مرکز آمار تورم مرداد ماه را اعلام کرد

بنا به گزارش‌های مرکز آمار نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به مرداد ماه ۱۳۹۷ به ۹,۷ درصد رسیده که نسبت به همین آمار در ماه قبل (۸,۷ درصد) ۱.۰ واحد درصد افزایش داشته است.

کد خبر : 83619
تاریخ انتشار : پنجشنبه 1 شهریور 1397 - 19:53

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین”، مطابق با آمارهای مرکز آمار ایران، در مرداد ماه ۱۳۹۷ عدد شاخص کل (۱۰۰=۱۳۹۵) به ۱۲۷,۷ رسید که نسبت به ماه قبل ۵.۲ درصد افزایش نشان می دهد. در این ماه درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۹.۳ درصد است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ۱۹.۳ درصد بیشتر از مرداد ۱۳۹۶ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کردند که نسبت به همین آمار در ماه قبل (۱۳,۸ درصد) ۵.۵ واحد درصد افزایش داشته است.

همچنین شاخص قیمت در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» نسبت به ماه قبل ۹,۱ درصد و در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» ۳.۶ درصد افزایش نشان می دهد. نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به مرداد ماه ۱۳۹۷ برای این دو گروه به ترتیب ۱۲,۱ و ۸.۸ درصد بوده است.

همچنین شاخص قیمت کل برای خانوارهای شهری کشور در مرداد ماه ۱۳۹۷ به عدد ۱۲۷,۶ رسید که نسبت به ماه قبل ۵.۱ درصد افزایش را نشان می دهد. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۹.۴ درصد و نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به ماه جاری برای این دسته از خانوارها  ۹,۸ درصد برآورد شده است.

افزایش نرخ تورم خانوارهای روستایی کشور

شاخص قیمت کل برای خانوارهای روستایی کشور در مرداد ماه ۱۳۹۷ به عدد ۱۲۸,۰ رسیده که نسبت به ماه قبل ۵.۹ درصد افزایش را نشان می‌دهد. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۸.۸ درصد و نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به ماه جاری برای این دسته از خانوارها ۹,۱ درصد است.

تغییرات قیمت ها در مرداد ماه

در مرداد ماه تمامی بخش های زیر مجموعه شاخص کل با افزایش قیمت همراه بوده اند که در گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات» بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به گروه «دخانیات»، گروه «گوشت قرمز، سفید و فرآورده های آنها» (مرغ ماشینی، انواع ماهی و انواع گوشت قرمز)، گروه «شیر، پنیر و تخم مرغ» (تخم مرغ ماشینی، ماست پاستوریزه، پنیر پاستوریزه و شیر پاستوریزه)، گروه «میوه و خشکبار» (پسته، مغز گردو)، گروه «آشامیدنی ها» (آب معدنی)، گروه «خوراکی های طبقه بندی نشده در جای دیگر» (رب گوجه فرنگی)، گروه «قند و شکر و شیرینی» (بستنی پاستوریزه، شکر)، گروه «سبزیجات» (هویج فرنگی) و گروه «روغن ها و چربی ها» (کره گیاهی) است. در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» گروه مبلمان، لوازم خانگی و نگهداری معمول آنها (ماشین لباسشویی، یخچال فریزر، انواع ظروف آشپزخانه) گروه «حمل و نقل» (انواع خودرو، دوچرخه، بلیت مسافرت داخلی با هواپیما) و گروه تفریح و فرهنگ (مانیتور، تجهیزات رایانه، تبلت) بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

درصد تغییرات شاخص قیمت در دهک های هزینه‌ای کل کشور در مردادماه

بنا بر گزارش مرکز آمار دامنه تغییرات نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به مرداد ماه ۱۳۹۷ برای دهک های مختلف هزینه ای از ۹,۲ درصد برای دهک اول تا ۱۰.۰ درصد برای دهک نهم است.

 

 

 

 

 



 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دوازده − ده =