مدارس سمپاد به اصرار والدین آزمون های متعدد برگزار می کند

سرپرست مرکز پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان گفت: والدین دانش آموزان مدارس سمپاد برگزاری آزمون ها در این مدارس را انتظار دارند و اگر این اتفاق نیفتد سراغ بنگاه های خصوصی می روند.

کد خبر : 56626
تاریخ انتشار : جمعه 22 دی 1396 - 11:38

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری مهر، یکی از حوزه هایی که در آموزش و پرورش قرار است نخبه پروری و پژوهش محوری را جایگزین سیستم تست زنی و حفظیات در نظام آموزش و پرورش کند، مرکز پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان است که در حوزه های متعددی انجام وظیفه می کند؛ اما متاسفانه حوزه های متنوع کاری این مرکز خود آسیب های قابل تاملی دارد. به طور مثال یکی از فعالیت هایی که در این مجموعه مدیریت می شود برگزاری جشنواره خوارزمی است که برگزیدگان نوزدهمین دوره آن آذرماه معرفی شدند. در این بخش علاوه بر اینکه صحبت بر سر نحوه داوری طرح ها و هزینه هایی که به ثمر رسیدن یک طرح نیاز دارد، مطرح است، نکته مهم دیگر بحث به تولید انبوه رساندن طرح های برتر و یا اساسا اینکه نگاه به این عرصه باید بر مبنای تجاری سازی باشد یا نه می رسد. تا جاییکه این بحث مطرح است که این جشنواره آیا بیش از معایبش دارای محاسن هست یا نه.

از سوی دیگر این مرکز مدیریت مدارس سمپاد که ویژه دانش آموزان استعداد برتر است را به عهده دارد که بسیاری از خانواده ها از استرس زا بودن و فشار بالای تکلیف در این مدارس و آزمون محور بودنش گلایه دارند.

سرپرست مرکز پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان ابتدا در پاسخ به این پرسش که آیا نباید جشنواره خوارزمی تا کنون به مرحله ای می رسید که خود اهالی صنعت برای تجاری سازی طرح های برتراقدام کنند نه اینکه خود آموزش و پرورش در این مسیر گام برداد، گفت: در حال حاضر داریم مسیرهایی را طی می کنیم که با صنعت صحبت های جدی داشته باشیم که در جشنواره خوارزمی سهیم باشند و درباره اینکه کدام طرح توان تجاری سازی دارد یا نه به مشاوره بدهند.

فاطمه مهاجرانی درباره موفق بودن این جشنواره در عرصه کار پژوهشی در کشور نیز بیان کرد: جشنواره خوارزمی در ایجاد روحیه پژوهش محور بودن و خصوصا ایجاد چنین روحیه ای در بین دانش آموزان که در سیستم آموزش و پرورش عموما درگیر دروس حفظی می شوند، بسیار موفق بوده است؛ اما اینکه بگوییم همه محصولات این جشنواره ارزشمند است یا نه بحث دیگری است که صحبت بیشتر درباره آن در این فرصت نمی گنجد. فقط بگویم در اینکه این جشنواره روحیه پرسشگری را ایجاد می کند شکی نداریم.

وی همچنین درباره نکته ای که پس از پخش بخشی از مصاحبه یک مخترع ۱۰ ساله با صدا و سیما در فضای مجازی که ذکر کرده بود به مدرسه نمی رود و فقط امتحانات را می دهد درباره این موضوع که آیا آماری از دانش آموزان نخبه ای که احتمالا در منزل درس می خوانند و رفتن به مدرسه را وقت گیر می دانند، داریم یا نه نیز بیان کرد: من اگر شفاف بخواهم به این سوال پاسخ بدهم باید بگویم ما آمار مشخصی در زمینه تعداد اینگونه افراد نداریم اما به هر حال منکر وجود چنین افرادی هم نیستیم چون به هر حال صدای حضور آنها از جایی مانند رسانه ملی در می آید. اما به جهت اینکه ما زیرساخت های لازم برای تعریف کسانی که نخبه هستند و مدرسه رفتن را وقت تلف کردن می دانند نداریم، نمی توانیم آماری هم در این زمینه داشته باشیم.

مهاجرانی در جواب سوال دیگری درباره گلایه خانواده های دانش آموزان مدارس سمپاد درباره استرس زا بودن میزان آزمون ها و حجم مطالب در این مدارس نیز اظهار کرد: نکته ای که در این میان وجود دارد این است که بسیاری از اوقات این والدین هستند که تقاضای برگزاری آزمون ها را دارند و می گویند اگر مدرسه این آزمون ها را نگیرد به سراغ بنگاه های خصوصی بیرون می روند. برای همین مدارس سمپاد تا حدودی آزمون محور شده است. به نظرم این از ضعف در فرهنگ ما نشات می گیرد که همه چیز را در کنکور می بینیم. در واقع همه ملاک ها را در بحث کمیت معطوف به کنکور خلاصه کرده ایم.

 


 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.