سرودهای فراموش ناشدنی

سرودهای انقلابی یکی از هویت ها و مشخصه های انقلاب اسلامی ایران است که با خاطره بازی با آنها می توان به سالیان اوایل انقلاب و شور و حال آن زمان بازگشت.

کد خبر : 61102
تاریخ انتشار : سه شنبه 17 بهمن 1396 - 6:36

 

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین“،   بهمن سال ۱۳۵۷، پرغرورترین ماه در تاریخ انقلاب اسلامی است؛ زمانی که این انقلاب پس از سال ها تلاش و مجاهدت بی وقفه مردم این آب و خاک، خون دل خوردن ها، شهید دادن ها و رنگین شدن بستر خیابان ها با خون جوانان وطن، در نهایت با رهبری داهیانه امام راحل به ثمر نشست.

 

 

در این زمان سرودهای خاص و منحصر به فردی ساخته و پخش شد که دانش آموزان همه مقاطع، در سالیان بعد آنها را در جشن های دهه فجر در مدارس می خواندند. سرودهای زیبایی که هنوز در ذهن دانش آموزان نقش بسته، تداعی و طنین انداز می شود.

 

 

دهه فجر انقلاب اسلامی، خاطرات ارزشمند روزهایی را در خاطرها زنده می کند که با مجاهدت مردان و زنان غیور کشورمان رقم خورد و سرودهای انقلابی پیام های ماندگار انقلاب اسلامی را بازخوانی می کند.

 

 

پایگاه خبر ججین

 

 

 

یکی از این سرودها «۲۲ بهمن» بود با همان حالت موسیقیایی زیبایش با این شروع: «۲۲ بهمن، ۲۲ بهمن، روز از خود گذشتن، روز پیروزی ما، روز شکست دشمن…».

 

 

سرود دیگری که از خاطره ها محو نمی شود، «بهمن خونین جاویدان»است؛ به خوبی به یاد می آوریم زمانی که در دوران کودکی در مدرسه این سرود را می خواندیم معنا و مفهوم آن را مانند نثر سنگین گلستان سعدی متوجه نمی شدیم و تنها آن را از بر می کردیم و می خواندیم. این سرود خاطره انگیز در دومین سالگرد پیروزی انقلاب در فضای پرشور آن سال ها در صدا و سیمای مرکز فارس تولید شد و بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفت: «آمده موسم فتح ایمان، شعله زد بر افق نور قرآن، در دل بهمن سرد تاریخ، لاله سر زد ز خون شهیدان …».

 

 

«ایران ایران ایران» با صدای رضا رویگری از جمله سرودهایی بود که هنوز هم تاثیرگذاری اش را از دست نداده است؛ «ایران ایران ایران رگبار مسلسل ها، ایران ایران ایران مشت شده بر ایوان، الله الله الله ، لا اله الا الله …»

 

 

«خمینی ای امام» که هنوز سرودش توسط مارش نظامی در برنامه های تجدید میثاق با امام راحل در حرم بنیانگزار انقلاب اسلامی طنین انداز می شود، یکی دیگر از سرودهای زمان انقلاب است. استاد حمید سبزواری شاعر آن بود و کار، بصورت گروهی در دوازده بهمن ماه ۱۳۵۷ هنگام ورود امام خمینی به ایران در فرودگاه مهرآباد مقابل حضرت امام (ره) و جمع میلیونی استقبال کنندگان اجرا شد؛ «ای مجاهد ای مظهر شرف، ای گذشته زجان در ره هدف…» .

 

 

یکی دیگر از سرودهای ماندگار در تاریخ انقلاب اسلامی «بهاران خجسته باد» است؛ «هوا دلپذیر شد، گل از خاک بردمید، پرستو به بازگشت زد نغمـهٔ امید، به جوش آمدست خون درون رگ گیاه، بهار خجسته فال خرامان رسـد ز راه…» (البته درک این شعر هم برای دانش آموزان ابتدایی سخت بود).

 

 

از دیگر سرودهای خاطره انگیز دهه انقلاب را می توان «بوی گل سوسن و یاسمن آید» عنوان کرد که این گونه آغاز می شود: «بوی گل سوسن و یاسمن آید، عطر بهاران کنون از سفر آید، جان زتن رفتگان سوی تن آید، رهبر محبوب خلق از سفر آید…».

 

 

«به لاله در خون خفته» نام سرود دیگری است که در آن ایام یاد و خاطره شهدای عزیز را در راه به ثمر نشستن انقلاب، در اذهان زنده می کرد؛ «قسم به اسم آزادی، به لحظه‌ای که جان دادی، به قلب از هم پاشیده، شهید در خون غلتیده، که راه ما، باشد آن، راه تو، ای شهید، همه به پیش، همه به پیش، به یک صدا، جاویدان ایران عزیز ما…».

 

 

سرود «برخیزید» با شعری از استاد مرحوم حمید سبزواری پس از ورود امام خمینی(ره) به ایران و حضور ایشان در بهشت زهرا(س) هنگام اولین سخنرانی تاریخی امام انقلاب توسط گروه سرود انقلابی اجرا شد: «برخیزید برخیزید برخیزید، برخیزید ای شهیدان راه خدا، ای کرده بهر احیای حق جان فدا، کز قطره قطره‌ی خون پاک شما…».

 

 

«الله الله تو پناهی بر ضعیفان یا الله» هم نام یکی دیگر از سروده های استاد سبزواری است که زمان انقلاب با صدای محمد گلریز خوانده شد: «الله الله تو پناهی بر ضعیفان یا الله …، در جواب یک ندا خلقی آمد به خروش، گفت هان ای زن و مرد جامه رزم بپوش…»

 

 

از دیگر مهم ترین سرودهای زمان انقلاب می توان به سرود «بانگ آزادی» اشاره کرد که این سرود همچنان در اخبار رادیو ساعت ۱۴، قبل از شروع خبر خوانده می شود: «این بانگ آزادی ست، کز خاوران خیزد، فریاد انسان‌هاست، کزنای جان خیزد، اعلام توفان‌هاست، کز هر کران خیزد…».

 

البته در این میان سرودهای دیگری هم خوانده می شد که کمتر ماندگار شدند مانند: «آمد مه بهمن»، «پیرو خط امام»، «این انقلاب» و «مسلمانان به پا خیزید».

 

 

 



 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

4 × 3 =