قدیمیترین اسباببازی اروپا + تصویر
باستانشناسان موفق به کشف لک لک برنزی متعلق به دوران تراسی شدند که گمان میرود قدیمیترین اسباب بازی کشف شده در اروپا است.
به گزارش پایگاه خبری “ججین“، ساکنان محلی منطقه لاتوگراد در بلغارستان شیء دستساز برنزی باستانی را کشف کردهاند که باستانشناسان آن را «قدیمیترین اسباب بازی کودک در اروپا» توصیف میکنند.
اسباب بازی ذکر شده دارای یک سر متحرک لک لک و چشمهایی از جنس سنگ نیمه قیمتی است که روی یک سه پایه قرار گرفته است.
طبق گزارش وبسایتی به نام «باستانشناسی در بلغارستان» قدمت این اسباب بازی به ۱۵۰۰ تا ۱۲۰۰ سال قبل از میلاد مسیح برمیگردد؛ زمانی که گروهی از تراسیها، از اقوام هندواروپایی، ساکن شبه جزیره بالکان بودند.
ساکنان محلی این اسباب بازی را در کنار اشیای دستساز دیگری در نزدیکی شهر یوگنو واقع در لاتوگراد در کوهستانهای رودوپ پیدا کردند. در گذشته نیز در این محل بسیاری از معابد و مقبرههای سنگی تراسیها کشف شده است.
بنا به گزارش وبسایت «باستانشناسی در بلغارستان»، دانشمندان بلغاری اعم از پروفسور کراسیمیر لشتاکو که در دانشگاه سنت کلیمنت اوهریدسکی واقع در صوفیه باستانشناسی و تاریخ تدریس میکند، بر این باورند که این لک لک دست ساز تنها اسباب بازی یافت شده از اواخر عصر برنز بوده و به عنوان قدیمیترین اسباب بازی در اروپا نیز شناخته میشود.
درباره ساخت اسباب بازی باورها بر این است که زمان ساخت آن به دوره پلیستوسین بازمیگردد، برخی از باستان شناسان معتقدند که انسانهای اولیه نیز از ۲ میلیون سال پیش اسباب بازیهایی از جنس سنگ میساختند.
در آوریل سال ۲۰۱۴، در ژورنال باستان شناسی آکسفورد تحقیقی منتشر شد که نشان میداد، کودکان انسان نئاندرتال (انسان دوران پلیستوسین) تبرهای اسباب بازی داشتند و از این طریق چگونگی ساخت ابزارآلات را میآموختند. هر دو ادعا به شدت مورد بحث قرار گرفت.
شواهد بیشتر از زمان ساخت اسباب بازی در دوران باستان، در مصر پیدا شد. قدمت اسباب بازیهای یافت شده در مصر به ۳ هزار سال قبل از میلاد مسیح برمیگردد. کودکان در مصر باستان با عروسکهایی بازی میکردند که دارای کلاه گیس، صورت و اندام متحرک بودند.
همچنین این کودکان با اسباب بازی تاشو به شکل حیوانات که از چوب، عاج، استخوان، سفال یا سنگ تراشیده میشد نیز بازی میکردند.
اسباببازی سرامیکی به شکل خوک مربوط به دوره ۴۸۰ تا ۶۰۰ قبل از میلاد
بعدها در یونان باستان کودکان با پازلهایی متشکل از ۱۲ یا ۱۴ مربع که به شکلهای مختلف مرتب میشدند بازی میکردند.
درحالی که برخی از باستان شناسان لک لک برنزی را باستانیترین اسباب بازی در اروپا مینامند، برخی دیگر هنوز سر این موضوع به توافق نرسیدهاند.
پروفسور نیکولای اوچارو یکی از باستان شناس حدس میزند که شاید این لک لک اصلا اسباب بازی نبوده و در واقع یک تندیس مذهبی باشد.
وی در ادامه اضافه میکند: «این لک لک به اصطلاح اسباب بازی خوانده میشود چون متخصصان قدمت برنز نمیتوانند تشخیص دهند چه چیز دیگری میتواند باشد و این مسئله به این دلیل است که پیش از این هیچ وسیله دست ساز مشابهی در دنیا کشف نشده است. بسیار دشوار است که به طور دقیق بگوییم این وسیله برای چه چیزی مورد استفاده قرار میگرفته است. میتواند به سادگی یک اسباب بازی معمول مربوط به آن دوران باشد اما این امکان نیز وجود دارد که کاربردی در اعمال مذهبی تراسیهای باستانی مانند غیب بینی داشته است. به هر حال هیچ راهی برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر وجود ندارد چراکه دوران هزاره دوم قبل از میلاد مسیح دوران عاری از نگارش است و هیچ مدرک یا سندی از آن دوران وجود ندارد».
حفاریهای باستان شناسی بیشتری در کوهستانهای رودوپ برای تابستان امسال برنامهریزی شده است. امید میرود کشفیات بیشتر در این منطقه اطلاعات بیشتری درباره تراسیهای باستان، باورها، رسوم و سبک زندگی آنان در اختیار دانشمندان بگذارد.
برچسب ها :اروپا ، اسباب بازی ، ججین ، دوران تراسی ، قدیمیترین اسباب بازی ، لک لک برنزی ، هند و اروپایی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰