مردم نزدیک پرندگان وحشی نشوند/معدوم‌سازی مرغ وتخم‌مرغ‌های آلوده

رئیس سازمان دامپزشکی با تایید خبر مهر و تشریح اقدامات کنترلی برای جلوگیری از شیوع سویه جدید آنفلوانزای فوق حاد در کشور گفت: تمام مرغ وتخم مرغ های آلوده معدوم می شود و مردم نباید نگران باشند.

کد خبر : 62160
تاریخ انتشار : دوشنبه 23 بهمن 1396 - 11:13

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری مهر، علیرضا رفیعی پور با اشاره به گزارش شیوع سویه جدید ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور، اظهارداشت: هفته گذشته که از سوی محیط زیست اعلام شد بیش از هزار قطعه پرنده وحشی در پارک ملی بوجاق بندر کیاشهر در استان گیلان تلف شده اند، همکاران ما بلافاصله به آن منطقه مراجعه کردند  و آزمایشات و نمونه برداری های لازم را برای شناسایی تحت تیپ ویروس انجام دادند.

وی با بیان اینکه متاسفانه ویروس، ویروس جدیدی است که وارد کشور شده، گفت: ما تنها کشوری نیستیم که به این ویروس آلوده شده ایم کشورهایی مانند چین، ژاپن و برخی دیگر از کشورهای آسیای شرقی نیز با آن درگیر هستند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور آیا کشورهای مذکور نیز برای اولین بار است که با این بیماری درگیر می شوند؟، افزود: خیر، چین سال ۲۰۱۴ نیز با این بیماری درگیر بوده اما ژاپن امسال آلوده شده است.

خبرگزاری مهر صبح امروز با انتشار گزارشی با عنوان«زنگ‌ خطر برای آنفلوانزای پرندگان به صدا درآمد/ ورود بیماری قابل انتقال به انسان» از شیوع گونه جدید انفلوانزای فوق حاد پرندگان در شمال کشور که قابل انتقال به انسان است، خبر داده بود.

بازدید و تردد در مکان های آلوده ممنوع می شود 

رفیعی پور با بیان اینکه گزارشاتی از ابتلای انسان به این بیماری گزارش شده است، ادامه داد: به دلیل این حساسیت، همکاران ما و وزارت بهداشت، هم از تهران و هم از گیلان به منطقه اعزام شدند و اقدامات اولیه صورت گرفت.

وی تصریح کرد: کاری که همکاران ما می توانستند انجام دهند این بود که منطقه آلوده را بلافاصله با کمک محیط زیست، پس از جمع آوری و دفن بهداشتی لاشه پرندگان تلف شده، سمپاشی کنند.

رفیعی پورافزود: در استانهای همجوار مانند مازندران، گلستان؛ در مبادی ورودی تالاب ها، پارک های ملی این استانهای ساحلی که امکان دارد پرندگان مهاجر وارد آن استانها شوند و این ویروس را همراه خود بیاورند، همکاران ما مستقر شده اند.

وی تصریح کرد: در تمامی ورودی های این مناطق حفاظت شده، باید خودروها هنگام ورود و خروج از آنجا ضدعفونی شوند، رصد منظم روزانه توسط همکاران ما و محیط زیست از عرصه های منابع طبیعی و محیط زیست درحال انجام است.

این مقام مسئول تاکید کرد: همچنین در تالاب ها و پارک هایی که گزارش بیماری داریم تردد و بازدید ممنوع می شود.

رفیعی پور گفت: از هفته گذشته تاکنون گزارش جدیدی از تلفات نداشتیم.

وی با بیان اینکه منطقه بوجاق تحت قرنطینه درآمده است، افزود: این منطقه تحت گشت و رصد مداوم همکاران ما و سازمان حفاظت از محیط زیست قرار دارد.

مردم از نزدیک شدن به محل زندگی پرندگان وحشی اکیدا خودداری کنند 

رفیعی پور درباره اینکه شکار غیرمجاز پرندگان وحشی که می تواند یکی از عوامل گسترش شیوع آنفلوانزا در کشور باشد، چه راهکاری برای کنترل این مساله اندیشده شده است؟، نیز افزود: از ابتدای امسال، محیط زیست اعلام کرده که هرنوع شکار پرندگان ممنوع است؛ اگر کسی اقدام به کار کند و این کار گزارش شود با متخلفان برخورد خواهد شد.

وی ادامه داد: در زمان بروز بحرانی مانند بیماری آنفلوانزا شکار هر نوع پرنده ای ممنوع است درباره پرندگان آبزی که می توانند باعث انتقال ویروس و بیماری شوند، از سال ۹۵ این ممنوعیت ایجاد شده است.

رفیعی پور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه همکارانی که در محل آلودگی حضور دارند باید علیه بیماری واکسینه شوند، گفت: به مردم توصیه می کنیم نزدیک پرندگان وحشی خصوصا پرندگان آبزی نشوند، چراکه تمام پرندگان آزاد پرواز وحشی که در آب زندگی می کنند می توانند ویروس های مختلف آنفلوانزا را داشته باشند که این ویروس برای خود پرنده مشکلی ایجاد نمی کند اما برای انسان یا دیگر پرندگانی که ویروس به آنان منتقل می شود خطرناک خواهد بود.

وی ادامه داد: همچنین شکار پرندگان به هیچ وجه نباید انجام شود؛ از مردم درخواست می کنیم از نزدیک شدن به محل زندگی و غذا دادن به این پرندگان جدا خودداری کنند، اگر در منطقه ای پرنده ای را مرده یا درحال مرگ مشاهده کردند، بلافاصله این مساله را به دامپزشکی گزارش کنند.

تمام مرغ و تخم مرغ های آلوده معدوم می شود

رئیس سازمان دامپزشکی کشور درباره اینکه آیا برای خوردن مرغ و تخم مرغ مشکلی وجود ندارد؟، گفت: اگر بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در منطقه ای بروز کند ما به آن منطقه مراجعه کرده و یکی از اقداماتی که انجام می دهیم این است که معدوم سازی مرغ ها و تخم مرغ های آن نقطه است.

رفیعی پور تصریح کرد: اگر منطقه ای آلوده باشد، مرغ ها و تخم مرغ های آن منطقه باید معدوم شود که مردم اصلا با تخم مرغ و مرغ آلوده مواجه نشوند.

وی با بیان اینکه در سالجاری در پی شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بیش از ۵۰۰ واحد آلوده شدند، گفت: این ۵۰۰ واحد از ۲۴ هزار واحد مرغداری بوده است، که بلافاصله شناسایی و معدوم سازی شده است؛ مردم خیالشان راحت باشد، هرجا که بیماری گزارش شود حتی اگر روستا باشد، ما کل مرغ های روستا را میخریم و معدوم می کنیم تا مردم درباره مرغ ها و تخم مرغ های سالمی که از آن روستا یا روستاهای همجوار آن به دستشان می رسد، نباشد و این شبهه برایشان به وجود نیاید که آن مرغ ها و تخم مرغ ها نیز آلوده هستند.

رفیعی پور افزود:چرا که اگر مرغ آلوده شود تخم مرغ آن نیز آلوده می شود و باید معدوم گردد. بنابراین ما مرغ و تخم مرغ های الوده را معدوم می کنیم که مردم نگران مصرف مرغ و تخم مرغ های لیبل داری که در بازار عرضه می شود نباشد.

این مقام مسئول با بیان اینکه تنها نقطه آلوده به سویه جدید آنفلوانزای فوق حاد پرندگان کیاشهر گیلان است، افزود:حدود یک هفته از گزارش اولیه گذشته تاکنون گزارش تلفات مجددی از کانون اولیه که پارک ملی بوجاق بوده نداشتیم.

وی با اشاره به اینکه وقتی در یک نقطه کانونی بیماری گزارش می شود شعاع هایی برای رصد، پایش و مراقبت تعیین می شود، که حداکثر شعاع مورد نظر ۱۰ کیلومتر است،  گفت: به عنوان مثال وقتی در یک روستا الودگی ایجاد می شود ما مرغ های آن روستا را خریداری می کنیم؛ در  شعاع یک کیلومتری معدوم سازی انجام می شود؛ در شعاع سه کیلومتر تخلیه و کشتار انجام می شود و در شعاع ۱۰ کیلومتری مراقبت و رصد صورت می گیرد.

همه دستگاه‌های عضو ستاد آنفلوانزا باید به دامپزشکی کمک کنند/ در حوزه اعتبارات کمک بیشتری نیاز داریم 

این مقام مسئول با اشاره به اینکه به طور مرتب رصد، پایش و مراقبت شبانه روزی صورت می گیرد، گفت: دامپزشکی به تنهایی با همین مسئولیت رصد و دیدبانی نمی تواند همه کار را انجام دهد همه دستگاه های عضو ستاد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان؛ ستاد اجرایی باید باشند و در اجرا کمک کنند، تشکل ها و صاحبان مرغداری ها باید کمک کنند.

رفیعی پور درباره اینکه آیا سازمان دامپزشکی به منابع اعتباری و همکاری بیشتر سایر دستگاه ها برای کنترل وضعیت ایجاد شده نیاز دارد؟، افزود: شیوه نامه و دستورالعمل کنترل آنفلوانزا که وزیر کشور به استانداران ابلاغ کردند در سراسر کشور در حال اجراست بنابراین باید همه دستگاه ها کمک کنند تا دیدبانی ما به بهترین نحو انجام شود.

وی تصریح کرد: اعتباراتی که تا الان دادند فقط داریم خرج روند معدوم سازی می کنیم؛ باید اعتبارات به میزانی باشد که در حوزه پیشگیری و کنترلی هم بتوان کارهایی کرد که در سالهای آینده شاهد اپیدمی نباشیم بنابراین هم در حوزه اعتبارات و هم در حوزه اجرایی باید به سازمان دامپزشکی کمک بیشتری شود.

 


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نه − 2 =