شجاعی و حاج‌صفی زنگ خطر را به صدا درآوردند/ شکستن یک قبح تلخ‌تر از یک بازی

تخلف دو ملی‌پوش فوتبال موج جدیدی از یک تصمیم پر ابهام را در محافل ورزشی و غیر ورزشی ایجاد کرده است که بررسی تخلف از الزامات دیپلماسی ورزشی به حساب می‌آید.

کد خبر : 24609
تاریخ انتشار : یکشنبه 15 مرداد 1396 - 11:18

 

 به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از  خبرگزاری فارس، وارد شدن به مبحث بازی کردن احسان حاج صفی و مسعود شجاعی مقابل تیمی به نمایندگی رژیم اشغالگر قدس ابزارهایی را برای بحث می طلبد که اکنون که ۴۸ ساعت از زمان برگزاری این مسابقه گذشته فرصت مناسب تری برای ورود به آن است.

 

Image result for ‫شجاعی حاج صفی مکابی‬‎

 

شرایط برای ورود به این مسئله می طلبد که دور از جانبداری و البته با رعایت این نکته که خط قرمزهای نظام جمهوری اسلامی چیست و چرا باید رعایت شود قلم را به نگارش واداریم. بی شک از بازی کردن این دو بازیکن مقابل نماینده رژیم صهیونیستی نمی توان به راحتی گذشت به خصوص که شکل پرداختن رسانه های اسرائیلی، فرانسوی و یونانی به این مطلب گواه این است که این موضوع فقط برای ایران مهم نبوده و همین نشان می دهد که ورزشکاران ایران در حوزه های مختلف تا چه اندازه باید مراقبت ویژه ای از خط قرمزها کنند. ابراز ناراحتی طیف های مختلف سیاسی و همچنین بخش زیادی از مردم در قبال حضور این دو بازیکن مقابل نماینده اسرائیل خود نشاندهنده این است که نباید به راحتی از آن گذشت و البته زنگ خطری است که خواسته و ناخواسته توسط این دو بازیکن به صدا در آمده است.

زنگ خطر به صدا در آمده تا نهادهای مختلف ورزش حواس‌شان به این باشد که چطور ورزشکاران را راهنمایی کنند و اجازه ندهند این چنین پشتوانه ای که با زحمت به دست آورند را با یک تصمیم اشتباه خراب کنند.

مسعود شجاعی و احسان حاج صفی بازیکنان امروز و دیروز فوتبال ملی ما نیستند و تخلف به این بزرگی و در عین حال عجیب از سوی این دو ملی پوش موجی از ناراحتی و حتی عصبانیت را نه بین فقط اهالی ورزش و فوتبال بلکه غیر ورزشی موجب شده است.

تبعات بازی کردن مقابل تیمی که نماینده طیف صهیونیست اشغالگر قدس است فقط یک مسابقه دادن نبوده و نخواهد بود. در سرزمینی که ورزشکاران به نام تر و صاحب موقعیت برای کسب مدال های جهانی و المپیک برای نشان دادن سیاست های کلان و اصولی نظام جمهوری اسلامی ایران حاضر نشدند مقابل این اسرائیلی های صهیونیست به مبارزه بپردازند گواه این موضوع است که دو ملی پوش فوتبالی ما باید خیلی عمیق تر به این مسئله نگاه می کردند و به همین راحتی از کنار این قرعه نمی گذشتند.

البته برای روشن شدن اذهان آن دسته از طیفی که با ورزش و قواعد بین المللی آن آشنایی کمتری دارند ذکر این نکته ضروری است که به دلیل حساسیت هایی که بر برخی مسائل وجود دارد عدم رویارویی با تیم های مختلف و نمایندگان از هر کشور و طیفی محرومیت های بین المللی وجود دارد و تنها دلیل تحت فشار قرار گرفتن دو ملی پوش فوتبال ایران برای حضور در میدان مقابل مکابی از رژیم اشغالگر قدس همین نکته بوده است که البته برای فرار از این وضعیت راهکارهای مناسبی پیش رو بوده که متاسفانه شجاعی و حاج صفی به این راهکارها توجهی نکرده اند.

چه بسا بوده اند لژیونرهایی در فوتبال ایران که با دانستن این موضوع که ممکن است در بازیهای لیگ قهرمانان اروپا و لیگ اروپا با نماینده اسرائیل روبرو شوند در همان زمان عقد قرارداد بندی را به قرارداد خود اضافه کرده اند مبنی بر اینکه مقابل چنین تیم هایی به میدان نمی روند. نمونه بارز و دم دستی این موضوع علیرضا جهانبخش است. مدیربرنامه های این بازیکن در یک تصمیم و اقدام هوشمندانه وقتی تیم آلکمار در اروپا با مکابی همگروه شد با مدیر این باشگاه هلندی جلسه ای را برگزار کرد و با توافق دو طرف جهانبخش در دو بازی رفت و برگشت مقابل تیم رژیم اشغالگر بازی نکرد. اکنون سوال این است که نقش مدیربرنامه های این دو بازیکن در این اتفاق چه بود؟

البته یادمان باشد که شجاعی و حاج صفی با همه تصمیم اشتباهی که برای بازی برگشت گرفتند برای بازی رفت که در سرزمین اشغالی قدس برگزار شد به این سفر نرفتند و باشگاه یونانی را مجاب کردند که حاضر نیستند به سرزمینی پا بگذارند که سیاست های کثیف و غلطی را در پیش گرفته است اما نقش مدیربرنامه های این دو بازیکن برای بازی برگشت کجا بود؟

درست سه روز قبل از برگزاری بازی باشگاه پانیونیوس یونان در بیانیه ای تاکید کرد که حاج صفی و شجاعی باید در بازی برگشت به میدان بروند. سوال این است بر فرض که این دو بازیکن تیم ملی ایران در تصمیم گیری خود دچار اشتباه شدند اما نقش فدراسیون فوتبال و روابط بین الملل فدراسیون چه می شود؟ آقایان؛ شما سه روز فرصت برای رایزنی با باشگاه یونانی داشتید تا دو ملی پوش خود را از این دوراهی نجات دهید. آیا ملی پوشان ایران در کشورهای اروپایی نیاز به مراقبت و کاور شدن ندارند؟

و اما مسئله مهمی که باعث شده تا فشارها از دوش کاپیتان تیم ملی و دیگر هم بازی ملی پوشش کم نشود این است که موجی از نگرانی بابت ریختن قبح بازی مقابل نمایندگان رژیم صهیونیستی به وجود آمده است که نمی تواند چندان هم جای نگرانی نداشته باشد اما جلوی ضرر را از هر جا که می شود گرفت باید گرفت. این اتفاق شاید یک درس بزرگ برای دیپلماسی ورزشی و حتی سیاسی ما باشد تا اجازه ندهیم ورزشکاران ما بدون مشاوره و هدایت شدن درست اقدام به رفتاری کنند که هم برای خودشان هزینه باشد هم برای مملکت‌شان.

در این بین خطای شجاعی و حاج صفی  اهمیت بسیار دارد ومسئولان باید با این موضوع برخورد کنند.

همچنین شجاعی و حاج صفی باید ابراز پشیمانی کرده و با دلجویی از ورزشکاران ما که می توانستند در آوردگاه‌های مهم و بزرگ کسب مدال کنند اما برای خط قرمزهای نظام اهمیت قائل شدند هرچه زودتر عذرخواهی کنند تا بیش از این ورزش و فوتبال ملی ایران دچار خدشه نشود.

 

کمیسیون امنیت ملی بازی دو ورزشکار ایرانی مقابل تیمی از رژیم صهیونیستی را محکوم کرد

سیدحسین نقوی نماینده مردم ورامین و سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به ارائه گزارشی از جلسه فوق‌العاده صبح امروز کمیسیون متبوعش پرداخت و اظهار داشت: در ابتدای جلسه امروز، گزارشی از سفر برخی اعضای کمیسیون امنیت ملی اخیر به ترکیه، قطر و عمان ارائه شد و پیرامون روابط ایران و ترکیه و همچنین روابط ایران و همسایگان بحث شد.

خبرگزاری فارس: کمیسیون امنیت ملی بازی دو ورزشکار ایرانی مقابل تیمی از رژیم صهیونیستی را محکوم کرد

وی افزود: بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این جلسه تأکید کرد که بهبود مناسبات، بهره‌وری از ظرفیت‌ متقابل همسایگان و روابط متقابل، نقش محوری در سیاست خارجی و دیپلماسی عمومی دارد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: در این جلسه، قرار گرفتن دو ورزشکار ایرانی در قالب یک باشگاه‌ خارجی در مقابل تیم ورزشی رژیم صهیونیستی مطرح شد که کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ضمن محکوم کردن حرکت این دو ورزشکار، بار دیگر از همه ورزشکاران و قهرمانان به نام کشور که با گذشتن از مدال‌های رنگارنگ و مقامات ورزش جهانی، در برابر ورزشکاران رژیم غاصب، اشغالگر، کودک‌کُش، متجاوز و جنایتکار قرار نگرفتند و با احترام گذاشتن به حقوق‌بشر و در حمایت از همه مظلومانی که مورد ظلم رژیم نامشروع صهیونیستی از غزه تا لبنان، قرار گرفتند، به مقامات و جایگاه‌های قهرمانی پشت پا زدند و از این ورزشکاران تقدیر و تشکر شد.

وی افزود: کمیسیون امنیت ملی اعلام کرد که پذیرفتن بازی در مقابل ورزشکاران رژیمی که جز اشغال، آدم‌کُشی، تجاوز و خیانت در تاریخ بشر، ارمغان دیگری برای بشریت نداشته، بی‌احترامی به حقوق هزاران شهید و آواره و آسیب‌دیده از رژیم غاصب صهیونیست است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه تصریح کرد: قطعاً در این راستا، مسئولین ذی‌ربط اقدامات و تصمیمات لازم را اتخاذ خواهند کرد.

 

آذرنوش: اقدام حاج‌صفی و شجاعی شوکه‌کننده بود/توضیحات ملی‌پوشان می‌تواند باعث آرامش شود

رئیس سازمان بسیج ورزشکاران گفت: دو ملی‌پوش ایران می‌توانستند برای احترام به ملت شریف ایران و ورزشکارانی که تا آستانه مدال المپیک و جهانی قرار داشتند اما ترجیح دادند مقابل نماینده رژیم غاصب صهیونیستی قرار نگیرند، از حضور در این دیدار امتناع کنند.

داود آذرنوش گفت: اقدام دو ملی‌پوش ایران برای عدم رویارویی با نماینده رژیم اشغالگر قدس در دیدار رفت و عدم حضور در این کشور جای تقدیر و تشکر دارد اما حضور آن‌ها در دیدار برگشت اقدامی شوکه‌کننده بود.

وی افزود: اگر چه آن‌ها محدودیت‌هایی در رعایت قوانین بین‌المللی و قرارداد حرفه‌ای خود با باشگاه اروپایی داشتند و به نوعی این موضوع مانعی بر سر راه آن‌ها بود اما دو ملی‌پوش ایران می‌توانستند برای احترام به ملت شریف ایران و ورزشکارانی که تا آستانه مدال المپیک و جهانی قرار داشتند اما ترجیح دادند مقابل نماینده رژیم غاصب صهیونیستی قرار نگیرند، از حضور در این دیدار امتناع کنند.

آذرنوش ادامه داد: سازمان بسیج ورزشکاران این اقدام را محکوم می‌کند البته تصمیم گیرى در مورد این دو بازیکن ملى پوش را در حیطه اختیارات فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش و جوانان آن‌هم منوط به بررسى تمام جوانب و شنیدن اظهارات این ملى پوشان می‌داند.

رئیس سازمان بسیج ورزشکاران خاطرنشان کرد: ما مطمئن هستیم مردم فهیم کشورمان پس از شنیدن توضیحات و دلایل این دو ملی‌پوش کشورمان به آرامش خاطر خواهند رسید و راحت‌تر در این باره قضاوت خواهند کرد.

 

هاشمی‌طبا :ورزشکاران ما به خاطر شرافت‌شان مقابل نمایندگان رژیم‌صهیونیستی حاضر نمی‌شوند

مصطفی هاشمی‌طبا درباره دو فوتبالیستی که مقابل نماینده رژیم اشغالگر قدس به میدان رفتند اظهار داشت: این دو ورزشکار نباید بازی می‌کردند آنها می‌توانستند در قراردادشان این بند را بیاورند که اختیار دارند در ۳-۲ بازی به میدان نروند. این موضوع باید در قراردادشان پیش‌بینی می‌شد و آنها باید در زمان نوشتن قرارداد راهنمایی می‌شدند.

وی افزود: ما نباید موضوع را دولتی کنیم،چرا که ورزشکاران ما به خاطر شرافتشان با رژیم غاصب صهیونیست بازی نمی‌کنند. از طرفی قانونی هم نداریم که به ورزشکار ایران بگوید نباید مقابل نماینده رژیم صهیونیستی به میدان برود بنابراین فکر می‌کنم فدراسیون فوتبال نباید در این خصوص عکس‌العمل خاصی داشته باشد چرا که ممکن است دخالت دولت مطرح شده و فدراسیون فوتبال محروم شود.

کاندیدای ریاست جمهوری در  ادامه صحبت‌هایش یادآور شد: باید قبل از وقوع اتفاق این موضوع را پیش‌بینی می‌کردند. وقتی قرارداد براساس نظرات طرف مقابل نوشته می‌‌شود چنین اتفاقی رخ می‌دهد. همین که مردم این موضوع را تقبیح کردند کافی است و فدراسیون بهتر است عکس‌العملی نشان ندهد.

هاشمی‌طبا در پاسخ به این سوال که شما سال‌ها در ورزش حضور داشتید و بارها شاهد بودیم ملی‌پوشان ما مقابل رژیم صهیونیستی بازی نمی‌کردند،‌ تصریح کرد: ما با روش‌ها و دستورالعمل‌هایی که داشتیم این موضوع را خنثی می‌کردیم؛ البته آنها بهانه داشتند و می‌گفتند ما تبعیض نژادی داریم در حالی که دو انسان در حال ورزش هستند اما فکر می‌کنم این دو فوتبالیست می‌توانستند بدون اینکه اسم خاصی از تیمی بیاورند می‌توانستند در قراردادشان این اختیار را پیش‌بینی کنند که در چند مسابقه شرکت نکنند.

 

 

 


 

telegram.me/jajinnews

 

 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.