علل ریزش ابروها و مژهها
مشکلات پوستی
به گزارش پایگاه خبری “ججین“، عوامل متعددی باعث ریزش ابروها و مژهها میشوند، نظیر بیماریها، استرس و تغذیه نامناسب. اما ریزش مژهها و ابروها نباید طبیعی تلقی شوند. بنابراین آگاهی از علت و نیز درمان این مشکل میتواند در کاهش استرس ناشی از ابتلا به آن موثر باشد.ریختن مژهها و ابروها علاوه بر تغییر چهره فرد، برخی راههای حفاظت از چشمها را که از زمان تولد وجود داشته، از فرد میگیرد. مژهها مانع ورود بسیاری از مواد خارجی نظیر گردوغبار به چشمها میشوند. حتما شما هم بارها درد و سوزش ناشی از ورود گردوخاک به چشمها را تجربه کردهاید.ابروها از ورود آب و سایر مایعات به چشمها جلوگیری میکنند. بیشترین ناراحتی افراد از ریختن مژه و ابروها، ایجاد احساس خجالت و ناراحتی از تغییر چهره است. اما لازم است بدانید که ریختن مژهها و ابروها میتواند نشانه برخی مشکلات خفیف تا شدید باشد که به بررسی آنها میپردازیم.
سن
افزایش سن میتواند به کاهش تعداد مژهها منجر شود. با افزایش سن موهای تمام بدن شروع به کمشدن و البته تغییر رنگ میکنند. این فرایند طبیعی ممکن است برای مژهها و ابروها نیز مانند سایر موهای بدن اتفاق بیفتد.
عفونتها
وجود عفونت در بدن میتواند به ورم و التهاب پلکها منجر شود. اما فراموش نکنید عفونت و التهاب پلکها یک بیماری شایع مثل سرماخوردگی نیست و بهتر است در صورت وجود عفونت، هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید.
مشکلات پوستی
التهاب پوست در مناطق نزدیک به چشمها میتواند به ریزش مژهها و ابروها منجر شود. بیماریهایی نظیر پسوریازیس، اگزما و نیز درماتیت تماسی میتواند منجر به ایجاد جوش و تاول، پوسته پوستهشدن و همچنین خارش متوسط تا شدید گردد. خاراندن مداوم پوست ملتهب، اگرچه احساس آرامش لحظهای به فرد میدهد، اما باعث ریختن موهای این نواحی از پوست میشود.
حساسیتها
حساسیت به مواد آرایشی میتواند در هر دورهای از زندگی ایجاد شود. یکی از علائم آلرژی و حساسیت به مواد آرایشی همین ریزش مژه وابرو است. استفاده از لوازم آرایشی دیگران و نیز استفاده مداوم و بیش از چهار ماه از یک ماده آرایشی بهداشتی میتواند به ریختن مژهها منجرشود.
بیماریهای سیستمیک
زنان مبتلا به بیماریهای خودایمنی نظیر لوپوس، گاهی اوقات قسمتی از مژهها و ابروهای خود را از دست میدهند. علامت مشهود بیماری آلوپسی نیز ریختن تمام موهای نواحی صورت است، حتی موهای ابرو و مژه. ویتیلیگو بیماری پوستی دیگری است که بهدلیل کاهش رنگدانههای پوست، قسمتهایی از پوست بهصورت تکهتکه سفیدرنگ میشود. اگر این بیماری نواحی نزدیک به ابروها و مژهها را درگیر کند، احتمال ریزش ابرو و مژهها وجود خواهد داشت.
تغذیه نامناسب
تغذیه نیز مانند سایر بیماریهای پوست و مو یک عامل مهم و تاثیرگذار در نظر گرفته میشود. علت ریزش مژهها میتواند تنها بهدلیل تغذیه نامناسب و تضعیف ریشه موها در نتیجه بیماریهای تغذیهای نظیر بیاشتهایی عصبی، پرخوری عصبی و… باشد که بهطور فراگیر بر وضعیت پوست و موی کل بدن تاثیر خواهدگذاشت.
التهاب و ورم پلکها
ورم پلکها بیماریای است که باعث ایجاد ضایعات فلس مانند در تمام نواحی چشم و پلکها میشود. خارش، ورم و حساسیت به نور مشکلات شایع این بیماری است که میتواند به ریختن مژهها نیز منجرشود.
بیماری غده تیروئید
کمکاری و پرکاری تیروئید میتواند بر وضعیت ابروها و نیز مژهها و پلکها تاثیر گذارد. اگرچه ریختن مژهها و ابروها علامت متداول و رایج در تمام بیماران مبتلا به پرکاری و کمکاری تیروئید نیست، ولی پس از بررسی علت ریزش ابروها و مژهها در بیماران، در بسیاری از موارد علت به مشکلات تیروئیدی فرد مربوط بوده است.
بیماری وسواس موکندن
این وسواس که «تریکوتیلومانیا» نام دارد، در بسیاری از افراد دیده میشود و به تمایل بیش از حد و بیاختیار کندن موهای سر، موهای ابرو و مژهها منجر خواهد شد.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰