شرایط اهدای پلاکت چیست؟

رئیس مرکز انتقال خون زنجان گفت: اهداکننده پلاسما باید همه شرایط یک اهداکننده خون را داشته باشند.

کد خبر : 61737
تاریخ انتشار : جمعه 20 بهمن 1396 - 9:40

 

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین”  ، «سیامک اسدی»  با اشاره به این‌که خون مایع حیات بخشی است که از اجزای گوناگونی تشکیل شده است، گفت: بخش مایع خون را پلاسما و بخش دیگر را عناصر سلولی خون تشکیل می‌دهند.

وی ادامه داد: پلاسما مایع حیاتی و منحصر به فردی حاوی بیش از ده‌ها ترکیب بیو شیمیایی متفاوت است که با جدا کردن این ترکیبات از هم می‌توان به فرآورده‌های پلاسمایی گران‌بهایی دست یافت. از مجموع ۵ لیتر خون تام در یک فرد بالغ ۲.۸ لیتر آن را پلاسما تشکیل می‌دهد که در عمل ۵۶ درصد از حجم خون را شامل می‌شود.

این مسئول در خصوص شرایط اهدای پلاسمای خون خاطرنشان کرد: معمولاً معاینات فیزیکی و آزمایش بیماری‌های عفونی مطابق مواردی است که برای اهدای خون کامل انجام می‌شود. اهداکننده پلاسما باید همه شرایط یک اهداکننده خون را داشته باشد نظیر سلامت کامل، سن بالای ۱۸ سال، وزن بیش از ۵۰ کیلو گرم باشد.

اسدی با اشاره به دفعات اهدای پلاسما نباید بیش از دو بار در هفته باشد و فاصله بین دو اهدای پلاسما تا حداقل ۴۸ ساعت است، گفت: به طور کلی در طول یک سال نباید بیش از ۱۲ لیتر اهدای پلاسما صورت گیرد.

رئیس مرکز انتقال خون زنجان در خصوص کاربرد پلاکت در درمان بیماران گفت: پلاکت‌ها نقش اصلی را در بند آمدن طبیغی خون دارند. این سلول‌های خونی عمر کوتاهی دارند و باید ظرف ۳ روز پس از اهدا تزریق شوند. بنابراین برای پاسخ گویی به نیاز بیمارستان‌ها باید هر روز پلاکت‌های تازه  تهیه کنیم. کاربرد مهم پلاکت‌های تهیه شده در مصرف‌کنندگان مستمر این محصول است که بیماران سرطانی بیماران مبتلا به اختلالات خونی و بیمارانی که پیوند مغز استخوان می‌شوند و بیمارانی که شیمی در مانی می‌شوند جزو این دسته از بیماران هستند.

 

 

 



 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.