ظرفیت اقتصاد ملی اجازه افزایش هزینه های سلامت را نمی دهد

نشست بررسی وضعیت بازار دارویی کشور و چالش های آینده بازار دارو با حضور مدیران ارشد وزارت بهداشت، نمایندگان بانک مرکزی و نمایندگان شرکت های دارویی برگزار شد.

کد خبر : 55731
تاریخ انتشار : سه شنبه 19 دی 1396 - 9:14

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری مهر ، در این جلسه که ۴ ساعت به طول انجامید، مشکلات حوزه دارو بررسی و در مورد چالش های فراروی آن بحث و تبادل نظر شد.

موضوعاتی که در این جلسه مورد بحث قرار گرفت، وضعیت دیروز و امروز و روند بازار دارو و هزینه های سلامت، کمبود نقدینگی، ضرورت مدیریت هزینه های دارویی، راهکارهای منطقی سازی قیمت دارو، نحوه پرداخت بدهی به شرکت های دارویی و پخش دارو ، مختصات اوراق خزانه، حفظ و ارتقای زنجیره تولید و تامین دارو، تنگناها و محدودیت های موجود فرا روی دولت و بخش خصوصی، نحوه تخصیص ارز دارو و… بود.

دکتر حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت، با عنوان این مطلب که تلاش می کنیم تا مشکلات حوزه سلامت را تا حد توان برطرف نماییم، گفت: حوزه دارو سهم بسزایی در اقتصاد کشور دارد و ما سعی می کنیم از بازار دارویی حمایت کنیم.

وی با ارائه گزارشی مبتنی بر حساب های ملی سلامت، سهم بازار دارو از GDP کشور را ۱۷/۹ درصد و میانگین ۱۰ ساله آن را ۱۷/۸ درصد عنوان کرد و افزود: امروز سهم کل هزینه های سلامت در GDP به ۹ درصد نزدیک شده و زمان مدیریت هزینه و تخصیص بهینه منابع بر پایه هزینه – اثربخشی است و ظرفیت اقتصاد ملی اجازه افزایش هزینه های سلامت و دارو را نمی دهد.

دکتر غلامرضا اصغری رئیس سازمان غذا و دارو نیز در این جلسه پیشنهاد داد کمیته ای متشکل از نمایندگان سازمان غذا و دارو و سندیکاهای تولیدکنندگان، وارد کنندگان و  مواد اولیه دارو، مشکلات حوزه دارو را به صورت مداوم رصد و پیگیری نماید.

وی افزود: در رفع مشکلات این حوزه به صورت متحد و همه با هم باید بکوشیم تا صنعت دارو آسیبی نبیند، تامین دارویی کشور خدشه دار نشود و مردم به بهترین نحو ممکن به دارو دسترسی داشته باشند.

در این نشست نمایندگان سندیکاهای دارویی کشور نیز با تاکید بر اهمیت و ضرورت مدیریت بهینه منابع دارویی، فهرستی از مشکلات پیش روی این صنعت و بازار را ارایه نموده و خواستار تداوم این نشست‌ها جهت طرح و بررسی رو در روی مشکلات بازار دارو و ارتقای وضعیت موجود شدند.

دکتر احمد شیبانی رئیس سندیکای صنایع داروهای انسانی نیز، تاکید کرد: میز دارو در ایران و در همه دهه های اخیر گرد بوده و در ادامه این مسیر ناهموار نیز با همین الگو می توان بر بسیاری از مشکلات و چالش ها فائق آمد.

 


 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دو × 1 =