غذاهای سرطان‌زا / مواد سرطان‌زایی که مصرف می‌شوند

محققان طی مطالعات خود، ارتباطی بین مصرف گوشت قرمز و سرطان روده بزرگ یافته‌اند. آنها گفته‌اند

کد خبر : 47915
تاریخ انتشار : دوشنبه 13 فروردین 1397 - 9:00

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین“، در دنیای امروز سرطان و بیماری‌هایی نظیر آن گریبان میلیون‌ها نفر در سراسر جهان را گرفته است و متاسفانه تعداد زیادی از مردم وقتی به فکر تشخیص و درمان بیماری خود می‌افتند که گاهی دیگر خیلی دیر شده است. به گفته کارشناسان، سبک زندگی و به‌ویژه رژیم غذایی در ابتلا به این بیماری‌ها نقش بسیار دارد و بسیاری از مردم غذا‌هایی می‌خورند که عامل ایجاد سرطان در آنهاست.خوشبختانه با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی و رژیم غذایی می‌توان، سلامت خود را در آینده تضمین کرد. ممکن است در ابتدا کمی سخت باشد که از برخی غذا‌های محبوبتان دست بکشید، اما وقتی فکر کنید که با این کار از خطر ابتلا به سرطان و بیماری‌های سخت در امان مانده‌اید، تداوم تغییر رژیم غذایی به سمت سالم بودن، امیدوارکننده خواهد بود.رژیم غذایی سالم به معنی آن است که غذا‌های مناسب و مغذی به میزان کافی مصرف کنید و از خوردن غذا‌های مضر بپرهیزید.فهرست غذایی ذکرشده در ادامه، شامل گروهی از خوراک‌هاست که از لحاظ مواد مغذی فقیرند و یا به مقدار زیادی فرآوری شده‌اند؛ به همین سبب می‌توانند باعث ایجاد امراضی، چون بیماری‌های قلبی، دیابت، چاقی و نیز سرطان شوند. پرهیز از این غذا‌ها کوچک‌ترین کاری است که برای حفظ سلامت خود می‌توانید انجام دهید:

کره و روغن نباتی

مدت زیادی تصور می‌شد که مارگارین یا همان کره نباتی جایگزین خوبی برای کره‌های حیوانی است، اما باید بدانید که کره ارگانیک گیاهی خواص مغذی و مفید بیشتری برای بدنتان دارد. علاوه بر آن، مارگارین به میزان بالایی فرآوری می‌شود و دارای روغن سویا و ذرت است و به‌دلیل اینکه این روغن‌ها وقتی در معرض درجه حرارت‌های بالا قرار گیرند، رادیکال‌های آزاد بیشتری تولید می‌کنند، منجر به ایجاد واکنش‌های شیمیایی مضری در بدن خواهند شد که نتیجه‌اش بروز سرطان خواهد بود.

گوشت‌های فرآوری‌شده

گوشت‌های فرآوری شده و آماده مصرف مانند انواع سوسیس، هات داگ و کالباس، با افزایش خطر ابتلا به سرطان رابطه مستقیم دارند. این محصولات حاوی مقدار زیادی سدیم (نمک)، نیترات‌ها و سایر عناصر شیمیایی‌اند که به سلامت شما آسیب می‌رسانند. مطالعات متعددی در این زمینه انجام شده که نشان داده است این نوع گوشت‌ها مواد سرطانزایی دارند که خطر ابتلا به سرطان، به‌ویژه سرطان معده را افزایش می‌دهند.

پاپ کورن یا ذرت بوداده

ذرت بوداده، خوراکی سبک و آسان‌پخت است که بیشتر برای فرونشاندن اشتهای نیمروزی و رفع گرسنگی عصرانه مصرف می‌شود. قسمت داخلی کیسه نگهدارنده حاوی آن اغلب یک روکش نچسب است که وقتی در ماکروویو تهیه شده باشد به اسید پرفلوروکتانوییک تجزیه می‌شود. این ماده یک عنصر شیمیایی سرطانزاست و باعث ایجاد سرطان کبد و پروستات می‌شود.

نوشابه‌های گازدار

قند‌های مصنوعی منبع خوبی برای تغذیه سلول‌های سرطانی به‌شمار می‌روند و اگر چیزی وجود داشته باشد که در افزایش میزان قند دریافتی، سهم زیادی داشته باشد، همین نوشابه‌های گازدارند.به‌رغم نظر عموم، نوشابه‌های رژیمی می‌توانند حتی بدتر از نوشابه‌های عادی باشند. کسانی که از میان شیرین کننده‌های مصنوعی، نوشابه‌های رژیمی را برای مصرف انتخاب می‌کنند، خطر ابتلا به امراض مرتبط با چاقی را در خود افزایش می‌دهند و امراض مرتبط با چاقی نیز خطر بروز سرطان‌های پستان، روده بزرگ، کلیه، رحم و لوزالمعده را افزایش می‌دهند.

گوجه‌فرنگی کنسروی

گوجه‌فرنگی‌های خام حاوی میزان زیادی مواد مغذی از جمله لیکوپین هستند که با سرطان مبارزه می‌کنند. بنابراین، مصرف گوجه‌فرنگی خام برای حفظ سلامت بدن مفید است؛اما این گفته فقط درباره خود گوجه‌فرنگی صدق می‌کند، قبل از اینکه به‌صورت رب تبدیل به کنسرو شود.در طول روند کنسروسازی، گوجه‌ها در معرض ماده‌ای به نام «بی.پی.آ» قرار می‌گیرند. این ماده به‌دلیل خاصیت اسیدی زیادش بیشتر مواد مغذی خود را از دست می‌دهد. علاوه بر این، بی.پی.آ. در کنار بیماری‌های قلبی و مشکلاتی که برای دستگاه تناسلی ایجاد می‌کند،‌درصد ابتلا به سرطان را نیز بالا می‌برد.

ماهی سالمون پرورشی

مصرف ماهی سالمون نیز مانند گوجه‌فرنگی واقعا برای سلامت بدن مفید است، اما به شرطی که پرورشی نباشد و به دور از آلاینده‌ها صید شده باشد.بیش از ۶۰‌درصد از ماهی‌های سالمون مصرفی در آمریکا پرورشی‌اند؛ معنای این جمله آن است که این ماهی‌ها مملو از آنتی بیوتیک‌ها، هورمون‌ها و سموم دفع آفاتند. این عناصر شیمیایی، با کاهش امکان جذب اسید‌های چرب امگا۳، به رادیکال‌های آزاد در ایجاد خسارت و آسیبرسانی به ارگان‌های بدن کمک می‌کنند.

غذا‌های سرخ شده

غذا‌های سرخ شده، به‌دلیل وجود روغن‌های هیدروژنه در آنها و ارزش تغذیه‌ای ناچیزشان، خطر ابتلا به سرطان و سایر مشکلات مربوط به سلامت بدن را افزایش می‌دهند. خوردن میزان زیادی اسید‌های چرب ترانس بالا می‌تواند منجر به ایجد التهاب و بروز سرطان شود.

چیپس سیب‌زمینی

بیشتر افراد چیپس سیب‌زمینی را بدون اینکه حتی اندکی به مزایا یا مضرات آن فکر کنند، به‌هر میزان که بخواهند مصرف می‌کنند، اما خوردن دائم این خوراکی شور، بسیار خطرناک است. آنها اشباع از روغن‌های هیدروژنه، رنگ‌های مصنوعی، طعم‌دهنده‌ها و مواد نگهدارنده هستند و اغلب حاوی عنصر شیمیایی سرطانزایی به نام آکریمالیدند. به‌جای چیپس می‌توانید به نوبت، مقداری سبزیجات خام و یا ذرت بوداده مصرف کنید (البته نه ذرتی که در مایکروویو تهیه شده باشد).

غذا‌های رژیمی آماده

متاسفانه تعداد زیادی از غذا‌های رژیمی و کم چرب آماده، در عین حال که چربی کمی دارند، اما به‌جای چربی دارای مقدار زیادی شکرند. در اکثر مواقع، تولید‌کنندگان به‌منظور کم‌کالری کردن این مواد، از شکر مصنوعی استفاده می‌کنند و همان طور که می‌دانید، شیرین کننده‌های مصنوعی به علت غیرطبیعی بودن موادی که دارند، ریسک ابتلا به سرطان را بالا خواهند برد.

گوشت قرمز

امروزه اکثر افراد در رژیم غذایی خود گوشت قرمز را به میزان زیاد مصرف کرده، سبزیجات کافی نمی‌خورند. محققان طی مطالعات خود، ارتباطی بین مصرف گوشت قرمز و سرطان روده بزرگ یافته‌اند. آنها گفته‌اند که می‌توان خطر ابتلا به سرطان را با خوردن فقط نیم کیلوگرم گوشت کمتر کاهش داد.

آرد سفید

نان سفید (نانی که سبوس گندم آن به‌طور کامل گرفته شده باشد) آسیب زیادی به سلامت انسان می‌زند، زیرا پوست گندم که حاوی مواد مغذی بسیاری است از آن جدا می‌شود. به بیان دیگر، آرد سفید تقریبا نشاسته خالص است و سایر مواد معدنی لازم برای بدن مانند فسفر و منیزیم که در دانه‌های گندم و سایر غلات فرآوری نشده وجود دارد، در آرد سفید وجود ندارد.غلات تصفیه و فرآوری شده‌ای مانند آرد سفید، مقدار نشاسته را در رژیم غذایی افزایش می‌دهند و اگر می‌خواهید با سرطان مبارزه کنید، باید غذا‌هایی مصرف کنید که نشاسته کمتری داشته باشند تا سلول‌های سرطانی و تومور‌ها را دفع کنند. نخوردن آرد سفید ممکن است کاری سخت باشد، زیرا آرد سفید در بیشتر نان‌ها و بیسکوییت‌ها وجود دارد؛ بنابراین باید غذا‌هایی را انتخاب کنید که به میزان زیاد فرآوری نشده باشند. در این صورت می‌توانید خطر ابتلا به سرطان را در خود کاهش داده، کیفیت زندگیتان را زیاد کنید.

 


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

16 + نه =