فلامینگوهای مهاجر در شیروان ساکن شدند

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: شماری از پرنده های مهاجر فلامینگو مناطق سیبری بهنگام مهاجرت راه خود را گم کرده و در روستای برزل آباد از توابع بخش مرکزی شیروان ساکن شده اند.

کد خبر : 77218
تاریخ انتشار : یکشنبه 13 خرداد 1397 - 6:22

 

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین“، بهروز جعفری اظهارداشت: فلامینگوها در کنار دریا و دریاچه های آب شور با عمق کم زندگی می کند و در فصل مهاجرت به صورت اتفاقی در برخی از آبگیرهای شهرستان جاجرم این استان نیز مشاهده می شوند.
وی زیستگاه این نوع پرنده را دریاچه ارومیه، حاشیه دریای خزر و سیستان و بلوچستان عنوان کرد و افزود: با توجه به مشاهده فلامینگوها در فصل بهار به احتمال زیاد در اثر طوفان راه خود را گم کرده و در این شهرستان ساکن شده اند.
فلامینگو پرنده‌ای است با پاهای دراز و منقاری منحنی و گردنی بلند خمیده، آبچر بابدنی بسیار کشیده و پر و بالی به رنگ های سفید و صورتی است که به آرامی راه می‌رود و در حالی که سر و منقار خودرا در آب کم عمق فرو برده تغذیه می‌کند.
فلامینگو شاخص ترین پرنده آبچر در جهان هست، پر و بال بنفش-قرمز، خود به تنهایی این پرنده را از سایر پرنده‌ها مجزا می کند.
به گزارش ایرنا هرساله پرندگان مهاجر از اواسط فصل پاییز از مناطق سردسیر سیبری به تالاب ها و آبگیرهای خراسان شمالی وارد می شوند و پس از زمستان گذرانی در اوایل بهار برای زادآوری به سیبری باز می گردند.
بیشتر پرندگان مهاجر که به استان وارد می شوند در سدهای شیرین دره، بیدواز، بارزو و حاشیه رودخانه های اترک و کال شور جاجرم فصل سرما را سپری می کنند.
گروهی از پرندگان مهاجرآبزی و کنار آبزی، گذری و گروهی زمستان گذر هستند، تعداد کمی از پرندگان از جمله اکراس، حواصیل ارغوانی و آبچلیک پا سرخ مهاجر عبوری هستند که بعد از توقف کوتاه ۱۰ تا ۱۵ روزه به مسیر خود به سمت مناطق گرم جنوبی ادامه می دهند اما بیشتر گونه ها زمستان گذر هستند و فصل سرما را در استان سپری می کنند.
بیشترین پذیرش پرندگان مهاجر در سد شیرین دره به عنوان آبگیری مناسب است، با توجه به کاهش جریان آب در رودخانه های اترک و کال شور در سال های گذشته، تعداد پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی در حاشیه این رودخانه ها کاهش یافته است و پرندگان بیشتر به سمت آبگیرها و پشت سدها تمایل پیدا کرده اند.
در خراسان شمالی ۵۶ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور، ۱۵۰ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه، چهار گونه دوزیست از ۲۰ گونه و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند که برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، پلنگ، بالابان، و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در رده‌های بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.
اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و دو پارک ملی سالوک و ساریگل، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را با گستره ۱۹۴ هزار و ۱۴۱ هکتار مدیریت می کند.

 

 

 

 



 

 

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.