عدس منبع پروتئین

عدس نیز مانند دیگر اعضای خانواده حبوبات جایگاه مهمی‌در چهارچوب تغذیه ی سالم دارد. این ماده غذایی سرشار از فیبر، پروتئین و مواد مغذی ضروری و مورد نیاز بدن است.

کد خبر : 55016
تاریخ انتشار : چهارشنبه 27 دی 1396 - 20:30

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین  ،  اگر شما جزو طرفداران عدس هستید که به مصرف آن ادامه دهید آن هم به‌طور منظم. اما اگر علاقه‌ای به این ماده غذایی ندارید مطمئن باشید با مطالعه این مطلب نظرتان عوض خواهد شد. چون همین عدس‌های کوچک نه تنها فاقد چربی بوده و به تناسب اندام تان کمک می‌کنند بلکه منبع آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی‌ای است که سلامت بدنتان را ارتقا می‌دهد. عدس یک ماده غذایی مفید برای گیاهخواران محسوب می‌شود چون حاوی میزان قابل توجهی پروتئین گیاهی و جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز است. در ادامه نگاه دقیق‌تری به خواص این ماده غذایی خواهیم داشت.

چرا عدس به لاغری کمک می‌کند؟

برخی بر این عقیده‌اند که مصرف عدس باعث چاقی می‌شود. اما باید بدانید که راز تناسب اندام در رعایت حد تعادل است. اگر به‌طور منظم و البته بدون افراط عدس مصرف می‌کنید گام موثری در رسیدن به تناسب اندام برداشته‌اید. به‌خاطر اینکه عدس سرشار از زینک (روی) است. این ماده معدنی به کنترل گرسنگی و مقابله با ریزه‌خواری بین وعده‌های غذایی کمک زیادی می‌کند. شما می‌توانید با یک پیاله عدس به‌طور کامل سیر شوید. عدس حاوی میزان قابل توجهی پروتئین است که در چهارچوب رژیم لاغری توصیه می‌شود. چون این ماده برای استحکام عضلانی و پیشگیری از شل شدن آنها لازم و ضروری است. عدس همچنین حاوی میزان قابل توجهی پتاسیم است که مانع از تجمع آب و مایعات در بافت‌ها شده و از احتباس آب پیشگیری می‌کند.

تنظیم وزن

یکی از مشکلاتی که مواد غذایی حاوی پروتئین مانند گوشت دارد دیرهضم بودن آن‌هاست. برای مثال بعد از مصرف استیک گوشت زمان نسبتا زیادی برای هضم آن لازم است چون مواد مغذی آن دیرتر توسط روده‌ها جذب می‌شوند. با این حال عدس حاوی نوعی اسیدآمینه است که روند هضم را سرعت می‌بخشد. البته اگر عادت داشته باشید که به عدس مواد غذایی دیگری مانند سوسیس و کالباس و مواد سنگین دیگر اضافه کنید طبیعی است که هضم آن نیز با کندی صورت خواهد گرفت. اما افزودن سبزیجاتی مانند هویج و کدو و غیره به این ماده غذایی، نه تنها اشکالی در هضم آن ایجاد نمی‌کند بلکه ارزش غذایی آن را نیز بالا می‌برد. توجه داشته باشید که میزان فیبرهای موجود در عدس و همچنین فقیر بودن این ماده غذایی از نظر چربی باعث می‌شود که تاثیر زیادی به عملکرد روده‌ها و همچنین تنظیم وزن داشته باشد.

منبع طبیعی مواد مغذی

عدس حاوی میزان قابل توجهی پروتئین است که در چهارچوب رژیم لاغری توصیه می‌شود. چون این ماده برای استحکام عضلانی و پیشگیری از شل شدن آنها لازم و ضروری است. عدس یک ماده غذایی نسبتا ارزان قیمت، بسیار خوشمزه و حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و پروتئین است. بنابراین نمی‌توان از خیر چنین ماده غذایی مفیدی گذشت. عدس حاوی ویتامین‌های A، B1، B2، B3، B6، C و E می‌باشد. این ماده غذایی همچنین حاوی مواد معدنی مفیدی مانند پتاسیم، کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، اسیدفولیک و سدیم است. توصیه می‌کنیم برای بهره مند شدن از این مواد مغذی در هفته یک تا دو مرتبه عدس میل کنید. با همین کار ساده به راحتی می‌توانید با یبوست مقابله کنید و بیشتر مراقب کولون خود باشید. عدس همچنین برای کنترل کلسترول خون، مقابله با استرس (به دلیل داشتن ویتامین‌های گروه B)، جذب بیشتر کلسیم و در نتیجه مقابله با پوکی استخوان مفید است. این ماده غذایی برای افراد مبتلا به دیابت یک ماده غذایی فوق‌العاده محسوب می‌شود. اگر دچار کم‌خونی هستید نیز می‌توانید به عدس اعتماد کنید.

 

 

 



 

 

برچسب ها : ، ، ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

بیست − 2 =