معاون رئیس جمهوری در امور زنان: سیاست انکار آسیبهای اجتماعی زنان شکست خورده است
اگر آسیبهای اجتماعی مخفی بماند کار روی ریل غلط باقی میماند / دختران کلاس اول تا سوم،۱۰سال است معلم ورزش ندارند
به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: سیاست انکار آسیبهای اجتماعی علیه زنان موفق نبوده و شکست خورده است؛ دوران انکار گذشته است.
به گزارش ایرنا، معصومه ابتکار روز گذشته در مراسم صبحانه کاری با وزیر بهداشت در وزارت بهداشت افزود: متأسفانه در مورد بیماریهای رفتاری در کشور بخصوص بیماریها و آسیبهای اجتماعی زنان آمار رسمی و ملی نداریم اما در گفتوگوهایی که با کارشناسان و پزشکان انجام میدهیم متوجه میشویم که وضعیت آسیبهای اجتماعی در جامعه زنان مناسب نیست. وی گفت: قبول داریم که نباید سیاه نمایی کنیم و اجازه دهیم دشمنان، سوءاستفاده کنند اما سیاست انکار در ۴۰ سال گذشته موفق نبوده و با اجرای این سیاست،وضعیت آسیبهای اجتماعی بهتر نشده است.
معاون رئیس جمهوری درخصوص ضرورت استفاده از ظرفیت رسانهها گفت: سال ۷۴ که دکتر مرندی وزیر بهداشت بود، اعلام کرد که اگر میخواهیم عزت و حرمت و آبروی دختران و جوانان را حفظ کنیم باید آموزشهایی را برای داشتن مهارتهای زندگی و مراقبت از خود به آنان ارائه کنیم اما نتوانست این برنامه را اجرا کند و بعد از آن نیز آموزش مهارتهای زندگی به دختران در کشور کمرنگ بود.
وی اضافه کرد: من بر خلاف عدهای که معتقدند برای حفظ حرمت و حیای دختران نباید این مسائل را مطرح کنیم، معتقدم نگفتن، مشکلی را حل نمیکند و نتایج همین نگفتنها و انکارها باعث شده است که وضعیت بهتر نشود و این مسائل، زیر پوست شهر رشد کند. وزارت آموزش و پرورش و دانشگاهها نیز برای آموزش دختران و جوانان کار جدی انجام ندادهاند. ابتکار گفت: اکنون به نقطهای رسیدهایم که افسردگی، طلاق، خشونت علیه زنان و رفتارهای پر خطر دیگر افزایش یافته است و البته آن طرف نیز تلاشهای عامدانهای میشود که از طریق فضای مجازی و گوشیهای تلفن همراه هوشمند که در دست همه مردم است این مسائل و آسیبها گسترش پیدا کند.
معاون رئیس جمهوری اضافه کرد: از وزارت بهداشت، آموزش و پرورش و آموزش عالی تقاضا دارم، سیاست انکار آسیبهای اجتماعی را کنار بگذارند، البته دلیل ندارد این مسائل رسانهای شود اما باید کار را شروع کنیم، افزایش آسیبهای اجتماعی نتیجه سیاست غلط انکار است، باید این سیاست را اصلاح کنیم و از ریل غلط گذشته به ریل صحیح وارد شویم. وی گفت: شنیدهام که برنامهریزیهایی شده است که از طریق یک شبکه اینترانت، آموزشهایی به خانوادهها و والدین درباره مسائل و آسیبهای اجتماعی ارائه شود باید این کار گسترش یابد، باید با والدین صریح صحبت کنیم، آمارها را باید به دست آوریم، اگر این مسائل کماکان مخفی بماند کار روی ریل غلط ادامه پیدا میکند.
نبود معلم ورزش برای دختران کلاس اول تا سوم دبستان
ابتکار افزود: آموزشها باید از سطح مدارس ابتدایی شروع شود، در وزارت بهداشت برنامهای به عنوان مدارس مروج سلامت شروع شده بود که امیدواریم کامل شود. معاون رئیسجمهوری، وضعیت سلامت کودکان را مناسب ارزیابی نکرد و گفت: به عنوان مثال از نظر تحرک فیزیکی دختران بسیار مشکل داریم، ۱۰ سال است دختران کلاس اول تا سوم دبستان معلم ورزش ندارند و هیچ کس هم در کشور صدایش در نیامده است. ابتکار گفت: کم تحرکی دختران عوارض وخیمی برای آینده کشور دارد، دختران ابتدایی در مدرسه که ورزش نمیکنند، در کوچه نیز که نمیتوانند بازی کنند، این وضعیت نگرانکننده است و آغازگر همه بیماریها در بین دختران است.
معاون امور زنان ریاست جمهوری برای گسترش مدارس مروج سلامت آماده همکاری با وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش است.
حمایت معاون زنان از توسعه کلینیکهای سلامت خانواده
وی گفت: قرار بود، کلینیکهای سلامت خانواده در دانشگاههای علوم پزشکی ایجاد شود اما این طرح ظاهراً متوقف شده است، معاون امور زنان ریاست جمهوری اصرار دارد که این طرح اجرا شود. وزارت بهداشت برنامه خود را برای توسعه این مراکز ارائه کند و ما هم از طرف معاونت امور زنان برای گسترش این مراکز کمک میکنیم.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان ادامه داد: از وزارت بهداشت میخواهیم شاخصهای مربوط به سلامت زنان را به معاونت امور زنان ریاست جمهوری ارائه کند، متأسفانه در بسیاری از زمینهها شاخصها و آمارهای کشور دقیق نیست، باید این شاخصها را در اختیار داشته باشیم و در طول چهار سال مسیر تغییرات آن را بسنجیم و ارزیابی کنیم و برای بهبود آن به بحث و تحلیل و برنامهریزی بپردازیم. وی اضافه کرد: یکی از شاخصها، درصد مشارکت زنان در پستهای مدیریتی است که بر اساس شاخصهای جهانی در چهار حوزه بهداشت و درمان، آموزش، مشارکت سیاسی و مشارکت اقتصادی سنجیده میشود، امیدواریم وزارت بهداشت گزارش دقیقی از وضعیت اشتغال زنان در حوزههای مدیریتی و حوزههای بهداشت و درمان کشور ارائه کند تا ما هم بتوانیم به مجامع جهانی آمار دقیق ارائه کنیم، متأسفانه به علت ضعف آمارها فعلاً ایران از این نظر جایگاه مناسبی در دنیا ندارد.
وی گفت: یکی از مسائل مهم در حوزه زنان، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی است که مقام معظم رهبری نیز به این مسأله تأکید داشتهاند، باید آموزش مهارتهای زندگی که در سالهای گذشته کمرنگ بوده است بخصوص برای زنان گسترش یابد و این آموزشها باید از دوران ابتدایی و نوجوانی شروع شود.
ابتکار افزود: مسأله بهداشت باروری یکی از مسائل مهم حوزه سلامت زنان است که در سالهای گذشته خوشبختانه مورد توجه بوده است اما بهداشت باروری همه مسائل حوزه سلامت زنان نیست.
جهل و ضعف آموزش مهمترین عامل افزایش آسیبهای اجتماعی دختران
معاون رئیس جمهوری گفت: مهمترین مسأله در کشور ضعف آموزش مهارتهای زندگی در جامعه زنان است و جهل موجود باعث شده است که دختران و زنان در معرض انواع آسیبهای مختلف قرار گیرند، باید کارهای زیرساختی مهمی در این زمینه انجام شود، کارهای محدودی انجام شده که در حد پایلوت بوده و کافی نبوده است.
وی افزود: در سالهای گذشته متأسفانه تمایل به خشونت علیه دختران رو به افزایش بوده و سلامت روان دختران و زنان بشدت آسیب دیده است، باید برای برقراری تعادل روانی دختران و پیشگیری از خشونت آموزشهای گستردهای را از دوران بلوغ شروع کنیم و کارهای گروهی و بین بخشی داشته باشیم، این کار از جمله تکالیف برنامه توسعه نیزاست که کمتوجهی شده است. ابتکار گفت: مسائل و نگرانیهای جدی نیز در مورد کودکان کار و آسیبهای اجتماعی وارد بر آنها از جمله اعتیاد،تعرض و بارداریهای زودهنگام وجود دارد و من در زمانی که در شورای شهر بودم، چنین گزارشهایی را دیده ام، بهترین زاویه برای کاهش این آسیبها زاویه بهداشتی و رسیدگی بهداشتی به این افراد است که امیدواریم بتوانیم با همکاری وزارت بهداشت در این زمینه اقدام کنیم.
نیم نگاه
من بر خلاف عدهای که معتقدند برای حفظ حرمت و حیای دختران نباید این مسائل را مطرح کنیم، معتقدم نگفتن، مشکلی را حل نمیکند و نتایج همین نگفتنها و انکارها باعث شده است که وضعیت بهتر نشود و این مسائل، زیر پوست شهر رشد کند. وزارت آموزش و پرورش و دانشگاهها نیز برای آموزش دختران و جوانان کار جدی انجام ندادهاند. ابتکار گفت: اکنون به نقطهای رسیدهایم که افسردگی، طلاق، خشونت علیه زنان و رفتارهای پر خطر دیگر افزایش یافته است و البته آن طرف نیز تلاشهای عامدانهای میشود که از طریق فضای مجازی و گوشیهای تلفن همراه هوشمند که در دست همه مردم است این مسائل و آسیبها گسترش پیدا کند.
telegram.me/jajinnews
برچسب ها :ابتکار ، ججین ، زنان ، معاون رئیس جمهوری در امور زنان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰