روش «تلفنی» برای شناسایی بازماندگان از تحصیل‌/ ۳۸۰ هزار دانش‌آموز مقطع متوسطه بیرون مدرسه هستند

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه وزارت رفاه به صورت تلفنی تماس‌هایی با خانواده افراد لازم‌التعلیم که در مدرسه حضور نداشتند، برقرار کرده است گفت: بر اساس اطلاعات این وزارتخانه، برخی افرادی که در این فهرست قرار داشتند یا متوفی بودند یا به خارج از کشور مهاجرت کرده‌اند، اما ما در هر صورت سقف بازماندگان از تحصیل را همان ۱۳۰ هزار نفر درنظر می‌گیریم.

کد خبر : 32335
تاریخ انتشار : سه شنبه 21 شهریور 1396 - 6:44

به گزارش پایگاه خبری “ججین” به نقل از خبرگزاری ایسنا،درباره وضعیت بازگشت جاماندگان از تحصیل به مدرسه اظهار کرد: نرخ پوشش واقعی تحصیلی در دوره اول متوسطه ۹۴ و در دوره دوم متوسطه ۸۲ درصد است.

وی افزود: به لحاظ شاخص پوشش گروه سنی نیز باید گفت که از افراد ۱۲ تا ۱۴ ساله ۹۷ درصد در مدرسه هستند و از افراد ۱۵ تا ۱۷ ساله نیز ۸۷ درصد در مدرسه حضور دارند. به عبارت دیگر می‌توان گفت که سه درصد افراد لازم التعلیم در دوره اول متوسطه که حدود ۱۳۰ هزار نفر می‌شوند و همچنین ۱۳ درصد در دوره دوم متوسطه که حدود ۲۵۰ هزار نفر می شوند بیرون از مدارس هستند. البته دوره دوم متوسطه جزو تحصیلات اجباری نیست.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه برنامه افزایش پوشش تحصیلی در دوره‌های مختلف را مدت‌هاست آغاز کرده‌ایم گفت: نرخ پوشش در دوره ابتدایی به ۹۸ درصد و اول متوسطه به ۹۷ درصد رسیده است و امیدواریم در دوره دوم متوسطه هم به همین آمار دست پیدا کنیم.

زرافشان در پاسخ به اینکه آیا آمار چهار میلیونی بازماندگان از تحصیل صحت دارد یا خیر؟ اظهار کرد: هفته گذشته در یکی از رسانه‌ها به نقل از یکی از اساتید آماری از وجود چهار میلیون بازمانده از تحصیل منتشر شد در حالی که  آمار ثبت احوال و سازمان مدیریت که برای تدوین برنامه ششم توسعه مورد استفاده قرار گرفت و سناریوی رشد جمعیت را هم مدنظر قرار داده بود، چنین رقمی را تایید نمی‌کند.

وی افزود: موفقیت ما در جذب افراد بازمانده از تحصیل در دوره اول متوسطه بیشتر است، اما در دوره دوم متوسطه به جهت مسائل اقتصادی، مسائل فرهنگی، ازدواج ، در دسترس نبودن مدرسه و … مشکلات بیشتری داریم. باید سرمایه گذاری بیشتری برای جذب دانش آموزان داشته باشیم.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه با کمک وزارت رفاه و بهزیستی طرح جست‌وجوی موردی و تحقیق از بازماندگان از تحصیل را دنبال می‌کنیم گفت: نرخ نهایی بازماندگان از تحصیل حدود ۱۳۰ هزار نفر است. وزارت رفاه به صورت تلفنی تماس‌هایی با خانواده این افراد داشت و اطلاعاتی به دست آورده از قبیل اینکه برخی از افرادی که در این فهرست قرار  داشتند متوفی بودند ولی در شناسنامه‌شان ثبت نشده، یا به خارج از کشور مهاجرت کرده‌اند؛ این در حالیست که در هر صورت ما سقف بازماندگان از تحصیل را همان ۱۳۰ هزار نفر درنظر می‌گیریم.

زرافشان درباره نرخ پوشش تحصیلی در دوره دوم متوسطه گفت: آمار دوره دوم متوسطه را جزو آمار نهایی بازماندگان از تحصیل لحاظ نمی‌کنیم زیرا تحصیل در این دوره اجباری نیست، اما برای افزایش نرخ پوشش در این دوره نیز اقداماتی انجام می‌دهیم. همچنین نرخ تحصیل افراد در حوزه‌های علمیه را هم باید به آمارهای خودمان اضافه کنیم. قرار است پایگاه اطلاعاتی حوزه علمیه به سیستم سناد متصل شود تا بتوانیم آمار ۸۷ درصدی بازماندگان از تحصیل را در این دوره هم افزایش دهیم.

زرافشان ادامه داد: یک نکته دیگر هم وجود دارد؛ سازمان آموزش و پرورش استثنایی معتقد است بخشی از کودکان بیرون از مدرسه، قدرت یادگیری ندارند و در هرصورت وارد مدرسه نمی‌شوند و نباید آنها را در آمارهای بازماندگی از تحصیل لحاظ کرد.


 

telegram.me/jajinnews

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.