روحانی: ظریف یک مجتهد سیاسی است

رییس‌جمهور گفت: برخی درس سیاسی خوانده‌اند، اما مجتهد نشده‌اند؛ اما ظریف علاوه بر اینکه استعداد نخبگی دارد، یک مجتهد سیاسی است.

کد خبر : 103162
تاریخ انتشار : سه شنبه 15 مرداد 1398 - 5:58

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین، حجت‌السلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز (سه‌شنبه) در دیدار با محمدجواد ظریف، معاونان و مدیران وزارت امور خارجه، با ابراز خرسندی از حضور در این وزارت‌خانه و جمع معاونان و مدیران آن، گفت: سیاست خارجی ویژگی‌های خاص و روابط تنگاتنگی با ملت دارد.

وی ادامه داد: ملت مشخصه‌اش در یک جامعه محدوده‌ای است که داخل را از خارج جدا می کند، مرزهای جغرافیایی و مرزهای سیاسی داخل و خارج خودی و بیگانه را مشخص می‌کند.

رییس‌جمهور با یادآوری اینکه‌ سیاست خارجی یعنی نحوه تعامل یک کشور با بیرون و دیگران، تصریح کرد: بنابراین سیاست خارجی نمی تواند سیاستی باشد که مربوط به یک جناح، حزب یا یک جمع است؛ سیاست خارجی مربوط به کل ملت ایران است.

روحانی با بیان اینکه وزارت خارجه و شخص وزیر خارجه به عنوان نماینده کل ملت ایران نه نماینده گروه و جناح در مجامع بین‌المللی حضور می‌یابد، اظهار کرد: ما اگر یک ملت یکپارچه را می‌خواهیم باید دیپلماسی و سیاست خارجی ما هم یکپارچه باشد. ملتی توانمند است که یکپارچه باشد، تکه تکه شدن بخش‌های منافع قدرت یک ملت، توان آن را می‌کاهد.

وی ادامه داد: استقلال طلبی یکی از ویژگی‌های اصلی انقلاب ما است. تسلیم در برابر بیگانگان، از تحقیرهای بزرگی است که شاید قرن‌ها بر مردم ما تحمیل شد اما انقلاب این تحقیر را از بین برد. در همه مجامع جهانی سایرین می‌دانند ما به عنوان نماینده ملت‌مان حرف می‌زنیم نه نماینده شرق و غرب و این قدرت و آن قدرت؛ اما خیلی از کشورها اینگونه نیستند و به نمایندگی از یک قدرت بزرگ یا ابرقدرت حرف می‌زنند و حرف‌های آنها را تکرار می‌کنند، اما وزیر امور خارجه ما به عنوان نماینده ملت‌مان حرف می‌زند و این یکی از افتخارات ماست.

رئیس جمهور با بیان اینکه کارشناسان وزارت خارجه باید حرف خود را صریح بزنند، اظهار کرد: امانتداری در اینجا اهمیت زیادی دارد. اگر قرار باشد بر اساس خوشایند این و آن صحبت کنیم، از امانتداری خارج می‌شویم. جایی که لازم باشد، وزیر خارجه، معاونان او و سفرا باید نظرات کارشناسی خود را بیان کنند مخصوصا وزیر خارجه ما که یک نخبه و مجتهد سیاسی است. برخی درس سیاسی خوانده‌اند، اما مجتهد نشده‌اند اما ظریف علاوه بر اینکه استعداد نخبگی دارد، یک مجتهد سیاسی است.

روحانی با بیان اینکه در همه جای دنیا تصمیمات مهم سیاست خارجی را نظام می‌گیرد، تصریح کرد: بر اساس ساز و کار آن نظام، تصمیمات را یا دولت می‌گیرد یا یک شورا یا سایر مقامات و این بستگی به ساختار آن نظام دارد. ما هم نظرات خودمان را به صراحت می‌گوییم اما وقتی نظام به یک تصمیم رسید، آن تصمیم را با امانت به وزارت خارجه منتقل می‌کنیم. در شورای عالی امنیت ملی ممکن است اعضا رایی بدهند که من با آن مخالف باشم اما آن را امضا می‌کنم. بعضی‌ها این را درست لمس نمی‌کنند که من به عنوان رئیس جمهور نظرم را بیان می‌کنم اما اگر لایحه‌ای که من مثلا به مجلس داده‌ام و مجلس آن را تغییر داد و تبدیل به قانون کرد و با لایحه من متفاوت بود، من آن را امضا و ابلاغ می‌کنم، این دوگانگی نیست؛ زیرا باید همه نظرمان را با صراحت و بدون کم و کاست بیان کنیم، اما تصمیمات نظام را هم اجرایی کنیم.

وی ادامه داد: من شهادت می‌دهم وزیر خارجه در  همه جلساتی که حضور داشته نظرات خود را به صراحت بیان کرده و امانتدار به معنای کلی و واقعی بوده است. ممکن است بعضی‌ها لمس نکنند که این کار چه شهامتی نیاز دارد. وزیر خارجه نظر خود را روبروی رئیس جمهور به صراحت بیان می‌کند و می‌داند ممکن است رئیس جمهور با آن مخالف باشد. وزیر خارجه مشاور عالی کل نظام در سیاست خارجی است و باید نظرش را بیان کند اما اگر تصمیمی در کشور چه در دولت چه در مجلس یا شورای عالی امنیت ملی گرفته می‌شود همه ما باید آن را اجرایی کنیم. در این مرحله هم وزیر خارجه رسول امینی بوده است و وقتی نظر جمعی را شنید، همان را اجرا کرده است.

 


 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

14 − 14 =