لوازم آرایشیات را خرد کن
خرد کردن لوازم آرایش شاید عجیب به نظر برسد اما این کارتبدیل به یک جنبش اجتماعی زنانه میان زنان و دختران کرهای شدهاست. اعتراضی که این روزها در صدر اخبار کرهای هاست.
به گزارش پایگاه خبری “ججین“، اگر لوازم آرایش برای دختران وسیلهایست که خودشان را زیباتر نشان دهند این وسیله چند وقتی است برای دختران و زنان کرهای قابلیت تازهای پیداکردهاست. آنها این روزها با این وسیلههای جذاب و اغلب گرانقیمت مبارزه میکنند و از لحظات خرد کردن و درب داغان کردن آنها فیلم میگیرند تا اعتراض خود را به استانداردهای زیبایی که جامعه به آنان تحمیل میکند، نشان دهند. این حرکت زنان و دختران کرهای در کشوری که یکی از صاحبان اصلی صنعت مد و آرایش است، بازتابهای زیادی داشته و توجه رسانههای دنیا را به خود جلب کرده است. حرکتی که به یک جنبش برای رسیدن به آزادی تعبیر شده است. اما این جنبش از کجا شروع شد.
احساس میکنم دوباره متولد شدهام
«چا» یک دختر کرهایست که از ۱۲ سالگی، بیشتر از ۱۰ سال است با وسواس آرایش میکرده برای اینکه خودش را با تعریفی که جامعه از زیبایی دارد، منطبق کند. وقتی راهنمایی بود، کرمهایی مصرف میکرد که پوستش را روشنتر کند و سعی میکرد سر راه معلمهایی که او را بخاطر زیرپا گذاشتن قوانین مدرسه تنبیه خواهند کرد، سبز نشود.
او ویدیوهای آموزشی آرایش صورت را در یوتیوب مشاهده میکرد تا پوستش را صاف کند و تا موقعی که بیست ساله شد، ماهانه صدهزار ین (هفتاد دلار) برای خرید لوازم آرایشی هزینه میکرد. اما الان با یک حرکت زنانه در کره جنوبی همراه شده و تصمیم گرفته لوازم آرایشیاش را دور بریزد.
چا میگوید: «احساس کردم دوباره متولد شدهام. هرکسی فقط یک میزان مشخص انرژی در طول روز دارد و من عادت کرده بودم بخش زیادی از آن را صرف این نگرانی کنم که آیا زیبا هستم؟ اما الان این زمان را صرف کتاب خواندن و ورزش کردن میکنم»
دیگر ۲ساعت زودتر برایش آرایش بیدار نمیشوم
چا بخشی از یک حرکت در حال فراگیری در کره جنوبی است که برابر استانداردهای زیبایی ایستاده؛ استانداردهایی که از زنان میخواهد هر روز ساعتها زمان صرف آرایش کردن و استفاده از متدهای زیبایی کنند. یکی از چیزهایی که این زنان به آن اعتراض دارند این است که باید دو ساعت قبل از کار بیدار شوند تا قبل از بیرون رفتن یک آرایش بینقص داشته باشند. با دقت زمان صرف کنند برای اینکه با ژلهای پاکسازی صورت، پوستشان را بازسازی کنند.
زنانی که از این رویه مشکل خسته شدهاند، حالا در شبکههای اجتماعی ویدئوهایی منتشر میکنند که در آن لوازم آرایشیشان را خرد میکنند و از بقیه زنان میخواهند با آنها همراه شوند. این کار بخشی از یک حرکت بزرگتر است که طی آن زنان کرهای را برای اعتراض به مسائلی مانند آزارهای جنسی یا فیلمبرداری غیرقانونی از حریم خصوصیشان پیش از این به خیابانها کشانده بود.
از هر ۳ زن یک نفر با صورت غیرواقعی
این جنبش یک چرخش جالب در کره جنوبی است؛ کشوری که تعداد بسیار بالایی عمل جراحی در آن اتفاق میافتد، طوریکه از هر سه زن، یک نفر زیر تیغ جراحی رفته است. از سمت دیگر مارکهای لوازم آرایشیاش در سرتاسر جهان به فروش میرسد و این صنعت برای این کشور حدود ۱۰ میلیارد پوند ارزآوری داشته است.
چا اکنون حدود ۳ پوند در ماه صرف مرطوبکننده پوست و نرمکننده لب میکند و یک کانال یوتیوب راهاندازی کردهه تا به آگاهی بقیه زنان کمک کند. یعنی برای این کار دقیقا از همان ابزاری استفاده میکند که زمانی تکنیکهای آرایش کردن را از آن یاد میگرفت.
دیگر از صورت بدون آرایشم خجالت نمیکشم!
استانداردهای زیبایی کره جنوبی را فاکتورهایی تشکیل میدهد که زنان را تشویق میکند پوستهای روشن، چشمهای بزرگ، دماغ رو به بالا، پاهای لاغر، لبهای شکل توتفرنگی، صورت کوچک و اندام باریک باشند. در کره، تمایل به پیروی از بقیه باعث شده که میلیونها نظر بخواهند طبق این معیارها، ظاهر مشابهی داشته باشند.
اما در طی ماههای گذشته، این رویه برعکس شده و هزاران پست در شبکههای اجتماعی زنانی را نشان میدهد که لوازم آرایشیشان را برای اعتراض به استانداردهای زیبایی غالب شده در این کشور خرد میکنند. یکی از رویکردهایی که در این جنش وجود دارد این است که این استانداردها را یک سیستم اجباری میداند از زنان انتظار دارد صرفا از آن تبعیت کند و هیچ راه دیگری جز آن ندارند.
در یک ویدیو یک زن در حالیکه کرم پودر، سایه چشم و لاکش را خرد میکند میگوید:«من قبلا از اینکه بدون این لوازم آرایشی بیرون بروم، خجالت میکشیدم. اما الان دیگر احساس میکنم این لوازم بر من مسلط نیستند وقتی اینقدر راحت میتوان آنها را شکست و دور ریخت.»
یک زن دیگر در توییتی نوشته است: « باورم نمیشود این لوازم را روی صورتم استفاده میکردم»
فروش لوازم آرایش به مردان برای جبران کاهش مصرف زنان
در حالیکه هنوز آماری در مورد کاهش میزان فروش لوازم آرایشی وجود ندارد، شواهد نشان میدهد این حرکت تاثیر زیادی روی این موضوع داشته است. طبق آنچه رسانههای محلی نوشتهاند یک مقام رسمی در یک کمپانی فروش لوازم آرایشی کرهای نسبت به این رویکرد جدید زنان ابراز نگرانی کرده و اینطور گفته که برنامهاش فروش بیشتر به مردان است. کارمند یک کمپانی دیگر میگوید شرکتها حتی از اینکه تصدیق کنند این حرکت میتواند تجارت آنها را تحت تاثیر قرار دهد، میترسند.
دختران کرهای میخواهند آزادی را تجربه کنند
«نه به آرایش» تنها یک بخش از اعتراض به استانداردهای زیبایی تحمیل شده است. یک مجری کرهای در یکی از برنامههای اصلی شبکه ملی این کشور به عنوان اولین زنی که روی آنتن عینک گذاشت، یک مناقشه جدی را کلید زد.
استاد دانشگاه سئول میگوید:«این جنبش هدفش به چالش کشیدن نگاه ابزاری به زنان است. در نتیجه ما تنها تغییر در آرایش و لوازم آرایشی را نمیبینیم بلکه شکل لباس پوشیدن زنان نیز عوض خواهد شد. این زنان دارند «آزادی» را تجربه میکنند و یکبار که آن را تجربه کنند دیگر به عقب بر نمیگردند.»
برچسب ها :ججین ، زنان کره ای ، لوازم آرایش
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰