سردیس سرباز هخامنشی به ایران تحویل داده شد

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد گفت: سردیس سرباز هخامنشی که به صورت غیرقانونی از ایران خارج شده بود، از دادستانی نیویورک تحویل گرفته شد و به زودی به ایران منتقل می شود.

کد خبر : 84639
تاریخ انتشار : چهارشنبه 14 شهریور 1397 - 5:58

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین، غلامعلی خوشرو گفت: خوشحالم که توانستیم نقش برجسته سر سرباز هخامنشی را از دادستانی نیویورک تحویل بگیریم.
وی افزود: این اثر ۹۰ سال پیش در ایران کشف و پس از چند سالی از ایران خارج شد.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل ادامه داد: این اثر تاریخی سال گذشته در حراجی در نیویورک کشف و با ارائه اسناد به دادستانی نیویورک مشخص شد که متعلق به مردم ایران است و به صورت غیرقانونی به فروش گذاشته شده است.
خوشرو با بیان اینکه دادستانی نیویورک بر اساس اسناد ارائه شده از سوی ایران، فروش این اثر را متوقف کرد، گفت: رسیدگی به ادعای مالکان دروغین این اثر ۱۱ ماه به طول انجامید و مشخص شد که این اثر به از ایران سرقت شده و قاچاقچیان آن را دست به دست کرده اند.
وی افزود: امروز با همکاری دادستانی نیویورک این اثر به ایران بازگشت داده شد و لازم است از کلیه کسانی که در بازگرداندن این اثر تلاش کردند، تشکر کنم و همکاری خوبی هم قاضی و دادستان برای احقاق حق جمهوری اسلامی در بازگرداندن این اثر به جای آوردند.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد ادامه داد: میراث عمومی بشر همین آثار فرهنگی و تاریخی است و باید در سطح جهانی همکاری گسترده ای برای مقابله با قاچاق اشیا و اقلام فرهنگی به وجود آید و نهادهایی که در این کار فعال هستند، باید تقویت شوند.

 

پایگاه خبر ججین

 

 

خوشرو اضافه کرد: ایران کشوری با سابقه تمدنی بسیار گسترده است، از اینکه آثار این تمدن توسط سودجویان مورد حمله و دستبرد قرار گرفته، تاسف آور است.
وی تاکید کرد: این رای دادگاه نشان داد که سرقت آثار تاریخی و تمدنی یک کشور، عاقبت خوشی ندارد و باید در جایگاه خود قرار گیرد.
سردیس سرباز هخامنشی در سال ۱۹۳۳ توسط باستان شناسان موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو اکتشاف و در سال ۱۹۳۶ به سرقت رفت. این اثر پس از چند بار دست به دست شدن در پاییز ۲۰۱۷ برای حراج از کانادا به نیویورک رسید. این اثر از سال ۱۹۵۱ تا ۲۰۱۱ در کانادا بوده است.
پس از انتقال این اثر به حراجی نیویورک، شواهدی از دزدی این اثر به پلیس و دادستانی گزارش شد و دادستانی نیز با اذعان به مسروقه بودن آن دستور توقیف داد.
جمهوی اسلامی ایران در اکتبر ۲۰۱۷ با ارائه مدارک مالکیت، استرداد این اثر تاریخی را از دادگاه نیویورک درخواست کرد.
دادگاه هم در ۱۱ جولای ۲۰۱۸ رای نهایی خود را برای استرداد اثر به ایران اعلام کرد و در نهایت در تاریخ ۴ سپتامبر(۱۳ شهریور) تحویل نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد شد.

 

 

 

 



 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

2 × دو =