سید حسن نصرالله: حزب الله مدافع منافع ملت لبنان است/آمریکایی‌ها وقیحانه در لبنان دخالت می‌کنند

سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان تاکید کرد آمریکایی‌ها به شکل وقیحانه و علنی در تظاهرات لبنان دخالت می‌کنند.

کد خبر : 109349
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 دی 1348 - 3:30

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری تسنیم، سید حسن نصرالله در سخنانی تلویزیونی درباره آخرین تحولات سیاسی لبنان گفت : هنگامی که در هر کشوری در جهان اعتراضاتی رخ می‌دهد، می‌بینیم که آمریکایی‌ها به سرعت در آن دخالت و تلاش می‌کنند از این اعتراضات سوء استفاده کرده و در راستای خدمت به منافع و طرح‌هایشان و نه خواسته‌های معترضان، بر موج اعتراضات سوار شوند.

این چیزی بود(دخالت آمریکا و موج سواری بر روی اعتراضات) که در بهار عربی و آمریکای لاتین، هنگ کنگ و حتی کشورهای همپیمان ایالات متحده آمریکا رخ داد، این رفتار کلی آمریکایی‌ها و یک پایه و اساس است.

در ارتباط با اعتراضات در لبنان، ما سخنان مقامات مختلف آمریکایی را شنیدیم، از جمله سخنانی را که نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد بیان کرد و آنچه را پامپئو(وزیر خارجه آمریکا) گفت، سخنان این مقام آمریکایی که به طور مستقیم درباره لبنان سخن گفت و مقامات برخی کشورها این است که آنها به دنبال نتیجه‌ای هستند تا بر ایران فشار وارد کنند.

آمریکا تصور کردند که اعتراضات در لبنان، علیه ایران و مقاومت است، با وجودی که چنین چیزی رخ نداده و خواسته‌ها با مسائل معیشتی و سیاسی مرتبط بوده است.

آیا آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها واقعا خواهان کمک به ملت لبنان هستند یا اینکه به دنبال باج خواهی از این مردم هستند؟ معادله آمریکا آمریکایی‌ها برای لبنان این است که شما از عناصر قدرت خود چشم پوشی کنید به امید اینکه به شما کمک کنیم، آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها طی دهه‌های گذشته از حل مشکلی که مقاومت برای آنها ایجاد کرده، عاجز نشان داده‌اند و به همین سبب برای بهره‌برداری و باج خواهی از مردم لبنان در این زمینه تلاش می‌کنند.

آمریکا در لبنان یا خودشان را فریب می‌دهد یا جهان را، یا اینکه کسانی هستند که دولت آمریکا را درباره اوضاع لبنان گمراه می‌کنند، علت بسیاری از شکست‌های آمریکا در جهان، اطلاعات غلط و گمراه کننده‌ای است که مزدورانش در اختیارش قرار می‌دهند.

حزب الله خطری برای منافع و طرح‌های آمریکایی است نه برای منابع لبنان، حزب الله مدافع منافع و عزت لبنان است.

اسرائیل در مرزها  دیوار می‌سازد، زیرا مقاومت این مسئله را به دولت لبنان واگذار کرده است، اگر مقاومت می‌گفت که امکان احداث دیوار(برای رژیم صهیونیستی) وجود ندارد، حتما اسرائیل هزار بار در این زمینه فکر می‌کرد و عواقبش را در نظر می‌گرفت، همین مسئله درباره ورود به آب‌های منطقه‌ای برای اکتشاف نفت صدق می‌کند.

آمریکا به دنبال حل مشکلات خود و مشکلات اسرائیل است و حزب الله مشکلی برای آنهاست، حزب الله خطر نخست برای طمع‌ورزی‌های اسرائیلی در زمین، آب‌ها و نفت است، دولت آمریکا از آنچه جریان دارد، سو‌ء‌استفاده می‌کند، همچنین شاهد تلاش اسرائیل برای سوء استفاده از آنچه جریان دارد برای اقدام  علیه حزب  الله یا دستیابی به  امتیازهای مشخصی در موضوع نفت و گاز هستیم.

(در اشاره به اقدام برخی طرف‌ها در تحریف اظهارات ایرانی‌ها) برخی گمان می‌‌کنند که اگر ایران را هدف هجمه قرار دهند، این کشور بر همپیمانانش برای پاسخ اتکا خواهد کرد، اینجا من اطلاعات دقیق ارائه می‌کنم، ایران خودش به هر کسی که به آن تعرض کند، پاسخ خواهد داد و نمی‌پذیرد که سکوت کند یا همپیمانان به آن پاسخ دهند،‌اما اینکه همپیمانان ایران چگونه تعامل خواهند کرد، مسئله‌ای مختص خودشان است(به دیگران ربطی ندارد)، اگر اسرائیل قصد حمله به  ایران را داشته باشد، ایران خود پاسخش را خواهد داد.

برخی طرف‌های خارجی به عمد به تحریف اظهارات برخی مسئولان ایرانی یا خبرسازی درباره آن با هدف تحریک برخی لبنانی‌ها علیه ایران و در تنگنا قرار دادن ریاست جمهوری(میشل عون)،‌حزب الله و دیگر همپیمانان روی آورده‌اند. این اظهارات که به مسئولان ایرانی نسبت داده می‌شود مبنی بر اینکه در صورت حمله اسرائیل، ایران از خاک لبنان، تل آویو را هدف قرار خواهد داد، با روش معمول در ایران تضاد دارد.

(در موضوع تشکیل دولت) قبلا هم به صراحت و وضوح اعلام کردم که ما با  استعفای دولت مخالفیم، زیرا تشکیل دولت جدید زمان می‌برد، در حالی که موضعیت اقتصادی و معیشتی تحمل خلاء را ندارد،‌هنگامی که نخست وزیر(سعدالحریری)  استعفا کرد، برای برخی در ظاهر اینگونه تداعی و تصور شد که یک پیروزی‌ برایشان محقق شده، در حالی که واقعیت این است این استعفا زمان را هدر داد، به اعتقاد من، (با  استعفا) اوضاع با گرانی و افزایش قیمت‌ها و دیگر امور معیشتی ، اقتصادی و پولی بدتر شد، اگر دولت می‌ماند(استعفا نمی‌داد) و تظاهرات هم ادامه می‌یافت، به این وضعیتی که اکنون در آن قرار داریم، نمی‌رسیدیم، پس از استعفا، سخن از پرونده معیشتی به جای دیگر منتقل شده است.

اگر دولت می‌ماند، وضعیت بهتر می‌شد، و اعتراضات هم ادامه می‌یافت، ولی اگر دولت می‌ماند، مسائل زیادی به نفع ملت لبنان محقق می‌شد.

امروز ما امیدوار هستیم که رایزنی‌ها کامل شود و فردی که بالاترین میزان آرا را کسب کند، مامور تشکیل دولت شود،‌ولی عملیات تشکیل  دولت، هرگز آسان نخواهد بود، که همه  این موارد به معنای تلف شدن زمان در برابر لبنانی‌هاست.

اوضاع دشوار کشور نیاز به دولتی دارد که به مسئولیت‌های خود عمل کند، چنین دولتی نباید یکدست و از یک طیف باشد، زیرا در این صورت اوضاع را متزلزل خواهد کرد، حل بحران به همبستگی و همکاری همگان دارد.

مخالفت ما با دولت یکدست به خاطر منافع ملی است، هنگامی که آنها اکثریت پارلمانی را در اختیار داشتند، ما خواستار دولت وحدت ملی شده بودیم، و  امروز هم که ما اکثریت پارلمانی را در اختیار داریم، خودمان به همین درخواست(دولت وحدت ملی) پایبند هستیم.

در گروه سیاسی ما(جریان هشتم مارس)، نظرات درباره دولت یکدست بر اساس ارزیابی منافع متفاوت است، ما در حزب  الله و جنبش امل با تشکیل چنین دولتی مخالفت کردیم، زیرا مسئولیت ملی اقتضا می‌کند که همه در دولت حضور داشته باشند و برای نجات کشور با یکدیگر همکاری کنند.

از جمله گزینه‌هایی که مطرح شده، این است که ما و همپیمانان(جریان ملی آزاد، جنبش امل…) از دولت خارج شویم و گروه دیگر(جریان ۱۴ مارس) دولت را  تشکیل دهد، البته ما هرگز با چنین گزینه‌ای به خاطر منافع کشور موافقت نمی‌کنیم، گزینه‌های دیگری که مطرح شده، تشکیل دولت مشارکت ملی یا دولت فراگیری که بیشترین نمایندگی گروه‌ها را داشته باشد، همچنین چندین نام برای تصدی نخست وزیری مطرح شد که ما با آن موافقت کردیم، به دلیل اینکه سعد الحریری هم موافق آن است، شد آنچه نباید می‌شد و رایزنی‌ها به تاخیر افتاد، گزینه سوم، تشکیل دولت به ریاست سعدالحریری است، ولی این گزینه هم محقق نشد، زیرا وی برخی شروطی مطرح کرد که منجر به انتقال به گزینه چهارم شد بر این است که فردی ریاست دولت را برعهده بگیرد که حریری وی را معرفی کرده یا با آن موافقت کند و همچنین اکثریت پارلمان با آن موافقت کنند.

در حال حاضر، راه حل در گزینه سوم یا گزینه چهارم است، نکته مهم این است که دولت نجاتی تشکیل شود که قادر به اصلاح باشد که این مسئله مستلزم مشارکت همگان است،‌ما بر این نکته پافشاری می‌کنیم که جریان ملی آزاد(به ریاست جبران باسیل داماد میشل  عون) در این دولت شرکت کند، همانطور که بر مشارکت جریان المستقبل(به ریاست سعدالحریری) هم پافشاری کردیم.

تا این ساعت که درباره نام مشخصی توافق به دست نیامده است و ما امیدواریم که رایزنی‌های روز دوشنبه به مامور شدن فردی برای تشکیل دولت منجر شود که از آرای لازم برخوردار شود، پس از مامور شدن، درباره دولت و ترکیب آن صحبت می‌کنیم، ما تلاش می‌کنیم که برای تشکیل دولت در اسرع وقت، همکاری کنیم.

ما هیچ مشکلی با مشارکت جنبش(اعتراضی) در دولت نداریم،‌ولی مشکل این است که چه کسی وزیران جنبش را معرفی خواهد کرد، این معضلی است که ما هنگام مامور شدن نخست وزیر با آن روبرو خواهیم شد.

از همه کسانی که در قبال بسته شدن راه‌ها صبر پیشه کردند، تشکر می‌کنم، هدف از این اقدامات، به راه انداختن هرج و مرج فراگیر بود، امروز هم از مردم می‌خواهم بیشتر صبر کنند و تا کنون هم مردم موفق شده‌اند که در دام فتنه و درگیری‌ها گرفتار نشوند.

بدیهی و روشن است که جدیت بالای ارتش و نیروهای امنیتی لبنان به باز شدن راه‌ها پس از بستن آن و کنترل اوضاع امنیتی منجر شد.

برادران در حزب الله  و جنبش امل، کمیته‌هایی برای کنترل هواداران تشکیل دادند، با وجودی که آنها در معرض اقدامات تحریک آمیز گسترده‌ای قرار داشتند، ما برای مهار خیابان(هواداران) تلاش کردیم، با وجود حالت خشمی که وجود داشت، ولی باید به آگاهی و کنترل اعصاب و صبر و تحمل آراسته شد.

(در خصوص وضعیت معیشتی و نقش دولت پیشبرد امور)،‌نباید در خصوص مسائلی همچون سرقت و … در اعتراضات اخیر مماشات کرد، زیرا مسئله‌ای خطرناک است، با توجه به وضعیت دشوار معیشتی، ما از دولت پیشبرد امور می‌خواهیم به ماموریت خود در چارچوبی که قانون به آن اختیارات می‌دهد، برای حل مشکلات بپردازد، به ویژه با توجه به اینکه تشکیل دولت(جدید) به زمان بیشتری نیاز دارد، تا آن زمان، مردم باید به مسئولیت خود که ما آن را همبستگی اجتماعی می‌نامیم، عمل کنند.

(در موضوع گرانی و افزایش قیمت‌ها) ما به هر کس قیمت‌ها را افزایش دهد و سود بالایی دریافت کند، می‌‌گوییم اکنون اوضاع به همبستگی همه نیاز دارد، زیرا افزایش قیمت‌ها جایز نیست، بلکه از آنها می‌خواهم سودشان را کاهش دهند، در خصوص تمام آنچه با مردم ارتباط دارد اعم از نان و دارو و سوخت، هیچ کس نباید با آن بازی و تجارت کند، نباید کالاهای اساسی زندگی مردم وارد عملیات فشار شود.


 

 

 

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سه × سه =