عوارض تزریق ژل و فیلر در صورت

اگر تزریق ژل و فیلر در صورت به وسیله مواد نامرغوب و توسط افراد غیرمتخصص انجام شود، خطراتی همچون بسته شدن عروق را به همراه دارد.

کد خبر : 26059
تاریخ انتشار : دوشنبه 23 مرداد 1396 - 19:57

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از تبیان، دکتر مجتبی قمری، عضو انجمن متخصصین پوست ایران درباره فیلینگ اظهار کرد: فیلر‌ها موادی هستند که برای پر کردن ضایعات فرو رفته در سطح پوست به کار برده می‌شوند. فیلینگ به منظور بهبود عوارض برخی از بیماری‌ها یا جوان سازی و از بین رفتن افتادگی پوست کاربرد دارد که نتایج آن بسیار رضایت‌بخش است.

وی بیان کرد: فیلر‌ها به ۲ دسته طبیعی و غیرطبیعی تقسیم‌بندی می‌شوند. از مهم‌ترین فیلر‌های طبیعی می‌توان به چربی خود بدن اشاره کرد. این چربی از مناطق دیگر بدن برداشته شده و پس از فرآوری شدن به نواحی فرورفته تزریق می‌شوند. سلول‌های چربی که به مکان جدید پیوند می‌خورند، سبب خون‌رسانی به سلول‌های زنده، پر شدن ناحیه فرو رفته و جوانسازی طبیعی پوست می‌شود.

این عضو انجمن متخصصین پوست ایران عنوان کرد: اگر حجم تزریق خیلی‌کم بوده، تمایل برای تزریق چربی وجود نداشته یا ماندگاری خاصی از فیلر‌ها مد نظر باشد، فیلر‌های مصنوعی (ژل ها) استفاده می‌شوند.

قمری با بیان اینکه ژل‌ها دسته‌بندی‌های مختلفی از نظر جنس و ماندگاری دارند، افزود: ژل‌های طولانی اثر دارای جنس‌های گوناگونی هستند که علاوه بر درمان عوارض ناشی از برخی بیماری‌ها در جوانسازی و زیبایی پوست نیز به کار برده می‌شوند. فیلر‌های طولانی اثر اغلب از جنس «هیدروکسی‌آپاتیت» یا پلیمر‌های دیگری هستند که ماندگاری بالایی دارند.

وی تاکید کرد: متاسفانه در سال‌های گذشته از پلیمری به نام «پاژ» که ژلی با ماندگاری بالا بود، استفاده می‌شد.این ژل عوارضی همچون عفونت‌های مکرر و در مواردی مرگ را به همراه داشت اما این بدان معنا نیست که باید مصرف این ژل‌ها را به کلی قطع کنیم. فیلینگ باید به وسیله مواد مرغوب و توسط افراد متخصص انجام شود.

این عضو انجمن متخصصین پوست ایران با اشاره به جنس بیشتر فیلر‌های مورد استفاده در کلینیک‌های تخصصی گفت: بخش عمده این فیلر‌ها از جنس «هیالورونیک‌اسید» است. این ماده در اکثر سلول‌های بدن وجود دارد.

قمری اظهار کرد: «هیالورونیک اسید» باید در شرکت‌های معتبر تهیه، راه ورود، روش نگه‌داری و مسیر انتقال آن تا مصرف‌کننده به درستی مشخص شده باشد. توجه به این نکته نیز حائز اهمیت است که هر فرورفتگی را به کمک «هیالورونیک اسید» نمی‌توان رفع کرد.

وی تصریح کرد: سازمان غذا و دارو در وزارت بهداشت نظارتی بر ورود فیلر‌ها در کشور نداشته و این مواد به راحتی در دسترس افراد غیر متخصص و پزشکان دارای تخصص‌های دیگر که در دوره آموزشی آن‌ها تزریق ژل را آموزش ندیده اند، قرار گرفته است.

این عضو انجمن متخصصین پوست ایران افزود: تنها جراحان پلاستیک، متخصصان پوست، جراحان گوش و حلق و بینی و ۲ رشته دیگر در دوره آموزشی خود درباره فیلینگ و تزریق ژل آموزش های لازم را دیده‌اند.

قمری بیان کرد: همه افراد نیاز به تزریق ژل ندارند و انتخاب فرد باید توسط متخصص مربوط صورت گیرد. «هیالورونیک اسید» در صورتی که از مواد مرغوب تهیه شده و با روش درست توسط متخصص پوست تزریق شود، نتایج خوبی دارد.

وی عنوان کرد: «هیالورونیک اسید» از ناحیه پیشانی تا زیر چانه و خط فک قابل تزریق است. این ماده بر اساس سایز و ترکیبات همراهش ماندگاری متفاوتی دارد. «هیالورونیک اسید» معمولاً در پایان مدت اثرش به مواد قابل جذب و بی خطر تجزیه می‌شود.

قمری یادآور شد: خونریزی و کبودی از عوارض عادی تزریق «هیالورونیک اسید» بوده که به صورت موقت هستند. اگر این ماده به وسیله روش نادرست و توسط افراد غیر متخصص تزریق شده باشد می‌تواند باعث بسته شدن عروق شود.

 


 

telegram.me/jajinnews

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.