سوال از رئیسجمهور خلاف قانون اساسی است
معاون پارلمانی رئیسجمهور گفت: سوال از رئیسجمهور خلاف قانون اساسی و خلاف قانون آیین نامه داخلی است.
به گزارش پایگاه خبری “ججین”، حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیسجمهور در پایان جلسه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران درباره سوال از رئیسجمهور که امروز در صحن مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد، گفت: مردم عزیز و شریف ایران عنایت دارند که سوال از رییسجمهور ابتدا در سال گذشته مطرح شد. نمایندگان رییسجمهور تعیین شدند و در جلسه کمیسیون مربوطه پاسخ دادند.
وی افزود: در فاصله کوتاهی سوال دوم مطرح شد مجددا نمایندگان رییسجمهور در کمیسیون حاضر شدند و به نمایندگان پاسخ دادند، آنها هم قانع شدند.
معاون پارلمانی رئیسجمهور با بیان اینککه سوال اول و دوم از حد نصاب قانونی افتاد، اظهار داشت: در فاصله کوتاهتر سوال سوم از رییسجمهور مطرح شد و مجددا نمایندگان رییسجمهور در کمیسیون حضور پیدا کردند و تعدادی از نمایندگان قانع شدند و سوال سوم هم از حد نصاب خارج شد.
امیری ادامه داد: سوال چهارم را آقایان مطرح کردند، نمایندگان آقای رییسجمهور در جلسه کمیسیون اقتصادی حضور پیدا کردند و توضیح دادند. با توضیح نمایندگان سوال چهارم هم از حد نصاب قانونی افتاد. متاسفانه سوال کنندههای محترم رفتند تعدادی امضا جمع کردند چون از نظر آییننامه داخلی مجلس نمیشد سوال کنندهها مجددا امضا الحاق کنند و مجلس قبول نکرد.
وی با بیان اینکه متاسفانه تعدادی از آقایان سوالکننده رفتند با تعدادی از کسانی که از سوالشان منصرف شده بودند و قانع شده بودند، صحبت کردند و آنها را وادار کردند که از انصرافشان، انصراف دهند، تصریح کرد: سوال حق مجلس است. تحقیق و تفحص حق مجلس است. استیضاح حق مجلس است. قانون اساسی این حق را به مجلس شورای اسلامی داده اما باید از این حق قانونی استفاده کرد. آنچه که اتفاق افتاد کاملا خلاف اصول مسلم حقوقی است، و سوال از رئیسجمهور خلاف قانون اساسی و خلاف قانون آیین نامه داخلی است. هر حقوقدان یا هر حقوقخوانی هم در این کشور میداند که انکار بعد از اقرار مسموع نیست.
معاون پارلمانی رئیسجمهور با اشاره به اینکه کسی که آمد از سوالش انصراف داد مجددا انصراف از انصراف در هیچ جای قانون پیش بینی نشده است، خاطرنشان کرد: مجلس براساس قانون آییننامه داخلی اداره میشود. آیین دارد و به همان شکلی که ما در حقوق خصوصی میگوییم اصل بر اهلیت است در حقوق عمومی میگوییم اصل بر عدم صلاحیت است، در هیج جای قانون و آیین نامه داخلی مجلس انصراف از انصراف پیش بینی نشده است و متاسفانه این عمل کاملا خلاف قانون اتفاق افتاده است.
امیری با تاکید بر اینکه از کلیه ظرفیتهای قانونی باید استفاده کنیم و کشور باید براساس قانون اداره شود، ابراز داشت: کشور براساس قانون اساسی باید اداره شود. آقای رییسجمهور سوال، استیضاح، تحقیق و تفحص و اعضای دولت به همین نحو حق مجلس میدانند اما باید از این حق به شکل قانونی استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه برای آنچه که اتفاق افتاده بنده حاضرم در تلویزیون مناظره کنم، بیان کرد: طرح سوالهای متعدد از آقای رییسجمهور جز هدف سیاسی به دنبال اینکه مشکل مردم و مملکت را حل کند، نیست. سوالهایی که از آقای رییس جمهور مطرح شده تکراری است و در صلاحیت وزارتخانهها است. قانون عادی و قانون اساسی وظایف رییسجمهور را مشخص کرده است.
معاون پارلمانی رئیسجمهور اضافه کرد: سوالهایی که مطرح شده در چهارچوب وظایف رییسجمهور نیست. در صلاحیت دستگاههای دیگر است که در این خصوص حاضرم من در هرجایی که نمایندههای سوالکننده بخواهند مناظره انجام دهم.
امیری درخصوص اعلام وصول استیضاح وزیر تعاون یادآور شد: در تماسی که با مجلس گرفتم همکاران من گفتند که سوال آقای ربیعی اعلام وصول شده که قاعدتا این استیضاح باید در کمیسیون تخصصی مربوطه مطرح شود و پس از آن اگر قانع نشدند به صحن بیاید مطرح شود که متاسفانه شنیدم این سوال هم اعلام وصول شده که بعدا در این خصوص هم صحبت میکنم.
برچسب ها :ججین ، حسینعلی امیری ، سوال از رئیس جمهور
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰