شیوهنامه جذب معلمان اصلاح شد
وزارت آموزش و پرورش که چندی پیش شرایط و ضوابط جذب معلمان را با تأکید بر نداشتن انواع بیماریها منتشر کرده بود، این شیوهنامه را اصلاح کرد.
به گزارش پایگاه خبری ججین ، وزارت آموزش و پرورش چند روز پیش شیوهنامه مصاحبه اختصاصی داوطلبان ورود به دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی را منتشر کرد که از مهمترین موضوعات آن میتوان به بحث نداشتن بیماریهای مختلف اشاره کرد.
این شیوهنامه مطابق بند یک و ۲ ماده ۱۲ قانون گزینش معلمان و کارکنان آموزش و پرورش تهیه و تدوین شده بود و بر اساس آن معلمانی که وارد آموزش و پرورش میشوند نباید بیماریهای مندرج در آن شیوهنامه را داشته باشند که البته این نداشتن بیماریها شامل لیستی بلند بالا بود و نام بسیاری از آن بیماریها حتی به گوش برخی افراد هم نخورده بود.
خبرگزاری فارس در تاریخ اول شهریورماه گزارشی تحت عنوان «معلمان آزمایش میشوند/ سنگ کلیه، آلزایمر، لهجه غلیظ و کشیدن سیگار و قلیان مانع معلمی است+لیست تمام بیماریها» منتشر کرد و تمام جزئیات مربوط به بیماریهایی که امکان شغل معلمی را سلب میکرد، منتشر شد.
پس از گزارش فارس بود که شبکههای اجتماعی شروع به کار رسانهای و دست به دست کردن این خبر کردند و در نهایت برخی مسئولان نظام هم در خصوص آن اظهار نظراتی داشتند.
اظهار نظر مسئولان از بازنگری در شیوهنامه
شهیندخت مولاوردی دستیار رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی یکی از نخستین واکنشها را نسبت به این موضوع انجام داد و در توئیتر خود خبر از بازنگری این شیوهنامه داد.
مسعود پزشکیان نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی هم اعلام کرد که در خصوص این شیوهنامه پیگیریهایی انجام شده و حسب دستور وزیر آموزش و پرورش، بازنگری در مفاد این شیوهنامه در دستور کار قرار گرفته است.
پس از آن نیز اسفندیار چهاربند رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش در برنامه پرسشگر تلویزیون گفت: ضوابطی که در شیوهنامه اعلام شده است پرونده پزشکی دانشجو معلمانی است که باید ۴ سال در دانشگاه فرهنگیان تحصیل کنند.
وی افزود: از بین حدود ۲۰ هزار و ۵۰۰ نفر متقاضی ورود به دانشگاه فرهنگیان، ۱۰ هزار و ۲۰۰ نفر براساس معاینات، گزینش و مصاحبه انتخاب میشوند.
چهاربند گفت: بر اساس استانداردهای معلمی صلاحیت جسمی و روحی افراد را احراز میکنیم زیرا باید اطمینان داشته باشیم که فرد، علاوه بر توانایی برای دوره چهارساله دانشگاه فرهنگیان، میتواند دوره ۳۰ ساله معلمی را هم با موفقیت طی کند.
به گزارش فارس، همزمان با تمام این تحلیل و بررسیها بود که ظاهرا با دستور وزیر جدید آموزش و پرورش شیوهنامه فوق الذکر مورد بازنگری در برخی بندها قرار گرفت، هر چند که اکنون نیز این شیوهنامه نیازمند بازنگری است و بسیاری از بندهای آن باید دست خوش تغییرات شود.
اما اسفندیار چهاربند رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش در مصاحبه با یکی از رسانهها گفت: «آن شیوهنامه اصلاح شد و متنش را هم از روی سایت برداشتیم. همین که الان روی سایت نیست یعنی اصلاح شده است. قسمت مربوط به زنان کلا حذف شده و در شیوهنامه جدید فقط بحثهای مربوط به معاینه چشم است و یک سری موارد فیزیکی که معمولا در آییننامههای استخدام وجود دارند. این شیوهنامه پیشنهاد گروه پزشکی بود که وقتی مطرح کردند ما مخالفت و حذفش کردیم».
…و اما اطلاعیه وزارت آموزش و پرورش
وزارت آموزش و پرورش روز گذشته در چهارم شهریورماه سال جاری اطلاعیهای در خصوص این شیوهنامه روی خروجی خود قرار داد. متن این اطلاعیه به شرح ذیل است: شغل معلمی به دلیل وظایف خطیری که بر عهده وی میباشد باید دارای استانداردهای اخلاقی، ذهنی، جسمی و روحی ویژه باشد که توسط مراجع تخصصی ذیربط از جمله اداره بهداشت دانشگاه فرهنگیان و دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش (در حوزه سلامت جسمی و روحی) و با مشارکت متخصصان مربوط تهیه و تایید شده است.
این ویژگیها و استانداردها باید در فرآیند جذب داوطلبان شغل معلمی شامل آزمون علمی، معاینات پزشکی و مصاحبههای تخصصی احراز شود، لذا شیوه نامه انجام مصاحبه اختصاصی و معاینات پزشکی داوطلبان تحصیل در دانشگاههای فرهنگیان و شهید رجایی در سال ۱۳۹۶ در چارچوب استانداردهای فوق الذکر تدوین و جهت اجرا به گروه های تخصصی مجری در استان ها ابلاغ شده است.
با توجه به اهمیت موضوع و انتقادهایی که از سوی برخی صاحب نظران و سایر افراد علاقه مند طی چند روز گذشته در رسانه ها به ویژه شبکه های اجتماعی مطرح شده است، توضیحات زیر را به استحضار میرساند:
الف) یکی از سیاست های اصولی وزارت آموزش و پرورش در جذب معلمان جدید ” بومی گزینی” است. اجرای این سیاست علاوه بر ثبات و پایداری توسعه متوازن نیروی انسانی مناطق مختلف کشور و پیشگیری از پیامدهای نامطلوب نقل و انتقالات به ویژه از مناطق کمتر توسعه یافته به مناطق برخوردار، پیامدهای تربیتی و فرهنگی مثبت خواهد داشت که مشارکت اقوام مختلف با فرهنگ های متنوع در امر تعلیم و تربیت فرزندان برومند میهن اسلامی مان متناسب با اقتضائات بومی و محلی از جمله مهم ترین این پیامدهاست.
بهره گیری از گویش ها و لهجه های متعارف محلی اقوام مختلف در فرآیند تعلیم و تربیت موجبات تسهیل امر تربیت و تعامل خانه و مدرسه و افزایش اعتماد مردمی به نظام تعلیم و تربیت خواهد شد و موانع فرهنگی در امر تربیت دانش آموزان را کاهش خواهد داد. لذا بر اساس شیوه نامه مذکور صرفا ” لهجه غلیظ غیر قابل تغییر”، که در تدریس “مخارج آوایی” دوره ابتدایی با تشخیص اعضای متخصص گروه مصاحبه موثر باشد، صرف نظر از استان محل خدمت، در نتیجه مصاحبه داوطلبان شغل آموزگاری اعمال خواهد شد.
ب) براساس سیاست دولت محترم توزیع سهمیه استخدامی میان داوطلبان زن و مرد به صورت مساوی انجام شده است و نتایج معاینات پزشکی و مصاحبه تخصصی هرچه باشد منجر به جابجایی سهمیه ها بین داوطلبان زن و مرد نخواهد شد. لذا هرگونه شائبه تبعیض جنسیتی در توزیع سهمیه های استخدامی به استناد آمار مندرج در دفترچه شماره (۲) آزمون سراسری سال جاری صحت ندارد.
ج) بر اساس نتایج بررسی فهرست معاینات پزشکی، اصلاحات تکمیلی زیر در اجرای شیوه نامه موصوف اعمال می گردد و به اطلاع استانها می رسد:
۱-معایناتی که با هدف تشکیل پرونده پزشکی و ارائه خدمات و انجام مراقبت های پزشکی عندالزوم در طول دوره تحصیل در دانشگاه فرهنگیان تجویز شده است، پس از پذیرش قطعی داوطلبان و ثبت نام در دانشگاه انجام خواهد شد. این معاینات شامل بیماری های زنان موضوع بند ۱۷ پیوست بخشنامه موصوف نیز می باشد.
۲-آن دسته از بیماری هایی که به تشخیص گروه پزشکی به درمان بلند مدت و بستری شدن در مراکز درمانی نیاز ندارند و منجر به اطاله مدت مجاز تحصیل در دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی نخواهند شد صرفا در پرونده پزشکی داوطلبان ثبت و در اختیار دانشگاه محل تحصیل قرار می گیرد.
۳-در خصوص سایر بیماری ها و معلولیت هایی که مانع انجام وظایف شغلی و یا اطاله مدت تحصیل در دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی می شود با رعایت موارد فوق الذکر مطابق بخشنامه موصوف اقدام می گردد.
پپیش از این هم آموزش و پرورش دستورالعمل دیگری مبنی بر شرایط گزینش و پذیرش معلمان را داشت که قد و وزن و حتی چهره هم در آن دستورالعمل مورد بررسی قرار گرفته بود.
البته اینکه آموزش و پرورش برای پذیرش معلمان باید شیوهنامه و یا دستورالعملی داشته باشد اصلا جای بحث ندارد، اما اینکه این شیوهنامه چقدر میتواند حالت عملیاتی پیدا کند و چقدر بتوان از آنها استفاده کرد نکته مهم دیگر است.
امیدواریم جمع بندیها به گونهای باشد که برای کسوت معلمی مردم علاقه وافری داشته باشند، در کنار هم منزلت این شغل حفظ شود و کرامت معلمان با این دست شیوه نامهها خدشه دار نشود.
https://telegram.me/jajinnews
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰