فرودگاه مهرآباد برای ورود امام باز شد

۹ بهمن ۱۳۵۷ تحولات به سمت انقلاب به سرعت در پیش است تا جایی که شاهپور بختیار مجبور شد اعلام کند فرودگاه مهرآباد برای ورود امام باز است.

کد خبر : 59597
تاریخ انتشار : دوشنبه 9 بهمن 1396 - 12:54

 

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، بختیار اعلام کرد: فرودگاه برای ورود امام باز شد.

تهران غرق در آتش و خون، خونین ترین حادثه پس از فاجعه میدان ژاله (شهدا) میدان ۲۴ اسفند به میدان جنگ شباهت پیدا کرده بود. تیراندازی و زد و خورد بیش از ۷ ساعت ادامه داشت، جمعیت به سوی دانشگاه تهران می رفت که تیراندازی با مسلسل به سوی آنها آغاز شد.
پناهندگی گسترده ی اعضای ساواک به اسرائیل.
روحانیون متحصن در مسجد دانشگاه ۵۰۰ نفر شدند.
راه پیمایی کارکنان و کارگردان مسلسل سازی و ضایع نظامی.
اشغال سفارت ایران در دانمارک توسط ایرانیان مخالف رژیم در کپنهاگ دانمارک.
گلوله باران مردم در خیابانهای مشرف به دانشگاه تهران و به شهادت رسیدن صدها تن از مردم بی دفاع.
اظهار نظر وزیر پیشین دادگستری آمریکا، مبنی بر درخواست ۹۹ درصد مردم ایران برای بازگشت آیت ا… خمینی و پایان حکومت ضد ملی.

امروز امام خمینی در پیام مهمی از پاریس خطاب به مردم ایران فرمودند: خائن اصلی را با خفت بیرون کردید، همت کنید این نتیجه را نیز که حاشیه‌ای بیش نیست از صحنه خارج کنید. اکنون بر جمیع جناحهای ملی و دولتی است که چون گذشته دولت غیرقانونی را محکوم کنند و از آن اطاعت نکنند که اطاعت طاغوت حرام و مخالف رضای خداست. من از طبقه شریف ارتش که دستشان به خون جوانان ما آلوده نشده است می‌خواهم که ننگ اطاعت از خیانتکاران را تحمل نکنند و با قاطعیت، آنان را از مقابله ملت بازدارند.
امام خمینی امروز در دیدار با نمایندگان رسانه‌های خارجی گفتند «ما از کودتای نظامی ترسی نداریم. ملت ما به کودتاهای نظامی عادت کرده و پنجاه سال است که زیر بار کودتا زندگی کرده است. ما می‌خواهیم ارتشیان را از شر استعمار نجات دهیم. هر چند بعضی از بلندرتبه‌هایشان می‌خواهند نوکر باقی بمانند.» ـ صحیفه امام، ج ۶، صص ۳ و ۴.
امروز بختیار با دریافت پاسخ امام خمینی(ره) مبنی بر عدم پذیرش وی تا قبل از استعفای رسمی، اعلام کرد «به پاریس نمی‌روم و از مقام خود نیز استعفا نمی‌دهم» این اعلام سبب موجی از تظاهرات علیه بختیار در تهران و شهرستانها شد.
امروز دانشگاهیان و دانشجویان دانشگاه تبریز در محوطه دانشگاه متحصن شدند. حدود ساعت ۱۰ بامداد هزاران تن از دانشگاهیان و دانشجویان تبریز دست به راهپیمایی زدند و سپس در محوطه استادیوم سرپوشیده دانشگاه اجتماع کرده و طی قطع‌نامه‌ای اعلام کردند ما دانشگاهیان و دانشجویان تبریز که در کنار شما مردم مستضعف مبارزه کرده‌ایم و همراه شما مردم مؤمن و شجاع شهید داده‌ایم به حمایت از شما مردم دلیر خواسته‌های خود را اعلام می‌داریم.

در قطع‌نامه اشاره شده است: «ما در اعتراض به بستن فرودگاهها؛ کشتار جمعی مردم در روزهای جمعه، شنبه، یکشنبه در شهرهای تهران، سنندج، تبریز، رشت؛ اعتراض به دستگیری و شکنجه ۶۰۰ نفر از برادران روستایی در تبریز؛ پشتیبانی از مقاومت منفی برادران ارتشی، به ویژه نیروی هوایی تحصن نموده‌ایم.» (آیندگان، ش ۳۲۷۶، ص ۴) روزنامه اطلاعات هم نوشت که امروز (۹/۱۱/۵۷) هزار تن از مردم تبریز پس از حضور بر مزار شهدای وقایع جمعه گذشته این شهر دست به تظاهرات زدند و خواستار مجازات مسببین آن شدند.

آقای گلسرخی نیز در اجتماع بزرگ مسجد جامع تبریز طی سخنانی کشتن مردم بی‌گناه تبریز را به شدت محکوم کرد. در حوادث جمعه گذشته تبریز ۱۰ نفر به شهادت رسیدند. 
امروز بزرگ‌ترین کارخانه مشروب‌سازی تهران به نام «آبجوسازی شمس» توسط مردم به آتش کشیده شد.

روزنامه اطلاعات درباره این حادثه نوشت: ساعت ۵/۱ بعد از ظهر در خیابان بابائیان، سه راه اکبرآباد گروه کثیری در حالی که شعارهای مذهبی می‌دادند به کارخانه آبجوسازی شمس حمله کردند و این کارخانه را طعمه حریق ساختند. در این آتش سوزی انبار کارخانه، شرکت تعاونی، سه کامیون حمل و نقل، دو اتومبیل سواری و دفتر کارخانه در آتش سوخت. حریق تا ۶ بعد از ظهر ادامه یافت. امروز همچنین بسیاری از کافه‌ها، مشروب‌فروشی‌ها، کاباره‌ها و مراکز عیش و نوش در جنوب تهران توسط مردم ناراضی منهدم گردید و روسپی‌خانه جنوب شهر موسوم به «شهر نو» به آتش کشیده شد. برای خاموش کردن این مرکز فساد، هیچ تلاشی صورت نگرفت.

۳۰ سال پیش درچنین روزی – ۹بهمن ماه سال۱۳۵۷هجری شمسی: تهران شاهد حمایت گسترده ملت قهرمان و انقلابی از تحصن کنندگان در مسجد دانشگاه تهران بود. موج جمعیت بطرف دانشگاه سرازیرشد و مأموران نظامی رژیم برای متفرق کردن مردم وارد عمل شدند و عده‎ای ازمردم مسلمان و انقلابی را زخمی یا شهید کردند. خبرگزاریها اعلام کردند که زد و خوردهای این روز بعد از واقعه ۱۷ شهریور خونین ترین رویداد تهران بوده است.

درهمین روزحضرت امام خمینی(ره) درپاسخ به سؤالات خبرنگاران خارجی سخنان مهمی ایراد فرمودند. ایشان در بخشی ازسخنان خود یادآورشدند:« …ملت ایران باید بداند که من درکنارآنان تاآخرین نفس برای حفظ قوانین اسلام و مصالح مملکت به مبارزه خود ادامه می‎دهم و برهمه ملت واجب است تا دراین امرپایداری کنند و سستی و سردی به خود راه ندهند. مطمئن باشید که ما پیروزیم و مطالب ما حق است و حق لاجرم پیروزاست».

به نقل از:
انقلاب اسلامی به روایت اسناد ساواک
مرکز بررسی اسناد تاریخی

 

 



 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.