معرفی خوردنی هایی برای مراقبت از قلب
بیماریهای قلبیوعروقی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در دنیاست.همچنین شایعترین علل مرگ و میر در کشور ما نیز بیماریهای قلبیوعروقی است.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، افزایش این نوع بیماری ناشی از تغییرات در رژیم غذایی، فعالیت بدنی و مصرف دخانیات بوده که بهدلیل تغییر در شیوه زندگی ناشی از شهرنشینی و صنعتی شدن پدید آمده است. امروزه مردم نسبت به گذشته، بیشتر غذاهای پرکالری مصرف میکنند و از طرفی تحرک بدنی آنها نیز کمتر از گذشته شده است.بنابراین یکی از مهمترین مداخلات بهمنظور پیشگیری و کنترل بیماریهای قلبیوعروقی اصلاح رژیم غذایی است.
عوامل موثر در بروز بیماریهای قلبیوعروقی را میتوان در اختلال در چربیهای خون یعنی بالابودن سطح کلسترول خون، کم تحرکی، فشار خون بالا، چاقی، استعمال دخانیات، رژیم غذایی نامناسب، استرس و فشارهای روحی و روانی عنوان کرد.توصیههای تغذیهای موثر در پیشگیری و کنترل عوامل خطر بیماریهای قلبیوعروقی را میتوان در موارد زیر برشمرد:
کاهش مصرف چربی
یعنی مصرف غذاها تا حد امکان بهصورت آبپز، بخارپز یا کبابی، خودداری از سرخ کردن زیاد غذا، کاهش مصرف غذاهای سرخ شده در برنامه غذایی، جدا کردن پوست مرغ و چربی قابل مشاهده گوشت و مرغ قبل از طبخ و استفاده از قسمتهای کم چرب گوشتها، استفاده از گوشتهای کم چرب حداقل دوبار در هفته، استفاده از چربی موجود در ماهی زیرا از نوع چربیهای مفید است، استفاده از ماهی بخارپز یا تنوری بهجای سرخ کردن آن، استفاده از انواع لبنیات کم چرب مثل شیر، ماست و پنیر، خودداری از مصرف پیه و دنبه که حاوی چربیهای اشباع هستند و استفاده به مقدار مناسب از مغزها که دارای چربیهای مفید هستند.
کاهش مصرف مواد قندی
مصرف بیش از حد مواد قندی و نشاستهای مانند برنج، ماکارونی، شیرینی، کیک، شکلات، مربا، عسل، نوشابهها باعث افزایش وزن، بالا رفتن فشار خون و چربی خون شده و منجر به بروز بیماریهای قلبیوعروقی میشود.بنابراین باید در برنامه غذایی روزانه از مصرف بیش از اندازه این مواد خودداری کرد.استفاده از میوههای تازه بهجای شیرینی و شکلات بهعنوان میان وعده، مصرف دوغ کمنمک و بدون گاز، آب و آبمیوههای طبیعی بهجای نوشابههای گازدار، خودداری از مصرف زیاد قند و شکر همراه با چای، همچنین باید تذکر داد اگر در مصرف کشمش و خرما زیادهروی شود منجر به افزایش کالری دریافتی و چاقی خواهد شد.
توجه به روغن مصرفی
استفاده از روغنهای مایع مانند روغن زیتون و روغن آفتابگردان بهجای روغن حیوانی و روغن نباتی جامد برای پیشگیری از افزایش کلسترول خون، پرهیز از مصرف غذاهای سرخ کرده و استفاده از روغن مخصوص سرخ کردنی، زیرا روغن جامد هیدروژنه حاوی اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب ترانس است که خطر ابتلا به امراض قلبیوعروقی را افزایش میدهد، عدم استفاده از روغن ماهی مایع معمولی غیرسرخ کردنی و روغن زیتون در سرخ کردن غذاها بهدلیل حساسیت این روغنها به حرارت بالا.
کاهش مصرف نمک
کاهش مصرف نمک به هنگام تهیه و طبخ غذا و عدم استفاده از نمکدان در هنگام صرف غذا و سرسفره، خودداری از مصرف غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بستهبندی شده آماده بهدلیل دارابودن مقادیر زیاد نمک، خودداری از مصرف بیش از اندازه غذاهای شور مثل ماهی دودی، آجیل شور، چیپس، پفک، انواع شور، سوسیس و کالباس و استفاده از سبزیهای تازه، سیر، لیمو ترش تازه، آب نارنج، آویشن، شوید و … برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک.
افزایش مصرف فیبر
فیبرها ترکیباتی هستند که در دیواره سلولهای گیاهان مثل سبزیها، میوهها، سبوس، غلات کامل، حبوبات و مغزها وجود دارند. مصرف فیبرها خطر ابتلا به بیماریهای قلبیوعروقی را کاهش میدهند و همچنین از یبوست پیشگیری میکنند.
تنوع در برنامه غذایی
تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد غذایی مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف موادغذایی که در پنج گروه اصلی غذایی گروه نان و غلات، گروه شیر و لبنیات، گروه گوشت، تخممرغ حبوبات و مغزها، گروه میوهها و سبزیها معرفی میشوند.
میوهها و سبزیها در پیشگیری از بیماریهای نظیر بیماریهای قلبیوعروقی و برخی از انواع سرطان بهخصوص سرطانهای سیستم گوارشی و یبوست موثرند بنابراین مصرف سه تا پنج واحد از میوهها و سبزیها در برنامه غذایی روزانه توصیه میشود.همچنین مصرف در برنامه غذایی روزانه سبزیها یا سالاد مثل کاهو، کلم، گوجهفرنگی، خیار، هویج، فلفل دلمهای سبز و …همراه با غذا توصیه میشود.
همچنین باید از میوههای تازه بهعنوان میان وعده استفاده و بهجای تنقلات تجاری که ارزش غذایی کمیدارند از خشکبار نظیر برگه زرد آلود، کشمش و … و سبزیهای تازه نظیر هویج، گل کلم، خیار، گوجهفرنگی و … بهعنوان میان وعده استفاده شود. برای داشتن قلبی سالم فعالیت بدنی، ورزش منظم متناسب با سن و شرایط جسمیخود را فراموش نکنید. روزانه حداقل ۳۰ دقیقه پیادهروی کنید.استرس و فشارهای روانی یکی از عوامل ابتلا به بیماریهای قلبی است، روشهای کنترل و برخورد مناسب با استرس را یاد بگیرید.
برچسب ها :تغذیه ، ججین ، رژیم غذایی ، سلامت ، قلب ، مراقبت از قلب
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰