شرح دعای روز نوزدهم

خدایا بهره مرا از برکات این روز زیاد گردان و راهم را به سوی خیراتش سهل وآسان ساز واز قبولی حسناتش مرا محروم مساز، ای راهنمای به سوی حقیقت آشکار.

کد خبر : 77365
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 دی 1348 - 3:30

 

 

به گزارش پایگاه خبری “ججینبه نقل از خبرگزاری مهر، شرح دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان به قلم حسین محمدی فام نویسنده کتاب «تاآسمان» را در ادامه می خوانید؛

اَللّهُمَّ وَفِّر فیهِ حَظّی مِن بَرَکاتِهِ وَ سَهِّلْ سَبیلی إلی خیْراتِهِ وَ لاتَحْرِمْنی قَبُولَ حَسَناتِهِ یا هادِیاً إلی الحَقِّ المُبینِ.

خدایا بهره مرا از برکات این روز زیاد گردان و راهم را به سوی خیراتش سهل وآسان ساز واز قبولی حسناتش مرا محروم مساز ، ای راهنمای به سوی حقیقت آشکار.

در دعای این روز عرضه می داریم که خدایا بهره مرا از برکات این ماه زیاد گردان.

خداوند در ماه مبارک رمضان برکات زیادی قرار داده که میزان بهره مندی هرکسی از این برکات معنوی متفاوت است.

در بیان برکت‌های ویژه ماه مبارک رمضان می‌توان به مضامین بلند خطبه شعبانیه رسول اکرم (ص) که در فضایل این ماه بیان شده است، اشاره کرد.

برخی از این برکات و فضایل به این شرح است:

۱ـ ماه خدا با برکت و رحمت و مغفرت به سوی ما آمده است.

۲ـ روزهای این ماه، بهترین روزها و شب‌های آن، بهترین شب‌ها و ساعات آن، بهترین ساعت‌هاست.

۳ـ نَفَس‌های ما در این ماه، تسبیح خداوند و خواب ما عبادت محسوب می‌شود.

۴ـ اعمال ما در این ماه مبارک، مقبول و دعاهای ما نیز مستجاب است.

۵ـ یک رکعت نماز واجب در این ماه، ثواب ۷۰ نماز واجب در غیر این ماه را دارد.

۶ـ تلاوت یک آیه قرآن در این ماه، ثواب تلاوت ختم قرآن در غیر این ماه را دارد.[۱]

از برکت‌های دیگر این ماه، ‌حال عبادت و نورانیتی است که خداوند به مؤمنان عطا می‌فرماید؛ توفیق شب زنده‌داری، مناجات، روزه‌داری و … همه و همه برکت‌های این ماه محسوب می‌شوند که در دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان و در آستانه لیالی قدر  از خداوند زیاد شدن بهره خویش از این همه برکات را مسألت می‌کنیم.

در ادامه این دعا آسان شدن راه رسیدن به خیرهای ماه مبارک رمضان عنوان می شود.

در مسیر بندگی خداوند و عمل به واجبات و مستحبات الهی، کارهای زیادی است که باید انجام دهیم  ولی به دلایل زیادی همچون وسوسه‌های شیطانی و نفسانی،‌ تنبلی، سستی ایمان و … انجام این امور برای ما مشکل  می شود به طوری که آن کارها را یا انجام نمی‌دهیم و یا اگر انجام می‌دهیم با سختی و مشقت است. برای مثال, قرآن کریم نماز خواندن را سخت و بزرگ می‌داند؛ مگر برای آنها که خاشع باشند.

وَاسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَهِ وَإِنَّهَا لَکَبِیرَهٌ إِلاَّ عَلَی الْخَاشِعِینَ[۲]؛ از صبر و نماز یاری جوئید و این کار جز برای خاشعان بسی سنگین است.

لذا از خداوند, آسان شدنِ این کارها را طلب کنیم تا به مدد الهی, سختی آنها برایمان به آسانی تبدیل شود.

وقتی حضرت موسی (ع) آماده قیام علیه فرعون زمان خویش شد از خداوند, آسانی این کار بزرگ را مسألت کرد و گفت: وَیَسِّرْ لِی أَمْرِی[۳]؛ و کارم را بر من آسان کن.

اگر این آسانی در کارهای گوناگون و به ویژه در انجام اعمال عبادی شامل حال ما شود، بدیهی است بیشتر و بهتر خدا را عبادت خواهیم کرد.

در برخی از ادعیه چنین آمده است: خدایا از تو می‌خواهم که بر پیامبر و آلش درود فرستی و کارم را بر من آسان کنی و بر من سخت مگیری ….[۴]

رسول گرامی اسلام (ص) در بیان بلندی به شرح این مضمون پرداخته و فرمودند: برای هر حاجتی که دارید، حتی اگر بند کفش باشد، دست خواهش به سوی خداوند عز و جل دراز کنید؛ زیرا تا او آن را آسان نگرداند، آسان [برآورده] نشود. [۵]

 نباید از این نکته غافل شد که یکی از کارهای شیطان برای دور شدن بندگان از خداوند، مشکل جلوه دادن عبادات و طاعات است ولی این دشمن انسانها همواره راه‌های خود را آسان می‌کند تا انسان‌ها از مشکل بودن راه‌های الهی به آسانی راه‌های شیطانی پناه ببرند.

امام علی (ع) ضمن حدیثی فرمودند: همانا شیطان، راه‌های خویش را برای شما آسان و هموار می‌کند و می خواهد بند بند دین شما را بگسلاند؛ پس، از وسوسه‌ها و افسون‌هایش رویگردان شوید.[۶]


[۱]  وسایل الشیعه، ج ۱۰، ص ۳۱۳

[۲]  سوره مبارکه بقره ، آیه ۴۵

[۳]  سوره مبارکه طه ، آیه ۲۶

[۴]  بحارالانوار، ج ۸۷، ص ۳۳۴

[۵]  میزان الحکمه، ج ۴، ص ۲۴

[۶] میزان الحکمه، ج۳، ص۳۹۱

 

 


 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

18 − 16 =