فواید کدو تنبل

کدوی تنبل و این همه خاصیت!

کد خبر : 46528
تاریخ انتشار : پنجشنبه 24 اسفند 1396 - 23:45

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین، اسمش کدوتنبل است! البته به آن کدوحلوایی هم می‌گویند. گرد و قلمبه است. اما زیر آن پوست کلفت و نارنجی رنگ دنیایی از خاصیت وجود دارد که سلامتی را تضمین می‌کند. اینکه چرا اسمش را تنبل گذاشته‌اند، فلسفه‌اش را نمی‌دانیم. اما مشخص است که کدوتنبل منبع فوق‌العاده‌ بتاکاروتن است که برای سلامت چشم‌ها و پروستات مفید است و به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک می‌کند.

کدو تنبل طعم شیرینی دارد و می‌توانید خوراکی‌های متنوعی با آن درست کنید.
سوپ، پوره، خورشت، کیک و انواع شیرینی با طعم‌های جذاب و شیرین، همگی خوردنی‌های متنوع و پرخاصیتی هستند که می‌توانید با کدو حلوایی درست کنید و از خوردن آنها لذت ببرید. همان‌طور که می‌دانید کدو حلوایی جزو سبزیجات پاییزی و زمستانی است که در حال حاضر به وفور در بازار وجود دارد. پس حیف است که از خیر خواص آن بگذریم و این مجموعه‌ نارنجی ‌رنگ سرشار از عناصر قدرتمند و مفید برای سلامتی، مخصوصاً سلامت قلب را نادیده بگیریم!

در رابطه با خواص درمانی کدو حلوایی باید گفت که مصرف این ماده‌ غذایی از ابتلاء به آنفلوآنزا پیشگیری می‌کند و برای درمان بیماری‌های چشمی، فشارخون و افسردگی مناسب است. در واقع کدو حلوایی یک سبزی مناسب به دلیل خواص درمانی بی‌شمار بوده که به دلیل آنتی‌اکسیدان بالا، ویتامین C و بتاکاروتن برای درمان افسردگی توصیه می‌شود.

برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا به ‌ویژه در زمستان و پاییز مصرف کدو حلوایی توصیه شده همچنین به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان آن همچون گوجه‌فرنگی خواص پیشگیرانه در ابتلا به سرطان پروستات دارد.

 

درست است که موز به‌ عنوان منبع انرژی طرفداران زیادی دارد، اما خوب است بدانید که در این مورد یک فنجان کدو حلوایی با ۵۴۶ میلی‌گرم پتاسیم از موز که ۴۲۲ میلی‌گرم پتاسیم دارد پیشی گرفته است. پتاسیم بیشتر به بازگرداندن تعادل کامل الکترولیت‌های بدن بعد از ورزش یا کارهای سنگین کمک می‌کند و عملکرد عضلات را در بهترین حالت خود نگه می‌دارد.

همچنین مصرف کدو حلوایی بیماری‌های چشمی همچون آب مروارید را درمان کرده و برای کاهش فشارخون و کاهش بیماری‌های قلبی و استفاده از آن در وعده‌های غذایی توصیه می‌شود.

مصرف کدو حلوایی بر روی سیستم ادراری و مثانه نیز تأثیر گذاشته و از سنگ کلیه جلوگیری می‌کند و می‌توان از آن هنگام طبخ سوپ استفاده کرد و از خواص درمانی آن بهره‌مند شد.

با توجه به فیبر بالای موجود در کدو حلوایی باید گفت که مصرف آن برای کسانی که قصد لاغری دارند، بسیار مناسب است و همچنین دارای امگا ۳ بوده و خاصیت ضدالتهابی و ضددیابتی دارد و انسولین خون را نیز تنظیم می‌کند. در پی برخی از خواص کدو حلوایی را با هم مرور کنیم.

 

چشمانی به تیزبینی عقاب 
یک فنجان کدو حلوایی پخته یا پوره‌ کدو حلوایی، بیش از ۲۰۰ درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین A را دودستی تقدیم شما می‌کند. این میزان ویتامین برای داشتن دید قدرتمند، حتی در نور کم هم کافی است.
کدو حلوایی سرشار از کاروتنوئیدهاست. ترکیباتی که سبب رنگ نارنجی کدو حلوایی می‌شوند؛ ترکیباتی مثل بتاکاروتن که بدن آنها را به‌ صورت ویتامین A برای تقویت و محافظت حس بینایی به کار می‌گیرد.

 

 خوش‌اندام می‌شوید
کدو حلوایی هم یکی از پرچم‌داران فیبر است که متأسفانه چندان خوش‌اقبال نبوده است و نتوانسته مشهور شود. هر فنجان کدو حلوایی ۳ گرم فیبر و فقط ۴۹ کالری انرژی دارد. رفاقت با کدو حلوایی به نفع شما خواهد بود، چون برای مدت طولانی‌تری شما را سیر نگه می‌دارد و لازم نیست نگران کالری دریافتی خود باشید.
رژیم غذایی سرشار از فیبر زود سیرتان می‌کند و نمی‌گذارد آن‌قدر غذا بخورید که بلافاصله عذاب وجدان بگیرید و چه موهبتی بهتر از این برای لاغر شدن سراغ دارید؟! مطالعه‌ای مربوط به سال ۲۰۰۹ نشان می‌دهد افرادی که قبل از ناهار یک سیب کامل میل می‌کنند (می‌دانید که پوست سیب هم فیبر دارد) نسبت به کسانی که ترجیح می‌دهند دسر سیب یا آب آن را مصرف کنند، کالری کمتری از غذایشان دریافت می‌کنند.

 

درمان بیماری‎های قلبی
آجیل و تخمه‌ها از جمله تخمه‌ کدو حلوایی، به ‌طور طبیعی سرشار از برخی ترکیبات گیاهی و شیمیایی به نام فیتوسترول هستند که کلسترول بد (LDL) را کاهش می‌دهد. وقتی چربی خونتان نرمال باشد، از این بابت خطری قلب شما را تهدید نمی‌کند.
دشمن سرطان
کدو حلوایی هم مانند سایر رفقای نارنجی رنگ خود از جمله سیب‌زمینی شیرین، هویج و کدو تنبل، آنتی‌اکسیدانی به نام بتاکاروتن را مدام به رخ همتایان دیگر خود می‌کشد و البته حق هم دارد چون این آنتی‌اکسیدان نقش مهمی در پیشگیری از سرطان ایفا می‌کند.
به نظر می‌رسد منابع غذایی بتاکاروتن‌دار بیش از یک مکمل یاری‌رسان هستند و این بزرگ‌ترین دلیل فراوانی کدو حلوایی به‌عنوان یک سبزی مفید است. از طرفی استرول‌های گیاهی تخمه‌ کدو حلوایی اسلحه‌ قدرتمند دیگری است که در مبارزات تن‌به‌تن با سلول‌های سرطانی خاص به یاری بدن می‌آید.

 

دوست پوست!
حالا معلوم شد چرا خانم‌ها علاقه‌ بیشتری به کدو حلوایی و طعم آن دارند. همان قدرتی که رادیکال‌های آزاد را خنثی می‌کند، یعنی همان کاروتنوئیدهای دوست‌داشتنی موجود در کدو حلوایی که تن و بدن سلول‌های سرطانی را به لرزه درمی‌آورند، به جلوگیری از چروک پوست هم کمک می‌کنند.

 

حالتان خوب می‌شود!
با توجه به فیبر بالای موجود در کدو حلوایی باید گفت که مصرف آن برای کسانی که قصد لاغر شدن دارند بسیار مناسب است و همچنین دارای امگا ۳ بوده و خاصیت ضدالتهابی و ضددیابتی دارد و انسولین خون را نیز تنظیم می‌کند
غیر از خود کدو حلوایی، تخمه‌ آن هم خوراکی مفرحی است. از آنجا که آجیل و تخمه معمولاً یکی از ملزومات معاشرت‌های فامیلی و دوستانه‌ ما ایرانی‌هاست، باید یک خبر خوب به شما بدهم و آن هم این است که خوردن تخمه‌ کدو حلوایی نیز می‌تواند حال ما را خوب کند! تخمه‌ کدو حلوایی تریپتوفان آمینواسید دارد که خلق‌وخو را بهبود می‌بخشد.
هرچند محققان معتقدند که پرخوریِ بعد از غذا بیشتر از آرامش حاصل از تریپتوفان باعث خواب‌آلودگی بعد از خوردن غذا می‌شود اما این آمینواسید در تولید سروتونین (یکی از مهم‌ترین نقش‌آفرینان در چگونگی خلق‌وخوی ما) نقش مهمی دارد. یک مشت تخمه کدوی بوداده می‌تواند شما را خوشحال نگهدارد. می‌توانید امتحان کنید.
دوپینگی طبیعی
درست است که موز به‌ عنوان منبع انرژی طرفداران زیادی دارد، اما خوب است بدانید که در این مورد یک فنجان کدو حلوایی با ۵۴۶ میلی‌گرم پتاسیم از موز که ۴۲۲ میلی‌گرم پتاسیم دارد پیشی گرفته است. پتاسیم بیشتر به بازگرداندن تعادل کامل الکترولیت‌های بدن بعد از ورزش یا کارهای سنگین کمک می‌کند و عملکرد عضلات را در بهترین حالت خود نگه می‌دارد.

تقویت سیستم ایمنی 
کدو حلوایی می‌تواند شما را روئین‌تن کند. هرچند اینکه آیا واقعاً ویتامین C سرماخوردگی را دور می‌کند یا نه، هنوز هم جای بحث دارد اما به هر حال کدو حلوایی سبزی است که منبع نیرومند این ویتامین و مواد مغذی ضروری به شمار می‌رود. یک فنجان کدو حلوایی پخته حاوی بیش از ۱۱ میلی‌گرم مواد مغذی است و نزدیک به ۲۰ درصد از ۶۰ میلی‌گرم مواد مغذی ضروری را که یک زن روزانه به آن نیاز دارد، تأمین می‌کند. این مقدار برای مردان حدود ۷۵ میلی‌گرم در نظر گرفته شده است.

 


 

 

 

برچسب ها : ، ، ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دو − 2 =