سیر نزولی جمعیت در ژاپن رکورد زد

تعداد باروری زنان سراسر دنیا در سال های اخیر کاهش چشمگیری داشته است؛ آمارهای دولتی نشان می دهد که به رغم تلاش های دولت ژاپن در راستای بهبود شرایط فرزند آوری، این کشور سال ۲۰۱۸ میلادی بیشترین نرخ کاهش جمعیت طبیعی را تجربه کرده است.

کد خبر : 91751
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 دی 1348 - 3:30

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین، بر اساس گزارش منتشر شده توسط وزارت بهداشت، کار و رفاه ژاپن، سال ۲۰۱۸ میلادی آمار تولدهای ثبت شده در این کشور به پایین ترین میزان خود در سال های اخیر رسیده است، آمار نشان می دهد نوزادان متولد شده در سال ۲۰۱۸ به ۹۲۱ هزار نفر کاهش یافته که از شروع این آمارگیری در سال ۱۸۹۹ میلادی، کمترین نرخ تولد ثبت شده در این کشور بوده است.

بنا بر این گزارش، میزان مرگ و میر در سال ۲۰۱۸ نیز با تعداد ۱٫۳۶۹ نفر بیشترین میزان (بعد از کشته های جنگ) را به خود اختصاص داده است.
ژاپن کشوری با جمعیت پیر است بدین معنی که ۲۰ درصد از جمعیت این کشور بیش از ۶۵ سال سن دارند. این کشور در حال حاضر ۱۲۴ میلیون نفر جمعیت دارد که انتظار می رود به ۸۸ میلیون نفر در سال ۲۰۶۵ میلادی کاهش یابد.
سی ان ان در این باره نوشت، «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن، قصد دارد تا از کاهش جمعیت به پایین تر از ۱۰۰ میلیون نفر جلوگیری کند به همین دلیل از تخصیص بسته هزینه ای ۱۸ میلیارد دلاری برای گسترش مهد کودک ها و مراکز نگهداری رایگان برای کودکان ۳ تا ۵ سال و کمک هزینه به خانواده های کم درآمد که کوکان ۲ سال یا کمتر دارند، خبر داد.
روند کاهش جمعیت تنها مختص ژاپن نیست، به طور کلی تعداد بارداری زنان در سراسر جهان به طرز چشمگیری کاهش داشته و شماری از کشورها را با امکان کاهش جمعیت مواجه کرده است. در سال ۱۹۵۰ چنین وضعیتی در هیچ کشوری در جهان وجود نداشت اما امروزه نرخ باروری در شماری از کشورهای جهان در اروپا، ایالات متحده، کره جنوبی، استرالیا وچین کاهش چشمگیری داشته است. از دلایل این کاهش می توان به مسائل مالی و اجتماعی و ورود زنان به عرصه کار و تحصیل اشاره کرد.
البته کاهش نرخ باروری در این کشورها لزوما به معنی کاهش فوری جمعیت نیست زیرا علاوه بر نرخ زاد ولد، نرخ مرگ و میر و مهاجرت نیز تعیین کننده جمعیت یک کشور است. ژاپن اخیرا به دلیل کمبود نیروی کار، قانونی مبنی بر جذب نیروی کار متخصص و غیر متخصص خارجی تصویب کرده است که با مخالفت برخی نمایندگان و شهروندان این کشور رو به رو شده است.
ایتالیا نیز از جمله کشورهایی است که با کاهش چشمگیر جمعیت رو به رو بوده به نحوی که جمعیت این کشور از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ تقریبا ۶۸ هزار نفر کاهش یافته است. دولت برای ترغیب خانواده ها به داشتن فرزند بیشتر قانونی تصویب کرده است که طی آن به خانواده هایی که فرزند سوم خود را به دنیا بیاورند یک قطعه زمین کشاورزی داده می شود.
به دلیل کاهش نرخ باروری انتظار می رود جمعیت کره جنوبی در ۱۰ سال آینده کاهش چشمگیری داشته باشد. یارانه نقدی دولت – که به صورت ماهیانه به بیشتر والدین واجد شرایط و برای ترغیب افراد بر فرزند آوری پرداخت می شود – تاکنون تغییری در این روند ایجاد نکرده است. با توجه به مطالعات و داده های موسسه تحقیقاتی بروکینگز، اگر روند نزولی فرزند آوری در کره جنوبی ادامه یابد این کشور ممکن است با خطر انقراض نسل مواجه شود

 



 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

یک × چهار =