زاغه نشینی پاکستانی‌ها در حاشیه تهران

اینجا کراچی نیست، حیدرآباد نیست، پنجاب نیست! اینجا پل کوره است ؛ درست زیر پای کوره‌های بلند آجرپزی فیروزآباد شهرری. پل کوره دور نیست، همین حوالی است ، نزدیک تهران. پل کوره پر از خانه است، خانه‌هایش چهاردیواری‌هایی کوچک و پراکنده‌اند با سقف‌هایی کوتاه، سیاه و دودزده. پل کوره، حاشیه است و صدها مهاجر پاکستانی در پناهش حاشیه‌نشینی می‌کنند؛ مهاجرانی که مخفیانه از مرز گذشته‌اند، شهر به شهر آمده‌اند و رسیده‌اند نزدیک پایتخت.

کد خبر : 25060
تاریخ انتشار : چهارشنبه 18 مرداد 1396 - 6:23

 

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از جام جم آنلاین، اینجا در همسایگی کوره‌های خاموش، حکایت حاشیه‌نشینی حکایت دیگری است، مشکلی که یک سرش به مهاجرانی می‌رسد که از وضعیت سخت زندگی‌شان رضایت دارند و سر دیگرش به درایت مسئولانی که قرار است مرهمی بر زخم حاشیه‌نشینان بگذارند.

ما در همجواری همین خانه‌های کوچک که صدها مهاجر را در دلشان پنهان کرده‌اند،‌ با هدایت‌الله جمالی پور معاون استاندار تهران و فرماندار ویژه شهرستان ری تماس می‌گیریم.

از زاغه‌نشینی مهاجران پاکستانی در حاشیه شهرستانی می‌پرسیم که او عهده‌دار فرمانداری‌اش است و جمالی پور می‌گوید:« شهرری به دلایل زیادی به محلی مناسب برای زندگی مهاجران داخلی و خارجی تبدیل شده‌است.»

فرماندار شهرستان ری، روی نزدیکی شهرری به پایتخت به عنوان اولین عامل دست می‌گذارد و درادامه می‌گوید:« اینجا قیمت مسکن پایین است، هزینه‌های زندگی هم به نسبت تهران پایین‌تر‌است، به همین دلیل حاشیه‌نشینی در این شهر رونق پیدا کرده.»

جمالی‌پور در ادامه با اشاره به زندگی اتباع خارجی ( پاکستانی و بنگلادشی) در کنار مزارع کشاورزی و کوره‌پزخانه‌ها می‌گوید:« این کوره‌پزخانه‌ها امروز به واسطه حضور همین مهاجران به مرکز بازیافت زباله تبدیل شده‌اند و جمعیت زیادی از مهاجران غیرقانونی هم کارگران بازیافت زباله هستند.»

از معاون استاندار تهران، درباره تعیین تکلیف ساکنان غیرقانونی منطقه پل کوره، می‌پرسیم و او می‌گوید:« در خصوص رسیدگی به وضعیت زندگی اتباع فاقد مجوز باید در سطح ملی و در شورای امنیت ملی تصمیمات جدیدی گرفته شود، چراکه شاهدیم که روز به روز ورود اتباع غیرقانونی و سکونت‌شان در حاشیه شهر تهران و حتی خود تهران بیشتر می‌شود و این موضوع هم برای جامعه، هم برای خود این مهاجران خطرناک است.»

جمالی‌ پور در توضیح بیشتر می‌گوید:« همانطور که می‌دانیم مهاجران غیرقانونی به‌خاطر ورود غیرمجاز ، مجبورند در حاشیه شهر، در دخمه‌ها و به‌ دور از چشم عموم مردم زندگی کنند. آن هم در مکان‌هایی که حتی امکانات اولیه را هم برای یک زندگی ساده ندارند و این نکته زنگ خطری است که باید به آن توجه کنیم.»

معاون استاندارتهران اما در ادامه به ما خبر می‌دهد که روز شمار سکونت ۴۰ ساله مهاجران پاکستانی درحاشیه شهرستان ری، به پایانش نزدیک شده:« سیاست جمهوری اسلامی همیشه سیاست نوع دوستی و انسان دوستی بوده و برهمین اساس تاکنون با بسیاری ازمهاجران غیرمجاز مدارا شده است اما برای سروسامان دادن به شرایط فعلی، بطور جدی به این موضوع ورود کرده‌ایم و از وزارت کشور هم دراین حل این مشکل کمک خواهیم گرفت، چراکه رسیدگی به این موضوع یک کار بین نهادی است و دستگاه‌های مختلفی باید به این مساله ورود پیدا کنند. »

جمالی پور توضیح می‌دهد:« برای مثال چون این اتباع غیرقانونی هستند و بدون اجازه وارد کشورشده‌اند، این مسئولیت برعهده نیروی انتظامی است که درخصوص جمع‌آوری آنها اقدامات لازم را انجام بدهد. همین‌طور نیاز داریم به همکاری اداره کل اتباع خارجی تا با جدیت بیشتری با این موضوع برخورد شود.»

پایگاه خبر ججین

از فرماندار شهرستان ری درباره آمار مهاجران پاکستانی ساکن حاشیه‌های شهر ری می‌پرسیم و می‌گوید:« چون این اتباع خارجی بیشتر غیرمجاز هستند ، آماری ازآنها ثبت نشده و امکان شمارش و آمایش آنها وجود نداشته، اما براساس آخرین برآوردها در سطح شهرستان ری، نزدیک به ۱۵۰ هزار تبعه خارجی مجاز و غیر مجاز داریم که نزدیک به ۶۰ هزارنفرشان مجاز هستند و حدود ۹۰ هزار نفر هم بصورت غیرمجاز اینجا زندگی می‌کنند که ادامه این روند نه به مصلحت مردم منطقه است نه به مصلحت خودشان.»

جمالی‌پور ادامه می‌دهد:« وقتی یک تبعه اصالت، هویت و سند شناسایی ندارد، می‌تواند تهدید باشد و نباید از این موضوع به‌سادگی گذشت؛ سکونت چندین و چندساله این مهاجران در حاشیه شهرری، ملاک ماندگاری آنها نیست و باید برای ادامه حضورشان تمهیداتی جدی اندیشیده شود، اگر قوانین کشور اجازه دادند این مهاجران می‌توانند مجوزسکونت بگیرند و به آنها برای ادامه زندگی در ایران کمک شود، اما اگر قوانین اجازه ندادند همه آنها باید به کشورشان برگردند.»

پایگاه خبر ججین

اینجا بین خانه‌هایی که شبیه خانه نیستند، کسی روزنامه نمی‌خواند، تلفن همراه هوشمند ندارد و از خبرهای تلگرام و …بی‌خبر است، کسی فرماندار را نمی‌شناسد، وزارت کشور و شورای امنیت ملی برای اهالی کم توقع این خانه‌ها وا‌ژه‌هایی غریبند.

سیف‌الله، زهرا، زبیده، رحیمه، مهرعلی و مهدی و علی، فردا هم روز‌شان را همین‌جا زیرسقف همین خانه‌ها شروع می‌کنند. روزشان را همین جا شب می‌کنند و شب‌ها کابوس برگشتن به پاکستان را می‌بینند. کابوسی که شاید بالاخره یک ر وز رنگ واقعیت پیدا کند!

 


telegram.me/jajinnews

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.