رونق صنایع کوچک به روایت آمار
کمتر از دو ماه تا پایان سالجاری باقی است و آمار اعلام شده از روند پرداخت تسهیلات به کوچکها نشاندهنده آن است که بیش از یکسوم تسهیلات پیشبینی شده (۳۰۰ هزار میلیارد ریال) فاز دوم طرح رونق تولید به متقاضیان پرداخت شده است.
به گزارش پایگاه خبری “ججین” ، براساس آخرین آمار اعلام شده تا دوم بهمن سالجاری در مجموع نزدیک به ۱۱۸ هزار میلیارد ریال تسهیلات به متقاضیان تخصیص یافته است، مجموع پرداختی به متقاضیان طرح رونق تولید تا ۱۲ دی ماه سالجاری در مجموع بیش از ۷۸ هزار میلیارد ریال بوده که با توجه به آمار جدید میتوان گفت پرداخت تسهیلات طرح رونق تولید در ماههای باقیمانده سالجاری شتاب گرفته است.
طرح رونق تولید از سال گذشته و در راستای رفع موانع تولید در دستور کار قرار گرفت و در اولین گام، پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات پیشبینی شد؛ اما در گام دوم پرداخت ۳۰۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات در راستای «استمرار رونق تولید، حفظ اشتغال فعلی، ایجاد اشتغال جدید و افزایش رشد اقتصادیکشور» در دستور کار قرار گرفت. آخرین آمار اعلام شده بیانگر آن است که برخی از واحدهای تولیدی با مراجعه مستقیم به بانک تسهیلات موردنیاز را از بانکهای عامل دریافت و برخی دیگر نیز با ثبتنام در سایت بهینیاب وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به دریافت تسهیلات پیشبینی شده در طرح رونق تولید اقدام کردهاند.
با این شرایط از زمان شروع ثبتنامهای جدید (از اول تیرماه تا ۲ بهمن سالجاری) از مجموع استانهای کشور ۴۱ هزار و ۶۶۸ متقاضی برای دریافت تسهیلات ثبتنام کردهاند که از این تعداد ۲۰هزار و۵۵۱ متقاضی وارد فرآیند دریافت تسهیلات شدهاند.
با توجه به آمار اعلام شده بیش از ۶۱ هزار و ۲۶۶ میلیارد ریال تسهیلات به متقاضیان از طریق مراجعه مستقیم به بانکها و بیش از ۵۶ هزار و ۴۸۴ میلیارد ریال تسهیلات نیز از طریق طرح رونق تولید به متقاضیان پرداخت شده است. برای طرح رونق تولید در سالجاری در راستای تامین سرمایه در گردش مورد نیاز برای ۱۰ هزار بنگاه اقتصادی به میزان ۱۰۰ هزار میلیارد ریال، تامین منابع مالی مورد نیاز ۶ هزار طرح نیمهتمام با پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد به میزان ۱۰۰ هزار میلیارد ریال و تامین مالی موردنیاز برای بازسازی و نوسازی ۵ هزار واحد اقتصادی به میزان ۱۰۰ هزار میلیارد ریال منابع پیشبینی شده است.
برای سالجاری متولیان بخش صنعت برای شارژ مالی بنگاهها دو شرط جدید نیز در نظر گرفتهاند. براساس شرط اول، کارخانهها با دریافت تسهیلات باید تولید خود را ۱۰ درصد افزایش دهند و براساس شرط دوم بنگاهها افزایش ۱۰ درصدی اشتغال را نیز در دستور کار قرار دهند. از سوی دیگر در سالجاری تسهیلات پیشبینی شده مشمول بنگاههایی میشود که از سوی کارگروه استانی مشروط به احراز توجیه فنی، مالی و اقتصادی مناسب به بانکهای عامل معرفی شوند.
همچنین محصولات این بنگاهها در بازار فروش قابلقبول باشند و منجر به انباشتهشدن محصولات در انبار نشوند. آمار اعلام شده بیانگر آن است که از مجموع تسهیلات پرداختی در مدت زمان مذکور بیشترین تسهیلات به استانهای «اصفهان، تهران، البرز، مرکزی و یزد» اختصاص یافته است.
براساس آمار اعلامشده استان اصفهان با ثبت ۲هزار ۹۴۵ فقره ثبتنام برای دریافت تسهیلات طرح رونق تولید در مجموع موفق به دریافت بیش از ۱۲ هزار و ۸۱۰ میلیارد ریال تسهیلات در مدت زمان مذکور شد.
استان تهران نیز با ۷۰۳ درخواست ثبتشده در مدت زمان مذکور در مجموع موفق به دریافت بیش از ۹ هزار و ۴۲۱ میلیارد ریال تسهیلات برای ۶۵۶ متقاضی شدهاند.
استان البرز نیز بهعنوان سومین استان پیشتاز دریافت تسهیلات در مدت زمان مذکور در مجموع موفق به دریافت بیش از ۷ هزار و ۱۴۷ میلیارد ریال تسهیلات برای ۵۳۵ متقاضی شده است.
از سوی دیگر مجموع تسهیلات پرداختی به استان مرکزی نیز در این مدت بیش از ۶ هزار و ۷۶۲ میلیارد ریال بوده که به ۸۳۸ متقاضی این استان تخصیص یافته است.
اما استان یزد نیز در این مدت در مجموع موفق به دریافت بیش از ۶ هزار و ۴۹۱ میلیارد ریال تسهیلات برای ۹۱۲ متقاضی شده و به این طریق عنوان پنجمین استان موفق در جذب تسهیلات را به خود اختصاص داده است.
آمار اعلامشده همچنین بیانگر آن است که مجموع تسهیلات پرداختی به مناطق آزاد نیز نزدیک به ۲۰۳ میلیارد ریال بوده که به ۱۴ واحد متقاضی پرداخت شده است.
برچسب ها :آمار ، اقتصاد ، اقتصادکشور ، صنایع کوچک ، کشور
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰