محققان به دنبال ساخت واکسن غیرتزریقی برای سوزن‌هراس‌ها

محققان در تلاشند تا واکسن‌های غیرتزریقی برای افرادی که ترس از سوزن و تزریق دارند، تولیدکنند. این واکسن‌ها می‌توانند به صورت اسپری و قرص ارائه شوند.

کد خبر : 131088
تاریخ انتشار : سه شنبه 12 مرداد 1400 - 14:04

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از ایسنا، اکثر واکسن‌های امروزی تزریقی هستند. این واکسن‌ها پس از تزریق باعث تحریک سیستم ایمنی بدن و مقاومت در برابر ویروس می‌شوند اما دانشمندان در بریتانیا و سایر کشورها به دنبال تحریک سیستم ایمنی مخاطی در بینی، دهان و شش‌ها هستند، مناطقی ویروس‌های سیستم تنفسی از جمله کووید-۱۹ در آن‌ها تجمع می‌کنند.

“دنیل فریمن”(Daniel Freeman)، پروفسور دانشگاه “آکسفورد” و همکارانش برای رسیدن به درک بهتری از تاثیر سوزن‌هراسی بر واکسیناسیون در بریتانیا، ۱۵ هزار فرد بزرگسال با سن، جنسیت، قومیت، درآمد و منطقه‌ی مختلف را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند یک چهارم این افراد به طور بالقوه ترس از تزریق و سوزن دارند.

این افراد دو برابر دیگران گزارش کردند که قصد تزریق واکسن ندارند و از میان این افراد ۱۰ درصد به طور جدی در مورد تزریق واکسن تردید داشتند.

به گفته‌ی پروفسور فریمن در بریتانیا حدود سه تا چهار درصد بزرگسالان دچار سوزن‌هراسی هستند و این موضوع در جوانان شایع‌تر است.

این موضوع باعث شده محققان به دنبال تولید انواع دیگری از واکسن به صورت قطره، قرص و اسپری باشند.

واکسن‌های غیرتزریقی فواید دیگری نیز دارند. برخی از کشورها قادر به حفظ واکسن در دماهای بسیار پایین نیستند، در این شرایط واکسن‌هایی که در دمای محیط عمل کنند بسیار مفید خواهند بود. همچنین به نظر می‌رسد هدف قرار دادن بافت‌های مخاطی باعث از بین رفتن کامل ویروس در بدن و جلوگیری از انتقال آن‌ شود این در حالی است که واکسن‌های تزریقی کنونی به رغم جلوگیری از بیماری شدید و مرگ قادر به متوقف کردن انتقال ویروس توسط قطرات تنفسی نیستند.

با این حال مشکلاتی نیز در این زمینه وجود دارد. برای مثال، واکسن اسپری آنفلوانزا که در حال حاضر موجود است عملکرد بهتری در کودکان نسبت به بزرگسالان دارد. شرکت زیست فناوری آلتیمیون(Altimmune) در ماه ژوئن تولید واکسن غیرتزریقی خود را کنار گذاشت زیرا عملکرد آن در آزمایش‌های اولیه آن مناسب نبوده است.

در حال حاضر شرکت‌های زیادی در تلاشند تا واکسن‌های غیرتزریقی تولید کنند از جمله شرکت آسترازنکا و شرکت چینی “CanSino Biologics”. شرکت بریتانیایی کادوجنیکس(Cadogenix) و شرکت هندی بهارات(Bharat Biotech) به دنبال ساخت اسپری هستند و شرکت  وکس‌آرت(Vaxart) در سانفرانسیسکو نیز به دنبال ساخت قرص است.

 


 

 

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پنج − 2 =