قلب مسن حافظه را ضعیف می‌کند / دیر خوابیدن باعث پیری زودرس می‌شود

شبکه‌های اجتماعی روزخوابی و شب‌‌بیداری به‌ویژه در کودکان بسیار زیاد شده است،‌ گفت: این مساله سبب افزایش ابتلا به بیماری‌های خودایمنی می‌شود و در رشد کودکان نیز تاثیرگذار است

کد خبر : 43689
تاریخ انتشار :

 

 پایگاه خبری “ججین”

 

دیر خوابیدن باعث پیری زودرس می‌شود

یک متخصص تغذیه با اشاره به راهکارهای تغذیه‌ای مقابله با آلودگی هوا،‌ گفت: مصرف شیرهای کم‌چرب و ماست پروبیوتیک همچنین سبزیجات و میوه‌های حاوی رنگدانه در روزهای آلوده برای افراد توصیه می‌شود.سید ضیاالدین مظهری در ارتباط با تغذیه مناسب در روزهایی که هواآلوده است، گفت: بهتر است در روزهای آلوده، افراد از منابع غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان همچون انواع سبزیجات استفاده کنند. همچنین میوه‌های حاوی رنگدانه علاوه بر اینکه ضد سرطان بوده در این راستا می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد.وی افزود: مصرف شیر، لبنیات کم‌چرب و مایعات فراوان از دیگر راهکارهای تغذیه‌ای مقابل آلودگی هواست. این متخصص تغذیه با بیان اینکه سن، وضعیت فیزیولوژی و جنسیت فرد در رژیم غذایی آن از ملاک‌های تاثیرگذار است، گفت: مصرف ماست‌های پروبیوتیک، دوغ و شیرهای کم‌چربی، افراد را بیشتر در مقابل هوای آلوده ایمن می‌کند. همچنین کاهش و عدم مصرف فست‌فودها در این زمینه بسیار حائز اهمیت است. مظهری با بیان اینکه امروزه به‌دلیل استفاده از شبکه‌های اجتماعی روزخوابی و شب‌‌بیداری به‌ویژه در کودکان بسیار زیاد شده است،‌ گفت: این مساله سبب افزایش ابتلا به بیماری‌های خودایمنی می‌شود و در رشد کودکان نیز تاثیرگذار است چرا که بر اساس ساعت بیولوژیکی هورمون‌های بدن تغییر کرده و خواب عمیق نیز سبب سم‌زدایی در بدن می‌شود.وی با اشاره به اینکه غدد بدن تحت فرمان ساعت بیولوژیکی هستند،‌ گفت:‌ با تغییر این ساعت فعل و انفعالات شیمیایی در بدن تحت تاثیر قرار گرفته و تند یا کند می‌شوند که این موضوع می‌تواند مشکلات زیادی را برای افراد ایجاد کند.متخصص تغذیه تاکید کرد: دیر خوابیدن علاوه بر اینکه سبب آسیب‌های مختلف در افراد می‌شود، کاهش طراوت پوست را به‌همراه داشته و سبب پیری زودرس خواهد شد.مظهری تاکید کرد: اصول تغذیه‌ای متناسب با سن، جنسیت و شرایط فیزیولوژی افراد است و در کنار این مسائل افراد باید غذاها را به‌صورت متعادل و متنوع مصرف کنند. وی اضافه کرد: تنوع غذایی باید به‌صورتی باشد که انواع سبزیجات، نان و غلات، پروتئین‌ها و لبنیات مدنظر قرار گیرد. همچنین باید توجه داشت که سکه سلامتی دورو دارد که یکی از طریق تغذیه متعادل، متناسب و متنوع حاصل می‌شود و دیگری از طریق فعالیت بدنی و ورزش به‌دست می‌آید.


قلب مسن حافظه را ضعیف می‌کند

طبق نتایج یک تحقیق جدید، کاهش توانایی پمپاژ قلب افراد مسن موجب کاهش جریان خون به سمت مرکز حافظه مغز می‌شود. این مطالعه شامل ۳۱۴ شرکت‌کنندگان با میانگین سنی ۷۳ سال بود که مبتلا به نارسایی قلبی، سکته یا زوال عقل (دمانس) نبودند. حدود ۴۰‌درصد این شرکت‌کنندگان مبتلا به اختلال شناختی ضعیفی بودند که ریسک زوال عقل از جمله آلزایمر را افزایش می‌دهد.تمامی شرکت‌کنندگان تحت آزمایشاتی قرار گرفتند تا تعیین شود که قلب‌شان چه مقدار خون متناسب با اندازه بدن‌شان پمپ می‌کند. آنها همچنین برای ارزیابی جریان خون به مغز تحت اسکن MRI قرار گرفتند.آنجلا جفرسون، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه واندربیلت ایالت تنسی، در این باره می‌گوید: «یافته‌ها نشان می‌دهد زمانیکه قلب به شکل مناسبی خون را پمپاژ نمی‌کند، ممکن است موجب کاهش جریان خون به لوب‌های زمانی چپ و راست شود. این لوب‌های مغز مسئول پردازش حافظه هستند.»وی در ادامه می‌افزاید: «نکته جالب توجه این است که این میزان کاهش جریان خون مغز قابل مقایسه با افراد ۱۵ تا ۲۰ سال مسن‌تر بود.»به گفته جفرسون، «مطالعات ما نشان می‌دهد مکانیسم‌های تنظیم‌کننده جریان خون با افزایش سن، آسیب‌پذیرتر می‌شوند. اگر ما بتوانیم فهم و درک بهتری از نحوه عملکرد این فرایند داشته باشیم، احتمالا می‌توانیم شیوه‌های پیشگیرانه یا درمان بهتری را ارائه نماییم.»

 

 

 

 

 


 

telegram.me/jajinnews

 

 

 

 

 

برچسب ها : ، ، ، ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

17 + نه =