مطهرنیا: دولت یازدهم برجام را شایسته و بایسته اجرا کرد

کارشناس روابط بین الملل گفت: رفتار و اجرای شایسته و کنش بایسته ایران در درست عمل کردن برجام هم به دلیل متن نگاشته شده و هم به دلیل کنشگران شریک در آن در چارچوب ۱+۵ موجب شد که ترامپ تن به اجرای برجام بدهد.

کد خبر : 21516
تاریخ انتشار : چهارشنبه 28 تیر 1396 - 6:40

به گزارش پایگاه خبری ججین به نقل از ایرنا مهدی مطهر نیا درباره این که دولت ترامپ تعلیق برخی دیگر از تحریم های هسته ای ایران را باوجود آن که در ایام انتخابات شعار داده بود برجام را پاره خواهد کرد تمدید کرد به نظر شما چرا ترامپ تن به اجرای برجام داده است؟ اظهارکرد: این موضوع به دلیل درست عمل کردن دولت یازدهم در عمل به برجام و اساسا قبل ازآن اقدام به مذاکره پرونده هسته ای و به پایان رساندن آن در زمان دولت نودمکرات اوباما است.
وی ادامه داد: ترامپ با وجودی که می خواهد برجام را پاره کند به دلیل رفتار شایسته و کنش بایسته ایران و از آن مهم تر قوام درونی موجود در برجام هم به واسطه متن نگاشته شده و هم به واسطه کنشگران شریک در آن در چارچوب گروه ۱+۵ نمی خواهد ننگ پاره کردن برجام و عمل نکردن به تعهداتش بر مبنای تفسیر حتی محدود و مضیق از برجام در پیشانی دولت ترامپ بنشیند.
این کارشناس روابط بین الملل اضافه کرد: اگر آمریکا برجام را نقض کند در نظام بین الملل و در سازمان ملل متحده با توجه به قطعنامه ای که در ارتباط با پرونده هسته ای ایران بعد از برجام شکل گرفت ایالات متحده آمریکا آشکارا در موضع منفی در افکار عمومی و از نظر حقوقی در موضع متهم قرار خواهد گرفت.
مطهرنیا درباره طرح نمایندگان مجلس برای مقابله با اقدامات تروریستی آمریکا همچنین گفت: عملکرد مجلس شورای اسلامی به عنوان پژواک عملکرد مجلس سنای آمریکا در چارچوب قاعده اقدام متقابل صورت می پذیرد، به این معنا که ایران آغاز کننده این سطح اصطکاک میان ایران و ایالات متحده آمریکا نیست بلکه پاسخی بر اقدام آنها در دولت ترامپ به عنوان یک دولت پست نو محافظه کار است که رسالت تعریف شده عرصه سیاسی خود را در برخورد با ایران تعریف پذیر کرده و آشکارا ابعاد گوناگون آن را به نمایش می گذارد.
مطهرنیا افزود: از این جهت چنین طرح و اقدامی دارای بار مشروعیت معنادار در چارچوب اقدام متقابل ترسیم می شود و از این رو مثبت ارزیابی می گردد.
وی با بیان این که نکات چندی باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد که به عرصه داخلی کشور باز می گردد ، خاطرنشان کرد: جمله مشهوری را معمارکبیر انقلاب اسلامی در ارتباط با حرکت های تحریک آمیزبرانگیز ایالات متحده آمریکا بر علیه ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مطرح کردند و آن این بود که ‘آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند’، مرجع یا تریبون چنین جمله ای به وحدت درونی نیروهای انقلابی، ملی و اقوام و فرق گوناگون در داخل ایران در دفاع از تمامیت ارضی و اصول و ارزش های ملی و همچنین نظام برخواسته از انقلاب اسلامی در ایران باز می گشت.
وی ادامه داد: به بیان دیگر زمانی ما می توانیم مدعی پیروزی و موفقیت و به پیروی از آن مقاومت در برابر سیاست های کشورهای مهاجم منجمله آمریکا باشیم که در درون ایران سازوکارهای معنادار و تعریف شده ای در جهت گسترش وحدت ملی ، اتحاد درونی و انسجام داخلی داشته باشیم.
این کارشناس روابط بین الملل همچنین گفت: هرکدام از این مفاهیم معنا و بار تخصصی خاص خود را دارد بنابراین اکنون آنچه که ایران را به عنوان یک هدف قابل حصول در ارتباط با تحرکات دولت پست محافظه کار دولت آمریکا نشان می دهد نه حرکت های سنای آمریکا بلکه مسایلی است که در درون به صورت چالش درآمدند و بازگشت آنها به یک مساله قابل حل بسیار مشکل شده است و تبدیل به بحران ها در لایحه های مختلف حیات ملی ما از نظر فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و حتی امنیتی شده است.
مطهرنیا افزود: بنابراین آنچه که هم اکنون باید بیش از هر چیز نمایندگان به آن توجه کنند تنظیم برنامه ها و مکانیزم هایی است که بتوان اتحاد، وحدت درونی، اتحادملی و انسجام داخلی را افزایش داد و گرنه تصویب چنین قوانین و مقرراتی بدون این ضمانت اجرایی در عرصه سیاست داخلی در منطقه و نظام بین الملل در برابر ابرقدرتی مثل ایالات متحده آمریکا که توانسته است اجماع منطقه ای براساس ایران هراسی به وجود آورد چندان کارکرد نخواهد داشت.
وی یادآور شد: فراموش نکنیم یک اقدام داهیانه با رهبری و هدایت رهبر نظام جمهوری اسلامی و کدگذاری به عنوان نرمش قهرمانانه منتهی بر برجام موجب شد که اجماع بین المللی برعلیه جمهوری اسلامی ایران ترک خوردگی وسیع و عمیقی پیدا کند که تاکنون نیز ادامه دارد و با وجود تمام رجزخوانی های دولت ترامپ برعلیه حکومت حاکم بر ایران نمی تواند از آن تخطی کند.
این کارشناس روابط بین الملل تصریح کرد:بنابراین برای شکست این اجماع منطقه ای، ایران باید به این وحدت درونی دست یابد و نیروهای موجود داخلی کشور خود را پاس بدارد و دایره خودی های تعریف شده در نظام جمهوری اسلامی ایران در دو دهه اخیر در عمل و واقعیت امر و نه فقط در سخن در شعاع بسیار گسترده تری قرار دهد.
وی ادامه داد: مسایل درونی که مخل وحدت درونی و اتحاد ملی و انسجام درونی را از میان بردارد و با ایجاد این معقوله های قابل اطمینان بتواند به عنوان یک قدرت مقاوم در برابر عملکردهای دولت ترامپیستی در سال ۲۰۱۷ ایستادگی کند.
این کارشناس روابط بین الملل یادآور شد:طرح قانونی مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی به عنوان یک طرح متقابل از سوی مجلس شورای اسلامی امری گریز ناپذیر از نظر منطق ادبیات سیاسی است. به هر تقدیر در آمریکا و در سنای آن بر ضد جمهوری اسلامی ایران با وارد کردن اتهاماتی بسیار خطرناک در ارتباط با حمایت از تروریست بین المللی و گسترش سلاح های غیرمتعارف مخصوصا مساله موشکی، تحریم های جدیدی در حال شکلی گیری و متحواپذیری است.
مطهرنیا گفت: تیمی که در دوران بوش از وزارت دفاع و وزارت امورخارجه تشکیل شده بود و در زمان اوباما خزانه داری آمریکا به آن پیوست اکنون شاهد پیوستن سازمان اطلاعات ملی ایالات متحده آمریکا است و مامور ویژه ای در ارتباط با مسایل مربوط با ایران مشخص می شود.
وی افزود: متیس وزیردفاع ایالات متحده آمریکا به صورت علنی در ارتباط با ایجاد یک حرکت نظامی برضد تهران به کمک ریاض و تل آویو سخن صریح مطرح می کند که همه آنها نشان می دهد ایران نیز باید در چارچوب اقدام متقابل نمادهایی از حساسیت های خود را به نمایش بگذارد.
این کارشناس روابط بین الملل ادامه داد: نمایش گذاشتن این نماد حساسیت قابل تامل و پذیرش است اما به آن اکتفا کردن و در درون بحران های چند لایحه ای موجود در سطوح گوناگون حیات ملی را مورد توجه قرار ندادند ، موجب می شود که این بیانیه ها و موضع گیری ها خود را نمایش دهد ولی از عمق، تاثیر استراتژیک نداشته باشد و کم کم تاثیرات تقابلی خود را نیز از دست بدهد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهار × چهار =