زخم‌پوش‌هایی که بدون نیاز به تعویض قادر به ترمیم جراحات پوستی هستند

محققان پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی با استفاده از پلیمرهای آب‌دوست و آب‌گریز زخم‌پوش‌هایی را تولید کردند که بدون نیاز به تعویض قادر به ترمیم زخم هستند.

کد خبر : 58458
تاریخ انتشار : سه شنبه 3 بهمن 1396 - 7:46

زخم پوش

به گزارش پایگاه خبری “ججین”  ، دکتر حمید یگانه مجری طرح با بیان اینکه طرح تولید “زخم پوش‌های پلیمری” را از ۸ سال قبل آغاز کردیم، گفت: بر اساس مطالعاتی که در زمینه میزان نیازهای کشور و همچنین بازار صورت گرفت درصدد برآمدیم تا نسبت به تولید انواع زخم پوش‌ها با کاربردهای متفاوت اقدام کنیم.

وی با اشاره به ویژگی‌های این زخم پوش ها، خاطرنشان کرد: پوست وسیع‌ترین ارگان بدن است که عملکردهایی چون تنظیم میزان دما، رطوبت، حس لامسه و حفظ ارگان‌های داخلی بدن را بر عهده دارد و در صورت بروز هر جراحت و زخم در پوست مشکلات عدیده‌ای در بدن ایجاد خواهد شد.

وی زخم‌پوش‌ها را ابزاری دانست که با قرار گرفتن بر روی زخم مانع از بروز عفونت بر روی جراحت خواهد شد، ادامه داد: از آنجایی که زخم‌ها در انواع مختلفی هستند از این رو طیف وسیعی از زخم‌ پوش‌ها را می‌توان تولید کرد از این رو در این مطالعات تلاش شد تا سیستم تولیدی را تعریف کنیم که برای تولید هر نوع زخم پوش نیاز به ایجاد تغییر در خط تولید نباشد.

یگانه اضافه کرد: بر این اساس در این پروژه تحقیقاتی سیستمی پیاده سازی شد که تنها با تغییر نسبت‌ها قادر هستیم انواع مختلفی از زخم‌پوش‌ها را تولید کنیم.

مجری طرح، ارزان بودن، تعویض آسان و عدم عوارض جانبی در بدن را از ویژگی‌های زخم پوش‌های تولیدی عنوان و ادامه داد: برای آنکه بافت بتواند درست و صحیح درمان شود باید محیط زخم مرطوب و گرم باشد ولی از سوی دیگر باید توجه داشتیم که نباید محیط زخم خشک شود؛‌چراکه موجب به تعویق افنادن مهاجرت سلول‌ها از بافت‌های داخلی به سطح می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه در درمان زخم نباید بیش از اندازه ترشحات زخم داشته باشیم، یادآور شد: برای این منظور با کنترل پارامتری که به آن ” مدیریت میزان ترشحات زخم” کنترل خواهد شد و برای این منظور از پلیمرهایی با خاصیت آب دوستی و آب گریزی در این زخم پوش استفاده شد.

به گفته این محقق متناسب با میزان ترشحات زخم می‌توان انواع مختلفی از زخم را با استفاده از این زخم پوش‌ها درمان کرد.

یگانه حفظ موضع آسیب دیده در برابر صدمات خارجی را از دیگر کارکردهای زخم پوش عنوان کرد و گفت: از این رو باید خواص فیزیکی و مکانیکی این زخم پوش‌ها مناسب باشد و ما در این مطالعات به زخم پوش‌هایی رسیدیم که بسیار نزدیک به بافت پوست است و می‌تواند در طول درمان شرایط فیزیولوژیکی پوست را حفظ کند.

مجری با تاکید بر اینکه استفاده از این زخم پوش‌ها بیمار را از تعویض دایمی بی نیاز می‌کند در این‌باره توضیح داد: زخم پوش‌های تولیدی بر روی زخم قرار می‌گیرد و بعد از ترمیم زخم، از روی پوست برداشته می‌شود و نیازی نیست که در طول درمان زخم پوش‌ها تعویض شوند.

وی انعطاف پذیری را از دیگر خواص زخم پوش‌های پلیمری تولید شده نام برد و اظهار کرد: این خاصیت موجب شده است که در هر کدام از نقاط بدن چون ساعد، مچ، مفصل‌ها که حرکت دارند، متناسب با حرکتی که انجام شده است، انطباق پذیری دارد و به وضعیت اولیه بر می‌گردد. این امر موجب می‌شود که میان زخم پوش و زخم فاصله‌ای ایجاد نشود.

به گفته این محقق، ایجاد فاصله میان زخم پوش و زخم راهی برای ورود میکروارگانیزم‌ها به داخل زخم خواهد شد.

یگانه با بیان اینکه در مراحل درمان زخم مرحله التهابی وجود دارد که بسیار در درمان زخم تعیین کننده است، افزود: هر موردی مانند وارد شدن میکروارگانیزم‌ها به داخل زخم که موجب طولانی‌تر شدن مرحله التهاب شود، ترمیم را به تعویق می‌اندازد از این رو با استفاده از روش‌های ضد عفونی کردن، موضع به کناری زده می‌شود و پانسمان تجدید می‌شود ولی سیستمی که ما عرضه کردیم از ماهیت ضد باکتری‌ برخوردار است و قادر است طیف وسیعی از قارچ ها و باکتری‌ها را ازبین ببرد.

وی با بیان اینکه روش برای برطرف کردن باکتری‌ها و قارچ‌های محیط زخم نیازی به داروهای خارجی نیست، زخم پوش‌های تولید شده زیست سازگار هستند، بافت‌های بدن به راحتی درکنار این زخم پوش حفظ خواهند شد سلول‌ها می‌توانند رشد کنند.

عضو هیات علمی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی با اشاره به عوارض مصرف آنتی بیوتیک‌ها خاطر نشان کرد: آنتی بیوتیک‌ها علاوه بر از بین بردن قارچ‌ها و باکتری‌ها می‌تواند سلول‌های سالم بدن را از بین ببرد و ما در شرایط آزمایشگاهی اثبات کردیم که این زخم پوش‌ها تنها عوامل عفونت‌زا را از بین می‌برند.

به گفته مجری طرح، در فاز مطالعات حیوانی موفق شدند طیف وسیعی از زخم‌های ایجاد شده در موش‌های صحرایی را با استفاده از این زخم پوش‌ها درمان کنند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با جذب سرمایه گذار بتوانند این مطالعات را وارد فاز مطالعات کلینیکی اجرایی شود.

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.