شایعترین عارضه مصرف مواد مخدر صنعتی چیست ؟
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: افسردگی، شایعترین بیماری ناشی ازمصرف مواد مخدر صنعتی، شیمیایی و روانگردانها در میان نوجوانان و جوانان است.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، علی معتمد گفت : مصرف مخدرهای صنعتی، شیمیایی و روان گردان ها علاوه بر ضعیف شدن جسم، از لحاظ روانی نابود کننده است. این مواد از عوامل تاثیرگذار بیماریهای روانی است که متاسفانه به قیمت بسیار پایین و حتی با پولهای تو جیبی کم، قابل دسترسی است.
وی افزود:افسردگی از بیماری هایی است که مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی یکی از عوامل بروز آن است و ضرورت دارد در مداخلات پیشگیرانه توجه به بهداشت روح و روان در برنامههای مبارزه اجتماعی با مواد مخدر قرار گیرد و خانواده ها با ارتباط گیری با مراجع ذیصلاح زمینه افزایش و آگاهیها روانی فرزندان و حتی خود را افزایش دهند.
این متخصص اعصاب و روان با تاکید بر تقویت برنامههای جنبی خانوادگی ادامه داد: تخلیه هیجانات خیلی مهم است و متاسفانه نوجوانان و جوانان به دلیل تصورات کاذب واشتباه مصرف مواد توهم زا را راهی برای تخلیه این هیجانات می پندارند و کمبود امکانات خانواده را نیز بهانه قرار می دهند، درحالی که باید آگاه باشند که استفاده از مخدرهای صنعتی و شیمیایی آسیب جدی به سیستم مغزی ، وارد و بروز بیماری های روانی را تشدید می کند.
معتمد تصریح کرد: اصول بهداشت روان بسیار ساده و قابل پیشگیری است، ولی وقتی بیماری ایجاد شد خانوادهها باید برای درمان هزینههای زیادی را پرداخت کنند.
وی با ابراز تاسف از اینکه این روزها برخی از آرایشگاهها و باشگاههای ورزشی به بازاری برای عرضه و مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی تبدیل شده است، گفت: بروز این گونه مسایل ناشی از فقر فرهنگی است و برخی از اماکن ما برای ایجاد نوعی شرایط خاص ظاهری متوسل به هر چیزی بدون در نظر گرفتن پیامدهای سنگین و ناخوشایند آن میشوند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد:مخدرهای صنعتی و شیمیایی به لحاظ جسمی و روانی مشکلات عدیدهای را به وجود میآورند و روی انتقالدهندههای شیمیایی مغز تاثیر میگذارند، بنابراین ما شاهد مشکلات رفتاری مانند پرخاشگری، کمطاقتی، روانپریشی و تغییر سبک رفتاری هستیم .
به گفته معتمد، با توجه به اهمیت موضوع اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی و مقابله با آن ، ضرورت دارد مسئولان و کارشناسان با هم فکری و برنامهریزی مدون در جهت پیشگیری اولیه و عدم بروز بیماریهای روانی تلاش کنند.
وی افزود:آموزش خانوادهها و نوجوانان در مدارس و مراکز آموزش عالی، میزان آگاهی آنان را بالا برده می برد و همچنین فضایی جهت برقراری ارتباط موثر و مناسب والدین با فرزندان محسوب می شوند؛ ضمن اینکه ایجاد فضاهای تفریحی مناسب هم به لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ فرهنگی و اجتماعی برای خانوادهها و فرزندانشان کمک اساسی جهت جلوگیری از گرایش افراد نسبت به مصرف مواد مخدر خواهد بود.
telegram.me/jajinnews
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰