ انتشار :

روز جهانی کودک

تاریخ وقوع: ۱۱ خرداد


برابر اعلام بخش ارتباطات یونیسف در ایران ، روز جهانى کودک هنوز یک روز ثابت پیدا نکرده است . سازمان ملل متحد قصد دارد ۲۰ نوامبر را که سالروز تصویب نهایى کنوانسیون حقوق کودک در سال ۱۹۸۹ مى باشد، به عنوان روز جهانى کودک اعلام نماید. به هر حال کشورها مختارند هر روزى را که مناسب مى دانند به عنوان روز جهانى کودک گرامى بدارند.
در جمهورى اسلامى ایران به علت تقارن روز ۱۱ خرداد با ایام ارتحال حضرت امام خمینى (ره) و نیز همزمانى با روزهاى آزمونهاى آخر سال مدارس، ۱۶ مهرماه به عنوان روز جهانى کودک گرامى داشته مى شود

 

انحلال حزب جمهوری اسلامی (۱۳۶۶ ش)

تاریخ وقوع: ۱۱ خرداد


انحلال حزب جمهوری اسلامی به پیشنهاد اعضای آن (1366 ش)انحلال حزب جمهوری اسلامی به پیشنهاد اعضای آن (۱۳۶۶ ش)
حزب جمهوری اسلامی یک هفته پس از پیروزی انقلاب از سوی حضرات آیات سید محمد حسینی بهشتی، سید علی خامنه ‏ای، سید عبدالکریم موسوی اردبیلی، اکبر هاشمی رفسنجانی و دکتر محمد جواد باهنر با هدف ایجاد تشکیلاتی نیرومند و سامان دادن به نیروهای فعال و ایجاد انسجام و انضباط، اعلام موجودیت کرد و به عضوگیری پرداخت. این حزب، در طول حیات خود، ضمن شرکت فعال تشکیلاتی در تمامی صحنه‏ های سیاسی و اجتماعی کشور، به لحاظ حضور رهبران حزب در سطوح بالای تصمیم‏ گیری، نقش تعیین کننده‏ ای در سمت‏گیری مسائل و موضع‏گیری‏ های کشور ایفا نمود. فعالیت حزب جمهوری اسلامی تا سال ۱۳۶۳، همچون گذشته ادامه یافت ولی از آن سال به بعد، به تدریج دامنه و گستردگی آن کاهش یافت تا آن که در یازدهم خرداد ۱۳۶۶، به دنبال پیشنهاد آیت‏ اللَّه خامنه‏ ای و هاشمی رفسنجانی به امام خمینی، مبنی بر توقف فعالیت‏های حزب و موافقت ایشان، حزب جمهوری اسلامی، فعالیت‏های خود را متوقف نمود. در نامه رهبران حزب در دلایل انحلال آن آمده بود: «احساس می‏شود که وجود حزب، دیگر آن منافع و فوائد آغاز کار را نداشته و به عکس ممکن است تخرّب در شرایط کنونی، بهانه‏ ای برای ایجاد اختلاف و دو دستگی و موجب خدشه در وحدت و انسجام ملت گردد. شورای مرکزی حزب، با اکثریت قاطع به این نتیجه رسید که مصلحت کنونی انقلاب در آن است که حزب جمهوری اسلامی تعطیل و فعالیت‏های آن به کلی متوقف گردد».

وفات استاد «سیدحسین میرخانی» (۱۳۶۱ ش)

تاریخ وقوع: ۱۱ خرداد


درگذشت استاد "سیدحسین میرخانی" خوشنویس برجسته (1361ش)وفات استاد برجسته خوشنویس «سیدحسین میرخانی» (۱۳۶۱ ش)
سیدحسین میرخانی برادر بزرگتر استاد سیدحسن میرخانی در سال‏های پایانی عمر معروف به سِراجُ الکُتَّاب، در سال ۱۲۸۴ در تهران به دنیا آمد. تعلیم خط را از پدر که از خوشنویسان و شاگردان میرزا رضا کلهر بود فرا گرفت و طولی نکشید که به جرگه خوشنویسان به ویژه در تحریر خط نستعلیق درآمد. میرخانی مدرس خط کلاس عمومی خوشنویسی اداره هنرهای زیبا بود و مجال کمتری برای کتابت آثار می‏یافت. از آثار مهم کتابت استاد میرخانی، دو مجلد قرآن کریم است که قرآن اول با ترجمه فارسی و قرآن دوم، بدون ترجمه به چاپ رسیدند. سیدحسن میرخانی موفق به دریافت نشان درجه یک هنر و نشان درجه سه خدمت شد و تقدیرنامه‏ ای از دانشگاه الزهرا به مناسبت نوشتن اولین قرآن اخذ کرد. از خدمات مهم وی در جهت گسترش هنر خوشنویسی، پایه‏ گذاری انجمن خوشنویسان ایران می‏باشد که هم اکنون نیز این انجمن در راستای این هنر فعالیت می‏کند. این استاد گرانمایه سرانجام در یازدهم خرداد ۱۳۶۱ ش در ۷۷ سالگی درگذشت.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

20 − پنج =