به گزارش پایگاه خبری “ججین“، باشگاه های فوتبال ایران و گاهی تیم ملی بارها تاثیرات دروازه بانان خوب و بد را حس کرده اند و شاید اشتباهات دروازه بانان، لطمه های جبران ناپذیری را به آنها وارد کرده است اما داشتن یک دروازه بان خوب گاهی می تواند یک تیم را به موفقیت برساند.
در ذیل گزارشی از بهترین گلرهای ایران و جهان که تاثیر زیادی در موفقیت های ملی و باشگاهی داشته اند را مرور خواهیم کرد.
بهترین سنگربانان بازنشسته ایران و جهان
خوزه لوئیس فلیکس چیلاورت گونزالس، زادهی ۲۷ ژوئیه ۱۹۶۵ است. این دروازهبان بازنشسته پاراگوئه ای، ۳ بار از سوی فدراسیون بینالمللی تاریخ و آمار فوتبال در سالهای ۱۹۹۵، ۱۹۹۷ و ۱۹۹۸ ، بهترین دروازه بان جهان شناخته شده است.
مهارت چیلاورت در ضربات آزاد بسیار معروف بود و معمولا پنالتی زن تیمش بود. اگر وی پست مهاجم را انتخاب میکرد، شاید خیلی بیشتر از این در دنیای فوتبال میدرخشید!
وی در دوران بازی حرفهای خود ۶۲ گل به ثمر رساند که ۸ تای آن در بازیهای ملی بود.چهار گل ملی او در مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۲ به ثمر رسید.
وی در جام جهانی ۱۹۹۸ در بازی با بلغارستان با دویدن به پشت محوطه جریمه حریف برای زدن ضربه ایستگاهی، تماشاگران را حیرتزده کرد و نخستین دروازهبان در تاریخ جام جهانی شد که ضربه آزاد و مستقیم به توپ زده است. او در سال ۱۹۹۶ بازیکن سال آرژانتین و فوتبالیست سال آمریکای جنوبی شد.
چیلاورت در سال ۱۹۹۹ نخستین دروازهبان تاریخ فوتبال شد که در یک بازی هتتریک کرده است.
وی همچنین یک گل به یاد ماندنی با ضربه ایستگاهی از نیمه زمین خودی به تیم “ریور پلاته” دارد.
چیلاورت در سالهای ۱۹۸۴ تا ۱۹۸۸ عضو تیم “سن لورنزو” آرژانتین بود که با پیراهن این تیم ۳۴۱ بازی انجام داده و ۴۸ گل به ثمر رسانده است!
*کوپکه
آندریاس کوپکه متولد ۱۲ مارس ۱۹۶۲ در کیل، دروازهبان ملی پوش سابق اهل آلمان است که از سال ۲۰۰۴ تاکنون به عنوان مربی دروازهبانان در تیم ملی فوتبال آلمان مشغول به کار است. او به همراه تیم ملی آلمان موفق به کسب مقام قهرمانی در جام جهانی ۱۹۹۰ و جام ملتهای اروپا ۱۹۹۶ شد. وی در سال ۱۹۹۶ توسط فدراسیون بینالمللی تاریخ و آمار فوتبال، به عنوان بهترین دروازهبان دنیا انتخاب شد.
*شوماخر
هارالد آنتون شوماخر در جریان فعالیت ورزشی تقریبا ۲ دههای خود، به جایگاه یکی از بهترین دروازهبانان فوتبال آلمان و جهان دست یافت. وی ۷۶ بازی ملی در کارنامه خود دارد از جمله: جام جهانی ۱۹۸۲ و ۱۹۸۶. وی افتخارات زیادی برای خود ثبت کرد. ازجمله:
سال ۱۹۷۳: نایب قهرمان بوندس لیگا و فینالیست جام حذفی آلمان
سال ۱۹۷۷: قهرمان جام حذفی آلمان
سال ۱۹۷۸: قهرمان بوندس لیگا و قهرمان جام حذفی آلمان
سال ۱۹۸۰: قهرمان اروپا و فینالیست جام حذفی آلمان
سال ۱۹۸۲: نایب قهرمان جهان و نایب قهرمان بوندس لیگا
سال ۱۹۸۳: قهرمان جام حذفی آلمان
سال ۱۹۸۴: فوتبالیست سال آلمان
سال ۱۹۸۶: نایب قهرمان جهان، فوتبالیست سال آلمان، فینالیست جام یوفا و قهرمان لیگ ترکیه
سال ۱۹۹۶: قهرمان بوندس لیگا
شوماخر پس از دوران بازیگریاش، به مربیگری روی آورد و مربی دروازهبان تیمهایی چون شالکه ۰۴، بایرن مونیخ، دورتموند، اس سی فورتوناکلن بایر ۰۴ لورکوزن شد.
*سپ مایر
سپ مایر زادهی ۲۸ فوریه ۱۹۴۴، بازیکن فوتبال آلمانی است که سالها محافظ دروازه تیم ملی فوتبال آلمان و باشگاه بایرن مونیخ بود، وی در دوره شانزده ساله فعالیت ورزشی حرفهای خود، به تمامی افتخارهایی که یک بازیکن فوتبال میتواند به آنها دست یابد، رسید.
وی ۹۵ دیدار ملی و ۵۳۶ بازی با پیراهن بایرن مونیخ (بزرگسالان) در کارنامه خود دارد.
سپ مایر همراه تیم بایرن مونیخ افتخارات زیر را به دست آورد:
جام حذفی آلمان: قهرمان ۱۹۶۷ – ۱۹۶۹ – ۱۹۷۱
لیگ قهرمانان اروپا: قهرمان ۱۹۷۴ – ۱۹۷۵ – ۱۹۷۶
بوندس لیگا: قهرمان ۱۹۶۹ – ۱۹۷۲ – ۱۹۷۳ – ۱۹۷۴ – ۱۹۸۰ – ۱۹۸۱
جام برندگان اروپا: قهرمان ۱۹۷۶
جام باشگاههای جهان: قهرمان ۱۹۷۶
همچنین وی با تیم ملی آلمان غربی قهرمان جام جهانی ۱۹۷۴ و قهرمان جام ملتهای اروپا ۱۹۷۲ شده است.
الیور رالف کان، متولد پانزدهم ژوئن ۱۹۶۹ در شهر “کارلسروهه” در جنوب آلمان و در نزدیکی شهر “اشتوتگارت”، کاپیتان و بازیکن پیشین تیم ملی آلمان و باشگاه فوتبال بایرن مونیخ است.
“کان” تنها دروازهبانی است که عنوان بهترین بازیکن جام جهانی را از آن خود کرده است.
وی دارای افتخارات متعددی میباشد. او همراه تیم بایرن مونیخ به مقامهای زیر دست یافت:
بوندس لیگا: قهرمانی در سالهای ۱۹۹۷ – ۱۹۹۹ – ۲۰۰۰- ۲۰۰۱ – ۲۰۰۳ – ۲۰۰۵ – ۲۰۰۶ – ۲۰۰۸
جام حذفی فوتبال آلمان: قهرمانی در سالهای ۱۹۹۸ – ۲۰۰۰ – ۲۰۰۳ – ۲۰۰۵ – ۲۰۰۶ – ۲۰۰۸
لیگا پوکال: قهرمانی در سالهای ۱۹۹۷ – ۱۹۹۸ – ۲۰۰۰ – ۲۰۰۴ – ۲۰۰۷
جام یوفا: قهرمان ۱۹۹۶
لیگ قهرمانان اروپا: قهرمان سال ۲۰۰۱
جام بین قارهای: قهرمان سال ۲۰۰۱
همچنین، الیورکان همراه تیم ملی آلمان، قهرمانی در جام ملتهای اروپا ۱۹۹۶ را در کارنامه خود دارد و عنوان نایب قهرمانی در جام جهانی۲۰۰۲ و سومی جام جهانی ۲۰۰۶ را یدک میکشد.
وی افتخارات شخصی بسیاری دارد از جمله:
_ بهترین بازیکن برای عملکرد فوقالعاده در دیدار فینال لیگ قهرمانان اروپا در سال ۲۰۰۱
_ بهترین دروازهبان جهان از سوی فدراسیون بینالمللی تاریخ و آمار فوتبال در سالهای ۱۹۹۹ – ۲۰۰۱ – ۲۰۰۲
_ مقام دوم بهترین دروازهبان جهان از سوی فدراسیون بینالمللی تاریخ و آمار فوتبال در سال ۲۰۰۰
_ مقام سوم بهترین دروازهبان جهان از سوی فدراسیون بینالمللی تاریخ و آمار فوتبال در سال ۲۰۰۳
_ مقام چهارم بهترین دروازهبان جهان از سوی فدراسیون بینالمللی تاریخ و آمار فوتبال در سال ۲۰۰۴
_ بهترین دروازهبان اروپا در سالهای ۱۹۹۹- ۲۰۰۰ -۲۰۰۱ – ۲۰۰۲
_ مرد سال فوتبال آلمان در سالهای ۲۰۰۰ و ۲۰۰۱
_ مقام دوم مرد سال فوتبال جهان در سال ۲۰۰۲
_ بهترین دروازهبان بوندس لیگا در سالهای ۱۹۹۴ – ۱۹۹۷ – ۱۹۹۸ – ۱۹۹۹ – ۲۰۰۱
_ کسب توپ طلای جام جهانی در سال ۲۰۰۲
_ بهترین دروازهبان جام جهانی ۲۰۰۲
_ جایزه بازی جوانمردانه یوفا در سال ۲۰۰۱
_ جایزه ورزشی نشریه بیلد در سال ۲۰۰۶
*ایلگنر
بودو ایلگنر زادهی ۷ آوریل ۱۹۶۷ در “کوبلنتس” بازیکن فوتبال و دروازهبان آلمانی است که نقش بسزایی در قهرمانی آلمان در جام جهانی ۱۹۹۰ داشت.
وی اولین دروازهبان تاریخ فوتبال بود که در فینال جام جهانی گلی دریافت نکرد. ایلگنر به دفع و مهار کردن شوت معروف بود.
در موقعیتهای تک به تک تقریبا شکست ناپذیر بود و روی سانترها و شوتهای از راه دور فوقالعاده نشان می داد.
وی به همراه رئال مادرید افتخارات خوبی به دست آورد که میتوان به دو قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا در سالهای ۱۹۹۸ و ۲۰۰۰ اشاره کرد.
ایلگنر ۳۲۶ بازی با پیراهن تیم فوتبال کلن آلمان انجام داد و همچنین ۹۱ بازی به عنوان گلر رئال مادرید از سال ۱۹۹۶ تا سال ۲۰۰۱ دارد.
بودو ایلگنر ۹۱ دیدار ملی در کارنامه خود دارد.
*دینوزوف
دینوزوف زادهی ۲۸ فوریه ۱۹۴۲ در ایتالیا است و در دوران بازیگریاش در تیمهای اودینزه، مونتووا ، ناپولی و یوونتوس بازی کرده است و ۱۱۲ بازی ملی هم برای تیم ملی فوتبال ایتالیا انجام داده است.
همچنین به عنوان مربی در تیمهای یوونتوس، تیم ملی فوتبال ایتالیا، لاتزیو و فیورنتینا فعالیت کرده است. دینورزوف افتخارات زیادی را در کارنامه خود دارد. او با تیم یوونتوس به مقامهای زیر دست یافت:
سری آ: قهرمانی در فصلهای ۱۹۷۳ – ۱۹۷۲ ، ۱۹۷۵ – ۱۹۷۴، ۱۹۷۷ – ۱۹۷۶، ۱۹۷۸-۱۹۷۷، ۱۹۸۱ – ۱۹۸۰، ۱۹۸۲ – ۱۹۸۱
کوپا ایتالیا: قهرمانی در فصلهای ۱۹۷۹ – ۱۹۷۸، ۱۹۸۳ – ۱۹۸۲
جام یوفا: قهرمان فصل ۱۹۷۷ – ۱۹۷۶
دینورزوف به همراه تیم ملی ایتالیا قهرمانی در جام جهانی ۱۹۸۲ و جام ملتهای اروپا ۱۹۶۸ را کسب کرده است.
وی همچنین، در دوران مربیگریاش نایل به کسب مقام شده است که از آن جمله است:
قهرمانی به همراه تیم یوونتوس در کوپا ایتالیا و جام یوفا در فصل ۱۹۹۰ – ۱۹۸۹ و نایب قهرمانی تیم ملی ایتالیا در جام ملتهای اروپا ۲۰۰۰.
*والتر زنگا
والتر زنگا متولد ۲۸ آوریل ۱۹۶۰ در میلان، فوتبالیست بازنشسته و مربی کنونی اهل ایتالیاست. او مدتها دروازهبان تیم ملی ایتالیا و تیم اینتر میلان بوده است.
وی ۵۸ بازی ملی برای تیم ملی ایتالیا انجام داده است.
والتر زنگا به همراه تیم فوتبال اینتر میلان قهرمانی در فصل ۱۹۸۹ – ۱۹۸۸ سری آ، قهرمانی در سوپر جام ایتالیا در سال ۱۹۸۹ و دوبار قهرمانی لیگ اروپا در سال های ۱۹۹۱ و ۱۹۹۴ را تجربه کرده است.
همچنین وی به عناوین زیر نایل آمده است:
_ بهترین دروازهبان جهان از سوی فدراسیون بینالمللی تاریخ و آمار فوتبال در سالهای ۱۹۸۹ – ۱۹۹۰ – ۱۹۹۱
_ دروازهبان سال یوفا در سال ۱۹۹۰
_ بازیکن سال سری آ در سال ۱۹۸۷
والتر زنگا ۵۸ بازی ملی در کارنامه خود دارد. او در تیمهایی چون سالرنیتانا، ساونا، سامبندتزه، اینتر میلان، سمپدوریا، پادوا و نیوانگلند رولوشن عضویت داشت و در مجموع ۵۳۰ بازی برای این تیمها انجام داده است. پس از پایان دوران بازیگریاش نتوانست از دنیای فوتبال دور شود و به مربیگری روی آورد.
وی مربی تیمهای نیوانگلند رولوشن، بدرا، ناسیونال بخارست، استوا بخارست، ستاره سرخ بلگراد، گازیانتسپور، العین امارات، دینامو بخارست، کاتانیا، پالرمو، النصر ریاض، النصر دوبی، الجزیره امارات و سمپدوریا بود و توانست به همراه تیم استوا بخارست در لیگ دسته اول رومانی قهرمان فصل ۲۰۰۵ – ۲۰۰۴ بشود و همچنین قهرمانی در سوپر لیگ و جام حذفی صربستان را همراه تیم فوتبال ستاره سرخ بلگراد در فصل ۲۰۰۶ – ۲۰۰۵ تجربه کند.
*پیتر اشمایکل
پیتر اشمایکل متولد ۱۸ نوامبر ۱۹۶۳ در گلادساکس دانمارک است که در دههی نود یکی از بهترین دروازهبان های جهان محسوب میشد. اشمایکل به همراه تیم فوتبال منچستر یونایتد روزهایی طلایی را پشت سر گذاشت و یکی از مهرههای تأثیرگذار در موفقیتهای این تیم انگلیسی محسوب میشد.
وی قهرمانی در لیگ برتر انگلیس در سال های ۱۹۹۳ ، ۱۹۹۴ ، ۱۹۹۶ ، ۱۹۹۷ و ۱۹۹۹ – قهرمانی در جام حذفی انگلیس در سال های ۱۹۹۴ ، ۱۹۹۶ و ۱۹۹۹ – و قهرمانی در جام باشگاههای اروپا را به همراه تیم منچستر یونایتد تجربه کرده است.
پیتر اشمایکل در قهرمانی تیم فوتبال اسپورتینگ لیسبون پرتغال در لیگ پرتغال (سال ۲۰۰۰) نقش مهمی را ایفا کرد و یکی از مهرههای کلیدی این تیم بود.
اشمایکل که به همراه تیم دانمارک، قهرمان جام ملتهای اروپا شد، توانست عنوان برترین دروازهبان این تورنمنت را به نام خود کند. همچنین در تیمهای استون ویلا و منچستر سیتی سنگربان بوده است.
*پیتر شیلتون
پیتر شیلتون دروازهبان اهل کشور انگلستان، متولد ۱۸ سپتامبر ۱۹۴۹ است. وی ۱۰۰۵ بازی باشگاهی در تیمهای مختلف انجام داده است! تیمهایی همچون: لسترسیتی، استوک سیتی، ناتینگهام فارست، ساوتهمپتون، دربی کانتی، پلیموث آرگیل، وبمبلدون، بولتون واندررز، کاونتری سیتی، وستهام یونایتد و لیتون اوربنت.
همچنین، ۱۲۵ بازی ملی برای تیم انگلستان در کارنامه دارد.
*گوردون بنکس
یکی دیگر از دورازهبانهای خوب دنیا که با جایگیریهای تیزبینانه و واکنشهای سریع همه را غافلگیر میکرد، گوردون بنکس بود. وی زادهی ۳۰ دسامبر ۱۹۳۷ و اهل کشور انگلستان بود که سابقهی بازی در تیم ملی فوتبال انگلستان را در کارنامه خود دارد.
او در تاریخ ۶ آوریل ۱۹۶۳ نخستین بازی خود را مقابل تیم ملی اسکاتلند انجام داد و با حضور در ۷۳ بازی ملی، در تاریخ ۲۷ مه ۱۹۷۲ واپسین بازی ملی اش را در برابر تیم ملی فوتبال اسکاتلند برگزار کرد. وی همچنین در تیم هایی مثل لسترسیتی و استوک سیتی عضویت داشته است.
*تافارل
کلودیو آندره مرگن تافارل زادهی ۸ می ۱۹۶۶، گلر پیشین تیم ملی فوتبال برزیل بود. وی در باشگاههایی مانند پارما، گالاتاسرای، اینتر ناسیونال و امپولی بازی کرده است. تافارل با شیرجه های شگفتانگیز و پرشهای تماشایی خود نقش مهمی در قهرمانی برزیل در جام جهانی ۱۹۹۴ و نایب قهرمانی آن در جام جهانی ۱۹۹۸ ایفا کرد.
*ژان – ماری فاف
ژان – ماری فاف زادهی ۴ دسامبر ۱۹۵۳ در لبکه، دروازهبان پیشین فوتبال اهل بلژیک است.
پله، اسطورهی فوتبال برزیلی، ژان ماری فاف را در مارس ۲۰۰۴ از جمله فوتبالیستهای برتر جهان نام برد.
ژان – ماری فاف هم اکنون یکی از ستارههای تلویزیونی در بلژیک است و در برنامهای به نام فافها، که زندگی او و خانوادهاش را نشان میدهد، شرکت میکند. وی ۶۴ بازی ملی در کارنامه خود دارد. ژان – ماری فاف ( از سال ۱۹۷۲ تا ۱۹۸۲ ، ۳۰۵ بازی برای باشگاه بورن ) – ( از سال ۱۹۸۲ تا ۱۹۸۸ ، ۱۵۶ بازی برای تیم بایرن مونیخ ) – ( در فصل ۱۹۸۹ – ۱۹۸۸ ، ۲۳ بازی در باشگاه لیژر ) و ( در فصل ۱۹۸۹-۱۹۹۰ ، ۲۲ بازی در تیم ترابوزان اسپور ) انجام داده است.
لو ایوانوویچ یاشین ( که در ایران با نام لئویاشین شناخته میشود ) زادهی ۲۲ اکتبر ۱۹۲۹ است که در تاریخ ۲۰ مارس ۱۹۹۰ نیز در گذشت. وی دروازهبان نامدار تیم ملی فوتبال شوروی بود که اغلب او را بهترین دروازهبان تاریخ فوتبال میدانند. یاشین به دفع ضربات پنالتی معروف بود و در دوران بازیگریاش بیش از ۱۵۰ پنالتی مهار کرد و نیز اولین دروازهبانی بود که عنوان فوتبالیست سال اروپا را کسب کرد.
وی بین سالهای ۱۹۵۴ تا ۱۹۶۷ اولین انتخاب برای ایستادن در دروازه اتحاد جماهیر شوروی بود. در این مدت او با تیم ملی کشورش در سه دوره جام جهانی یعنی سالهای ۱۹۵۸ ، ۱۹۶۲ و ۱۹۶۶ شرکت کرد. بازی های فوقالعاده او در جام آخر باعث شد تا اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۶۶ به نیمه نهایی راه یابد. همچنین در قهرمانی تیم اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۵۶ در بازیهای المپیک ملبورن سهم بسزایی داشت. یاشین چهار سال بعد به همراه تیمش فاتح جام ملتهای اروپا شد.
از مهمترین موفقیتهای او این بود که در سال ۱۹۶۳ به عنوان بهترین بازیکن اروپا شناخته شد. ( عنوانی که تنها یک بار به یک دروازهبان تعلق گرفته است.)
وی تنها گلری است که این افتخار نصیبش شده است. در المپیک ۱۹۵۶ ملبورن، به لطف درخشش یاشین، تیم شوروی به مدال طلای فوتبال دست یافت و دو سال بعد در جام جهانی ۱۹۵۸ حضور پیدا کرد. اوج موفقیتهای شوروی در این سالها، اولین دوره جام ملتهای اروپا به سال ۱۹۶۰ بود که با هنرنمایی یاشین، با فتح جام به پایان رسید.
در جام جهانی ۱۹۶۶ انگلیس، تیم شوروی با رهبری دروازهبان خود تا مرحلهی نیمه نهایی پیش رفت و در نهایت به مقام چهارم رسید. لویاشین در ژانویه ۱۹۷۱، پس از انجام ۸۱۲ بازی باشگاهی و ملی از دنیای فوتبال خداحافظی کرد. این دروازه بان در ۲۰۷ مسابقه از ۴۳۸ دیدار رسمی خود گلی دریافت نکرد که رکوردی جالب توجه است!!!
پس از مرگ وی در مارچ ۱۹۹۰، فیفا به احترام او از جام جهانی ۱۹۹۸ جایزهای را تحت نام یاشین به بهترین دروازهبان هر جام جهانی اهدا میکند.
*رینات داسایف
رینات فیض رحمانوویچ داسایف زادهی ۱۳ ژوئن ۱۹۵۷ در آستاراخان، دروازهبان سابق اهل شوروی بود. او در ۳ جام جهانی فوتبال ۱۹۸۲، ۱۹۸۶ و ۱۹۹۰ برای تیم ملی شوروی بازی کرد و پس از لویاشین بهترین دروازهبان تاریخ فوتبال این کشور و به واسطهی حرکات ناگهانی و غیر قابل پیشبینی اش از بهترین گلرهای دههی ۱۹۸۰ دنیا محسوب میشود.
داسایف در سال ۱۹۸۲ بهترین فوتبالیست سال شوروی شد، در سال ۱۹۸۰ مدال برنز المپیک مسکو را به همراه تیم ملی شوروی به دست آورد، در نایب قهرمانی تیم ملی شوروی در یورو ۸۸ شریک بود، همراه تیم اسپارتاک مسکو قهرمان شوروی در سالهای ۱۹۷۹ و ۱۹۸۷ شد و در سال ۱۹۸۸ بهترین دروازهبان جهان به انتخاب فدراسیون بینالمللی تاریخ و آمار فوتبال اعلام شد.وی در مجموع ۹۱ بازی ملی برای شوروی انجام داد و دومین بازیکن از نظر تعداد بازی ملی برای شوروی است.
*ادوین فن درسار
ادوین فن درسار زادهی ۲۹ اکتبر ۱۹۷۰، بازیکن فوتبال بازنشسته هلندی است که در دوران بازیاش در فوتبال حرفهای در تیمهای آژاکس، یوونتوس، فولهام و منچستر یونایتد بازی کرد.
او از معدود بازیکنانی است که با دو تیم مختلف در لیگ قهرمانان اروپا به مقام قهرمانی دست یافته است: همراه تیم آژاکس در سال ۱۹۹۶ و با تیم منچستر یونایتد در سال ۲۰۰۸.
همچنین فن درسار در سال ۱۹۹۲، همراه آژاکس در جام یوفا قهرمان شد.
وی در طول دوران حرفهای طولانیاش، با پرشهای شگفتانگیز و حرکات دلیرانهاش، به رکوردها و موفقیتهای زیادی رسید. او در سال ۱۹۹۵ و ۲۰۰۹، عنوان بهترین دروازهبان اروپا را به دست آورد. به گفته منتقدان و هم بازی هایش، فن درسار یکی از بهترین دروازبانان تاریخ فوتبال است.
*فابیان بارتز
فابیان بارتز متولد ۲۸ ژوئن ۱۹۷۱، دروازهبان بازنشسته تیم ملی فوتبال فرانسه است. بارتز در جام جهانی ۱۹۹۸ نقش اساسی در قهرمانی تیم فرانسه داشت که در طی هفت بازی تنها دو گل از تیم مخالف دریافت کرد.
وی ۸۷ بازی ملی در کارنامهی خود دارد و در تیمهایی چون تولوز، المپیک مارسی، موناکو، منچستر یونایتد و نانت بازی کرده است. بارتز بعد از زینالدین زیدان دومین فوتبالیست مورد علاقه مردم فرانسه است.
*خورخه کامپوس
خورخه فرانسیکو کامپوس ناوارته زادهی ۱۵ اکتبر ۱۹۶۶ در آکاپولکو بود. وی یکی از بهترین بازیکنان فوتبال اهل مکزیک در دههی ۱۹۹۰ بود و در مجموع، ۱۳۰ بازی ملی برای تیم ملی فوتبال مکزیک انجام داد.
پست اصلی کامپوس دروازه بانی بود اما در تیمهای باشگاهی، گاهی در پست مهاجم بازی میکرد و حتی در برخی بازیها ابتدا به عنوان دروازهبان در زمین قرار داشت و در ادامهی بازی جای خود را با یکی از بایکنان داخل زمین عوض میکرد.
کامپوس یکی از معدود بازیکنان تاریخ فوتبال است که در سطح حرفهای در دو پست دروازهبان و مهاجم بازی کرده است و همچنین یکی از کوتاه قدترین گلرهای سطح اول دنیا به شمار میآید.
او به جهت حرکات آکروباتیک در دروازه، بازی با توپ در محوطه جریمه و لباسها و دستکشهایی که خودش طراحی میکرد، معروف شده بود. مهارت بالای او در شیرجه زدن باعث شده بود تا قد نسبتا کوتاهش برای این پست جبران شود.
*دیوید سیمن
دیوید سیمن دروازه بان سابق تیم ملی انگلیس است. سیمن عمده افتخارات دوران ورزشی خود را همراه باشگاه آرسنال کسب کرد. به عبارت دیگر، طرفداران توپچی های لندن در ورزشگاه هایبوری، هر یکشنبه منتظر درخشش و رهبری تیمشان توسط این مرد بلند قد بودند. از جمله افتخارات سیمن، کسب دو جام لیگ برتر همراه آرسنال بود. واکنش های بی نظیر وی، همواره در یاد و خاطره علاقه مندانش باقی خواهد ماند اما دیوید سیمن از دو حضور در جام های جهانی به سال های ۱۹۹۸ فرانسه و ۲۰۰۲ کره و ژاپن، نتوانست به افتخاری با تیم ملی کشورش دست یابد به خصوص در جام جهانی ۲۰۰۲ و در مرحله یک چهام نهایی مسابقات، در بازی حساس و تعیین کننده مقابل برزیل، با اشتباه در جایگیری، یک گل باد آورده را تقدیم طلایی پوشان و البته رونالدینیو کرد که تا مدت ها نقل محافل فوتبال جزیره بود. وی فصل ۱۹۸۲-۱۹۸۱ در تیم جوانان باشگاه فوتبال لیدزیونایتد عضو بود و از سال ۱۹۸۲ تا ۱۹۸۴ در تیم فوتبال پیتر بورو یونایتد بازی می کرد. سپس از سال ۱۹۸۲ تا ۱۹۸۶ ، دروازه بان باشگاه بیرمنگام سیتی بود و از سال ۱۹۸۶ تا ۱۹۹۰ در تیم فوتبال کویینز پارک رنجز عضویت داشت. اوج درخشش سیمن از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۳ در آرسنال بود که ۴۰۵ بازی برای این تیم انجام داد. او فصل ۲۰۰۴-۲۰۰۳ درون دروازه منجستر سیتی قرار داشت.
*عزیز اصلیمنش
عزیز اصلی منش در ۱۵ فروردین ۱۳۱۶ در تبریز چشم به جهان گشود . وی در تیمهایی همچون دارایی تهران، شاهین تهران و پرسپولیس عضویت داشت.
عزیز اصلیمنش به دلیل پرشهای خوبش به عزیز فنر معروف بود.
وی در سال ۱۳۴۷ (۱۹۶۸) همراه تیم ملی فوتبال ایران به قهرمانی آسیا رسید و در همان سال، کفشهایش را برای همیشه به دیوار آویخت.او در المپیک ۱۹۶۴ ( که فوتبال ایران برای اولین بار به المپیک راه یافت) و بازیهای آسیایی ۱۹۶۳ و ۱۹۶۶ همراه تیم ملی ایران بود و ۲۴ بازی ملی در کارنامه خود دارد. وی یکی از بزرگترین دروازهبانهای تاریخ فوتبال ایران بود. ” اصلی” در ۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ دار فانی را وداع گفت.
*ناصرحجازی
ناصر حجازی زادهی ۲۳ آذر ۱۳۲۸ در تهران است. وی دروازهبان اول تیم ملی فوتبال ایران در دههی ۱۳۵۰ بود و دو قهرمانی در جام ملتهای آسیا، یک قهرمانی در بازیهای آسیایی و شرکت در المپیک و جام جهانی فوتبال را در کارنامه دارد.
همچنین همراه تیم تاج چندین دوره قهرمانی در لیگ کشور، قهرمانی در جام تخت جمشید، جام باشگاههای تهران، جام حذفی ایران و جام باشگاههای آسیا را جشن گرفت.
فدراسیون بینالمللی تاریخ و آمار فوتبال، حجازی را دومین دروازهبان برتر قرن بیستم قاره آسیا پس از محمد الدعایه عربستانی معرفی کرده است.
ضمن آن، حجازی به عنوان چهل و یکمین دروازهبان برتر قرن بیستم جهان از نگاه فدراسیون آمار و تاریخ فوتبال جهان و همچنین برگزیدهی روزنامهی نیونیشن چاپ سنگاپور به عنوان یکی از ۱۰ دروازهبان برتر جهان در تاریخ ۲۷ فوریه ۱۹۸۰ معرفی شده است. ناصر حجازی دارای رتبهی ۱۳۴ جهان و رتبهی دوم ایران با رکورد ۸۳۷ دقیقه بسته نگاه داشتن دروازه از نگاه فدراسیون آمار و تاریخ فوتبال جهان است.
*احمدرضا عابدزاده
احمدرضا عابدزاده زادهی ۴ خرداد ۱۳۴۵ در آبادان، دروازهبان سابق تیم ملی فوتبال ایران است. اوج شهرت عابدزاده در بازیهای آسیایی ۱۹۹۰ پکن اتفاق افتاد که با وجود آسیبدیدگی از ناحیه انگشتان دست، با مهار کردن دو پنالتی در فینال مسابقات برابر کره شمالی، ایران را به قهرمانی آسیا رساند.
وی در طول این مسابقات جمعا دو گل دریافت کرد که هر دو گل از روی نقطهی پنالتی بود!
او با تیم فوتبال استقلال در بهمن ۱۳۷۰ به بزرگترین افتخار باشگاهیاش یعنی قهرمانی جام باشگاههای آسیا دست پیدا کرد و کاندیدای برترین دروازهبان آسیا و آفریقا شد.
احمدرضا در تیر ماه ۱۳۷۶ بعد از بازی خاطرهانگیز ایران – استرالیا همراه تیم ملی به جام جهانی ۹۸ فرانسه صعود کرد و در مسابقهی به یادماندنی ایران – آمریکا نیز در این جام حضور موثری داشت.
عابدزاده به دلیل واکنشهای سریع و پرشهای شگفتانگیزش در بین مردم ایران از محبوبیت والایی برخوردار است.
بهترین سنگربانان حال حاضر ایران و جهان
*مانوئل نویر
مانوئل پتر نویر، زاده ی ۲۷ مارس ۱۹۸۶ در گلزنکیرشن آلمان، دروازه بان فوتبال آلمانی است. او در تیم ملی فوتبال جمهوری فدرال آلمان و باشگاه بایرن مونیخ عضویت دارد. نویر ابتدا مهاجم تیم نوجوانان شالکه بود و دروازه بانی را پس از یک بازی درون دروازه به علت مصدومیت دروازه بان و کشف استعداد خود تیم شالکه ۰۴ پی گرفت. پس از سه سال حضور مستمر در تیم جوانان باشگاه شالکه موفق شد در سال ۲۰۰۵، به تیم نخست شالکه راه یابد، زمانی که فرانک روست سنگربان پیشین شالکه به تیم هامبورگ پیوست. در تاریخ ۵ مارس سال ۲۰۰۸ وی در مرحله نخست حذفی رقابت های لیگ قهرمانان اروپا در دیدار برگشت مقابل پورتو با مهار دو ضربه پنالتی و صعود شالکه به دور بعدی بازی ها یکی از بهترین نمایش های خود را ارائه داد. مانوئل نویر یکی از سه بازیکن در فصل ۲۰۰۸-۲۰۰۷ بوندس لیگا بود که در تمامی دقایق آن فصل برای تیمش به میدان رفته بود. وی در ژوئیه ۲۰۱۱ از سوی نشریه ورزشی کیکر بالاتر از ماریو گومز و نوری شاهین به عنوان بهترین بازیکن بوندس لیگا فصل ۲۰۱۱-۲۰۱۰ انتخاب شد. نویر در سال ۲۰۱۱ به تیم فوتبال بایرن مونیخ پیوست و در لباس این تیم درخشش داشت. وی در دیدار نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا ۲۰۱۲، در بازی بایرن مونیخ و رئال مادرید ، با مهارکردن پنالتی های کریستیانو رونالدو و کاکا نقش ارزنده ای در صعود بایرن مونیخ به فینال ایفا کرد. او به همراه بایرن مونیخ در سال ۲۰۱۳، موفق به کسب سه گانه شد و در بوندس لیگا، جام حذفی فوتبال آلمان ولیگ قهرمانان اروپا به قهرمانی رسید. نویر پس از این موفقیت به عنوان برترین دروازه بان جهان در سال ۲۰۱۳ انتخاب شد. او در جام جهانی۲۰۱۰ دروازه بان ثابت تیم ملی فوتبال آلمان بود و با این تیم به رتبه سوم جهان دست یافت. مانوئل نویر با درخشش در تیم ملی، جام جهانی۲۰۱۴ را فتح کرد و به عنوان بهترین دروازه بان جام جهانی نایل گشت.
افتخارات شخصی
_ بهترین دروازه بان بوندس لیگا: ۲۰۰۷
_ بهترین دروازه بان لیگ قهرمانان اروپا: ۲۰۰۸
_ بهترین دروازه بان رقابت های قهرمانی زیر ۲۱ سال اروپا: ۲۰۰۹
_ بهترین بازیکن بوندس لیگا در فصل ۲۰۱۱-۲۰۱۰
_ بهترین دروازه بان جهان در سال های ۲۰۱۳، ۲۰۱۴، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶
_ بهترین دروازه بان جام جهانی: ۲۰۱۴
_ جایزه بهترین ورزشکار سال اروپا: ۲۰۱۴
_ جایزه بهترین ورزشکار سال جهان: ۲۰۱۴
_ بازیکن برتر سال آلمان در سال های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۴
_ بهترین دروازه بان اروپایی در سال های ۲۰۱۱، ۲۰۱۳، ۲۰۱۴، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶
افتخارات باشگاهی
همراه تیم شالکه:
_ قهرمانی در جام اتحادیه آلمان ۲۰۰۵
_ راهیابی به نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا: ۲۰۱۱
_ قهرمان جام حذفی آلمان ۲۰۱۱
همراه تیم بایرن مونیخ:
_ لیگ قهرمانان اروپا: قهرمان ۲۰۱۳. نایب قهرمان ۲۰۱۲. نیمه نهایی : ۲۰۱۴، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ .
_ قهرمان سوپر کاپ اروپا ۲۰۱۳
_ قهرمان جام باشگاه های جهان ۲۰۱۳
_ قهرمان بوندس لیگا: ۲۰۱۳، ۲۰۱۴، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶
_ قهرمان جام حذفی آلمان: ۲۰۱۳، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۶
_ قهرمان سوپر کاپ آلمان: ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶
افتخارات ملی
_ قهرمان رقابت های زیر ۲۱ سال اروپا ۲۰۰۹
_ جام حهانی فوتبال ۲۰۱۰: سوم حهان
_ جام ملت های اروپا ۲۰۱۲: نیمه نهایی
_ جام ملت های اروپا ۲۰۱۶: نیمه نهایی
_ جام حهانی فوتبال ۲۰۱۴: قهرمان
*دخیا
دیوید دخیا کینتانا، متولد ۱۷ نوامبر ۱۹۹۰، بازیکن حرفه ای فوتبال اهل اسپانیا است که هم اکنون به عنوان دروازه بان در باشگاه منچستر یونایتد و تیم ملی فوتبال اسپاتیا بازی می کند. او در مادرید اسپانیا به دنیا آمد و در سیزده سالگی به باشگاه فوتبال اتلتیکو مادرید پیوست. وی در سال ۲۰۰۹ نخستین بازی رسمی اش را برای تیم اتلتیکو مادرید انجام داد و به دروازه بان اول تیم تبدیل شد. او همراه اتلتیکو مادرید، در سال ۲۰۱۰، قهرمان لیگ اروپا و سوپر جام اروپا شد و توجه منچستر یونایتد را به خود جلب کرد. در ژوئن ۲۰۱۱، وی با قراردادی به ارزش ۱۷.۸ میلیون پوند رکورد انتقال یک دروازه بان در بریتانیا را شکست و به منچستر یونایتد پیوست. از زمان پیوستنش به یونایتد، در بیش از ۱۵۰ بازی برای این تیم به میدان رفته است. در سال ۲۰۱۳، او به همراه این تیم قهرمان لیگ برتر شد. از وی به عنوان یکی از بهترین دروازه بانان حال حاضر دنیا یاد می شود. دخیا با تیم ملی زیر ۲۱ سال اسپانیا در سال های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۳ قهرمان اروپا شد و در بازی های المپیک تابستانی ۲۰۱۲ نیز شرکت کرد. در سال ۲۰۱۴، اولین بازی اش را برای تیم بزرگسالان انجام داد و در جام جهانی ۲۰۱۴ در فهرست نفرات انتخابی این تیم بود. از وی به عنوان جانشین بلند مدت ایکر کاسیاس یاد می شود.
افتخارات باشگاهی
همراه تیم اتلتیکو مادرید:
_ قهرمان لیگ اروپا در فصل ۲۰۱۰-۲۰۰۹
_ قهرمان سوپر جام اروپا در سال ۲۰۱۰
همراه تیم منچستر یوتایتد:
_ قهرمان لیگ برتر انگلستان در فصل ۲۰۱۳-۲۰۱۲
_ قهرمان جام حذفی انگستان در فصل ۲۰۱۶-۲۰۱۵
_ قهرمان جام اتحادیه انگلستان در فصل ۲۰۱۷-۲۰۱۶
_ کسب مقام سوم در جام خیریه انگلستان در سال های ۲۰۱۱ ، ۲۰۱۳ و ۲۰۱۶
افتخارات ملی
_ قهرمان یوفا زیر ۱۷ سال اروپا در سال ۲۰۰۷
_ قهرمان یوفا زیر ۲۱ سال اروپا در سال ۲۰۱۱
افتخارات فردی
_ عضو تیم منتخب جام یوفا زیر ۲۱ سال اروپا در سال های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۳
_ عضو تیم منتخب سال لیگ برتر انگلستان در فصل های ۲۰۱۳-۲۰۱۲، ۲۰۱۵-۲۰۱۴، ۲۰۱۶-۲۰۱۵، ۲۰۱۷-۲۰۱۶
_ بازیکن سال از نگاه بازیکنان تیم منچستر یونایتد در فصل های ۲۰۱۴-۲۰۱۳ و ۲۰۱۵- ۲۰۱۴
*کورتوآ
تیبو کورتوآ، زاده ی ۱۱ مه ۱۹۹۲، یک بازیکن فوتبال اهل بلژیک و عضو باشگاه فوتبال چلسی است. او از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۱، عضو تیم فوتبال خنک بلژیک بود و از آن جا در سال ۲۰۱۱ به تیم چلسی پیوست اما در همان سال به صورت قرضی به تیم اتلتیکو مادرید رفت و توانست ۱۱۱ بازی برای این تیم انجام دهد. وی پس از پایان قصل ۲۰۱۴-۲۰۱۳ دوباره به چلسی بازگشت. کورتوآ از سال ۲۰۱۱، ۴۸ بار پیراهن تیم ملی کشورش را به تن کرده است.
*بوفون
جانلوئیجی بوفون، زاده ی ۲۸ ژانویه ۱۹۷۸ در کارارا، دروازه بان و کاپیتان تیم ملی فوتبال ایتالیا و باشگاه فوتبال یوونتوس است. بوفون در سن ۱۲ سالگی به تیم بوناسکولا و در ۱۳ سالگی به تیم پارما پیوست. او در سن ۱۳ سالگی در خط حمله به عنوان یک مهاجم بازی می کرد و یک سال در همین پست باقی ماند. در ۱۴ سالگی هر دو دروازه بان تیم وی مصدوم شدند و او مجبور شد تا از دروازه دفاع کند و دو هفته در پست دروازه بانی ماند. پس از آن بود که کار خود را به صورت رسمی در پست دروازه بانی شروع کرد. جانلوئیجی بوفون از توماس انکونو کامرونی به عنوان الگوی خود یاد کرده است و سرانجام در سال ۱۹۹۵ برای اولین بار مقابل تیم میلان در رقابت های ایتالیا سری آ حاضر شد. وی هم اکنون به عنوان دروازه بان با پیراهن شماره ۱ در ترکیب یوونتوس قرار دارد. لورنزو بوفون، دروازه بان ایتالیا در جام جهانی ۱۹۶۲ از اقوام وی بوده است
افتخارات باشگاهی
همراه تیم پارما:
_ حضور در فینال لیگ اروپا در سال ۱۹۹۹
_ قهرمان جام حذفی ایتالیا در سال ۱۹۹۹-۱۹۹۸
_ حضور در فینال جام حذفی در فصل ۲۰۰۱-۲۰۰۰
_ قهرمان سوپر جام ایتالیا در سال ۱۹۹۹
همراه تیم یوونتوس
_ هفت بار قهرمانی در سری آ در فصل های : ۲۰۰۲-۲۰۰۱، ۲۰۰۳-۲۰۰۲، ۲۰۰۵-۲۰۰۴، ۲۰۰۶-۲۰۰۵، ۲۰۱۲-۲۰۱۱، ۲۰۱۳-۲۰۱۲، ۲۰۱۴-۲۰۱۳، ۲۰۱۵-۲۰۱۴، ۲۰۱۶-۲۰۱۵
_ نایب قهرمان سری آ در فصل ۲۰۰۹-۲۰۰۸
_ دو بار قهرمانی در جام حذفی فوتبال ایتالیا در فصل های: ۲۰۱۵-۲۰۱۴ و ۲۰۱۶- ۲۰۱۵
_ سه بار حضور در فینال جام حذفی در فصل های: ۲۰۰۲-۲۰۰۱، ۲۰۰۴-۲۰۰۳، ۲۰۱۲-۲۰۱۱
_ چهار بار قهرمانی در سوپر جام فوتبال ایتالیا در سال های: ۲۰۰۲، ۲۰۰۳، ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳
_ سه بار نایب قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا در فصل های ۲۰۰۳-۲۰۰۲، ۲۰۱۵-۲۰۱۴، ۲۰۱۷-۲۰۱۶
افتخارات ملی
_ قهرمان جام جهانی فوتبال ۲۰۰۶
_ نایب قهرمان جام ملت های اروپا ۲۰۱۲
_ مقام سوم جام کنفدراسیون ها ۲۰۱۳
_ قهرمان جام یوفا زیر ۲۱ سال اروپا ۱۹۹۶
_ قهرمان بازی های مدیترانه ۱۹۹۷
افتخارات شخصی
_ کسب جایزه براوو در سال ۱۹۹۹
_ بهترین دروازه بان اروپا در سال ۲۰۰۳
_ بهترین بازیکن سال یوفا در فصل ۲۰۰۳-۲۰۰۲
_ عضو فیفا ۱۰۰
_ بهترین های جام جهانی فوتبال ۲۰۰۶
_ بهترین دروازه بان سال سری آ در سال های: ۱۹۹۹، ۲۰۰۱، ۲۰۰۲، ۲۰۰۳، ۲۰۰۵، ۲۰۰۶، ۲۰۰۸ ، ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴
_ کسب جایزه فدراسیون بین المللی فوتبال حرفه ای در سال های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷
_ بهترین دروازه بان جهان از سوی فدراسیون بین المللی تاریخ و آمار فوتبال در سال های: ۲۰۰۳، ۲۰۰۴، ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷
_ بهترین دروازه بان دهه ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ از سوی فدراسون بین المللی تاریخ و آمار فوتبال
_ بهترین دروازه بان ۲۵ سال اخیر در سال ۲۰۱۰ از سوی فدراسیون بین المللی تاریخ و آمار فوتبال
_ بهترین دروازه بان قرن ۲۱ از سوی فدراسیون بین المللی تاریخ و آمار فوتبال
*براوو
کلودیو براوو، زاده ی ۱۳ آوریل ۱۹۸۳، یک دروازه بان اهل شیلی است. براوو از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۶ عضو تیم کولو-کولو شیلی بوده است و از آن جا به تیم رئال سوسیداد اسپانیا پیوست. وی از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ درون دروازه بارسلونا قرار داشت که پس از ۲۶ بازی برای این تیم، در فصل ۲۰۱۶-۲۰۱۵ به باشگاه فوتبال منچستر سیتی رفت. او از سال ۲۰۰۴ تاکنون، ۱۱۵ بار پیراهن تیم ملی کشورش را را به تن کرده است.
*پیتر چک
پیتر چک، زاده ی ۲۰ مه ۱۹۸۲ در پلزن، دروازه بان اهل جمهوری چک است. پیتر از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۴ عضو تیم رن فرانسه بود. وی از سال ۲۰۰۴ درون دروازه چلسی قرار داشت و در سال ۲۰۱۵ به آرسنال پیوست. او ۱۲۴ بار محافظ دروازه تیم ملی کشورش بود. وی پس از جام ملت های اروپا ۲۰۱۶ از فوتبال ملی خداحافظی کرد .
افتخارات باشگاهی
همراه تیم چلسی:
_ قهرمانی در لیگ جزیره در فصل های : ۲۰۰۵-۲۰۰۴، ۲۰۰۶-۲۰۰۵، ۲۰۱۰-۲۰۰۹، ۲۰۱۵-۲۰۱۴
_ قهرمانی در جام حذفی انگلیس در سال های: ۲۰۰۷، ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰
_ قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا ۲۰۱۲
افتخارات ملی
_ قهرمانی در جام ملت های زیر ۲۱ سال اروپا ۲۰۰۲
افتخارات شخصی
_ بهترین دروازه بان لیگ فرانسه در فصل ۲۰۰۴-۲۰۰۳
_ بهترین دروازه بان از نگاه یوفا در سال های ۲۰۰۵، ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸
_ بهترین بازیکن سال کشور جمهوری چک در سال های ۲۰۰۲، ۲۰۰۵، ۲۰۰۷ و ۲۰۰۹
_ بهترین دروازه بان ملی اروپا در سال های ۲۰۰۵، ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸
_ بهتری دروازه بان باشگاهی اروپا در سال های ۲۰۰۳، ۲۰۰۵، ۲۰۰۷ و ۲۰۰۹
*تراشتگن
مارک آندره تراشتگن دروازه بان آلمانی باشگاه فوتبال بارسلونا است که الگوی خود را الیور کان قرار داده است. وی سابقه بازی در تیم ملی آلمان را نیز در کارنامه خود دارد. تراشتگن پس از چهار فصل بازی در باشگاه فوتبال مونشن گلادباخ در بوندس لیگای آلمان، با قراردادی ۱۲ میلیون یورویی به باشگاه فوتبال بارسلونا پیوست. وی در سطوح مختلف فوتبال آلمان بازی کرده است و نخستین حضور بین المللی خود را در سال ۲۰۱۲ تجربه کرده است. او همچنین اولین جام باشگاهی خود را در اروپا، همراه بارسلونا در فصل ۲۰۱۵-۲۰۱۴ با قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا که به عنوان دروازه بان ثابت در این لیگ حضور داشت، به دست آورد.
*تراپ
کوین تراپ، زاده ی ۸ ژوئیه ۱۹۹۰، یک بازیکن فوتبال اهل آلمان است که در پست دروازه بان برای باشگاه فوتبال پاری سن ژرمن در لیگ ۱ فرانسه بازی می کند. از باشگاه هایی که در آن بازی کرده است می توان به اینتراخت فرانکفورت، پاری سن ژرمن و کایزرسلاوترن اشاره کرد. وی از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳، ۱۱ بازی برای تیم ملی زیر ۲۱ سال آلمان انجام داده است.
*هاندانوویچ
سمیر هاندانوویچ، زاده ی ۱۴ ژوئیه ۱۹۸۴، دروازه بان اهل اسلوونی است. او از سال ۲۰۱۲، ۱۶۲ بازی برای باشگاه اینتر میلان انجام داده است. وی همچنین برای تیم ملی فوتبال اسلوونی، ۸۱ بار به میدان رفته است.
*کاسیاس
ایکر کاسیاس فرناندز، زاده ی ۲۰ مه سال ۱۹۸۱ در شهر مادرید اسپانیا است. او موفق شده همراه تیم ملی فوتبال اسپانیا قهرمان جام جهانیفوتبال ۲۰۱۰ شود. وی عضو تیم ملی فوتبال اسپانیا و باشگاه پورتو پرتغال است. او با بازوبند کاپیتانی، تیم ملی کشورش را به سوی قهرمانی در جام ملت های اروپا رهنمود کرد تا تیم ملی اسپانیا، بعد از ۴۴ سال بتواند قهرمان این رقابت ها شود. وی همچنین با ۱۴۳ بازی برای اسپانیا رکوردار بیشترین بازی ملی برای کشورش است. او پنج بار در پنج سال پیاپی بهترین دروازه بان جهان از نگاه فدراسیون بین المللی تاریخ و آمار فوتبال شده است. وی تاکنون دوبار نامزد بهترین بازیکن سال اروپا شده است. در پایان سال ۲۰۰۹ نیز، برای سومین بار در تیم منتخب سال اروپا قرار گرفت. از ژوئیه سال ۲۰۱۰، ایکر به جمع بازیکنانی پیوسته است که توانسته تمام افتخارات ملی و باشگاهی را کسب کند. در جام جهانی۲۰۱۰ نیز، کاسیاس به عنوان بهترین دروازه بان جام انتخاب شد. در ۲۱ ژانویه ۲۰۱۴، وی توانست دسنکش طلایی برترین دروازه بان قرن ۲۱ را تصاحب کند. با قهرمان شدن رئال مادرید در جام باشگاه های جهان در دسامبر ۲۰۱۴، ایکر کاسیاس به یک رکورد منحصر به فرد دست یافت. کاسیاس در هفتصدمین بازی خود با پیراهن رئال مادرید، به یک افتخار دیگر نایل شد و با بالای سر بردن جام جهانی باشگاه ها، به اولین بازیکنی در تاریخ بدل شد که به عنوان کاپیتان به تمام افتخارات موجود در سطح باشگاهی و ملی دست یافته است. کاسیاس با رئال فاتح لیگ قهرمانان، لالیگا، کوبا دل ری، جام بین قاره ای، سوپر جام اروپا و سوپو جام اسپانیا شده است و با تیم ملی اسپانیا نیز جام جهانی و جام ملت های اروپا را فتح کرده است .
*هارت
چارلز جوزف جان هارت، متولد ۱۹ آوریل ۱۹۸۷ در انگلستان، دروازه بان فوتبال است که عضو باشگاه های بیرمنگام، بلک پول، منچستر سیتی بوده است و هم اکنون در تیم تورینو ایتالیا بازی می کند. او همچنین تاکنون ۷۰ بازی ملی برای تیم فوتبال انگلستان انجام داده است.
*والدز
ویکتور والدز رو آریباس در چهاردهم ژانویه ۱۹۸۲ میلادی در منطقه لامینای شهر بارسلون از ایالت کاتالونیا اسپانیا زاده شد. فوتبال را ازسن ۱۰ سالگی در مدرسه فوتبال تیم بارسلونا آغاز کرد. او هم اکنون عضو باشگاه میدلزبورو انگلستان است. ویکتور تا قبل از میدلزبورو، در بارسلونا و منچستر یونایتد نیز فعالیت داشته است البته فصلی کاملاغم انگیز در جمع شیاطین سرخ داشت و ناچار بود با تیم دوم منچستر یونایتد تمرین کند. وی همچنین از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ ، ۲۱ بازی برای تیم ملی کشورش انجام داده است.
*ناواس
کیلور آنتونیو ناواس، متولد ۱۵ دسامبر ۱۹۸۶، فوتبالیست حرفه ای کشور کاستاریکا است که در حال حاضر برای رئال مادرید و تیم ملی کشورش بازی می کند. ناواس از سال ۲۰۰۸ تا به حال بیش از ۷۰ بازی برای تیم ملی کاستاریکا انجام داده است. وی در دو حضور خود برای تیم ملی کشورش، یکی در مسابقات کونکاکاف و دیگری در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل، حضور بسیار موثری داشت و با درخشش خود، باعث صعود کاستاریکا تا مرحله یک چهارم نهایی شد. پس از جام جهانی، عملکرد خیره کننده او، مدیران رئال مادرید را مجاب کرد تا وی را به خدمت بگیرند. او در سال ۲۰۱۴ با قیمت ۱۰ میلیون یورو به رئال مادرید پیوست و هم اکنون عضو ثابت این تیم است.
*اوبلاک
یان اوبلاک یک بازیکن فوتبال اهل اسلوونی است. وی همچنین در تیم ملی فوتبال اسلوونی بازی کرده است. انتقال وی از باشگاه فوتبال بنفیکا پرتغال به اتلتیکو مادرید که در سال ۲۰۱۴ انجام شد، پنجمین انتقال گران قیمت تاریخ فوتبال در بین دروازه بان ها شد.
*علیرضا بیرانوند
علیرضا بیرانوند متولد ۳۰ شهریور ۱۳۷۱، بازیکن فوتبال اهل خرمآباد است که اکنون در تیم ملی فوتبال ایران حضور دارد. وی عضو تیم ملی زیر ۲۰ سال ایران در سال ۲۰۱۰ در رقابتهای تیمهای جوانان آسیا بوده است. او توسط علیرضا منصوریان به تیم ملی زیر ۲۲ سال ایران در سال ۲۰۱۳، برای رقابتهای جام ملتهای آسیا (انتخابی المپیک) دعوت شد.
از ویژگیهای دروازهبانی بیرانوند میتوان به پرتاب دستهای فوقالعادهی او در شروع مجددها اشاره کرد که بارها باعث به ثمر رسیدن گل شده است. سایت المصدر عربستان پس از بازی تیم نفت تهران (تیم بیرانوند) در برابر الاهلی در رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا، از پرتاب دست بیرانوند به عنوان یک رویداد تاریخی بینظیر یاد کرد و آن را طولانیترین پرتاب دست در تاریخ فوتبال جهان دانست.
او توپ را در محوطه جریمه خودی گرفت و با پرتاب دست آن را به محوطه جریمه الاهلی فرستاد تا تیمش را در موقعیت گلزنی قرار دهد. با پتانسیل و استعدادی که در این جوان ایرانی نهفته است، بیشک آیندهای درخشان در انتظار اوست.
*علیرضا حقیقی
علیرضا حقیقی دروازهبان لژیونر ایرانی است که در لیگ سوئد بازی میکند.
وی زاده ی ۱۲ اردیبهشت ۱۳۶۷ در تهران است. حقیقی از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۲ در تیم پرسپولیس بود. وی در سال ۲۰۱۲ به تیم روبین کازان روسیه پیوست که توانست همراه این تیم در جام حذفی و سوپر جام روسیه قهرمان شود و فصل ۲۰۱۴- ۲۰۱۳ دوباره به پرسپولیس آمد اما این بار به صورت قرضی.
در همین فصل دوباره به صورت قرضی به تیم اسپورتینگ کوویلیا پرتغال رفت و ۱۲ بازی برای این تیم انجام داد.
در فصل ۲۰۱۵- ۲۰۱۴ به صورت قرضی به تیم فوتبال پنافیل پرتغال رفت و فصل ۲۰۱۶- ۲۰۱۵ نیز در این تیم بود و توانست ۲۲ بازی برای این تیم انجام دهد. وی در سال ۲۰۱۶ به تیم ماریتیمو پرتغال پیوست. او از معدود بازیکنانی است که در پنج رده تیم ملی بازی کرده است و از سال ۲۰۱۰ در تیم بزرگسالان بوده و در بازی های حساس تیم ملی درون دروازه قرار داشت از جمله : سه بازی فیکس در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل.
*سید مهدی رحمتی
سید مهدی رحمتی متولد ۱۴ بهمن ۱۳۶۱ در تهران، گلر سابق تیم ملی فوتبال ایران است. رحمتی با ۷۷ بازی ملی بعد از احمدرضا عابدزاده، دومین دروازهبان با بیشترین بازی در تیم ملی است.
او در تیمهای مطرح ایران بازی کرده است و با ۶ قهرمانی در لیگ و جام حذفی، یکی از پرافتخارترین بازیکنان از این حیث است.
وی همچنین در سال ۲۰۱۰ بهترین دروازهبان آسیا و در سال ۲۰۱۳ دومین دروازهبان برتر آسیا شد. رحمتی در لیگ ۹۲-۹۱ از مجموع ۳۸ بازی که در چارچوب لیگ و جام حذفی برای تیم استقلال انجام داد، توانست در ۲۴ مسابقه کلین شیت کند که در ادوار گذشته فوتبال ایران ثبت چنین آماری از سوی یک دروازهبان بیسابقه بوده است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰