عجایبی زمینی

هر یک در گوشه ای از این زمین پهناور جا خوش کرده اند و با آن که امروزه از آن ها اطلاعات و عکس های زیادی در دسترس است، هنوز هم بسیاری از وجودشان خبر ندارند.

کد خبر : 18675
تاریخ انتشار : پنجشنبه 8 تیر 1396 - 11:05

۱) جزیره سقطرا ، یمن | Socotra  Island

بی شک درختان اعجاب انگیز و عجیب و غریب این جزیره، باعث می‌شود تا در نگاه اول گمان کنیم جزیره سقطرا از سیاره‌ای دیگر به روی زمین آمده است. درختان خون اژدها ( dragon’s blood trees ) درختان زیبا و بی‌نظیری هستند که تنها در جزیره سقطرا یمن دیده می‌شوند. جزیره کوچک سقطرا در یمن و در حاشیه اقیانوس هند قرار دارد. جالب آن که این جزیره بین ۶ تا ۷ میلیون سال پیش بخشی از قاره آفریقا محسوب می‌شده و به مرور زمان از آن جدا شده است. سقطرا به سبب طیف وسیع موجودات زنده اش شهرت دارد؛ زیستگاه ۸۰۰ گونه نایاب گیاهی است که یک سوم از این گونه‌ها، مانند #درخت خون اژدها در هیچ مکان دیگری  بر روی زمین یافت نمی‌شوند.

به طور کلی محیط زیست جزیره سقطرا از سواحل شنی وسیع، غارهای آهکی و کوه‌های سر به فک کشیده تشکیل شده و ظواهر عجیب و غریب گیاهانش به سبب آب و هوای بسیار گرم و خشک آن است.

آدرس: یمن، عدن، شرق خلیج عدن

Address: East of Aden GulfAden, Yemen

در زیر عکس درخت خون اژدها را می‌بینید

جزیره سقطرا یمن

۲) دریاچه ناترون ، تانزانیا | Lake Natron

سالیان پیش بقایای تعدادی موجود نمک سود در در دریاچه ناترون کشف شد که باعث شده امروزه شایعات و حرف و حدیث‌های زیادی در مورد این دریاچه به چشم بخورد. کافیست نام دریاچه ناترون را سرچ کنید تا با تعداد بسیاری عکس‌های ساختگی از موجودات مومیایی شده در این دریاچه رو به رو شوید و یا با این تیتر برخورد کنید: دریاچه‌ای که بلافاصله موجودات را به سنگ تبدیل می‌کند!

دریاچه ناترون، دریاچه‌ای قرمز رنگ و متفاوتی است که خاصیت قلیایی آب آن به قدری بالا و سوزاننده است که به دریاچه سوزان شهرت دارد. به دلیل سطح تبخیر بالا، سدیم کربنات دهیدرات و ترونا در دریاچه باقی می‌مانند و شوری و درجه قلیایی دریاچه به بیش از دوازده می‌رسد. همچنین در نتیجه‌ی فعل و انفعالاتی، گدازه آتفشانی این ناحیه نیز دارای مقادیر قابل توجهی از کربنات است. بنابراین آب دریاچه خاصیتی قلیایی و سوزاننده داشته باشد. درجه pH دریاچه نیز در حدود ده و نیم است و به قدری سوزاننده است که می‌تواند پوست و چشمان جانورانی را که به این منطقه سازگاری ندارند، بسوزاند. ولی برخلاف اغراق و گزارشات برخی از رسانه ها سوزش این آب قلیایی به قدری نیست که حیوانات این اقلیم را پس از در تماس قرار گرفتن با آب، بلافاصله به سنگ تبدیل کند.

 

آدرس: آفریقا، تانزانیا، ناترون

دریاچه ناترون تانزانیا

Address: Natron lake, Tanzania, Africa

۳) غارهای کرم شبتاب وایتومو، نیوزیلند | Glowworm Waitomo Caves

اغلب از تصور مواجهه با چیزی که تو غار خواهید دید، کیف می‌کنم! مطمئنم هیچ کس حتی فکرش را هم نمی‌کند که قرار است با چه چیزی رو به رو شود.

غاری با سقفی مملو از ستاره‌های درخشان! گرچه در حقیقت ستاره‌ای در کار نیست، ولی این از زیبایی و شگفتی منظره درون غار کم نمی‌کند.

#غارهای وایتومو نیوزیلند، یک اکوسیستم مملو از کرم‌های شب تاب زیبا و دیگر جانوران است. نورهای درخشان و تزئینات آویزان از آن حاصل کار نوعی کرم شب تاب به نام Arachnocampa luminosa است که تنها در غارهای نیوزیلند دیده شده است. اندازه تقریبی این کرم‌ها در حدود یک پشه است. جالب توجه است بدانید که امروزه این غار توسط تیم های علمی محافظت می‌شود. به طوری که دائما درجه حرارت هوا و رطوبت آن بررسی می‌شود تا با مدیریت آنان گردشگران بتوانند هر روز از این غار درخشان بازدید کنند.

غارهای کرم شبتاب وایتومو نیوزیلند

آدرس: اقیانوس آرام، نیوزلند، شهر ” اوتوروهانگا “، جاده ی غار وایتومو، غار کرم های شبتاب

Address: Waitomo Gloworms Caves, ۳۹ Waitomo Caves Rd, Otorohanga , New Zealand

۴) جزیره دوون ، کانادا | Devon Island

دوون جزیره‌ای متروک در مرزهای کاناداست که  آب و هوای ناملایم و زمین قرمز رنگش آن را به جزیره‌ای مریخی بر روی زمین بدل کرده است. زمین این جزیره تقریبا در تمام طول سال یخ زده است، به طوری که بخشی از جزیره همواره پوشیده از کلاه‌های یخی است و دمای باقی جزیره نهایتا تا ۸ درج سانتیگراد بالا می‌رود. ویژگی آب و هوایی دوون باعث شده تا پوشش بسیاری ناچیزی داشته باشد و در نتیجه حیوانات بسیار کمی هم در این جزیره زندگی کنند. جزیره دوون در خلیج بافین قرار دارد و جزیره ای غیر مسکونی محسوب می‌شود. با این حال، جزیره دوون مکان محبوب دانشمندان و محققان ناساست.

به سبب شباهتی که دوون با سیاره مریخ دارد، سال‌هاست محققان و دانشمندان ناسا در این جزیره رفت و آمد دارند و در کارها و پژوهش های تحقیقاتی خود از آن استفاده می‌کنند.

جزیره دوون کانادا

آدرس: کانادا، خلیج بافین، جزیره دوون

Address: Devon Island, Baffin Bay , Canada

۵) پارک ملی ژانگ جیاجی ، چین | Zhangjiajie National Forest Park

به کار بردن تنها منظره دیدنی برای پارک ملی ژانگ جیاجی، جفای بزرگی به این شاهکار عظیم و طبیعی است. این پارک ملی ۳۰۰ کیلومتر مربعی، زمینی شگفت انگیز از آسمان خراش‌های سنگیست. برخی از این ستون‌های سنگی حتی از برج امپایر استیت نیویورک نیز بلندترند. جالب است بدانید که برای ساخت دنیای پاندورا در فیلم آواتار از این پارک ملی اعجاب انگیز الهام گرفته شده است.

از جمله جذابیت‌های مهم این پارک ملی طولانی ترین پل شیشه‌ای دنیا، تله‌کابین این پارک ملی و جاده پیچ در پیچ تونیان است.

 

آدرس: چین، هونان، ژانگ جیاجی، وولینگیوآن

Address: Wulingyuan, Zhangjiajie, Hunan, China

پارک ملی ژانگ جیاجی چین

۶) غار سون دونگ ، ویتنام | Hang Son Doong

#غار سون دونگ ویتنام، قطعا یکی از زیبا ترین و عجیب‌ترین غارهای دنیاست که اولین‌ وجه تمایزش وسعت بی‌نظیر آن است. در واقع غار سون دونگ بزرگ‌ترین غار شناخته شده در جهان است که بزرگ‌ترین تالار آن ۹ کیلومتر طول، ۲۰۰ متر عرض و ارتفاعی ۱۵۰ متری دارد و وسعت حفره‌ی زیرزمینی‌َش به قدری‌ست که یک شهر با تمام خیابان‌ها و آسمان خراش هایش در آن جای می‌گیرد! همچنین چند تا از بزرگ‌ترین استالاگمیت‌های دنیا که طولی ۷۰ متری دارند، در غار سون دونگ قرار دارند. از دیگر عجایب این غار، ناشناخته ماندن این عظمت تا سال ۲۰۰۹ است. در سال ۲۰۰۹ گروهی از غارنوردان انگلیسی به سرپرستی هاوارد لیمبرت به پیمایش و جستجو درون غار پرداختند و درست در همین هنگام دریافتند که شاید با #بزرگترین غار جهان رو به رو شده‌اند. غار سون دونگ با این وسعت، «غار گوزن» بزرگ‌ترین غار در مالزی را پشت سر گذاشت.

غار سون دونگ ویتنام

آدرس: ویتنام، ایالت کوانگ بین، غار سون دونگ

Address: Quang Binh Province, Vietnam

۷) دریاچه جوکولسارلون ، ایسلند | Jökulsárlón

دریاچه یخی جوکولسارلون و ساحل یخ زده اش یکی از شگفتی‌های طبیعی ایسلند محسوب می‌شوند. شن‌های آتشفشانی سیاه این دریاچه زمینه منحصربفردی برای قطعه‌های یخ این دریاچه است و منظره ای شگفت انگیز ایجاد کرده است. دریاچه جوکولسارلون در حاشیه پارک واتناجوکول و جنوب شرقی ایسلند قرار دارد.

پس از آن که یک یخچال طبیعی از حاشیه اقیانوس اطلس فاصله گرفت، دریاچه جوکولسارلون پدید آمد که به مرور زمان و به سبب آب شدن تدریجی یخ‌ها، دریاچه هم بزرگ‌تر می‌شد. هم اکنون دریاچه جوکولسارلون ۱.۵ کیلومتر از حاشیه اقیانوس اطلس فاصله دارد و خود مساحتی به وسعت ۱۸ کیلومتر مربع را می‌پوشاند. این دریاچه با عمق ۲۴۸ متر، عمیق ترین دریاچه ایسلند است.

دریاچه جوکولسارلون ایسلند

آدرس: ایسلند، جاده ۱، پارک ملی واتناجوکول

Address: Skaftafell National Park | Route ۱Iceland

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هجده − پانزده =