معامله دولت اردوغان با اسرائیل درباره پایتختی قدس/ اربکان می‌گفت ما در ترکیه اپوزیسیون و در ایران جزو حاکمیتیم

فرزند نجم‌الدین اربکان به تسنیم گفت: ترکیه بر پایتختی قدس برای اسرائیل مهر تایید زده و در ازای این خوش‌خدمتی ۲۰ میلیون دلار از صهیونیست‌ها گرفته است.

کد خبر : 24722
تاریخ انتشار : دوشنبه 16 مرداد 1396 - 8:22

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از تسنیم،  «فاتح اربکان» رئیس بنیاد اربکان و فرزند نجم الدین اربکان اولین نخست‌وزیر اسلام‌گرای ترکیه در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار تسنیم در ترکیه به سئوالات مختلف درباره مسائل داخلی، منطقه‌ای و بین‌‌المللی پاسخ داد که مشروح آن از نظر خوانندگان گرامی می‌گذرد:

اربکان نشان داد غرب ریاکار است

 

 

فاتح اربکان

 

 

مرحوم اربکان که با افکار و دیدگاه‌ها و همچنین خدماتش، جایگاه ویژه‌ای در محافل سیاسی ترکیه دارد، نام وی نزد مردم ترکیه و صحنه سیاسی این کشور تداعی‌کننده چه چیزی است؟

فاتح اربکان: تشکر می‌کنم، سئوال خوبی بود. همانطور که سلطان محمت فاتح با فتح استانبول آغازگر عصر جدیدی در ترکیه شد، استاد اربکان هم در میان مردم و هم در سیاست ترکیه فصل جدیدی را ایجاد کرد. وی در سال ۱۹۵۰ میلادی با تئوری دیدگاه ملی، ترکیه، ملت را دوباره به خود واقعی‌شان برگرداند و آنها را دوباره با ارزش‌های ملی و معنوی‌ آشتی داد. همانطور که می‌دانید در آن سال‌ها، دچار یک انحطاط معنوی بودیم و فقط در روستاها، مادران به صورت سنتی روسری می‌پوشیدند و رفتن به ادارات و اماکن عمومی با روسری، غیرممکن بود.

در آن سال‌ها سیاستمداران چنین تفکری داشتند که باید برای پیشرفت، از ارزش ها و معیارهای غربی‌ها تقلید کنیم. فکر می‌کردند که اگر این گونه رفتار کنیم،‌ پیشرفت خواهیم کرد. از طرفی دنیای اسلام هم با ما دوست نبود و این طور احساس می‌شد که دوستی با آنها برای ما سودی در پی ندارد و اعراب از پشت به ما خنجر زده‌اند و به همین دلیل باید به غرب نزدیک شویم.

اربکان با تئوری دیدگاه ملی، نشان داد که در واقع غرب ریاکار است و ارتباط با آنها سودی برای ما نخواهد داشت و آن را با این جمله مشهور خود بیان می‌‌کردند : «غرب و صهیونیسم دوست ما نخواهند بود»

پایگاه خبر ججین

وی دسیسه‌های صهیونیسم و امپریالیسم و ریاکاری آنها را به ما نشان داد و اذهان را برای تغییر و بازگشت به خود آماده کرد، او می‌گفت که ما به سوی اسلام بازخواهیم گشت و با مسلمانان متحد خواهیم شد و با پشت کردن به غرب ریاکار که علیه ما نقشه می‌کشد، بهترین کار را انجام می‌دهیم، احساسی که در پس جنبش پانزدهم جولای وجود داشت، نتیجه این نوع مبارزه بود، با این احساس و تفکر در مقابل نیروهای بیگانه به ویژه سیا و موساد ایستادگی کردیم و مانع موفقیت آنها شدیم.

انقلاب دیگری که از طرف وی به قول خودش صورت گرفت، در ارتباط با اسلام‌گراها بود، در آن سال‌ها این طور گفته می‌شد که اسلام‌گراها نمی‌توانند، نماینده مجلس و شهردار شوند و کار اجرایی کنند و می‌گفتند شاید فقط بتوانند در یک مسجد عضو مدیریت اجرایی شوند. اسلام‌گراها مدام مورد تمسخر قرار می‌گرفتند. اربکان با تئوری دیدگاه ملی و حزب سلامت ملی و حزب ملی خلق و خدماتی که در این احزاب انجام داد این طرز تلقی نسبت به اسلام‌گراها را اصلاح کرد و با افکار و رفتارش نشان داد و اثبات کرد که افرادی که از نظر معنوی و ملی به ارزش‌ها وابسته هستند، می‌توانند کارهای بزرگی انجام دهند.

اربکان می‌گفت صهونیسم جهانی به دو شرط با شما کاری نخواهد داشت

مرحوم اربکان، جمله تندی را در ارتباط با برخی افراد بیان کرد و گفت این افراد از دیدگاه ملی خارج شدند، عده‌ای از همفکران وی، از دیدگاه ملی و حزب رفاه جدا شدند و حزب عدالت و توسعه را ایجاد کردند چرا؟!

فاتح اربکان : تئوری دیدگاه ملی، از سوی مردم و دنیای اسلام به اندازه کافی حمایت و تشویق می‌شد،اما در برخی جهت‌ها درک نشد، چنین برداشت می‌شد که دیدگاه ملی، فقط حرکتی در جهت آزادی دین است. عده‌ای می‌گفتند به هر حال این نامزد انتخاباتی، نماز می‌خواند، اهل آناتولی(ترکیه مرکزی) است، زن و دخترش روسری می‌پوشند، پسرش به مدرسه وعظ و خطابت می‌رود، پس به این رای بدهیم، اما ماجرا فقط این نبود.

علاوه بر آن، منتخب مردم، هم در ترکیه هم در دنیا، باید استثمار و بهره‌کشی اقتصادی، بی عدالتی موجود در سیاست خارجی و رانت خواری‌ها را از میان می‌برد، اگر اینها را انجام نمی‌داد، فقط نماز خواندن، قرآن خواندن، به مکه رفتن و روسری پوشیدن کافی نبود،استاد اربکان می‌گفتند «صهونیسم جهانی یعنی کسانی که سیستم بردگی دنیای امروز را پدید آورده اند، اگر در دو نکته اساسی با آنها کاری نداشته باشید با شما کاری ندارند. در تقسیم نعمتهایی که خدا داده است، یعنی قوانین توزیع، دیگری در مدیریت و واگذاری توزیع به آنها، اگر شما این کارها را بکنید، اما تا صبح نماز بخوانید ، ۳۶۵ روز سال روزه بگیرید برای آنها هیچ اهمیتی ندارد و در کارهای شما دخالت نمی‌کنند.»

استاد اربکان، این دو مسئله را مورد توجه و اولویت قرار داد. هر کسی جرأت آن را ندارد که این دو را را اولویت قرار دهد. فکر می‌کنم، سئوالتان با این جواب روشن شده است.

اربکان مصر و بنگلادش را برای حضور در ائتلاف «دی‌۸» متقاعد کرد

مرحوم اربکان برای دنیای اسلام بیانگر چه معنایی بود؟

فاتح اربکان: مردم در کشورهای اسلامی، اربکان و تئوری دیدگاه ملی‌اش را قبول کرده بودند.در دهه‌های پنجاه، شصت و هفتاد، هم در ترکیه و هم در دیگر کشورهای اسلامی، بیگانگان به آرایش نیروهای مدیریتی در کشورهای اسلامی پرداختند و آنها را به خودشان کاملا وابسته می‌کردند. به قول استاد، با یکدیگر متحد شده بودند و به همین سبب، برخی از مدیران در برابر اربکان جبهه‌گیری کردند و از ایده اتحاد دنیای اسلام استقبال نکردند، اما مردم خلاف آنها عمل کردند. آقای اربکان با وجود این مسائل، با استادی و مهارت فراوانی که از یک سیاستمدار انتظار می‌رفت، مصر و بنگلادش را برای حضور در ائتلاف «دی‌۸» متقاعد کرد و اولین گام را در راستای اتحاد اسلام برداشت.

پاسخ اربکان به مخالفان مسلح سوریه

پدرتان، با پیش‌بینی دسیسه‌های امپریالیسم و صهیونیسم در منطقه، توانسته بود نقشه‌های آنها را در آینده پیش بینی و نظرات را به سمت آنها جلب کند و در ارتباط با آنها هشدارهای مهمی بدهد، به طور مثال، گفته بود اگر روزی، سوریه مسئله روز باشد بدانید، هدف ترکیه است، با توجه به وضعیت پیش‌آمده، سیاست ترکیه را در قبال سوریه اگر از این دیدگاه به آن نگاه کنیم چگونه بررسی می‌کنید؟!

فاتح اربکان: انسان زیرک و باهوشی بود پیش بینی اتفاقات از ده، بیست سی سال قبل، کار هر کسی نیست.حرف مشهوری داشت، عقل یعنی انتهای کار را دیدن، اتفاقاتی،که آن موقع در سوریه می‌افتاد مورد توجه اربکان هم بود. یک گروه مخالف با حاکمیت سوریه نزد استاد آمدند و گفتند استاد ما می‌خواهیم یک انقلاب مسلحانه ترتیب بدهیم و مدیریت را عوض کنیم و هر بار که این را بیان می‌کردند، اربکان می‌گفت هرگز دست به چنین کاری نزنید، چرا که آن را انجام دهید منجر به مرگ هزاران نفر خواهد شد، و همه‌تان آواره خواهید شد، و در ازایش هیچ چیز به دست نخواهید آورد، باید حقتان را به طور مشروع و از طریق سیاست دنبال کنید.

اربکان هیچ وقت(به مخالفان سوری) نگفت، به مبارزه مسلحانه بپردازید، ما از شما حمایت می‌کنیم، جایگاهی که الان در آن قرار داریم، خاورمیانه را به سمت جایگاه نابسامانی و بی‌ثباتی سوق داده است، وضعیتی که پیش آمده است خودش گویای وخامت است، شهرها،روستاها و مناطق با خاک یکسان شده است، میلیون‌ها انسان پناهنده شده‌اند و در دریای مدیترانه و اژه غرق شده‌اند، آنهایی که در اروپا هستند، بی‌جا و مکان و آواره هستند، حالا ما در این میان سود کرده‌ایم یا ضرر؟! حاکمیت سوریه هم بر سرجایش باقی مانده است،اشتباهی که کرده‌اند هویدا شده است.

حکومت ترکیه در ازای ۲۰ میلیون دلار به پایتخت بودن قدس برای اسرائیل مهر تایید زده است

مرحوم اربکان، همواره هشدار می‌داد که صهونیسم بلایی برای اسلام است، اگر از این زاویه نگاه کنیم ترکیه از طرفی با فلسطین دوست است و از طرفی با اسرائیل بسیار نزدیک و صمیمی است، چگونه ارزیابی می‌کنید؟

فاتح اربکان: در این باره، کاملا پوپولیستی رفتار می‌شود، ،مثل جمله« one minute, » یک دقیقه، اما در عمل، حرکتی در راستای تایید آن جمله صورت نمی‌گیرد، به طور مثال، جمهوری ترکیه به باز شدن یک دفتر همیشگی برای اسرائیل در ناتو اعتراض نمی‌کند و این کار را تایید می‌کند، اسرائیل می‌خواهد در سازمان همکاری و توسعه اقتصادی( OECD )عضو شود، ترکیه اعتراض نمی‌کند و این را تایید می‌کند، در داستان کشتی مرمره، شهید دادیم، ولی با اسرائیل به تفاهم می‌رسند. خون شهدایمان بر روی زمین است، وقتی به طور وضوح اسرائیل مقصر است، دولت می‌گوید، من خودم با آنها به تفاهم رسیدم و این دعوا را پایان دادم این تصمیمی است که از نظر حقوقی فقط خانواده‌های شهدا می‌توانند آن را عملی کنند.هیچ کس نمی‌تواند بگوید من از این خون گذشتم، و به این دعوا پایان دادم، اما این کار را کردند و بارها کوتاه آمدند، در ازایش چه گرفتند.؟

پایگاه خبر ججین

تحریم غزه هنوز ادامه دارد و دوباره از بندر اشدود کمک برای غزه خواهند فرستاد و اسرائیل هم خواهد گفت کشتی‌ها را بمباران خواهم کرد، همیشه همین طور بوده، ظلم هنوز ادامه دارد، بعد از این تفاهم نامه، دوهفته بعد، غزه بمباران شد، در آن تفاهم نامه، یک نکته وحشتناک وجود دارد، در تفاهم نامه‌ای که میان دو پایتخت، از طرف وزیران امور خارجه امضا شده است، نام پایتخت ترکیه را آنکارا و نام پایتخت اسرائیل را قدس می‌نویسند، سند این تفاهم‌نامه را هنوز نگه داشته‌ایم و عکس آن در نزد ما موجود است.

جمهوری ترکیه پایین چنین برگه‌ای را امضا می‌کند، خیلی وحشتناک است، اصلا قابل قبول نیست، بدین ترتیب ترکیه به پایتخت بودن قدس برای اسرائیل مهر تایید زده است و در ازایش ۲۰ میلیون دلار از سر لطف و کرم از آنها گرفته است این طور به نظر می‌آید که پیشتر هم این کار را انجام داده‌اند، بسیار ناراحت‌کننده است، ترکیه واسرائیل با این تفاهم‌نامه، به یکدیگر نزدیک می‌شوند و منابع گاز طبیعی موجود در مدیترانه را از طریق ترکیه به اروپا انتقال می‌دهند و رساندنش به اسرائیل از طریق خط لوله آب موجود در قبرس شمالی صورت خواهد گرفت.

همه چیز، از هر جهت به نفع اسرائیل است، استاد اربکان، نه تنها با یک اسرائیلی صحبت نکرده بود،حتی از طریق تلفن هم حرف نمی‌زد. بلکه حتی دیده نشده بود که از کنار یک اسرائیلی عبور کنند و سلام بدهد، متأسفانه شرایط موجود به گونه دیگری است، باید حرکاتی صورت بگیرد که در راستای تایید جمله «یک دقیقه» جناب اردوغان باشد!

دولت فعلی ترکیه علاقه‌ای به ائتلاف D8 ندارد

درباره ائتلاف دی‌۸، چرا ترکیه از پذیرفتن ریاست امتناع می‌کند؟ به نظرتان برای اینکه این اتحاد مهم دوباره آغاز به کار کند و به پا خیزد چه کارهایی باید صورت گیرد؟

فاتح اربکان: در ارتباط با ائتلاف دی‌۸ دیده می‌شود که حکومت(ترکیه) علاقه چندانی به آن ندارد،حتی سال‌ها قبل وقتی ریاست دوره‌ای به ترکیه رسید، گفتند، ما امسال اجلاس دی‌۸ را در آنتالیا داریم و نمی‌خواهیم ریاستش را قبول کنیم. تصمیم به شکل‌گیری اتحاد جی۲۰ را صهیونیسم گرفته است، هفت و یا هشت کشور در آن اتحاد، دارای حق بیان هستند و بقیه کشورها تشریفاتی حضور دارند، جی ۲۰ برای درد دنیای اسلام درمان نیست. در سال ۱۹۴۶، بانک جهانی به دستور جی۲۰ تشکیل شد و هر سال سران را فقط برای گرفتن عکس دعوت می‌کنند که رهبران دیگر هم در آن حضور دارند. برای همین است که می‌گویم باید به دی۸ اهمیت داده شود و گام‌های بزرگی با آن برداشته شود. استاد اربکان در مدت شش ماه دی۸ را تاسیس کردند و از نظر فکری اتحادی را تشکیل دادند، حکومت حاضر، الان پانزده سال است که تنها قدرت حاکم در ترکیه است و در این پانزده سال، آن را یک قدم به جلو نبرده است.در حالی که تا الان باید به دی۶۰ تبدیل می‌شد و تا وقتی این اتفاق نیفتد، امکان رهایی از استثمار وجود ندارد.

 مرحوم اربکان به روابط ایران و ترکیه اهمیت زیادی می‌داد و بعد از انتخاب شدن به عنوان نخست‌وزیر اولین سفرش را با وجود فشارهای اسرائیل، آمریکا و نیروهای مخالف داخلی به ایران انجام داد، دلیل این اهمیت چه بود؟!

فاتیح اربکان: اربکان می‌گفت، در قطب‌بندی جدید دنیا، ایران و ترکیه وجود دارند، ایران دارای جمعیت جوان و پرانرژی است، منابع نفتی و گاز طبیعی دارد و در زمینه فضانوردی قدم‌های بزرگی برداشته است، همسایه‌مان است و دارای دوهزار و پانصد سال، مدنیت و فرهنگ با ریشه است، استاداربکان خیلی به ایران اهمیت می‌داد و اولین سفرش را بعد از انتخاب شدن به ایران انجام داد.ایشان تعریف می‌کرد بعد از این که حکومت راه رفاه تاسیس شد، سفیر آمریکا به دیدنش آمد و گفت:«به عنوان مدیریت آمریکا ،دیدگاه‌هایمان با یکدیگر تطابق ندارد و نمی‌خواستیم شما، در راس باشید ولی این طور اتفاق افتاده است. اگر شما شروط ما را قبول کنید و از خطوط قرمز عبور نکنید، ما با شما کار خواهیم کرد» وقتی استاد اربکان پرسیده بود: خطوط قرمز شما چیست؟! جواب داده بود: «تحریم ایران را نخواهید شکست، تحریم عراق را نخواهید شکست و با نیروی چکشی آمریکا در ترکیه هم کاری نخواهید داشت.»

اربکان کاملا عکس این را انجام داد، با ایران یک قرارداد فوق‌العاده در زمینه انرژی امضاء کردند، در راس دی‌۸، ایران و ترکیه را قرار داد و دلار را در معاملات از میان برداشت.

این کار صهیونیسم را دیوانه کرد، تحریم عراق شکسته شد، در کرکوک خط لوله احداث و تجارت مرزی آزاد شد و نیروی چکشی از ترکیه اخراج شد.

ایران و ترکیه در مقابل صهیونیسم متحد شدند و این حرکات برای کشورهای اسلامی دیگر چراغ راه شد، صهیونیسم گفت دیگر اجازه ادامه این وضعیت را نخواهیم داد و برای همین در ترکیه آن داستان ۲۸ فوریه را اجرا کردند.

پایگاه خبر ججین

اربکان می‌گفت ما در ترکیه جزو اپوزیسیون و در ایرن جزو قدرت حاکم هستیم!

 شما با پدر مرحومتان در سفر به ایران همراه بودید، از آن سفر خاطرات فراموش‌نشدنی حتما دارید، می‌توانید برای ما تعریف کنید؟

فاتیح اربکان : محبت و احترام رئیس‌جمهور وقت ایران خیلی توجهمان را جلب کرده بود، وقتی مرحوم اربکان هدیه‌ای را که از ترکیه آورده بودیم تقدیم کرد، رئیس‌جمهور ایران گفت «افکار شما برای ما بهترین هدیه است؛ زحمت کشیدید.» از طرف هیئت دولت هم مورد توجه قرار گرفتیم و از همه مهمتر، با وجود اینکه برنامه‌ریزی نشده بود، رهبری ایران آیت‌الله خامنه‌ای، به ما وقت ملاقات دادند و این‌ها، همه نشانه لطف و ارزشی بود که برای ما قائل بودند.

اربکان در افطاری‌هایی که در سفارت ایران در آنکارا برگزار می‌شد حتما شرکت می‌کرد و من هم با او می‌رفتم.

هم در ایران، هم در ترکیه می‌گفت: ما در ترکیه جزو اپوزیسیون هستیم، اما در ایران جزو قدرت حاکم محسوب می‌شویم. جدایی مذهب، نژاد و قوم تلقین قدرت‌های خارجی است، مقداری جدایی و تضارب آرا وجود دارد.

لطف و توجه مراجع و بزرگان دینی به آقای اربکان، نظرمان را جلب کرده بود و من شخصا شاهد این بودم.

 


 

telegram.me/jajinnews

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نوزده − 19 =