مسئله موشکی ایران به هیچ فرد یا کشور خارجی ارتباط ندارد

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان تاکید کرد: مسئله موشکی بحثی است کاملا داخلی و ارتباطی به هیچ فرد یا کشور خارجی ارتباط ندارد.

کد خبر : 41168
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 دی 1348 - 3:30

 

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری مهر، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست خبری خود که صبح امروز دوشنبه برگزار شد پیرامون نشست آستانه هفت و محورهای مذاکرات آن اظهار داشت: روز گذشته اجلاس کارشناسی آن را آغاز کردیم و طی روزهای آتی نشست اصلی آن را برگزار خواهیم کرد.

وی گفت: مین زدایی و مبادله زندانیان و اجساد دو محور اصلی تعریف شده برای این نشست است. امیدواریم هم چون دور ششم بتوانیم به تفاهمات لازم دست پیدا کنیم و گام های مثبتی را برای صلح و ثبات سوریه و منطقه برداریم.

سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص گپ و گفت عراقچی با برخی مقامات کشورهای اروپایی پیرامون مسئله موشکی که در فضای مجازی مطرح شده است، گفت: مقامات وزارت امور خارجه می توانند با دیگر مقامات و شخصیت های کشورهای مختلف ملاقات و گپ و گفت هایی را داشته باشند که حوزه های مخلتفی را هم در برمی گیرد و این امری طبیعی در عرصه دیپلماتیک به حساب می آید.

مسئله موشکی بحثی است کاملا داخلی و ارتباطی به هیچ فرد یا کشور خارجی ندارد

قاسمی با بیان اینکه مواضع ما درخصوص مسئله موشکی کاملا روشن است و بارها بیان کردیم، افزود: ما در این رابطه با هیچ کس گفتگو نخواهیم کرد چراکه مسئله موشکی بحثی است کاملا داخلی و ارتباطی به هیچ فرد یا کشور خارجی ندارد.

وی ادامه داد: برخی بدعهدی ها، شیطنت ها، تجربه جنگ علیه ایران و مواردی از این دست به ما آموخته است که برای دفاع از خاک خود بایستیم و توان خود را در این حوزه افزایش دهیم. سیاست موشکی ایران کماکان ادامه خواهد داشت چرا که سیاستی است تدافعی و نه تهاجمی و صرفا به عنوان یک عامل بازدارنده به حساب می آید.

سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: کشورهایی که در خصوص مسئله موشکی ایران فرافکنی می کنند بهتر است ابتدا ببینند که چه میزان تسلیحات کشنده در اختیار کشورهای منطقه قرار می دهند و از طرفی به بودجه دفاعی خود نگاهی بیندازند و آن را با بودجه دفاعی ایران مقایسه کنند. فکر می کنم ایران از جمله کشورهایی باشد که کمترین بودجه دفاعی را دارد چراکه توان و امنیت خود را از داخل گرفته و به آن متکی است.

قاسمی درباره ائتلاف تشکیل شده در ریاض پیرامون بحران یمن و اظهارات الجبیر علیه ایران خاطرنشان کرد: موضع ما درخصوص مسئله یمن روشن است و ابتدای اقدامات خصمانه و تجاوزکارانه علیه یمن ما هشدارهایی را به کشورهای منطقه و کشورهایی که نقش اصلی را در این بحران دارند، داده ایم.

بیانیه ریاض را قابل اعتنا نمی دانیم

وی با اشاره به اینکه بیانیه های ریاض تبدیل به عادتی دیرینه که قابل ترک هم نیست، به جهت فرافکنی از مشکلات خودشان تبدیل شده است، اظهار کرد: به همین منظور ما بیانیه ریاض را قابل اعتنا نمی دانیم در این مسئله متجاوز معلوم است و نمی توان بعد از سالیانی چند با اشاره کردن به نام دیگران گناهی را که مرتکب شده اند به آنها نسبت دهند.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره برخی از گمانه زنی ها درخصوص انتصاب معاونت های جدید در وزارت امور خارجه گفت: تغییرات ساختاری در وزارت امور خارجه در حال طی کردن روند طبیعی خود است و به زودی سازمان امور استخدامی این چارت را مصوب و اعلام خواهد کرد. هنوز نفراتی که باید مسئولیت دو معاونت اصلی را عهده دار شوند مشخص نشده و آنچه که مطرح می شود، صرفا گمانه زنی است.

قاسمی در پاسخ به سوالی پیرامون نشست سه جانبه میان ایران، آذربایجان و روسیه در تهران تصریح کرد: این دومین نشست سه جانبه میان این کشورها به حساب می آید. دستور کار این  اجلاس دامنه وسیعی دارد و شامل موضوعاتی از جمله دو جانبه، منطقه ای، بین المللی، همکاری های بیشتر برای مبارزه با تروریسم و آخرین فعل و انفعلاتی که این سه کشور با آنها مواجه هستند، می شود.

وی درخصوص مسئله مطرح شده درخصوص آقای دری اصفهانی از سوی قوه قضاییه بیان داشت: آنچه قوه قضاییه در این خصوص اعلام می کند به عنوان یک قوه مستقل متین و قابل احترام است و من درخصوص موارد مطرح شده از سوی قوه قضاییه اظهار نظری نمی کنم.

تعاملات و ارتباطات امنیتی و غیرامنیتی ما با عراق ادامه داشته و خواهد داشت

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه دری اصفهانی جزو وزارت خارجه نبوده و به عنوان مشاور توسط ارگان های دیگر به ستاد امور برجام معرفی شده بود، اظهار کرد: تعداد مشاورانی که توسط دستگاه های ذیربط به ستاد امور برجام معرفی شدند بسیار زیاد بود؛ آقای اصفهانی سوابق طولانی در دهه های گذشته در دستگاه ها و نهادهای مختلف داشته اند و از جمله با وزارت دفاع هم همکاری های زیادی داشتند و طی این مدت خدمات ارزنده ای را انجام داده بودند.

قاسمی افزود: بازگشت ۱.۷میلیارد دلار و همچنین بازگشت یک محموله طلا به کشور از جمله خدماتی بود که آقای اصفهانی انجام داده بودند و ذکر این نکته را هم داشته باشم که شناسایی روابط پنهان افراد جزو وظایف ذاتی وزارت امور خارجه نیست بلکه این وظیفه نهادهای امنیتی است که می باید به موقع هشدارهای لازم را به نهادهای مرتبط اعلام کنند.

وی ادامه داد: صحبت های اخیر وزیر اطلاعات نشان داد که دیدگاه آن وزارتخانه این است که بخشی از اتهامات وارده به آقای اصفهانی درست نیست و آن فرد خدمات و همکاری هایی را هم با وزارت اطلاعات داشته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه پیرامون هماهنگی های لازم درخصوص مسئله برگزاری مراسم اربعین میان ایران و عراق بیان داشت: بحث اربعین از ماه های پیش در ستادی عالی در وزارت کشور با حضور نهادهای مرتبط در حال پیگیری است و جلسات متعددی را داشته اند و پیش بینی های لازم را درخصوص این مراسم تدارک دیده اند. تعاملات و ارتباطات امنیتی و غیرامنیتی ما با عراق ادامه داشته و خواهد داشت.

سخنگوی وزارت امور خارجه پیرامون اظهارات اخیر برخی مقامات عربستان علیه ایران در خصوص عدم احقاق حقوق اقلیت ها در ایران با توجه به مساله آقای سپنتا نیکنام گفت: وظایف وزارت امور خارجه مشخص است و این معروف است که سیاست خارجی دنبال سیاست داخلی است و ارتباطاتی هم دارند. ما در حوزه مسائل داخلی ورود نمی کنیم بلکه ارگان های مربوطه پیگیری های لازم را خواهند داشت.

قاسمی با بیان اینکه سوءاستفاده دیگران از این مساله روایت دیگری است که باید به طور جدا به آن پرداخت، بیان کرد:اظهارات بی ربط، غلط و تکراری مقامات سعودی که سعی در ایران هراسی و دشمن تراشی دارند نشان می دهد که آنها می خواهند از هر سوژه ای علیه ایران سوءاستفاده کنند.

وی اظهار کرد:دولت سعودی بهتر است از سرکوب اقلیت های خود دست برداشته و حقوق آنها را بپردازد و بداند که سیاست محکوم کردن حقوق مردم خود و سرکوب وحشیانه مردم یمن راه به جایی نخواهد داشت.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که اقدامات وزارت امور خارجه در مورد تخریب های آمریکا نسبت به برجام چیست، گفت: ما همواره در تلاشیم که این بدعهدی ها و نقض عهدهای آمریکا را کاهش دهیم و اجازه ندهیم آنها با سیاست های خصمانه و ناصحیح خود فضا را بدتر از این کنند.

قاسمی تصریح کرد: امروز شاهدیم مخالفت های جهانی نسبت به سیاست های ترامپ در حال افزایش است و رئیس جمهور آمریکا در این خصوص هر روز منزوی تر خواهد شد و در نهایت آنها می خواهند مانع از بهره برداری ایران از مزایای برجام شوند.

وی با بیان اینکه در هفته های گذشته اتحادیه اروپا در نشست های متعدد با صدایی بلند حمایت خود را از برجام اعلام کرده است، ادامه داد: همصدایی چند کشور بی هویت در کنار آقای ترامپ چندان قابل اعتنا نیست و امیدواریم هر چه زودتر بتوانیم همکاری های اقتصادی مناسب و از آن مهمتر تعاملات خود را با کشورهای مختلف جهان داشته باشیم.

مصر بدلیل سیاست های اشتباه خود نقش مهمی در جهان اسلامی ندارد

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که موضع ایران در خصوص اظهارات اخیر آقای السیسی که گفته اند میان ایران و مصر ۴۰ سال است رابطه ای وجود ندارد، چیست؟ گفت: بله آقای السیسی حرف درستی بیان کرده است ما ۴۰ سال است که رابطه ای میان تهران و قاهره نداریم. مصر کشوری با اهمیت در جهان اسلام و عرب است اما امروز نقشی را که باید داشته باشد به دلیل سیاست های اشتباه قبلی خود ندارد. ما علاقه مند هستیم مصر بتواند در جایگاه حقیقی خود قرار بگیرد و مردم آن کشور مشکلات کمتری داشته باشند.

قاسمی تصریح کرد: ما فکر می کنیم مصر می تواند در ثبات و امنیت منطقه نقش بیشتری را ایفا کند و توصیه امروز من به آنها این است که تا حدی از دیدگاه های سنتی خود که سبب شده این نبود رابطه ایجاد شود فاصله بگیرند و با دیدگاهی جدید واقعیت های منطقه و ایران را درک کنند تا زمینه های لازم برای گفتگو و همگرایی بیشتر پدیدار شود و این بستگی دارد اینکه مسئولان مصری تا چه حد علاقه مند هستند خود را با واقعیات جدید وفق دهند.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر اینکه بازرسان آژانس که طی هفته های اخیر به ایران آمده بودند در خصوص موضوع پایان نامه دانشجویان و اساتید برخی دانشگاه های صنعتی تهران در رشته های فیزیک اتمی سوالاتی را مطرح کرده بودند این خبر را تایید می کنید یا خیر، توضیح داد: ترجیح می دهم در خصوص موضوعی که از آن اطلاعی ندارم اظهار نظری نداشته باشم.

سخنگوی وزارت امور خارجه پیرامون سفر اخیر ظریف به سه کشور آفریقایی و ارتباط آن با جبران مساله ارتباط زیاد وزارت خارجه با کشورهای اروپایی در دولت یازدهم بیان کرد: این سفر هیچ ارتباطی به مساله کشورهای اروپایی و یا دیگر جاها ندارد، چرا که آفریقا خودش فی النفسه مجموعه ای از کشورها را دارد و ما با آنها روابط خوبی داشته و خواهیم داشت و باید تلاش کنیم در حوزه های مختلف با آن کشورها روابط خود را توسعه دهیم.

قاسمی با بیان اینکه در سفر ظریف به کشورهای آفریقایی هیاتی متشکل از تجار و بازرگانان ایرانی هم بوده اند، افزود:طی آن سفر اسناد زیادی میان طرف های آفریقایی با هیات ایرانی به امضا رسید و امیدواریم طی ماه های آینده هیات های دیگر در سطوح مختلف به آفریقا سفر داشته باشند.

وی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه موضع ایران نسبت به اظهارات ولیعهد عربستان در مصاحبه با روزنامه گاردین که گفته بود سیاست های تند عربستان به دلیل وجود نظام جمهوری اسلامی ایران است، اظهار کرد: اگر این اظهارات را بیان کرده باشند حاوی چند نکته مهم است نخست آنکه اعتراف کرده اند به خشونت علیه ایران طی ده های گذشته که این نکته بااهمیتی است و دیگر اینکه جامعه جهانی باید به این اظهارات توجه کند و بداند منبع تولید خشونت و افراط گرایی در منطقه و جهان کدام رژیم است.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: این اعتراف یعنی عربستان باعث ایجاد وضعیت سال های اخیر منطقه و جهان بوده است.

قاسمی در پاسخ به این سوال که موضع ایران در قبال درخواست تحریم مبنی بر تعلیق عضویت قطر در شورای همکاری خلیج فارس ابراز داشت: این مساله ای است داخلی در شورای همکاری خلیج فارس و البته نشان دهنده مشکلات بسیار زیاد آنها با یکدیگر است که سال های زیادی با این مشکلات دست و پنجه نرم می کند و البته تلاش کرده اند در سال های اخیر با ایجاد دشمنی فرضی خود را دارای وحدت نظر نشان دهد و تصور من این است که در سال های آتی باید شاهد تغییرات اساسی در ساختار شورای همکاری خلیج فارس باشیم.

وی پیرامون انتخاب سوئیس به عنوان حافظ منافع عربستان در تهران و بالعکس و همچنین سفر دو هیات ایرانی و عربستانی جهت بازدید از اماکن دیپلماتیک یکدیگر بیان کرد: سفر دو هیات ایران و عربستان که قرار بود از برخی اماکن دیپلماتیک دو کشور بازدید داشته باشند هنوز انجام نشده اما دو طرف ویزاهای خود را دریافت کرده اند.

دفاتر حافظ منافع ایران در جده یا ریاض گشایش می یابد

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه سوئیس حافظ منافع میان دوکشور ایران و عربستان انتخاب شده و سندی هم میان سه کشور به امضا رسیده است، بیان کرد: قرار شده است در آینده دفاتر حافظ منافع ما در جده و احتمالا در ریاض گشایش یابد.

قاسمی پیرامون سفر آقای آمانو به ایران و ملاقات های انجام شده با مقامات عالی رتبه کشورمان بیان کرد: سفر خوبی بود و ملاقات های خوبی را آقای آمانو با مقامات عالی رتبه ایران داشتند و این ارتباط و همکاری خوب میان آژانس و ایران که وجود دارد کماکان ادامه خواهد داشت. ما معتقدیم آژانس بر اساس آنچه در برجام مشخص شده و به آن نهاد محول شده مساله برجام را پیگیری می کند.

وی در خصوص سفر اخیر آقای العبادی نخست وزیر عراق به تهران اظهار کرد: آمد و شدهای ما با کشور عراق بسیار است و هر زمان که احساس کنیم باید گفتگویی داشته باشیم این کار را خواهیم کرد. عمده موضوعات مطرح شده در سفر وی به ایران مسائل دوجانبه و منطقه ای بوده و بحث روشن و مشخصی در خصوص میانجی گری آن کشور میان ایران و عربستان نبوده هر چند که ریاض هر از چند گاهی این مساله میانجی گری را مطرح و بعد آن را تکذیب می کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره تحولات اخیر پس از همه پرسی عراق گفت: مواضع ما در خصوص منطقه کردستان عراق و خود کشور عراق روشن است، ما خواهان تمامیت ارضی و حفظ حاکمیت ملی عراق بوده ایم و هستیم. مساله اقلیم کردستان مساله ای داخلی است و اقدام به همه پرسی علیرغم توصیه های دوستانه توسط کشورهای منطقه انجام شد هرچند که ما به دلیل روابط چندین دهه خود با مردم کرد سعی کردیم آنها را از ورود به مشکلات بیشتر بازداریم ولی متاسفانه به دلیل برخی تحریم های نادرست این همه پرسی انجام شد و نهایتا منجر به ایجاد مشکلاتی در درون خود اقلیم و گروه های کرد عراقی شد.

قاسمی پیرامون سفر هیاتی بلند پایه از حماس به ایران خاطرنشان کرد: سیاست ما در قبال مقاومت در منطقه روشن است و ما با تمام گروه هایی که در محدوده مقاومت هستند ارتباط داریم و از آنها حمایت می کنیم و این علیرغم برخی اختلاف دیدگاه هایی است که ممکن است در برخی حوزه ها با آنها داشته باشیم اما کماکان این ارتباطات و حمایت ها از گروه های مقاومت در منطقه از جانب ایران ادامه خواهد داشت.

 

 


 

telegram.me/jajinnews

 

 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

11 − 3 =