“فنلاند” چگونه مشکل بی‌خانمان‌ها را با طرح “مسکن اول” حل کرد؟ + تصاویر

دولت فنلاند طرحی را به نام “مسکن اول” در سال ۲۰۰۸ راه‌اندازی کرده که به وسیله آن توانسته‌ ۸۲ درصد از بی‌خانمان‌های این کشور را اسکان دهد!

کد خبر : 112184
تاریخ انتشار : یکشنبه 20 بهمن 1398 - 6:33

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری تسنیم، “بی‌خانمانی” یکی از معضلات در بسیاری از کشورهای جهان محسوب می‌شود و تعداد افراد بی‌خانمان روزبه‌روز در حال افزایش است؛ این معضل فقط مربوط به کشورهای کمتر توسعه‌ یافته نیست و گریبانگیر کشورهای توسعه یافته نیز شده است.

بسیاری از کشورهای جهان با تعداد قابل توجهی از بی خانمان‌ها مواجه هستند که در معابر اصلی و خیابان‌های شهرها زندگی می‌کنند؛ این تعداد در کشورهای اروپایی در حال افزایش است و روز‌به‌روز بر تعداد آنها اضافه می‌شود.

اکثر این بی‌خانمان‌ها برای زنده ماندن و حتی سیر کردن خود با مشکلات بسیاری مواجه هستند؛ دولت‌های اروپایی هیچ راهکار و برنامه‌ای برای مقابله با این معضل ندارند و اگر برنامه‌ای را هم دنبال می‌کنند موفقیت‌آمیز نیست و شکست می‌خورد.

اما در این میان کشوری وجود دارد که در یک برنامه بلند‌مدت توانسته با این معضل مقابله کند و در کاهش تعداد افراد بی‌خانمان موفق بوده است؛ این کشور موفق “فنلاند” است که در برنامه چندساله خود توانسته چهره شهر را از بی‌خانمان‌ها پاک کند.

فنلاند تنها کشور اتحادیه اروپاست که شمار بی‌خانمان‌های آن بطور قابل توجهی رو به کاهش است؛ به گزارش پایگاه خبری “گاردین” مهمترین علت آن نیز اعطای رایگان و بی‌قید و شرط خانه به بی‌خانمان‌‌هاست.

دولت فنلاند و نهاد‌های مردمی در این کشور طرحی را به نام “مسکن اول” در سال ۲۰۰۸ راه‌اندازی کردند که هدف آن ساخت ۲۵۰۰ خانه برای افراد بی‌خانمان در این کشور بود؛ مقامات شهر هلسینکی این برنامه را با کمک دولت و یک موسسۀ خیریه به نام «Y-Foundation» به اجرا گذاشته‌اند.

در چهارچوب این برنامه با پشتوانه‌های دولتی، شهرداری و سازمان های مردم‌نهاد، ساختمانها و پناهگاههای قدیمی خریداری می‌شوند و در داخل آنها، آپارتمانهایی ساخته شده و به این ترتیب خانه‌هایی امن و دائمی برای بی‌سرپناهان به‌وجود می‌آیند.

آسیب‌های اجتماعی , خانواده ,

آسیب‌های اجتماعی , خانواده ,

به گزارش “huffpost” از زمان راه‌اندازی طرح “مسکن اول” در سال ۲۰۰۸ تا سال ۲۰۱۵، تعداد بی‌خانمان‌ها و بی‌سرپناهان در فنلاند بیش از ۳۵ درصد کاهش یافته است؛ در سال ۱۹۸۷ در کشور فنلاند تعداد ۱۸ هزار بی‌خانمان زندگی می‌کردند که این تعداد با توجه به طرح “مسکن اول” به ۷ هزار نفر در سال ۲۰۱۷ کاهش پیدا کرده‌ است.

علاوه بر کاهش بی‌خانمان‌ها، ۸۲ درصد از بی خانمان‌های باقی‌مانده را در مسکن‌های ساخته شده جای داده است.

به این ترتیب بسیاری از بی‌خانمان‌هایی که حتی برای مدتی بیش از یک دهه در خیابان‌ها زندگی می‌کردند، برای نخستین بار صاحب سرپناهی شده‌اند که می‌توانند آن را خانه خود بنامند؛ این خانه‌ها، آپارتمانهایی کوچک با دو اتاق هستند که بازسازی شده‌اند و عمدتا در حومه شهر “هلسینکی” قرار دارند.

طرح “مسکن اول” فقط مربوط به ایجاد و ساخت مسکن نمی‌شود، علاوه بر اعطای خانه خدمات دیگری نیز به بی‌خانمان‌ها ارائه می‌شود؛ به گزارش “گاردین”، “یان واپاووری” شهردار هلسینکی می‌گوید: «بسیاری از این بی‌خانمان‌ها با مشکلاتی مانند اعتیاد، مشکلات روانی و وضعیت نامناسب پزشکی روبه‌رو هستند و نیاز به مراقبت مستمر دارند و در این بخش‌ها نیز به آنها کمک می‌شود.»

در این طرح سعی می‌شود در ابتدا افراد بی‌خانمان بدون هیچ سخت‌گیری صاحب خانه شوند و ملاک اهدای خانه به این افراد، تنها بی‌سرپناه بودن آنهاست؛ در مرحله بعد سعی می‌شود کارگاه‌هایی برای آموزش، کارآموزی و برطرف کردن مشکلات بی‌خانمان‌ها برگزار شود.

آسیب‌های اجتماعی , خانواده ,

آسیب‌های اجتماعی , خانواده ,

آسیب‌های اجتماعی , خانواده ,

با یان حال، دولت این کشور هنوز نتوانسته بی‌خانمانی را از بین ببرد؛ تاکنون تعداد ۵ هزار و ۵۰۰ نفر در این خانه‌ها زندگی می‌کنند و نتوانسته‌اند زندگی مستقلی را شکل بدهند.

طرح “مسکن اول” کماکان ادامه داشته و دولت فعلی فنلاند قول داده است تا سال ۲۰۲۳ این معضل اجتماعی را ریشه‌کن کند.

این طرح هزینه‌های بسیاری را برای دولت فنلاند داشته است؛ دولت این کشور تاکنون مبلغ ۲۵۰ میلیون یورو برای ساخت خانه‌ها و دستمزد ۳۰۰ کارگر هزینه کرده است؛ علاوه بر هزینه‌های انجام شده، در برنامه‌ای سعی شده که مبلغ ۱۵ هزار یورو برای آموزش و اعطای خدمات اجتماعی به هر نفر اختصاص داده شود.

فنلاند در تلاش است به کمک این سیاست، به برنامه‌های ناموفق پناهگاههای شبانه و خوابگاه‌های کوتاه مدت که موفق نبوده‌اند، پایان دهد؛ دولت این کشور سعی می‌کند با کمک به افراد بی‌سرپناه و هزینه کردن برای خدمات اجتماعی، زندگی مستقلی را برای شهروندانش ایجاد کند.

این کشور توانسته با اجرای صحیح این طرح معضل کارتن‌خوابی در معابر اصلی و خیابان‌های این کشور را برطرف کند و به ریشه‌کن کردن بی‌خانمانی نزدیک شود.

 


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

19 − 17 =