غلبه بر ترس و نگرانی‌ها / راهکارهای کاربردی کنترل استرس

استرس یکی از واکنش‌های طبیعی بدن در موقع خطر است.

کد خبر : 52265
تاریخ انتشار : جمعه 6 بهمن 1396 - 11:39

 

به گزارش پایگاه خبری ججین ، هر آدمی در زندگی ترس‌ها و نگرانی‌هایی دارد؛ بعضی‌ها از ارتفاع می‌ترسند و بعضی‌ها از تاریکی، بعضی‌ها نگران تنهاشدن هستند و بعضی‌ها مضطرب از این‌که دیر برسند و… اگر آدم حواسش به این ترس‌ها و نگرانی‌ها نباشد، محدودشان نکند و جلوی پر و بال گرفتنشان را نگیرد، ممکن است بزرگ و بزرگ‌تر شوند و زندگی را فلج کنند. شاید شما هم یکی از آن‌هایی باشی که راه‌های مختلفی را برای غلبه بر ترس‌ها و نگرانی‌هایشان امتحان کرده و نتیجه نگرفته‌اند. این مطلب یک راه ساده نشان می‌دهد که به کمک آن می‌توانی ترس‌ها و نگرانی‌هایت را کنترل کنی. مهم نیست که از چه چیز می‌ترسی؛ یک پیشنهاد ساده برای غلبه بر ترس وجود دارد: «قانون ۲۰ ثانیه».

 

از این به بعد هر وقت دچار ترس و نگرانی شدی، قبل از این‌که کنترل اوضاع از دستت خارج شود و از نظر روحی به هم بریزی، ۲۰ ثانیه به خودت مهلت بده؛ فقط ۲۰ ثانیه و نه حتی یک ثانیه بیشتر. اگر قلبت داشت از سینه بیرون می‌پرید، ۲۰ ثانیه جلویش را بگیر. اگر داشتی کنترلت را از دست می‌دادی، ۲۰ ثانیه دست نگه دار. اگر در حال غش‌کردن بودی، فقط ۲۰ ثانیه بر خودت مسلط باش.گم‌کردن دست و پا و جیغ کشیدن ممنوع! قرار شد تمام اتفاقات ۲۰ ثانیه به تأخیر بیفتند و در عوض بعدش هرچه شد، شد! بنابراین به‌جای پر و بال دادن به ترس و نگرانی، فقط و فقط شروع کن به شمارش معکوس؛۲۰، ۱۹، ۱۸… شرایط آزاردهنده‌ای است، نه ۶، ۵، ۴… خب دیگر، واقعاً بیشتر از این نمی‌توانی صبر کنی!فرصت ۲۰ ثانیه‌ای هم به‌سر رسید.حتماً می‌پرسی حالا باید چه‌کار کنم؟هیچ‌کار! فرصت تمام شده، اما جالب است بدانی که درست در همین فاصله، ترس و نگرانی هم تا حدود زیادی کم شده است؛ به‌عبارتی دیگر به آرامش نسبی رسیده‌ای. شما با تعیین قالب زمانی مشخص (فرصت ۲۰ ثانیه‌ای) در واقع مرزی برای کنترل ترس ایجاد می‌کنی و بعد از آن به اوج اعتماد به‌نفس می‌رسی، چون موفق شده‌ای روی افکار ناراحت‌کننده و استرس‌زا و تاثیرات جسمی و روحی‌اش کنترل پیدا باشی.

 

چیزی که به ایجاد احساس آرامش کمک می‌کند، فکر کردن به این موضوع است که سر و کله نگرانی و تشویش و اضطراب از کجا پیدا می‌شود؟یکی از ریشه‌های این حس‌های ناخوشایند، خستگی است. خستگی‌هایی که بیشتر ناشی از رژیم‌های غذایی نادرست و مصرف غذاهای غیرمفید است که موجب بی‌قراری می‌شود. جالب است بدانید که خستگی روحی می‌تواند باعث شکست روابط و عدم موفقیت در دوست‌داشتن دیگران و دوست داشته‌شدن بشود.مشکلات و موقعیت‌های ناراحت‌کننده همیشه و همه‌جا هستند، اما نحوه برخورد با آن‌ها خیلی مهم است. در این‌جور مواقع بایدبه توانایی‌ها و موفقیت‌هایی که داشته‌ای، فکر کنی و با یادآوری شجاعت‌هایت، اعتماد به‌نفست را برگردانی.خاطرات ارزشمندت را یادداشت و روی پیروزی‌هایت تمرکز کن. آن‌وقت به خودت بگو آن‌قدر قوی هستی که از پس هر مشکلی بربیایی. هیچ باد و توفانی نمی‌تواند از پس کوهی که سفت و سخت سر جایش ایستاده، بربیاید.

لحظاتی برای خلوت کردن با خود

به یک مکان آرام و ساکت برو، شاید این مکان پارک نزدیک محل زندگی یا یک رستوران کوچک باشد و یا هر مکانی که بتوانی لحظاتی را با خود خلوت کنی. روی چمن‌های سبز و خنک، زیر آسمان بیکران بنشینی زیرا انجام این کار می‌تواند اعصاب شما را آرام سازد و فکر و خیال‌های آزار‌دهنده را از ذهنت دور کند. اگر هیچ مکانی را برای خلوت کردن با خود پیدا نکردی، در یک اتاقی که نورگیر باشد، روی صندلی راحتی بنشین و استراحت کن.

هنر کنترل و مدیریت عصبانیت

اگر تعدادی مشکلات کاربردی و عملی در ارتباط با عصبانیت و تغییرات خلق و خو داری، بنابراین خوب است که با یک مشاور، همفکری و مشورت کنی و از شر این مشکلات خلاص شوی. اگر در یک لحظه عصبانی و سپس بعد از آن دچار پشیمانی و ندامت شدی، سرافکنده نباش و اصلا احساس سرافکندگی نکن. معمولا این قبیل اتفاقات زمانی بیشتر رخ می‌دهد که یک عادت مستمر و همیشگی و برای مدت طولانی در رابطه با مشکلات ناشی از عصبانیت داشته باشی. اصلا نگران نباش و برای حل مشکلت از یک مشاور کمک بخواه. با راهکارهایی که در بالا ذکر شد، می‌توانی بیاموزی که در هر موقعیتی چگونه آرامش و خونسردی خود را حفظ کنی. شما با اصلاح عادات و سبک زندگی خوب و مدیریت زندگی‌ ات از طریق تنظیم کردن اولویت و حق تقدم و همچنین آموختن مبارزه با مشکلات به‌صورت روزانه، می‌توانی استرس‌هایت را کاهش دهی و یاد بگیری که چگونه آرام باشی. حتی مطالعه کتاب‌های مختلف در این زمینه نیز می‌تواند در کنترل افکار و عادات دلواپسی و نگرانی، موثر باشد.

 

استرس یکی از واکنش‌های طبیعی بدن در موقع خطر است. اگر دچار استرس حاد هستید نیاز است که با استفاده از تمام راهکار‌های ممکن این مشکل را حل کنید. می‌توانید حل این مشکل را با تغییر در نوع نگرشتان شروع کنید. تغییر در نگرش باعث تازه شدن نوع نگاهتان به مسائل شده و مهارتتان در اداره زندگی بالا می‌برد. این راهکار اساس کنترل و مدیریت استرس در زندگی می‌باشد. این روش‌هایی را که در ادامه به شما خواهیم گفت دنبال کنید تا از استرس فاصله بگیرید. این راهکار‌ها به شما کمک خواهند کرد که از شر استرس حاد خلاص شوید، توانایی سیستم دفاعی بدنتان بالا رود و در نتیجه بدنتان بهتر کار کند.بر کسی پوشیده نیست که افراد در هنگام عصبانیت تصمیمات غیر معقول و نسنجیده می‌گیرند. وقتی که در حال جر و بحث با کسی هستید به طور خود به خود عصبانی خواهید شد. این عصبانیت باعث بروز استرس بیشتر و پیامد‌های ناخوشایند بعد از آن خواهد شد. به عقیده من بهتر است بعد از آرام شدن و از بین رفتن عصبانیت، طرفین به بحث خود ادامه دهند و به نتیجه برسند. وقفه‌ای که در میانه جر و بحث به وجود می‌آید فرصتی را به شما می‌دهد که ذهن خود را از افکار و احساسات مخرب خالی کنید.

دست از نگرانی بردارید

بسیاری از مردم معتقدند که نگرانی در انجام کار‌ها به آن‌ها کمک می‌کند که در موقعیت‌های دشوار بهتر عمل کرده و همه چیز زندگیشان را تحت کنترل بگیرند. متاسفانه این باور غلط باعث افزایش استرس در زندگی می‌شود. وقتی در مورد مساله‌ای نگران هستید این تصویر در ذهن شما شکل می‌گیرد که اتفاق بدی خواهد افتاد و به تدریج افکار منفی به ذهنتان خطور خواهند کرد.این نگرانی‌ها به تدریج تبدیل به عادت می‌شوند و شما مجبور خواهید شد با استرس مزمن در زندگی کنار بیایید. به علاوه نگرانی ممکن است ذهن شما را پر از حس ترس کند. گاهی اوقات مردم سعی می‌کنند که در شرایط سخت به آرامش برسند. ذهن شما کلید حل این مشکل است. افکار مثبت را جایگزین افکار منفی کنید و بدانید که نگرانی، بسیار برای سلامت جسم و روان شما خطرناک است.

به خود سخت نگیرید

اغلب اوقات شما خودتان را به خاطر کار‌هایی که انجام داده‌اید نمی‌بخشید. انسان‌های پر تلاش همواره سعی‌شان بر این است که خود را به استاندارد‌های بالای زندگی نزدیک کنند و خود را در همان حد نگه دارند. این خصوصیت اخلاقی باعث بروز استرس زیادی می‌شود. این احساس در افراد باعث بوجود آمدن اضطراب و افسردگی می‌شود. خودتان را به خاطر کار‌هایی که از کنترل شما خارج هستند سرزنش نکنید. بهتر است که نگاهی به افکار و احساساتتان بیندازید تا بدین وسیله قادر باشید افکار منفی درونی خود را تحت کنترل بگیرید. اگر احساس می‌کنید جایی از کار می‌لنگد به عقب بر گردید و از خودتان بپرسید چه نکات مثبتی را از آن اتفاق بد و ناخوشایند می‌توانید یاد بگیرید. به علاوه اگر احساس رضایتمندی درونی از خودتان را افزایش دهید تبدیل به فردی موفق و با اعتماد به نفس خواهید شد.

نفس عمیق کشیدن را تمرین کنید

نفس عمیق یکی از بهترین روش‌های کاهش استرس و دور نگه داشتن بدن از اسپاسم‌های عصبی و تنش است. ورزش‌های هوازی فعالیت سیستم عصبی و تولید گلبول‌های سفید خون را افزایش می‌دهند.

احساساتتان را بشناسید

اگر قادر به درک و شناخت احساساتتان شوید کیفیت زندگیتان نیز بالا خواهد رفت. این روش به آسانی میزان استرس و اضطراب را در شما کاهش می‌دهد. اگر با احساساتتان ارتباط برقرار کنید شانس این را خواهید داشت که از لحاظ احساسی و جسمی تندرست بمانید.احساساتتان را سرکوب نکنید، زیرا این کار تاثیرات مخربی را بر روی جسم و روانتان بر جای خواهد گذاشت. این کار همچنین باعث افزایش استرس و تنش در زندگی می‌شود.

احساساتتان را پرورش دهید

احساساتتان را در درون ذهنتان حبس نکنید. با احساسات خود ارتباط برقرار کنید. اگر نمی‌دانید چگونه این کار را انجام دهید کافیست که همه احساسات خوب و بد خود را بر روی کاغذ بنویسید. در این صورت شانس این را دارید که روش‌های جدیدی را برای پرورش آن‌ها پیدا کنید. با این روش شما یاد خواهید گرفت که چگونه با استرس به طور موثرتری مقابله کنید. یادگیری پرورش احساسات باعث پیشرفت ذهن است.

خنده استرس را کاهش می‌دهد

خنده بهترین، ارزانترین و آسانترین راهکار مثبت بودن است. نگرش مثبت و شوخ طبع بودن هر دردی را درمان می‌کند. حتی خنده‌های کوتاه و گذرا باعث ایجاد تغییرات مثبتی در بدن شما می‌شوند. خنده استرس را در بدن کاهش می‌دهد. بسیاری از مردم با شوخ طبعی هم روحیه خود را عوض می‌کنند و هم روحیه مردم را تازه می‌کنند. این افراد نسبت به بقیه کمتر در معرض افسردگی و اضطراب قرار می‌گیرند.

واقعیت‌ها را بپذیرید

شما بدون شک هنگامی که یاد می‌گیرید چیز‌هایی در زندگی وجود دارند که قادر به تغییر و یا کنترل آن‌ها نیستید راحتر می‌توانید استرس و اضطرابتان را فراموش کنید. شما باید با این واقعیت کنار بیایید که یک سری چیز‌ها را نمی‌توانید در زندگی کنترل کنید. شما باید چیز‌هایی را که قادر به تغییر آن‌ها هستید با شجاعت تغییر بدهید. این روش به شما کمک می‌کند که نگرش مثبتتان را بهبود ببخشید.

قدردان باشید

یکی از روش‌های موثر مقابله با استرس این است که قدر دان سلامتی خود باشیم. افراد زیادی با وجود مشکلات زیادی که در زندگیشان دارند نگرش مثبت خود به زندگی را تغییر نداده‌اند. هر انسانی در زندگی چیز‌هایی بسیاری دارد که باید به خاطر آن‌ها سپاسگزار خداوند باشد. کسانی که قدردان زندگی هستند نسبت به استرس مقاوم‌تر می‌باشند و میزان رضایتشان از زندگی بیشتر است.

 

 


 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.