مصرف چه داروهایی حین پرواز مضر است؟

تقریبا اکثر ما با قوانین سفر با هواپیما آشنایی داریم مثلا اینکه دو ساعت قبل از زمان پرواز در فرودگاه باشیم یا از حمل لوازمی مثل چاقو خودداری کنیم.

کد خبر : 58233
تاریخ انتشار : دوشنبه 2 بهمن 1396 - 6:38

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین”  ، اما موضوع مهمی که شاید گاهی مورد غفلت واقع شود این است که خوردن برخی از داروها در هنگام سفرهای هوایی سلامت مسافر را به خطر می‌اندازد و سوال این است که مصرف کدام نوع از داروها می‌تواند این خطرات را به همراه داشته باشد؟

به نوشته روزنامه ایندیپندنت، در این مقاله به برخی از داروهایی که مصرف آن‌ها هنگام پرواز مضراتی برای سلامتی دارد اشاره شده که شامل موارد زیر است:

داروهای هورمونی

سفر هوایی می‌تواند ناخوشایند باشد چراکه باعث می‌شود فرد دچار گرفتگی شده و همچنین سطح اکسیژن از میزان طبیعی پایین‌تر است ‌و در عین حال به دلیل کمبود رطوبت در هوا، بدن به سرعت دچار از دست رفتن آب می‌شود. همچنین در حین پرواز احتمال اینکه فرد دچار ترومبوز سیاهرگی عمقی شود، افزایش پیدا می‌کند. این عارضه اغلب در پاها اتفاق می‌افتد و در موارد جدی خون لخته شده به سمت قلب، ریه‌ها یا مغز حرکت می‌کند.

احتمال لختگی خون در حین پرواز بسیار پایین است اما باید توجه داشت برخی از داروها این خطر را بیشتر می‌کنند به همین دلیل بهتر است در صورت امکان از مصرف آن‌ها خودداری کرد.

برخی از قرص‌های ضد بارداری در زنان تا حدودی خطر لختگی خون را افزایش می‌دهد. همچنین استروژن و دیگر درمان‌های هورمونی نازایی هم می‌توانند در بروز این مشکل نقش داشته باشند.

داروهای خواب‌آور

برخی از افراد برای خوابیدن در حین پرواز مشکل دارند. بنابراین، مصرف داروهای خواب‌آور به خصوص در سفرهای طولانی محتمل‌ترین گزینه است. هر چند، متاسفانه این داروها خطر ترومبوز سیاهرگی عمقی را افزایش می‌دهد.

همچنین افراد سیگاری، مبتلا به اضافه وزن، زنان باردار یا افرادی که به تازگی تحت عمل جراحی قرار گرفته‌اند بیشتر در معرض خطر ابتلا به این عارضه هستند.

آنتی هیستامین‌ها

برخی از افراد به جای قرص‌های خواب‌آور از آنتی هیستامین مصرف می‌کنند. همچنین والدین ترجیح می‌دهند برای آرام نگه داشتن فرزندشان در حین پرواز از این دارو استفاده کنند. هرچند، این کار پیشنهاد نمی‌شود زیرا گاهی اوقات نتیجه عکس دارد و کودک را بیش فعال می‌کند. همچنین ممکن است تاثیر نامطلوب روی تنفس داشته باشد.

داروهای ضد اضطراب

برخی از افراد از سفرهای هوایی نفرت دارند. تصور پرواز کردن در ارتفاع بالا آنان را مضطرب می‌سازد. گاهی اوقات شرایط به گونه‌ای می‌شود که مصرف داروهای ضد اضطراب به این افراد توصیه می‌شود.

با این حال برخی کارشناسان معتقدند که داروهای ضد اضطراب مانع از آن می‌شود فرد به پرواز کردن با هواپیما عادت کند. همچنین نسبت به حرکات و صداهای داخل هواپیما و تکان‌های آن حساس‌تر می‌شود و حافظه فرد تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شش + هجده =