قاسمی: از موضعگیری مقامات افغان متعجب شدیم
سخنگوی وزارت خارجه درگذشت تعدادی از هموطنان در حادثه سقوط هواپیمای بوئینگ ۷۰۷ را تسلیت گفت.
به گزارش پایگاه خبری “ججین“، بهرام قاسمی در آغاز نشست خبری خود با خبرنگاران داخلی در گذشت تعدادی از هموطنان در حادثه سقوط هواپیمای بوئینگ ۷۰۷ را تسلیت گفت.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در این نشست تاکید کرد که اقدامات ایران در عرصه هوا و فضا مغایر با هیچ یک از قطعنامههای سازمان ملل و شورای امنیت از جمله قطعنامه ۲۲۳۱ نیست .
قاسمی همچنین تاکید کرد که ماهواره ای که ایران قراراست به فضا پرتاب کند، یک اقدام غیر نظامی است و کاملا جنبه علمی دارد .
وی افزود: ایران برای انجام اینگونه اقدامات علمی منتظر اجازه هیچ کشوری نمیماند .
بهرام قاسمی همچنین در بخشی دیگر از صحبتهای خود با بیان این که ایران از اروپاییها به خاطر تاخیرهایشان در اجرای سازوکار مالی یا همان spv گلهمند است، گفت : براساس پیامهایی که دریافت میکنیم، احساس میکنیم که علیرغم مشکلات و فشارهایی که وجود دارد این اراده در اروپا همچنان وجود دارد که این سازوکار نهایی شود، بنابراین نمیتوانیم به صورت قطعی اظهار نظر کنیم که این سازوکار نهایی نمیشود .
سخنگوی وزارت خارجه اخبار منتشر شده در برخی از رسانهها مبنی بر اینکه یکی از افسران ناجا در فرودگاه مالزی دستگیر شده است را تکذیب کرد و گفت: ایشان اصلا سفری به مالزی نداشتهاند.
روابط با عراق و سفر رئیس جمهور به بغداد
بهرام قاسمی همچنین در پاسخ به این سوال که وزیر امور خارجه در جریان سفر خود به عراق اعلام کرده که آقای رئیس جمهور اسفند ماه به این کشور همسایه سفر میکند و اکنون سوال این است که چرا آقای روحانی از زمانی که در مسند ریاست جمهوری قرار گرفتهاند به این کشور سفر نکردهاند و چه موانعی در این ارتباط وجود داشته است خاطر نشان کرد: من اخبار ریاست جمهوری را اعلام نمیکنم و اخبار مربوط به آقای روحانی را همکاران ما در دفتر ریاست جمهوری به اطلاع رسانهها و مردم میرساند.
وی همچنین در این ارتباط افزود: شرایط عراق شرایط ویژهای است و ما روابط گستردهای را با این کشور همسایه داریم به صورت دائم و مستمر رفت و آمدهایی مابین مقامات دو کشور وجود دارد و همکاریهای خوبی در زمینههای مختلف بین دو کشور در جریان است.
این دیپلمات ارشد وزارت خارجه کشورمان با بیان اینکه مقدار زیادی از صادرات غیر نفتی ایران به عراق صورت میگیرد اظهار کرد: دو کشور ایران و عراق مصمم هستند که یک نمونه از یک همسایگی خوب را در عرصهی منطقه و جهانی به نمایش بگذارند و در زمان لازم نیز آقای روحانی به عراق سفر میکند.
وی با بیان این که تصور نمیکند که مانع و موانعی برای انجام این سفر وجود داشته باشد، خاطر نشان کرد: البته همانطور که میدانیم سفر یک رئیس جمهور به کشور دیگر باید عموما در مقطعی انجام شود که بتواند دستاوردهای مشخص و کلانی را برای دو کشور به وجود بیاورد.
قاسمی با تاکید مجدد مبنی بر این که مانعی بر سر رفت و آمد بین مقامات دو کشور وجود ندارد گفت: امیدواریم که این سفر در موقع خود انجام شود.
سرمایه گذاری ایرانیان در گرجستان
بهرام قاسمی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری که مدعی بود در طول مدت اخیر نیم میلیون ایرانی در گرجستان سرمایه گذاری کردهاند و بیش از این نیز در ترکیه سرمایه گذاری شده و نظر وزارت خارجه در ارتباط با این میزان خروج سرمایه از کشور را جویا شد گفت: من آمار و رقمی را که شما بیان کردید را ندارم و تایید نمیکنم و فکر میکنم که این رقم میزانی اغراق شده است.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه ایران و گرجستان روابط خوبی با یکدیگر دارند و این روابط باید ادامه پیدا کند خاطر نشان کرد: بعد از لغو روادید بین ایران و گرجستان تعدادی از هموطنان اقدام به خرید ملک و انجام برخی از سرمایه گذاریها در کشور گرچستان کردند. البته متاسفانه برخی از آنها به خاطر این که در این مسیر با آژانسهای نامعتبر و غیرقانونی کار کرده بودند با مشکلاتی روبرو شدند.
وی ادامه داد: امیدواریم ایرانیانی که به این کشور سفر میکنند با اطلاع و آگاهی لازم و با اتکا به بخشهای خصوصی مورد اعتماد در این زمینه اقدام کنند تا مشکلی برای آنها از باب فعالیت برخی از آژانسهای نامعتبر و غیر قانونی ایجاد نشود.
سازوکار مالی روابط اقتصادی ایران و عراق
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در این نشست در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا برای ادامه روابط تجاری بین ایران و عراق ساز و کار مالی مشخصی پیش بینی شده است اظهار کرد: همانطور که ما منتظر اس پی وی نماندیم در مورد نحوه همکاریهایمان با کشورهای دیگر مکانیزمهای مشخصی را تعریف کردهایم. تصور نمیکنم مشکلی در رابطه با عراق در این زمینه وجود داشته باشد. ما مکانیزمهایی را در ارتباط با تبادلات مالی با تعدادی از کشورهای منطقه و فرا منطقه تعریف کردهایم البته ما در مورد جزییات آن صحبت نمیکنیم چرا که با دشمنانی مواجه هستیم که میخواهند هر اقدام ما را در این زمینه با مشکلاتی روبرو کنند.
بازداشت اتباع ایران در آمریکا
قاسمی در نشست مطبوعاتی خود با رسانههای داخلی و خارجی در پاسخ به سوالی مبنی بر دستگیری دو تبعه ایرانی در آمریکا به اتهام جاسوسی هم تصریح کرد: سیاست آمریکا نسبت به ایران مشخص است و متاسفانه گاهی شاهد این هستیم که از این نوع اتهامات نسبت به اتباع ایرانی وارد میکنند و چندان توقعی از این دولت متخاصم وجود ندارد.
سفر پمپئو به منطقه و اهداف آن
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه صحبتهای خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در مورد سفرهای منطقهای مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا به منطقه و اهداف او از انجام این سفرها گفت: سیاست دولت آقای ترامپ و وزیر خارجه این کشور در مورد مسائل مرتبط با ایران و منطقه روشن است. قطعا اقدامات آنها خیرخواهانه نبوده و نیست. آنها سعی میکنند که منطقه را با تنشها و آشوبهایی روبرو کنند. آنها در حمایت از رژیم اشغالگر قدس و از بین بردن زیرساختهای کشورهای اسلامی تلاش میکنند.
وی ادامه داد: در این خیابان گردیهای آقای پمپئو، ترویج خصومت با ایران و بیان اتهاماتی ناروا علیه تهران دنبال میشود. البته این سیاست شکست خورده است و روزی فرا میرسد که از آقای پمپئو و افرادی مثل ایشان دیگر خبری نیست ولی ایران و جمهوری اسلامی ایران همچنان در منطقه حضور دارند و با احترام متقابل با کشورهای همسایهاش تعامل و همکاری میکند.
وی با اشاره به سیاستهای منطقهای جمهوری اسلامی ایران در جریان تعامل با همسایگانش و تاکید تهران بر ایجاد صلح و ثبات در منطقه خاطرنشان کرد: آقای پمپئو باید از گذشتگان خود درس بگیرد. ایشان باید درس بگیرد که آنها نیز با تار عنکبوت بر باد خیلی چیزها نوشتند ولی اکنون اثری از آنها نیست.
تولید سوخت ۲۰ درصد و تعهد به برجام
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا آغاز روند تولید سوخت ۲۰ درصد با توجه به صحبتهای روز گذشته آقای صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی متناسب با تعهدات ما در برجام هست یا نه؟ با توجه به شرایط کنونی گفت: ما تاکنون به برجام متعهد بودهایم. به تمام تعهدات خود پایبند بودهایم و به جامعه جهانی نیز نشان دادهایم که به تعهدات خود پایبند هستیم و اینکه در آینده نسبت به این موضوع چه تصمیمی میگیریم بحثی است مربوط به آینده و همچنین به عملکرد و نقش طرفهای مقابل ما در برجام نیز بستگی دارد و باید ببینیم که آنها به تعهدات خود عمل میکنند یا نه؟
وی ادامه داد: برجام یک بحث کلان است و تصمیمات مربوط به آن از سوی هیات عالی نظارت بر اجرای برجام اخذ میشود و وزارت خارجه به صورت مرتب تحولات در این زمینه را رصد میکند و در اختیار هیات عالی قرار میگیرد و هر زمانی که نیاز به اخذ تصمیم باشد این هیات تصمیم مقتضی را اتخاذ میکند.
شایعه بازداشت افسر ارشد ناجا در فرودگاه مالزی
این دیپلمات ارشد کشورمان در ارتباط با اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه یکی از افسران ارشد ناجا در فرودگاه مالزی بازداشت شده است، گفت: این خبر کذب است و به نظر میرسد که این خبر در ادامه تلاش برای تخریب وجهه نهادها، مقامات و شخصیتهای ایرانی منتشر شده است و در واقع میتوان گفت، در راستای جنگ روانی که علیه ایران وجود دارد سردار درویش، رئیس صندوق بنیاد تعاون نیروی انتظامی که در مورد ایشان شایعه کردند که در مالزی با یک سری اقلام غیرقانونی دستگیر شده است سفری به مالزی نداشته است و این یک دروغ آشکار است.
موضعگیری برخی مقامات افغان علیه سخنان ظریف
سخنگوی وزارت خارجه در ارتباط با اظهار نظر برخی از مقامات افغان در ارتباط با مذاکرات ایران با گروه طالبان و انتقادهایی که بعضا این افراد مطرح کردهاند تصریح کرد: ما شاهد برخی از گفتارها و همچنین شنیدن چند صدای متفاوت نسبت به جمهوری اسلامی ایران در افغانستان در چند روز اخیر بودهایم. ما همانطور که پیش از این گفتهایم مذاکراتمان با گروه طالبان با اطلاع دولت افغانستان بوده است. روابط خوبی بین دو کشور ایران و افغانستان وجود دارد. ایران همواره بر علاقمندی خود جهت ایجاد صلح و ثبات و امنیت در افغانستان تاکید کرده است. ما قبل از انجام مذاکره با طالبان، دولت افغانستان را در جریان این موضوع قرار دادیم. بعد از مذاکره نیز در کابل در جریان گفتوگوهایی که با مقامات مختلف افغانستانی داشتیم گزارش لازم از این مذاکرات را به آنها ارائه دادیم. مقامات افغانستان از مواضع ما آگاه هستند. ما از روند صلح در افغانستان حمایت میکنیم و این یک موضوع مهم برای ما است.
وی ادامه داد: در مسیر مذاکرات افغان – افغان که باید در این مسیر انجام شود حتما محوریت کار و اساس کار با دولت قانونی افغانستان است و ما هیچ اقدامی را بدون در نظر داشتن محوریت دولت افغانستان نمیپذیریم. تصور ما این است که اگر این مذاکرات آغاز شود مسیر مناسبی برای جلوگیری از تنشها در این منطقه است.
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: ما از برخی از اظهار نظرها در افغانستان در مورد مذاکرات ایران و طالبان تعجب میکنیم در حالیکه همانطور که قبلا نیز گفتم ما از قبل به دولت افغانستان در این زمینه اطلاع داده بودیم و بعد از آن نیز به آنها گزارش دادیم برخی از این موضعگیریها که در این ارتباط انجام شده برای ما قابل فهم نیست و مشخص نیست که آیا این صحبتها شخصی بوده یا نه؟
وی ادامه داد: از دیگر سو باید به این نکته توجه کنیم که ایران تنها کشوری نیست که با طالبان مذاکره میکند. اکنون کشورهای متفاوتی در حال مذاکره با طالبان هستند و ما شاهد این نبودیم که مقامی در کابل یا جای دیگر به این نوع مذاکرات اعتراض کند و سخنانی که در زمینه گفتوگوی ایران و طالبان مطرح شده بر ما شگفتآور و تعجب انگیز است.
سخنگوی وزارت خارجه در همین ارتباط در پاسخ به این سوال که آقای ظریف در مصاحبه با یکی از شبکههای هندی در جریان سفر به این کشور اعلام کرده بود که طالبان میتواند در دولت آینده نقش داشته باشد و آیا این موضع رسمی جمهوری اسلامی ایران است، خطاب به خبرنگار پرسش کننده گفت: با توجه به ذیق وقت جواب شما را در پاسخ به سوال بالا دادم و مواضع ایران را در مورد طالبان توضیح دادم و تاکید کردم که همه این گفتوگوها باید حول محور دولت مرکزی افغانستان باشد.
بهرام قاسمی گفت: ما در مورد مسائل داخلی افغانستان دخالت نمیکنیم و آنچه که شما به آن اشاره کردید و بیان شد در چهارچوب راهکارهایی است که میتواند کمکیار دولت دوست ما افغانستان باشد اما من باز هم تاکید میکنم اینکه مذاکرات افغانها به کجا بیانجامد و چه سرنوشتی داشته باشد موضوعی است که به خود گروههای افغان ارتباط پیدا میکند. سرنوشت افغانستان را مردم افغانستان تعیین میکنند نه دیگر کشورها.
نشست ضد ایرانی لهستان
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه آیا ایران اطلاعی از محتوای دعوتنامههای نشست ورشو و اینکه برای چه کشورهایی ارسال شده، دارد یا خیر، گفت: ما اطلاعات کاملی در مورد این نشست از طرق مختلف دریافت کردهایم. در مورد اهداف و اقداماتی که برخی کشورها علاقمند هستند در این نشست دنبال کنند اطلاع داریم.
وی ادامه داد: ما در حال برقراری تماسهایی هستیم و بعد از تکمیل این تماسها و همه آنچه که باید در این زمینه داشته باشیم در آینده نزدیک در این ارتباط با مردم بیشتر صحبت میکنیم.
مذاکرات با هیات طالبان در تهران
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سطح هیات طالبان که به ایران برای مذاکره آمده بود در چه سطحی بوده و آیا مذاکرات ایران با طالبان ادامه پیدا میکند یا نه؟ خاطرنشان کرد: در مورد سطح هیات و تعداد افرادی که در این هیات بودند و همچنین اسامی آن در حال حاضر هیچ اطلاعی برای ارائه در اینجا ندارم.
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: ما تماسهایمان را با افغانستان ادامه میدهیم. با حسن نیت مسائل مربوط به تحقق صلح در این کشور را دنبال میکنیم ولی اینکه در آینده چه اتفاقی میافتد و تماس ما با گروههای افغانستانی در چه وضعیتی قرار میگیرد بعد از بررسی تحولات و شرایط افغانستان و شرایط منطقه و ارزیابیهایی که در این زمینه انجام میدهیم تصمیمات لازم را در این زمینه اتخاذ میکنیم.
شایعه استعفای ظریف
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه صحبتهای خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در چند روز گذشته شایعات و اخباری علیه وزارت خارجه مطرح شده است از جمله استعفای آقای ظریف، گفت: به نظر میرسد این اخبار نیز در راستای جنگ روانی است که علیه ایران آغاز شده است و هدف آن تضعیف ایران است.
وی با بیان اینکه به نظر میرسد هدفگذاریهای مشخصی در این زمینه صورت گرفته و در همین چهارچوب ضروری است که رسانهها و فضای مجازی در کشور هوشیاری بیشتری نسبت به این گونه اخبار داشته باشند و با آگاهی بیشتری عمل کنند، گفت: شایعه استعفای آقای ظریف از وزارت خارجه در حالی مطرح شد که ایشان در سفر هند به سر میبردند. این شایعه توسط برخی از افراد مطرح شد و برخی از افراد و دستگاهها نیز آن را تکذیب کردند. به نظر میرسد که انتشار این اخبار در راستای کینه توزی و برخورد با شخصیتهای ملی اثرگذار و موثر که با تمام توان در خدمت ملت ایران هستند و برای ارتقای ایران تلاش میکنند انجام میشود.
این دیپلمات ارشد ایرانی با بیان اینکه این خصومت و کینه ورزیها را در طیفهای مختلف سیاسی و اقتصادی میتوانید طبقه بندی کنید، به برخی دیگر از شایعات که طی چند روز اخیر در فضای مجازی منتشر شده بود اشاره کرد و گفت: به نظر میرسد که برخی از سوداگران نیز با هدف تاثیرگذاری بر اقتصاد ایران با همراهی دشمنان ملت ایران این اخبار کذب را منتشر میکنند و میخواهند روی اقتصاد ایران تاثیر منفی بگذارند.
ادعای نتانیاهو درباره حمله به اهداف ایرانی در سوریه
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به این سوال که مقامات رژیم صهیونیستی از جمله نخست وزیر این رژیم به تازگی اعلام کردهاند که در جریان حملات هوایی این رژیم به سوریه تعدادی اهداف ایرانی را مورد هدف قرار داده است و از دیگر سو به نظر میرسد که با توجه به تصمیم آمریکا برای خروج نیروهای نظامیاش از سوریه، صهیونیستها با این گونه اقدامات میخواهند فضا را برای ایران در سوریه تنگ کنند و شما در این چهارچوب فکر میکنید که آمریکاییها و صهیونیستها چه سیاستی را دنبال میکنند خاطرنشان کرد: آمریکاییها در ارتباط با تحولات منطقه از جمله سوریه دچار سرگیجه شدهاند و این سرگیجگی باعث شده که آنان بعضی سخنان و سیاستهای متناقض اعلام کنند.
وی با بیان اینکه خیلی روشن نیست که آنها در پس پرده این اظهارات در مورد ماندن یا خروج از سوریه چه تصمیمی دارند و چه میخواهند بکنند؟ ادامه داد: ولی آنچه که مسلم است این است که آمریکاییها در منطقه خاورمیانه دچار سرگیجه شدهاند. آنها به اشتباه و غلط به سوریه آمدند و حتما باید از این منطقه خارج شوند و یا اینکه دیگران به حکم جبر تاریخ و بر اساس مقاومت منطقه آنها را خارج میکنند.
وی همچنین ادعاهای اسرائیلیها را در مورد ایران را دروغی بزرگ عنوان کرد و گفت: در واقع آنها این سخنان نادرست و کذب را در راستای فرار به جلو و فرافکنی به خاطر شکستهای پی در پی که در منطقه با آن روبرو شدهاند، مطرح میکنند.
بهرام قاسمی با زیر سوال بردن آمار و ارقامی که توسط مقامات صهیونیستی مطرح میشود، گفت: این اظهارات بلوف و دروغ پردازی است و آنها میخواهند با اینگونه اظهارات یک نوع جنگ روانی برای پیشبرد خواستههای شومشان ایجاد کنند.
این دیپلمات ارشد کشورمان با تاکید بر اینکه ایران در سوریه حضور نظامی ندارد و پایگاه نظامی نیز در این کشور ندارد تصریح کرد: ایران بنا به درخواست دولت سوریه در این کشور حضوری مستشاری دارد و همانطور که گفتم آنچه را که صهیونیستها در مورد نیروهای ایرانی مطرح میکنند دروغ بزرگی است و این دروغها را برای فرافکنی و در راستای ناتوانیشان در برابر پیروزیهای ارتش سوریه و مقاومت در منطقه مطرح میکنند.
احضار شش دیپلمات اروپایی به وزارت خارجه
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر احضار شش دیپلمات اروپایی شامل سه کاردار و سه سفیر به وزارت خارجه در ارتباط با تصمیم اتحادیه اروپا جهت اعمال تحریمهایی علیه ایران تصریح کرد: دیپلماتهای مختلفی به وزارت خارجه رفت و آمد میکنند و با دستگاه دیپلماسی کشور در حال تماس هستند و دیدارهایی را انجام میدهند.
وی در مورد حضور این دیپلماتها نیز گفت: در دیداری که با این دیپلماتها صورت گرفت در ارتباط با وضعیت تحولات و اتفاقاتی که در حوزه اروپا بین ایران و برخی از کشورهای اروپایی وجود دارد بحث و گفتوگو شد. آنها اظهار نظرهایی را داشتند و در مقابل از سوی طرف ایرانی نیز پاسخهای لازم به آنها داده شد.
وی اقدامات اخیر اروپا علیه ایران را اقداماتی غلط، ناپسند، غیر قابل قبول و شگفت آور برای ایران عنوان کرد و تصریح کرد: حق ایران برای عکسالعمل در برابر این اقدامات پابرجاست. ما عکسالعمل لازم را در برابر این اقدامات خواهیم داشت. قطعا این رفتار و حرکات بی پاسخ گذاشته نمیشود.
این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه وزارت خارجه لهستان در برابر اقدام ایران جهت احضار کاردار این کشور به وزارت خارجه بیانیهای منتشر کرده و در آن اعلام کرده که این حق لهستان است که اجلاس و کنفرانس در داخل خاک خود برگزار کند، تصریح کرد: من فکر میکنم ایالات متحده و حاکمان ناپخته حاکم بر کاخ سفید سیاستهای خاصی را در عرصه جهانی با توجه به مجموعه تحولات جهانی آغاز کردهاند که یکی از این سیاستها که به صورت برجسته قابل مشاهده است، بحث خصومت با ملت ایران است.
وی با بیان اینکه همانطور که پیش از این مطرح کردهام به نظر میرسد که آنها در تلاش هستند که در روابط خارجی ایران با دیگر کشورها مشکلاتی را ایجاد کنند و معضلات جدیدی را به وجود آورند، گفت: البته ممکن است که هدف بزرگتری نیز در این ارتباط داشته باشند و آن ایجاد شکاف در درون اروپاست به نحوی که اروپا نتواند به عنوان یک مجموعه واحد با استقلال بیشتری در عرصه جهانی عمل کند و نتواند در این چهارچوب به سمت جلو حرکت کند و آنها در همین راستا به برخی از کشورهای اروپایی مثل لهستان تکیه کردهاند و با کمک برخی از این کشورها اهداف خود را دنبال میکنند.
بهرام قاسمی با بیان اینکه آنها در همین چهارچوب تصمیم گرفتهاند که نشستی ضد ایرانی در ورشو برگزار کنند و دعوتنامههایی را برای برخی از مقامات کشورها ارسال کردهاند خاطرنشان کرد: در چهارچوب همین موضوع ما کاردار لهستان در تهران را احضار کردیم و مراتب اعتراض خود را به این دیپلمات لهستانی اعلام کردیم.
وی با بیان اینکه ما در این زمینه منفعلانه عمل نکردهایم و صحبتها و اقداماتی دیگری در جریان است و در چند روز آینده شاید به جمعبندی جدیدی برسیم و در صورت نیاز اقدامات لازم را انجام میدهیم، گفت: ما اجازه نمیدهیم که دیگران به بهانههای واهی تحت عناوین موجه در جهت تخریب وجهه ایران تلاش کنند.
سخنگوی وزارت خارجه خطاب به مقامات لهستانی گفت: قطعا دولت لهستان حق دارد که در کشور خود کنفرانس برگزار کند ولی این حق را ندارد که در این کنفرانس در مسیر و جهتی حرکت کند که بر خلاف منافع یک کشور مستقل باشد.
وی به روابط تاریخی دو ملت ایران و لهستان و پناه دادن مردم ایران به آوارگان این کشور در جریان جنگ جهانی دوم اشاره کرد و گفت: این نوع برخوردها از سوی دولتی با این ویژگیها قابل قبول نیست.
قاسمی افزود: اگر قرار است موضوعات منطقهای و غرب آسیا در این کنفرانس مطرح شود چرا از نماینده فلسطین دعوت نشده که در این نشست شرکت کند. چرا به موضوع فلسطین در این نشست پرداخته نمیشود. چرا به رفتارهای ددمنشانه سران برخی از کشورهای منطقه و جنایتهایی که در یمن در حال وقوع است پرداخته نمیشود.
وی تاکید کرد: لهستان حق دارد که کنفرانس برگزار کند ولی این حق به این معنا نیست که اینگونه اهداف کشورهای دیگر را که به دنبال خصومت با دیگر کشورهای مستقل جهان هستند را به پیش ببرد و دنبال کند. ما در روزهای آینده وضعیت روشنتری از این موضوع خواهیم داشت و امیدواریم که دولتمردان لهستانی با واقع بینی و هوشیاری سمت و سویی را که انتخاب کردهاند یا انتخاب شده است را تغییر دهند و به مسیر منطقی بازگردند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه در چند وقت اخیر چند دیپلمات ایرانی از اروپا اخراج شدهاند و یک دیپلمات ایرانی ماهها است که در بازداشت به سر میبرد و ما در این ارتباط شاهد یک انفعال بیسابقه از سوی وزارت خارجه هستیم خطاب به خبرنگار پرسش کننده، تصریح کرد: من تصور شما در این زمینه را قبول ندارم. با نظر شما و دیدگاههای روزنامه شما در این زمینه موافق نیستم. وزارت خارجه به عنوان یک نهاد حاکمیتی مجری سیاستهای کلان جمهوری اسلامی ایران است و اقدامات خود را بر اساس مصالح، منافع و خواستههای جمهوری اسلامی ایران و ملت ایران به صورت دقیق دنبال میکند.
وی خاطرنشان کرد: وزارت خارجه به هنگام و با هوشیاری در زمان لازم اقدامات مقتضی را که به مصلحت کشور باشد در پاسخ به برخی از اقدامات بیربط و غلط برخی از کشورهای خاص انجام داده و انجام میدهد و در آینده نیز این موضوع را در برابر این رفتارها دنبال میکند.
سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: ما از برخی از برخوردهایی که در این شرایط خاص با وزارت خارجه صورت میگیرد خشنود نیستیم. این اقدامات را در جهت تضعیف وزارت خارجه و دیپلماسی کشور میدانیم. این برخوردها با وزارت خارجه و دیپلماتهای آن منصفانه و جوانمردانه نیست و درست نیست که وزارت خارجه به دلایل گروهی و جناحی مورد خدشه قرار بگیرد.
برچسب ها :افغانستان ، بهرام قاسمی ، ججین ، سخنگوی وزارت امور خارجه ، سقوط هواپيما ، طالبان ، عراق ، لهستان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰