روحانی: قطعاً از رنج و مشکلات مردم خبر دارم/ پیروز میدان مبارزه با آمریکا هستیم

رئیس‌جمهور گفت: در جنگ با آمریکا کشور هزینه می‌دهد اما ما قطعاً پیروز این میدان هستیم و این پیروزی نیازمند شرایط و لوازمی می‌باشد که مهم‌ترین آنها وحدت فکر و اعتماد به یکدیگر است.

کد خبر : 99602
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 دی 1348 - 3:30

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور شامگاه شنبه در دیدار با  جمعی از اصحاب رسانه با بیان اینکه “شرایط ما بسیار سخت است”، تصریح کرد: افتخار دولت این است که با توجه به شرایط سخت کنونی، ذخیره کالاهای اساسی نسبت به سال‌های قبل بهتر است و این یعنی دولت تلاش می‌کند که اجازه ندهد شرایط برای زندگی مردم سخت‌تر شود.

وی وحدت فکر و اعتماد به یکدیگر را از ملزومات اصلی پیروزی در جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران اسلامی دانست و با تأکید بر اینکه “قطعاً از رنج و مشکلات مردم خبر دارم و تمام تلاش دولت جلوگیری از سخت‌تر شدن زندگی مردم است”، از رسانه‌های همگانی خواست برای امیدآفرینی به مردم و خنثی‌سازی تبلیغات دشمنان، اقدامات و دستاوردهای دولت را برای مردم بازگو کنند.

رئیس‌جمهور افزود: شرایط کشور به‌گونه‌ای است که همه باید آن را به‌درستی درک کنیم و اگر برداشت و تحلیل ما از شرایط کشور فاصله زیادی داشته باشد، نمی‌توانیم به‌درستی تصمیم‌گیری کنیم.

روحانی با اشاره به دوران حکومت امیر مؤمنان علی(ع) در جامعه اسلامی، گفت: حضرت علی(ع) همان حکومت عدلی است که توأم با مظلومیت بی‌نظیر تاریخی بود.

وی افزود: مطمئناً پس از پیامبر اسلام(ص) مقامی بالاتر و برتر از امیر مؤمنان علی(ع) وجود ندارد و او همان کسی است که فرمود “من ولایت و خلافت را نمی‌خواستم و شما مردم آن را بر من تحمیل کردید” و نتیجه آن این‌طور شد که فراز و نشیب‌های جامعه و کم‌اطلاعی مردم که به‌نوعی به ضعف رسانه‌های آن زمان برمی‌گردد، موجب شد تا امیر مؤمنان در عین حالی که عادلانه‌ترین و بهترین حکومت را برقرار کرد، اما بالاترین مظلوم عالم نیز بود.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: در آن دوران مشکل این بود که رسانه‌های ضد عدل امیر مؤمنان علی(ع) اعم از خوارج و دیگر دشمنان توانسته بودند افکار مردم را نسبت به حکومت علوی مشوش کنند و عده‌ای نگذاشتند پیام، ‌صدا و راه امیر مؤمنان در دل مردم بنشیند و نکند امروز نیز شاهد تکرار تاریخ باشیم.

روحانی اظهارداشت: مردم ایران علی‌رغم اینکه با سختی‌های بسیار مواجه هستند مردمی خوب و قدردان هستند و من شهامت، صبر و استقامت مردم را در مناطق سیل‌‌زده از جمله پلدختر کنار خانه‌های ویران‌شده از سوی مردمی دیدم که زندگی خود را از دست داده بودند.

وی افزود: نگاه، صبر و استقامت مردم هیچ‌گاه برای من فراموش‌شدنی نیست و هرچند که کار دولت و خدمات آن حتماً بی‌نقص نبوده، اما مردم هرگز گلایه‌ای نکردند.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: هیچ‌کس نمی‌تواند ادعا کند که کاری که انجام می‌دهد، بی‌نقص است و دولت نیز جدای از آن نیست، تازه اگر همه اختیارات قانون اساسی را در اختیار دولت بگذارند.

روحانی با اشاره به سخنان یکی از مدیران رسانه‌ها در خصوص استفاده از اصل ۵۹ قانون اساسی، برای همه‌پرسی، گفت: اصل ۵۹ قانون اساسی، اصلی بن‌بست‌شکن است و می‌گوید در هر زمان لازم دریچه به‌روی مردم باز است، حالا چه‌موقع باید از این اصل استفاده کرد یا آیا باید قبلاً استفاده می‌کردیم، موضوعی دیگر است.

وی افزود: در سال ۸۳ از رهبر معظم انقلاب خواستم تا موضوع هسته‌ای را به آراء مردم بگذارند، که ایشان هم استفاده از این اصل را خوب دانسته قبول کردند، اما در مورد زمان اجرای آن مطلبی عنوان نشد و پس از آن هم دولت تغییر کرد و روند به‌شکل دیگری ادامه یافت، اما به هر حال اصل ۵۹ در هر مقطعی می‌تواند راهگشا باشد.

رئیس‌جمهور با اشاره به اصل ۱۳۴ قانون اساسی و اختیارات به دولت، گفت: از شما می‌خواهم که این اصل را یک بار دیگر مطالعه کنید که طبق آن، برنامه و خط‌مشی را به‌عهده رئیس‌جمهور گذاشته است و بنابراین رئیس‌جمهور برنامه‌های خود را در قالب کتاب به مردم ارائه می‌کند، تا جایی که حتی قبل از معرفی کابینه ابتدا این برنامه به مجلس معرفی و به رأی گذاشته می‌شود.

روحانی با تأکید بر اینکه “بارها در جلسات مهم کشوری از جمله مجمع تشخیص مصلحت نظام به‌صراحت بیان کرده‌ام که مشکل این نیست که دولت چه اختیاراتی دارد و اگر قانون اساسی اجرا شود، دولت اختیارات کافی دارد”، گفت: اما باید در نظر داشته باشیم که شرایط جنگ با شرایط عادی تفاوت دارد و در ۸ سال دفاع مقدس تمام اختیارات در شورای عالی پشتیبانی جنگ جمع شده بود و امام راحل تمام این اختیارات را به این شورا محول نموده بود.

وی با تأکید بر اینکه “در شرایط فعلی نیاز به سازوکار روان‌تری داریم”، افزود: در آغاز تحریم‌های جدید در جلسه‌ای با مقام معظم رهبری مطرح کردم که “کشور در این شرایط جنگی برنامه و فرمانده می‌خواهد و شما فرمانده و ما همه مطیع هستیم” و ایشان فرمودند که “خودتان فرماندهی را بر عهده بگیرید”.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه اختیارات فرماندهی مهم است، تصریح کرد: در جنگ با آمریکا کشور هزینه می‌دهد اما ما قطعاً پیروز این میدان هستیم و این پیروزی نیازمند شرایط و لوازمی می‌باشد که مهم‌ترین آنها وحدت فکر و اعتماد به یکدیگر است.

** بیشترین رنج را حقوق‌‌بگیران ثابت می‌برند

روحانی با ابراز اینکه “روزانه هنگام رفت‌وآمد در خیابان‌ها و همچنین در سفرهای استانی از چهره‌های مردم شرایط کشور و زندگی آنها را شخصاً ارزیابی می‌کنم”، اضافه کرد: امروز می‌توانیم از این جنگ عبور کنیم، اما باید هزینه جنگ را کم کنیم و این اختلاف و تفرقه است که  هزینه جنگ را افزایش می‌دهد. از سوی دیگر هرچه این جنگ اقتصادی زودتر به پایان رسد، به‌نفع مردم خواهد بود چرا که همه رنج‌ها بر دوش آنان است.

وی با تأکید بر اینکه “من قطعاً از رنج و مشکلات مردم خبر دارم”، ادامه داد: بیشترین رنج را حقوق‌‌بگیران ثابت می‌برند و به‌عنوان رئیس‌جمهور در ابتدای هر سال میزان حقوق حقوق‌بگیران را تعیین می‌کنم و می‌دانم قشر مهمی از جامعه به‌ویژه مددجویان کمیته امداد و بهزیستی از لحاظ اقتصادی در فشار هستند و با مسئولین مربوطه، به‌صورت روزانه در ارتباط بوده و از وضع زندگی آنها اطلاع به دست می‌آورم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه این سخن درست نیست که روزنامه‌ها و رسانه‌ها درد و رنج مردم را بیان کنند تا پس از آن دولت و رئیس‌جمهور از وضع مردم آگاهی یابند، تصریح کرد: اعضای دولت یازدهم و دوازدهم همواره میان مردم بوده و هستند و وزرا و مقامات استانی به‌صورت روزانه به شهرستان‌ها سفر می‌کنند و سخنان و مشکلات مردم را از نزدیک می‌شنوند و می‌بینند.

روحانی با اظهار اینکه “از رسانه‌ها نمی‌خواهم که نقص دولت را بپوشانند، اما باید در نظر داشت همه نقص دارند و باید مشکلات سایر دستگاه‌ها نیز به‌قصد اصلاح  مطرح شود”، تصریح کرد: رسانه‌ها باید جرأت کنند نواقص سایر دستگاه‌ها را نیز بیان کنند و نباید این‌گونه باشد که تنها برای دولت آزاد هستند، البته اگر هر نقصی وجود دارد، حتماً بیان کنید، اما از سوی دیگر انتظار دارم که اقدامات و دستاوردهای دولت هم از زبان رسانه‌ها اطلاع‌رسانی شود.

وی با اشاره به دستاوردهای دولت در زمینه گازرسانی روزانه به ۱۰ روستا و همچنین رساندن آب آشامیدنی سالم به ۳۰ روستا در هفته، افزود: این تنها وظیفه روابط عمومی سازمان‌های دولتی نیست و رسانه‌های همگانی از جمله روزنامه‌ها و صدا و سیما نیز شایسته است به تبیین و توضیح این دستاوردهای دولت برای امیدبخشی به مردم بپردازند.

رئیس‌جمهور افزود: نمی‌خواهم از صدا و سیما گلایه کنم و از چارچوب این سازمان به‌طور کامل آگاهی دارم، اما باید در نظر داشت که شرایط ما نسبت به دهه‌های گذشته ویژه است.

** آمریکا نمی‌تواند کشور ما را به‌زانو درآورد

روحانی گفت: این‌که کشتی باری ایرانی برای ۱۰ روز نتوانسته در یکی از بنادر کشورها پهلو بگیرد و بار خود را خالی کند، در تاریخ ایران بی‌سابقه است. وزارت خارجه آمریکا برای یک کشتی مرتب با آن کشور کوچک در تماس است و این امر در ۴۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است و این‌که یک نفتکش ایرانی برای رساندن نفت به‌صورت مداوم تحت تعقیب ماهواره‌ها و رصد قرار دارد در طول ۴۰ سال گذشته سابقه نداشته است.

وی با اعلام اینکه “آمریکا نمی‌تواند کشور ما را به‌زانو درآورد و امسال نیز با وجود سختی‌ها و فشارها کشور را اداره می‌کنیم”، به بازدید خود در ابتدای سال از یک کارخانه صنایع لبنی اشاره کرد و گفت: در بررسی فروش و قیمت‌های این کارخانه متوجه شدم که دامدار صد در صد سود برده، اما کسی نیست که این موضوع را بازگو کند که دامدار شرایط بهتری دارد.

رئیس‌جمهور همچنین گفت: اما اینکه قیمت دام در چند روز به‌خاطر اینکه چند قاچاقچی، دست به صادرات گسترده دام زدند، افزایش یافت، تبیین نشد و صرفاً برخی فریاد می‌زنند که دولت در این زمینه ضعف‌ داشته است حال آنکه باید صدا و سیما این موضوع را مطرح و ریشه‌یابی کند.

روحانی تصریح کرد: افتخار دولت این است که با توجه به شرایط سخت کنونی، ذخیره کالاهای اساسی نسبت به سال‌های قبل بهتر است و این یعنی دولت تلاش می‌کند که اجازه ندهد شرایط برای زندگی مردم سخت‌تر شود.

وی با طرح این سؤال که حاکمیت آمریکا تا چه‌زمان به فشارهای خود علیه ملت ایران ادامه خواهد داد، گفت: زمانی که آنها متوجه شوند آثار تحریم بسیار ناچیز است، دست از اقدامات خصمانه خود بر خواهند داشت و اثر افکار و قضاوت مردم نسبت به نظام بسیار مهم است.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: شاید مردم با سختی زندگی کنند اما مسئله مهم این است که دشمن بداند مردم با وجود کوچک شدن سفره‌ها دست از حمایت نظام برنمی‌دارند و به مسئولین و حاکمان اعتماد دارند.

روحانی با بیان اینکه نباید اعتماد مردم نسبت به نظام و دولت از بین برود، گفت: برخی در کشور صرفاً به‌انگیزه سیاسی به‌دنبال این موضوع هستند که اگر اعتماد مردم به دولت کاهش یابد مثلاً در نتیجه در انتخابات آتی مجلس حامیان دولت نمی‌توانند به مجلس شورای اسلامی راه یابند و یا اینکه برخی معتقدند با فشار به دولت و ناچیز شمردن تلاش‌ها می‌توانند دو سال آینده در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شوند و این بزرگترین خیانت به تاریخ و ملت ایران است.

وی با بیان اینکه “افتخار می‌کنیم در برجام اجازه ندادیم دنیا ما را محکوم کند و امروز تمام کشورهای دنیا آمریکا را متهم می‌کنند”، گفت: اگر این دولت نبود، برجام توسط دولت ایران شکسته می‌شد و این کار مهم دولت دوازدهم بود که از جان و آبروی خود مایه گذاشت و اجازه نداد برجام بشکند.

رئیس‌جمهور ادامه داد: در این صورت مردم و سایر کشورهای جهان مقصر اصلی را مسئولین ما می‌دانستند و لذا اینکه آغازگر خروج برجام آمریکا بود، فخر دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران است.

روحانی با ابراز اینکه “در تاریخ جمهوری اسلامی ایران سراغ نداریم که در رویارویی با آمریکا، سازمان ملل متحد، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و کشورهای جهان، آمریکا را مقصر بدانند”، تأکید کرد: باید به مردم امید دهیم و روحیه و نگاه مثبت را در آنها تقویت کنیم و در عین حال نیز نقدها مطرح شود.

وی با اشاره به اینکه در اسلام واژه نصیحت وجود دارد که به‌معنای دلسوزی برای تقویت فرد است، ادامه داد: اگر همه مطبوعات، رسانه‌ها، کانال‌ها، صدا و سیما و پایگاه‌های خبری دولت را نصیحت کنند دست آنها را می‌بوسم و باید حتماً ما را راهنمایی کنید و تذکر دهید تا بتوانیم از این مقطع عبور نماییم.

در این نشست صمیمی ۲۰ نفر از مدیران رسانه‌های مختلف کشور به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود پیرامون مسائل و موضوعات مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشور پرداختند.

توجه ویژه دولت به مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، ضرورت گزینش افراد برای تصدی مدیریت‌ها براساس شایسته‌سالاری و توجه به گردش نخبگان و جوان‌گرایی در انتصابات دولتی، بیان صریح سیاست‌های دولت در موضوع برجام، توجه به آزادی بیان و آزادی رسانه‌ها، ضرورت حضور بخش خصوصی و همه سلایق در رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی، ضرورت گفتگوی رودرروی رئیس جمهور با مردم در فواصل زمانی کوتاه از طریق رسانه ملی، لزوم نگاه ویژه به احیاء مطبوعات و روزنامه‌ها، تلاش برای حفاظت از برجام به‌عنوان دستاورد بزرگ دولت تدبیر و امید، بررسی احیای ستاد بسیج اقتصادی در کشور با توجه به اعمال فشارها و تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران، اعتماد دولتمردان و مسئولان دستگاه‌های اجرایی کشور به رسانه‌ها در زمینه ارائه خدمات و  تشریح به‌موقع خدمات و اطلاع‌رسانی به مردم به‌منظور جلوگیری از بروز شایعات در زمینه‌های مختلف از جمله مسائل مطروحه توسط مدیران رسانه‌های مختلف کشور بود.

از دیگر مسائل مطروحه در این نشست می‌توان به ضرورت ایجاد سازمان رسانه‌ای و تشکلی منسجم برای رسانه‌های کشور، تقویت رسانه‌های متعهد و مستقل، توجه به انتقادهای سازنده رسانه‌ها در جهت اصلاح و پیشبرد امور، لزوم توجه به حل مشکل کاغذ برای برقرار بودن مطبوعات، بیان مشکلات صنفی و درخواست توجه دولت نسبت به حل این مشکلات، توجه به تقویت رسانه‌های داخلی برون‌مرزی در راستای مقابله با جنگ رسانه‌ای دشمنان و نشان دادن اقتدار و امید ایران اسلامی به جهانیان، واگذاری برخی رسانه‌های دولتی به بخش خصوصی، اعلام آمادگی رسانه‌ها برای کمک به دولت و مسئولان کشور در بخش‌های مختلف مدیریت شرایط در دوران جنگ اقتصادی، توجه نقش مستقل رسانه‌ها کنار کارکرد روابط عمومی‌ها و ضرورت حمایت دولت از پایگاه‌‌های خبری و رسانه‌های دیجیتال، اشاره کرد.

 


 

 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

1 × 5 =